А искате ли внуци?

• 11 162
  • 228
  •   1
Отговори
# 30
  • София
А, не, моето не е мнение, само въпрос.
Авторката на твърдението пояснява за съсипания живот без деца. И то не един.
Аз само питам.

Какъв съсипан живот. В другата тема се чувстват чудесно на 30, сингъл и без деца. Тук се тръшкат, че децата им не искат деца .............. Е ходи ги разбери! Защо винаги търсим да се сравняваме и да се изравняваме с хорското мнение?  Mr. Green Mr. Green

# 31
Аз само питам.

Ако за теб е разбираема и ясна тезата, ще се радвам да обясниш.

Не, не питаш, по-скоро констатираш. Видно е.

Все още не са ме цанили за адвокат или говорител и не се наемам да ти пояснявам нечии чужди виждания.
Моето мнение е по-напред в темата, мога само него да пояснявам.

# 32
  • Galaxy 13197853088
Искам.

# 33
  • Sofia
Аз първо искам още 1-2 деца, но едва ли ще стане за съжаление.  Sad Но и внуци искам. Ако съм жива след 20-25 год.  Mr. Green И стига физически да мога ще ги гледам много и с удоволствие.

# 34
  • Бургас
Как ще се почувствате, ако децата ви не искат деца по една или друга причина?

Ще го приемете ли спокойно, щом децата са щастливи или ще смятате, че ви лишават от нещо - например от продължение на рода или специфични емоции?

Ако причината да не иска деца е основателна и добре обоснована -да, ще го приема спокойно. За мен е най-важно детето ми да е спокойно и щастливо.

Иначе - искам внуци, разбира се. Децата са най-прекрасното нещо на света.

# 35
  • София
Кой ти говори за сега, бе, Краси Simple Smile За след време става въпрос, не за тия дни Wink

Аз искам, много искам даже децата ми да имат деца. Сега, от позицията си на човек, който вече знае какво чудо, богатство и радост са децата, не ми се иска те да се лишат от тези емоции и вълнения.
Също така ще съм баба, която ще ги гледа с удоволствие винаги, когато има нужда, а и сама ще си предлагам услугите, за да си починат децата ми.
Те само да си намерят добра половинка и да имат желание за деца, аз ще съм насреща да връзвам панделки Simple Smile

# 36
  • София
Много Heart Eyes Дай боже!!!

# 37
Внучка би ми харесало да имам, но ако съм щастлива като баба (притрябвало ми е, ако живея като сегашните стари хора в мизерия и без средства за поддържането ми като жена)
Представям си как ще имаме специална връзка, особено ако е вярно, че внуците наследяват доста от бабите и дядовците. Примерно ще е много слаба, дългокрака капризна краличка с копринена коса и кадифена кожа и огромни тъмни очи, ще е самовлюбена и доста ще се фръцка  Laughing. Мой човек.

Жалко само, че каквото и да стане на тоя фронт, баба ще е вече много много стара  Laughing

# 38
  • Пазарджик
Синът ми е още малък, даже не бях се замисляла за внуци, а за мое второ мисля. Но ако не иска деца, може би ще се опитам да го разубедя. При мен майка ми май много голяма роля изигра, защото аз все отлагах.

# 39
Имам внучка. Страхотно е да си баба.
Преди това много не се бях замисляла, но като разбрах, че ще ставам баба, се радвах като идиот и съобщих на всеки срещнат.

# 40
  • София
Аз само питам.

Ако за теб е разбираема и ясна тезата, ще се радвам да обясниш.

Не, не питаш, по-скоро констатираш. Видно е.

Все още не са ме цанили за адвокат или говорител и не се наемам да ти пояснявам нечии чужди виждания.
Моето мнение е по-напред в темата, мога само него да пояснявам.

Да, аз действително считам смисълът на един човешки живот за по-богат и разнообразен от възпроизвеждането.
Децата като фактор са изключително ценни и важни, но въпреки това аз не намирам наличието на деца за фундаментален фактор за щастие.
С две думи- човек може да бъде нещастен дори и да има деца. И обратното.
Фокусирам върху човека и личността, намирам човешкия живот за много ценен сам по себе си и правото му да живее пълноценно и щастливо, независимо от децата си.
Затова не приемам една такава гледна точка, която твърди, че наличието на дете е централен фактор за човешкото щастие и удовлетвореност в собствения му живот. Нужно е много повече.
Съответно не мога да кажа, че липсата на дете в един човешки живот го дефинира като безмислен и "съсипан".

# 41
  • София

Затова не приемам една такава гледна точка, която твърди, че наличието на дете е централен фактор за човешкото щастие и удовлетвореност в собствения му живот. Нужно е много повече.

Ако не се твърдеше така, обществото как ще продължи да "създава" примерни граждани??  Mr. Green Mr. Green

# 42
  • n/a
Искам.

# 43
  • София
 Да искам още. Наличните са в подписа ми. Голям купон е с тях.

# 44
  • сред маслини и портокалов цвят
Не съм се замисляла, честно казано. Може би , защото до съвсем скоро мислех че няма да имам деца, пък какво остава за внуци. Пък и като се има впредвид възрастта ми, едва ли ще дочакам внуци.
Искам децата ми да са щастливи, ако представата им за щастие не включва деца, ще го приема без особени драми.

Общи условия

Активация на акаунт