133 арабки диви и красиви посрещат 2012

• 67 687
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
  Момичета сладки  Heart Eyes
  Минавам да ви видя как сте , не че не ви чета редовно , но нещо нямам муза да пиша .
  Не искам да ви натоварвам с негативни неща , и без това те ни се случват ежедневно .
  Вие сте ги описали по -горе  Sad
  Светът и хората са полудели  ooooh! незнам докъде ще ни изведе това , но не е на добре ....
  Радвам се за всички  , които са преживели хубави мигове в последните дни . Дай боже така да
  продължава и занапред  Praynig
  На тези , които ги е налегнала апатията / като мен / , пожелавам скоро да се изправят на
  крака .  Praynig И темата отново да закипи само с положителна енергия .  Grinning
  Хайде лека ви вечер от мен принцески , и сладки сънища  Hug Heart Eyes
  Добре дошли на новите ни попълнения .   bouquet
  Надявам се че тук ще се почувстват ,като в свое семейство  Grinning

# 211
Аз да си призная лингвистичните разговори ме отегчават  Embarassed  Винаги съм се 4удела на Русалката и Веждата как с охота могат да  бистрят тези теми  Mr. Green  Може би тези разговори  не ми се нравят, защото езиците не са силната ми страна   Mr. Green  Толкова години, а един кюрдски не се научих!  От чужди езици ме боли глава  Mr. Green

Ха, Русалко (връщам си грубото обръщение, макар и да не звучи толкова грозно като

тогава искам и аз да си върна моето "Веждано"  Simple Smile  Звучи като Вежди Рашидов почти  Mr. Green

Абе, и аз преди не съм си падала особено по пазаруването. Даже като беше съвсем малко бебе, не съм се престаравала толкова в модните тенденции.  
Да си призная , обаче , какво ме подтиква към необмислени покупки.  Много е тъпо и детинско, но някак си не мога да го надживея  Crazy  Имам една позната, даже бяхме прекъснали връзки, но покрай децата се виждаме понякога. Та тя преди беше много мизерна , но си хвана богат мъж и сега само се перчи. Та като се видим, едва ли не ми гледа етикетите на дрехите, само слушам откъде какво купила за детето  и т.н .    Та у мен превес взима типично българската черта "да не паднеш по-долу"  Embarassed  Интересното е, че други хора като се хвалят не ме дразнят и не тичам да им се доказвам по този начин, но с нея не знам защо се получи такова съревнование, и то само за децата ни. Дано го надживея час по-скоро , така де, като не си хванах богат мъж , какво друго ми остава  Mr. Green

Да кажа и аз за Решат Нури, да видите, че не съм толкова проста  Mr. Green  "Чучулигата" е много увлекателна,четейки я ,съм плакала  не на едно и две места.  
В повечето случаи , книгата е по-хубава от филма. Но според мен за "Листопада" важи точно обратното. По екраните вече течеше сериала, когато купихме и книгата. Даже не знам дали преди това я е имало преведена. Та  книгата нещо не можа да ме грабне.Стори ми се суховата и ......много кратка  на фона на  филма  Mr. Green  Книгата е разказана някак си много накратко, никакво пространствено развитие. Образите ми се струват някак си непълни и недоразвити.   Абе с една дума друго си е да гледаш на живо Ферхундето и Джибрието  Joy Joy Joy  
 Гледайки филма става ясно, че нито един от героите не е напълно положителен или отрицателен.На моменти всеки един от образите печели симпатии.
Ох, айде , че както съм се унесла като нищо ще направя цял литературен анализ , както в час по литература едно време Mr. Green

# 212
  • София
Веждичке, най-малко съм искала да прозвуча грубо . Sorry. Дойде ми отвътре, с най-добри чувства, преди закачах и  жабката с Шилано моме Mr. Green Но сега вместо Шилано моме трябва да й викам  май Шилано маме Hug Надявам се, че не съм те засегнала. А и се реабилитирах с далеч по-нежно обръщение този път.
По темата за нещата у нас не си заслужава да се говори. Обичам си страната. И преди съм казвала , че трудно бих се адаптирала където и да е другаде, понеже все ме тегли насам..Но това не ме кара да си затварям очите за дребни и съвсем не толкова дребни нередности във взаимоотношенията между хората у нас, изобщо в манталитета ни, в начина, по който  комуникираме.В училищните теми  на форума бях писала преди месец-два нещо, което на пръв поглед е забавно, но като човек вникне, разбира, че казаното е показател за нетактичност, грубост, неосведоменост и простотия.
Заместничка на болен преподавател разглежда дневника и по списък се запознава с децата.Примерно номер 1, прочита  Александър   и  коментарът е, че името е хубаво, с модерно звучене.Номер 15,прочита  Мария и споделя, че никога няма да се изтърка това име заради обвързаността му с Дева Мария. И ред такива тълкувания  в положителна посока за прочетените  имена. Стига обаче до моята дъщеря и коментарът е следният: Колко странно, дотук все хубави български и библейски имена чух,  а твоето, моето момиче, съм го срещала само като име на куче Shocked Първоначално се засмях на разказаното , но само след миг се запитах кой средно интелигентен, добре възпитан човек може да изкаже на глас пред 30 деца подобна глупост за име, срещано в целия свят и значимо в свещените книги на цели 3 религии.... ooooh!Та вече нито доктори, нито учители, нито който и да е, успяват така  лесно да ме изненадат с изказвания не на място. Все още ме успокоява фактът, че във всяко стадо има мърша и приведените  тук примери съответно не са представителна извадка за цяла една гилдия -  докторска, учителска или друга.
Шилано маме,нищо не си видяла още, да знаеш.  Щом ти се струва, че съм много обстоятелствена при разговори за езици, какво ли ще стане ,ако заговоря за математика? Боже опази! Това е наистина темата, по която нито бих се отегчила да чета, нито да пиша.  Ти ще си по литературните анализи на произведенията на  турски и арабски автори, аз по задачите по математика,  Ферда и Мъглата по арабската  граматика, Амал и Ясмин по политическите въпроси, Веждичката по религия и теология, Малката гара по здравните въпроси и т.н.. На  който която група му е най-присърце,  към нея да се присъединява , я колко много теми за разговор изникват.. Добре ви наредих,а?!

# 213
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...
Аз да си призная лингвистичните разговори ме отегчават Embarassed  Винаги съм се 4удела на Русалката и Веждата как с охота могат да  бистрят тези теми  Mr. Green  Може би тези разговори  не ми се нравят, защото езиците не са силната ми страна   Mr. Green  Толкова години, а един кюрдски не се научих!  От чужди езици ме боли глава  Mr. Green

Айй! Шило, извинявам се, ако съм дотегнала! Embarassed Имах чувството за диалог... А и познанията ми са твърде повърхностни и теоретични, за "по-сериозните" неща се допитвам и не очаквах, че някой ще го приеме чак като "лингвистичен разговор"... Всъщност, тайничко се надявах, че като знаещи материала ще помогнете на другото ново момиче да си избере калиграфичен стил, а пък аз покрай него нещичко да науча...

Кюрдски ли?! (Тук гласът ми би трябвало да се издигне във фалцет... Wink) Ако мъжът ми беше на твое място, Laughing ... веднага щеше да се възползва от възможността да го научи в естествена домашна среда. Той храни големи симпатии към Кюрдистан, съдбата му, културата и т.н. и се старае сам да учи езика... За кой кюрдски става въпрос? След като пишеш в арабската тема, предполагам, че сорани....?

......................
Стига обаче до моята дъщеря и коментарът е следният: Колко странно, дотук все хубави български и библейски имена чух,  а твоето, моето момиче, съм го срещала само като име на куче :shock: Първоначално се засмях на разказаното , но само след миг се запитах кой средно интелигентен, добре възпитан човек може да изкаже на глас пред 30 деца подобна глупост за име, срещано в целия свят и значимо в свещените книги на цели 3 религии.... ooooh!Та вече нито доктори, нито учители, нито който и да е, успяват така  лесно да ме изненадат с изказвания не на място. Все още ме успокоява фактът, че във всяко стадо има мърша и приведените  тук примери съответно не са представителна извадка за цяла една гилдия -  докторска, учителска или друга.
Шилано маме,нищо не си видяла още, да знаеш.  Щом ти се струва, че съм много обстоятелствена при разговори за езици, какво ли ще стане ,ако заговоря за математика? Боже опази! Това е наистина темата, по която нито бих се отегчила да чета, нито да пиша.  Ти ще си по литературните анализи на произведенията на  турски и арабски автори, аз по задачите по математика,  Ферда и Мъглата по арабската  граматика, Амал и Ясмин по политическите въпроси, Веждичката по религия и теология, Малката гара по здравните въпроси и т.н.. На  който която група му е най-присърце,  към нея да се присъединява , я колко много теми за разговор изникват.. Добре ви наредих,а?!

"Ха-ха-ха!".... Русалке, не знам как се казва дъщеря ти, но предполагам, че за да предизвика такава реакция името й е двусрично...  За твое "успокоение" мога съпричасно  да разкажа, че на мен ми се случи същото (е, без изреждането на други, по-красиви, благозвучни, имащи значение или по-подходящи и "по-малко обидни" имена), но не в България, а във висше учебно заведение на една средноевропейска държава. Името ми е типично българско и дълго, но на "галено" се съкращава и това "вдъхнови" преподавателката. Това ми се повтори, но беше "поне" сред приятели... И други дивотии (напр. да ме дърпат за ухото - в зряла възраст(!!!), ритат и т.н.) са ми се случвали, било в България, било другаде, но ти хубаво спомена за стадото и мършата, няма смисъл да си разваляме настроението...  Mr. Green  Фактът обаче, че още помня случките, значи оставената драскотинка не е съвсем безобидна, дано дъщеричката ти го забрави...

Математика - ужас! Значи наистина имало хора, които виждат "поезия" в тази наука... Бягай да бягам(е) - ако не бяха точните науки, не знам, дали щях да открия хуманитарните...  Embarassed

Би било наистина интересно да науча нещо повече за арабската и турска литература - давайте идеи какво да се чете!

Лека нощ!

Последна редакция: вт, 07 фев 2012, 03:20 от Ferda Mravenec

# 214
Здравейте момичета,видях че някой пита за мен и реших да се отчета-ние сме добре,около нас е спокойно,дано и да си остане така.само нета хич го няма,та влизам през телефона и сега от него пиша.добре дошли на новите момичета! да си похваля Маугли-завърши срока с отличен,да видим големите,какво ще донесат.Лек ден на всички.

# 215
Мъгла  Hug

Ферда, бъзикам се , говорете си , каквото ви е на сърце  Simple Smile  Аз съм форумната скандалджийка и затова бързо се отегчавам от други теми, трябва екшън да става  Mr. Green

Иначе мъжа ми е от Сирия, а там кюрдите говорят курманджи /бадини/. Сорани е в Ирак и Иран. Дано не бъркам, че ще стана зарезил, толкова години не мога да запомня .Разбирам ги като говорят, но самата аз не се наемам да говоря. Имам някаква бариера, страх ме е, че звуча смешно и ще ми се подиграват. Сега покрай детето си разширих речника.
Иначе от кюрдски , а и други чужди езици ме боли глава  Mr. Green  Може би защото много крещят  Mr. Green

По командировки съм се чудела как колеги, които едвам връзват 10 думи на кръст на английски се натягат да ги използват  Joy Когато с мен е имало човек, който говори по=добре от мен, аз гледам да си трая, за да не се излагам  Embarassed Rolling Eyes Че да не звуча като нашия Стоичков  Twisted Evil

Русалке,умирам от срам да си призная,но в началото и аз правех тази асоциация с името. Когато бях малка течеше някакъв сериал "Завръщане в рая" май се казваше и там имаше една Сара. В резултат от това всички комшийски кутрета получиха това име.
Зълва ми има ново бебе  и то се казва Сара. Аз тайничко си пожелах да е злоядо  и ревливо поне колкото мойто и то взе, че се сбъдна  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Обаче непростимо е учител да има такова поведение пред ученици. Явно е искала да мине да готина, но не е успяла.
Напоследък се замислям и за името на моето отроче и нещо взе да не ми харесва. АМи то като 1000 човека ми повториха "ама защо Нада, само Нада ли, аууу много е селско и грубо". Трябваше да е някоя Есмералда, че да не им е селско  Joy 

# 216
Добро утро, разговора продължава да се върти около интересни теми и трябва да взема отношение.

Ферда,моят опит с турската литература се ограничава с Чучулигата и Портрет на едно турсо семейство от Ифран Орга (?) Orga  Последната не знам дали я има на български, но е много хубава ,прочетете я на какъвто ви попадне език.

И аз да се похваля като шилото - нулев напредък с урду за толкова години и за 9 месеца в пакистан...уж ме бива по езиците, но явно към определени езици съм развила някаква резистетност.

по математика хич не ме бива, но навремето родителсото тяло ме насили да уча в математическа гимназия защото нямахме езикова.Но пък в гимназията така ме закърмиха с тая математика,че  понякога изпитвам нужда да решавам уравнения(лесни),носталгично ми е едно таккова.....

Никсе,не съм се обидила, нали знаеш колко съм дебелокожа. Това с даскала и  името е просташко.Обаче навсякъде има учители, които не са в час, макар и не толкова брутални.Веднъж трябваше да превеждам за матурата  на едно българче и учителката ме гледаше с някакво искрено съжалениение и даже ми кказа, че ми съчуствала, как съм щяла да преведа на нашия език такива неща като изпарение, кондензация и преципитация.Разбира се, тези явления съществуват само в Англия Laughing при нас ги няма, или не сме се сетили досега да ги наречем някак си....

Шило, кефиш кс тези признания за съревнованието между теб и кифлата.

# 217
  • София
Ето ме пак Mr. Green
Да, Ферда, името е двусрично, Шилан го е написала. Peace
По повод турската литература -  чела съм само "Чучулигата" и "Листопад" на Решат Нури, "Вятърът на Дарданелите" и "Естер - една еврейка в османския двор" на  Солмаз Камуран. Похвалиха ми някакво криминале на турски автор, мисля, че се казваше  Мурат Сомер,  в което главният герой е травестит и обстоятелствата го принуждават да се превърне в детектив. Thinking
Колкото до математиката, големият математик Карл Вайерщрас е казал, че  математик, който не е в известна степен поет, никога не може да бъде истински математик. И аз, за да да  съм в тон Mr. Green с казаното от него, на моменти се подавам на изкушението да сътворя някоя и друга хумористична рима. И дотук с поетичното.
Но иначе езици обичам и винаги с кеф съм се занимавала с тях. И по този повод се сещам за нещо смешно, което не съм ви разказвала. С приятелки често излизам на кафе  и сядаме все на едно и също място, близо до нас.  От самото начало видях, че собственикът е  арабин. Само от неволно чути реплики, като например  характерното само за Ирак  "огу бачър" вместо "баад букра" , разбрах, че е иракчанин. И толкова. Но един ден влязохме в кафето и се оказа, че момичето, което сервира, е болно и ще ни обслужва въпросният иракчанин. След едва тримесечен престой в БГ се досещате за нивото на овладяване на българския език. Приятелката ми си поиска Виенско кафе със сметана, но горкият не разбра какво се иска от него.  И Русалката взе, че му обясни на арабски, при което той така се стресира...Почна да ми се извинява за бисери, ръсени в разговор с приятелите му. Успокоих го, че нито съм подслушвала разговорите им, което си е и верно, нито следва да ми се извинява за каквото и да е. Успокоих го даже, че и да искам, едва ли бих чула нещо , тъй като обикновено в кафето седя на място, от което  трябва да подслушвам с лявото ухо. А както знаете, в резултат на перфорацията на тъпанчето и последвалата гъбична инфекция в ушния канал, слухът ми от тази страна наистина е намален.  Обясних му и той видимо се успокои. Докато веднъж не седнах другаде, със здравото ухо към него. И той на майтап ме закачи, че нарочно съм сменила позицията си, в очакване да чуя нещо. Но той си бил научил урока и нищо пикантно нямало да разбера. Екземпляр, симпатичен беше, но бързо разбра, че това кафене няма да му докара нужния доход за издържане на жена и дете в Багдад, та го затвори и се  отправи към  Англия.
Мъгла, браво на Даяна!Моите девойки завършиха успешно срока Grinning Тази година за първи път няма един ден междусрочна ваканция.  Господата от Министерството нещо са мъдрили и недомъдрили. Първият срок свърщи вчера, а вторият започна от днес, вторник. Shocked В резултат на което близначките вчера бяха втора смяна на училище, почти до 7 часа вечерта, а днес вече бяха първа. И тъй като имаше дублиращ се предмет в програмата от вчера и днес, явно се очакваше по нощите да си научат по него. Пак нашенски недомислици.

# 218
Добър вечер  Hug

Русалке, като прочетох разказа ти, първата ми реакция бе да се усмихна. Не защото смятам тази госпожА за забавна, а защото се сетих за реакцията на моя хабиб, когато разбра, че кучето ни в България (което за съжаление умря преди месец) се казва ... е как, ако не Сара  Mr. Green Беше точно обратната на описаната от теб - с недоумение ме попита “Е, как може да наречете куче с такова хубаво женско име!“  Crazy

С езиците и аз съм много зле, въобще не ми се отдават, наученето от курсовете по арабски на които ходех, май почти напълно съм го забравила. Blush  Дам, определено клоня към точните науки.

В този ред, Ferda Mravenec, хубаво е, че има такъв богат избор на калиграфични стилове, но някак си не ми се вярва в тату студията да ги владеят всичките.  Thinking

Като казах тату, да ви попитам някой има ли опити с т.нар. татуировки за стени (поне в Германия така им викат). Чудим се дали лесно падат или са трайни, и въобще, ако някой има, да каже дали е доволен.

# 219
Привет, момичета. То и моето явяване е мъгляво, но ще ме извините. Мястот, на което работя няма нет и докато се прибера, вечерям, поиграя с малката, измия чинии, оправя леглата и т.н. и трябва да си лягам. А съм си поспаливичка, сънчо ми е най-важен.
Та накратко:

НСЕ, отвратителна работа. аз не съм скандалджийка и за себе си всяка обида бих понесла, но за децата просто побеснявам. Бих отишла да му дръпна една пламенна реч на тоя простак, компетентен по библейски имена. #2gunfire #2gunfire

Айа, честито жилище, Шилото вече е дало гениалното пожелание присъединявам се.

Ясминке, прегледа ли се за обонянието, не е шега работа.  Hug

Шило, за дрехите не мога да те разбера, не можах да развия оазаруването на детски дрешки в мания.  Hug Обаче пък те разбирам за непрекъснато изкачащите пред очите ти дрехи, на мен така като съм преуморена и ми изскачат разни неща, а най-мразя като цяла нощ в просъница ми звучи в главата някоя песен, обикновено някош от тия еднодневките чути по радиото. На какво ли се дължи.

Мъглата, поздравления и дано бурята отмине по-бързо. Hug

Добре дошли на нвоите момичета.

Аз съм съгласна с разпределението по тематики на НСЕ.  Mr. Green

Засега толкова, чувствайте се пзодравени всички, просто си лягам.

# 220
Amal, кофти така без интернет на работа....ох,и аз съм поспалива, особено напоследък...чудя се какво ми става,най-съвестно си пия хаповете,железата, хормоните....и постоянно ми се спи, пък май е малко рано за пролетна умора.

Шило, моля да ме извиниш, имам само още две неща да кажа по езиково-математическата тема, и спирам. Но се сетих ти с какво можеш да допренесеш да стане интересна темата. Можеш да разкажеш за пешмергето, със сигурност женските бойни отряди са ти повече по сърце отколкото лингвистиката.

Никсе, почти бях сигурна, че ще те видя в тази тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=466518.0   Това във връзка с любовта ти към двете скучни тематики, които нищим напоследък.

Ферда, имам молба към тебе. След като се занимавате професионално с арабицата,дали щеможеш да ми промениш една фраза на урду (която изглежда като на арабски) да е с типичен урду шрифт, тоест буквичките да са навързани една под друга и да изглежда сякаш подскачат....не знам дали ме разбра, мъжът ми никога не ме разбира като му обяснявам това, смята че урдуто изглеждало досущ като арабския....

# 221
  • София
Веждичке, не позна. Тази тема отдавна съм я прочела от до и тъй като не е от тези, в които има небивала активност и нови интересни постове, съм я забравила. Имам регистрация обаче  в специализиран математически форум и ако не съм тук, то ще съм там. Mr. Green Кой казва, че математиците били сухари?Знаеш ли и там какви искри хвърчат, какви спорове се развихрят за това кой е крив и кой е прав?Купонът не е по-малък .
Колкото до темата заالبشمركة, интересно,  но взривоопасно, особено под перото( сори, клавиатурата) на наглед притихналата Шилан. Laughing
Амал, много съм зле Embarassed Едва от вчерашния ти пост разбрах, че си тръгнала на работа. Сигурно назад си го споменала, само че нали все чета по нощите, явно съм го пропуснала. Дано да ти харесва работата във всяко едно отношение -  като започнем от това да ти е интересно и приятно да я вършиш, минем през това да попаднеш сред симпатични хора за колеги и шефове и стигнем до подобаващото заплащане Hug
Айа, не се забравя така лесно наученото. Naughty Да, не го практикуваш редовно и ти се струва, че не го помниш. Нужен е  обаче само малко тренинг и знанията изплуват.  Давай смело, говори си с половинката, "подслушвай " разговорите му с приятели, гледай  по нещичко по арабските телевизии и ще видиш как скоростно ще си припомниш забравеното и ще го надградиш даже.

# 222
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...
Здравейте в късна доба,

...
Иначе от кюрдски , а и други чужди езици ме боли глава  Mr. Green  Може би защото много крещят  Mr. Green
....

Joy Joy Бях попадала на някакъв шеговит наръчник от типа на "Как да познаете българите в чужбина" (може би го знаете) и там имаше нещо като твойто, т.е. че когато на българина майката и бащата си говорят цялата улица неволно е длъжна да ги слуша...

ЛЮ, честно да си признаем - българският обича чуждиците и добре, че между изброените термини е изпарението, защото "кондензация, преципитация" ама хич не са нашенски. За компютърната терминология да не говорим...  Laughing Друг е въпросът, че въпросната английска учителка едва ли знае какво е положението с чуждите думи в българския език и случката точно си е била в духа на това, заради което го пишеш.

С "Чучулигата" съм израстнала и колкото и да се приема за надживяна и банална, винаги ми е било много приятно и вълнуващо да я чета. Не познавам Ифран Орга - сега погледнах и изглежда, че даже не пише на турски (както Елиф Шафак), кой знае дали се води като турски автор. Сигурно си го чела на английски?

Русалке, Солмаз Камуран добра ли е? Май миналата година гледах някакво интервю с нея, направи ми хубаво впечатление и си казах, че ще трябва да намеря книгите й, но така и не го направих...

Айа,
Цитат
хубаво е, че има такъв богат избор на калиграфични стилове, но някак си не ми се вярва в тату студията да ги владеят всичките.
Ами не знам, и понятие си нямам от татуировки... Аз си го представям така, че момичето отива в студиото като си носи готовата картинка и там трябва да извършат реализацията. Предполагах, че съществуват някакви сайтове или програми за калиграфия, чрез които човек може да си изготви модела на надписа...  newsm78  За подобна декорация на стени не съм чувала.

И понеже карам подред, пак се връщам при теб, ЛЮ:  Laughing

Ако правилно съм разбрала (уф, абе какво ли съм разбрала, ама се допитах... Wink), явно имаш предвид наста'лик – тип арабско писмо типично използвано в урду. Може да се види например тук:

http://tabish.freeshell.org/u-font/
или
http://www.urdu.ca/

Също там има и клавиатура за сваляне, както и тук (в горния линк има даже и фонетична клавиатура):  

http://softwaretopic.informer.com/urdu-nastaliq-keyboard/

Ние нямаме тези фонтове, но сигурно твоят човек ще знае повече. С мъжа ми търсихме, дали в интернет има  “виртуална клавиатура” за наста'лик (тоест сайт, където може да се пише с определен алфавит, без да се инсталира в компютъра), но така и не намерихме...
Евентуално поясни, моля те.

Русалке, ти да не си ходила в гората? Не ви я знам тази тема, но наистина е интересна... дано само не е опасна единствено заради Шило... (или аз имам погрешна представа). Срещала съм момиче, което искаше да заминава в редиците на пешмергите, в крайна сметка си роди и всичко забрави. Laughing

П.П. Шило, точно си пишех поста, когато си се включила. Така или иначе, аз не мога да бъда много активна засега, защото не ви познавам и тепърва се ориентирам в темата...  Peace

Последна редакция: чт, 09 фев 2012, 01:29 от Ferda Mravenec

# 223
: Кой казва, че математиците били сухари?Знаеш ли и там какви искри хвърчат, какви спорове се развихрят за това кой е крив и кой е прав?Купонът не е по-малък .

Подкрепям. В гимназията ни наричаха роботи и програмирани кутийки, ама само ние си знаехме какви купони и сериали сътворявахме по екскурзионните.

Ферда,тъмън тъй. За шрифта, искам го като от втория линк.Опитвах с онлайн клавиатура, ама е като арабски. Sad

относно учителката, съответните думи в английския език също са чуждици (от латински) Ставаше въпрос, че все пак сме нарекли явленията по някакъв начин...във всеки език са назовани..Ние сме учили, че няма лош език, има лоши преводачи.

Сега ..много ми се спи, а постингът на Шилото заслужава специално внимание. Но за да не го претупам, ще го оставя за утре, ще го анализирам параграф по параграф, и ще заема хуманистична позиция по въпросите, които тя засяга. ...и се надявам сбогуването и да е по-скоро като моите самобанвания, защото чакам очерка за пешмергата.

Лека

# 224
  • София
Опс, аз ли не съм наред или майчинството се отразява различно на всеки? Част от вас прави хипер чувствителни, а мен -  грубиянка, с отстранено по оперативен път чувство за такт? Нито Вежда Люспова исках да обидя с онова обръщение,  нито пък  да спра по какъвто и да е начин Шилото да сподели вижданията си за пешмергите Hug Само уточних,че освен, че темата за кюрдските бойци е интересна, е и несъмнено бомба със закъснител във форум, в който подобни теми са табу.Но явно не съм се изказала като хората, за което персонално се извинявам на жабката. Далеч съм от идеята и за миг да гледам на нея като на форумен шут.
Ферда, не разбрах  в каква връзка ме питаш за ходенето до гората. Вероятно в контекста на криворазбраната ми "грубост". ConfusedНе съм заядлива, напротив, силно самокритична съм, принципно толерантна и не съм имала за цел да нагрубя някого.Просто майчинството промени Шилан и отдавна пишещите тук, със своево рода носталгия , си спомнят за предишния й облик. А в това не виждам нищо негативно. Затова й я нарекох привидно притихнала.По повод питането ти за книгите на Солмаз Камуран - на мен лично ми харесват.
Като гледам какви ги нанизах, оказва се май, че е по-добре по-често да се подвизавам в математическите форуми, а тук да се разписвам от дъжд на вятър. Не че ще го направя. Харесвам темата, харесвам и пишещите в нея . Понякога, завъртяна в бесния вихър на ежедневните ангажименти, забягвам за по-дълго, но нещо ме кара да се върна. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт