А искате ли внуци?

• 11 141
  • 228
  •   1
Отговори
# 105
  • Sunshine state
Да,бих искала да имам внуци.За мен това е напълно естествено.Бих била доста разочарована,ако детето ми не желае да има деца.Ще гледам да насърчавам дъщеря си в тази насока-да стане майка по-навреме.Ще бъда много щастлива,ако ми позволи да й помагам в отглеждането,за мен би било радост да съм част от живота на внуците си. Heart Eyes

# 106
  • София
Pupitka, с толкова Шуши, Шушовци и Пупита в подписа ти, мислех, че имаш поне 3 деца.  Joy Едва сега разгледах по-обстойно и разбрах, че всъщност е едно.

# 107
Не съм изчела темата и си отговарям направо.
Важно ми е какво иска детето ми. Важно ми е да е щастливо. Ако иска да роди 5 деца, ако иска да не ражда. Знам ли, че дъщеря ми е добре и доволна от живота си, все ми е тая дали ще се радвам на внуци или не. А и да си призная, че не тръпна от желание да дундуркам деца на стари години. Тъкмо обратното - мисля да си почивам и да се занимавам със себе си, стига да доживея до тогава.

Ей това ми харесва Peace  С разликата, че аз имам двама сина Wink
Аз чета темата от самото начало и не мога да реша искам ли внуци, или не. Това не са мои деца, не е мое решение, как мога да знам дали искам, или не. Учудва ме категоричността на някои потребители - на всяка цена искат внуци, ще насърчават децата си за това newsm78 Ако имам внуци ще бъда щастлива, ако не - пак ще бъда, важното е децата ми да са хепи Peace

# 108
  • София
Ми, то не е до решение дали искаш или не искаш внуци,  защото няма да ги раждаме ние, а децата ни! По-скоро е въпрос на вътрешно усещане, копнеж, представа за щастие. За мен лично внуците са част от предсставата ми за щастие, едва ли ще се чувствам завършена, ако нямам внуче, на което да се радвам, така както моите деца са радост за майка ми и свекърва ми. Не знам, може и да е семеен модел, може да е късмет, но досега бабите в моя и на мъжа ми род са били много грижовни и всеотдайни към внуците си, а внуциите им са отговаряли също с много любов и грижовност. каквито и забавления и дейности да си измисля една възрастна жена, едва ли могат да са толкова пълноценни като общуването и грижата за внуците. Simple Smile

# 109
Ако човек ме беше попитал преди време дали искам деца...щях да отговоря вероятно с НЕ.
По същият начин и в момента, дали искам внуци...изобщо не съм се и замисляла даже. Пък и това е избор на детето ми, не мой, за това дали ще има деца или не.
Има хиляди други неща, които могат и ме правят щастлива и без в евентуално бъдеще, наличието на внуци.
Манията на хората видиш ли на да гледат внуци....е не я разбирам. )

# 110
Искам внуци,колкото толкова .От сега съм му казала на моето дете,да си знае  Simple Smile И снаха искам,като не можах да съм такава,поне аз да си имам.Има много хляб да изяде моя син до тогава.Да е здрав,пък за по нататък той да нарежда живота си.Както иска така да си го живее.

# 111
  • София
Бих искала. Детешар съм, ще се радвам да гушкам бебета и на 50/60+.

# 112
  • по пътеката
дано да ги доживея и да мога да им се радвам! само,4е зависи от децата ми! те не се канят скоро,пусто живота стана да не искаш деца ве4е, кризи, кофти партньори, кариери или насъщния да подсигуриш! дано имаме късмет взаимно да сме си полезни поколенията!

# 113
Аз също не съм я чела, но искам внуци. Даже си мечтая за такива.
Няма да ми бъде приятно, ако не искат деца.

# 114
  • София
Искам внуци. Но дъщерята/22/ нещо не бърза, засега. Сигурна съм, че като му дойде времето ще ми връчи бебето да се оправям с него. Тя само ще му се радва като на кукличка. Нейни съученички вече имат деца, някои чакат второ.
Да сме живи и здрави - дано да дочакаме.

# 115
О, да- прекрасна стратегия за разпространение на гените. Отглеждам един расов синковец, вместо самата аз да се моря да раждам повече деца. След това той ми прави поне 4 внука. По-добре, отколкото аз да родя три и в следващото поколение те да прекъснат връзката:)

В кръга на майтапа, но наистина е добра размножителна стратегия да имаш не много деца, а много внуци: гените ти остават, без пряката биологична инвестиция в опасното раждане и изсмукващо гледане на деца.

Разбира се, като бъдеща свекървещица си знам, че внуците ще са по-малко мои емоционално и физически. Ще гледам да съм кротка със снахата, защото искам да имам внуци, тоест да имам дума в това какво ядат и как се движат. Така де, не е само до гени, а и до генна експресия. То моите гени са суперменски, ама трябва да се отгледат в добра среда.

# 116
Засега целта ми е да имам деца /повече/, а за внуците да си решават децата. Разбира се, бих се радвала. Надали ще съм от бабите, които тичат и треперят, раздавайки се. Но ще съм от тези, които с гордост говорят за успехите на внуците и живеят с мисълта, че те са моето продължение.
Баща ми са 4 деца. Общо сме 7 внуци и вече баба ми има 6 правнука и още няколко на път. Над 90-годишна е, сгъната на 4, едвам диша и има болно сърце, но очите й греят, когато внуците и правнуците са около нея и това е основната й радост, тема, удоволствие.
Надявам се някой ден да изживея това усещане.
Само да сме живи и здрави.

# 117
Вие сте много семпли в желанията Hug
аз искам пра-пра-пра внуци Mr. Green

# 118
  • гр.София
 Ще се радвам,ако децата ми си имат деца и са щастливи.
 Но не искам да отглеждам внуци.

# 119
Ако става въпрос за отглеждане и аз не съм от тези. Иначе ще помагам.

Общи условия

Активация на акаунт