А искате ли внуци?

• 11 146
  • 228
  •   1
Отговори
# 120
Ако става въпрос за отглеждане и аз не съм от тези. Иначе ще помагам.

Ааа , и аз така ! Peace
Искам и ще помагам с радост , но всяка жаба да си знае гьола . На пълен пансион - не !

# 121
  • София
Вие какво си представяте, че снахата ражда беббето и ви го връчва най-официално вие да го гледате денонощно ли?  Wink

# 122
  • София
Вие какво си представяте, че снахата ражда беббето и ви го връчва най-официално вие да го гледате денонощно ли?  Wink
Ако може не.  Laughing

# 123

Надявам се, че не. Simple Smile Казват, че бабите всъщност са по-добри в отглеждането - по-търпеливи са, по-спокойно се радват на децата. Трудно ми е да преценя дали е така.

Свекърва ми е страхотна баба, трябва да кажа. Не знам дали на младини е имала толкова търпение със собствените си деца. Вероятно не.

# 124
  Търпение, търпение, ама едно е като десерт, друго е като основно.

# 125
Вие какво си представяте, че снахата ражда беббето и ви го връчва най-официално вие да го гледате денонощно ли?  Wink
Аз това въобще не си го представям. Като майка на две момчета, мисля да си уредя така живота, че да не страдам от това, че не ми дават внуците често Laughing
На този етап все още съм на вълна, че искам и още едно дете, момиче.

# 126

Нямах предвид точно това , а примерно на годинка , ако дъщеря ми започне работа , или по-рано да ми го остави денонощно на моите грижи .
А за другия случай , да имах колега , снахата още след раждането даде бебето на свекърва си ( на 3 дни ) и тя го изгледа . Родителите си живееха отделно , после майката се запиля по Гърция , разведе се и детето си остана при баба си . Бащата и той се върна при мама , след като жена му го заряза .

# 127
  • Tам през Атлантическия океан
Даммм виждам  се заформя форумната общност на  bg.babba.com Whistling

# 128
Искам разбира се и няма да приема по никакъв начин ако детето ми не иска.  Naughty Какво значи "негов избор"? Shocked Това е съдбоносен избор, който определя живота и съдбата на още много други хора покрай него, и просто няма да го допусна. Нито да съсипва собствения си живот, нито чуждите. Naughty

За щастие, детето ми не е глупаво и отлично разбира и само тези неща, та едва ли ще се наложат войни.

Ти сериозно ли ги мислиш тези неща?
Как какво означава негов избор, да не би да е твой? И, ако няма внуци това ще съсипе безброй животи ли?
Плашиш ме, вЕрно. Mr. Green

п.п. но важното е, че вече си дала насока на детето си кой избор е съдбоносен за него и още безброй хора, за да не се наложат войни

Няма начин да решава само детето ми, когато се решава живота на още безброй други хора около него. Моят внук е МОЙ внук. Нейно дете, но МОЙ внук и никой няма право по собствена прищявка да ме лишава от такъв. Внукът е повече от дете. Той ми е реалния наследник на гени...че и на всичко останало.

Аз лично с удоволствие бих родила още 5 деца и бих гледала още 100 внука и правнука. Стига Господ да даде. Няма по-голямо богатство от децата на този свят.

# 129
Ако може не.  Laughing
И аз така !
Изборът е личен.
Но, бих се радвала на внуци !

# 130

Няма начин да решава само детето ми, когато се решава живота на още безброй други хора около него. Моят внук е МОЙ внук. Нейно дете, но МОЙ внук и никой няма право по собствена прищявка да ме лишава от такъв. Внукът е повече от дете. Той ми е реалния наследник на гени...че и на всичко останало.

Grinning Е, тЕ сега те заклеймиха като екстремист... Joy Joy Joy Плашиш ги с крайните си постове... Joy

# 131
  • Бургас

Аз лично с удоволствие бих родила още 5 деца и бих гледала още 100 внука и правнука. Стига Господ да даде. Няма по-голямо богатство от децата на този свят.
E, как точно ще ги задължиш да имат деца?
Не знам колко деца гледаш в момента, но си е изпитание да отгледаш повечко деца.

# 132
  • Mars Hotel

Grinning Е, тЕ сега те заклеймиха като екстремист... Joy Joy Joy Плашиш ги с крайните си постове... Joy

Чак да я заклеймя няма, но не разбирам мнението й, честно казано.

По-важно е какво иска детето ми, макар че докато тя стане на 30 е много вероятно да променя мнението си.  Grinning

Но нашите не са ми се бъркали по този, както и по много други въпроси, за което съм им благодарна и смятам, че това е правилният подход.

# 133
E, как точно ще ги задължиш да имат деца?
Не знам колко деца гледаш в момента, но си е изпитание да отгледаш повечко деца.

Как може майка ти да те задължи за каквото и да било? Ако детето има уважението към родител, неговото мнение по даден въпрос не е без значение. Ето така. Изказвайки категоричното си мнение и формирайки начинът на мислене на самото дете.

Не приемам взимане на каквото и да било решение което касае животът на други хора, единолично. Това не може и не трябва да е решение само и единствено на родителите.

Все едно мъжът ми да реши сам че не желае примерно бащино наследство. Оппа....не става то така.. Това не е само негово наследство. Има още един куп хора, които също го наследяват- деца, внуци и т.н. Т.е. това не е решение, от което зависи само неговия живот.

Категорично и много крайно бих се противопоставила на евентуално нежелание за деца. Разбира се, аз правилно съм си възпитала детето и до подобно нещо едва ли ще се стигне. Но чисто хипотетично, ще обявя родителска война на подобна изцепка.

# 134
Искам деца, племенници и внуци. Първите две разновидности може и в обратен ред. Много ще си ги гледам и обичам всичките.

Общи условия

Активация на акаунт