133 арабки диви и красиви посрещат 2012

• 67 677
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
Как сте принцеси? Тук на зима го изби. Shocked Нямам сили вече да търпя студ, чудя се ако бях в Северна Европа, как бих оцеляла?

Айша, и от мен честито, както каза Олди, смела си, много. Hug

Айа, още си чакам резюмето на сериала по ключовите са мен въпроси. Mr. Green

Олди, ами давай де, кога ще идваш насам? А Ом Саед отдавна не е писала.

По този повод, Дуа ми писа. Heart Eyes Каза, че е много заета и й вярвам, с 3 деца и голяма къща няма как да не е така. Hug

И тук да ви пусна една публикация, да си спомним за певицата с алжирски произход Уарда, която е починала снощи. Confused
http://arabwives.wordpress.com/2011/05/07/%D1%83%D0%B0%D1%80%D0% … 1%80%D0%B8%D1%8F/

# 526
Амал, за манифестацията мисля да съм там, но като гледам няма да става за три-четвърти чорапи  Laughing (едно време какво тръшкане беше да си с чорапи, а не с чорапогащник на манифестацията...пък и тогава лятото по моите ширини закъсняваше редовно..)
Апропо, в блога ми (под черта) има снимки от Паррри, ако ви се гледат  Wink

П.п. Прочетох статята ти за Уарда. Много интересна и съдържателна! Мир на душата и... Flowers Rose Flowers Rose

Последна редакция: пт, 18 май 2012, 13:11 от Old Sport

# 527
Ясмин, дано всичко бъде наред и скоро сте заедно четиримата! Praynig

Олди, виждам аз, че се опитваш да промениш посоката в темата за книгите. Щях да те подкрепя, но проблемът е, че книгите, които чета за арбаския свят, по необясними за мен причини не са преведни на български. Tired Междудругото след твоята препоръка там, купих Малък град в Кайро, само да свърша с книгата, която чета в момента и ще я започна и нея.

Лона, и аз колкото повече чета за Португалия в интернет, толкова повече ме хваща яд, че няма да сме там за по-дълго, та да може да идем и до Лисабон, и до градчетата около него. Имам усещането, че това няма да е последното ни пътуване до тази страна. Whistling
За цитата – нямам думи. Sick

Амал, аз ще разкажа какво се е случило, но после да не ми се сърдиш, че съм развалила удоволствието от гледането на последните серии.
Скрит текст:
Майк и Сюзан бяха в прекрасни отношения, сдобрени, влюбени, щастливи, но тогава сценаристите решиха да ни изненадат неприятно и убиха Майк по много глупав начин. Имаше един уж голям подземен бос, Майк веднъж му удари едно круше и този го заплаши, че ще му отмъсти. Един слънчев ден, докато Майк  излизаше от вкъщи, подземният бос без да сложи маска или да се скрие по някайв начин, стреля по Майк и така го уби пред всички.
В последния епизод Сюзан и Линет станаха баби. Линет имаше сериозни проблеми с Том. Живееха дълго време отделно, дори подписаха документи за развод, но в последния епизод се сдобриха. Габи започна да работи и изакрва повече пари от Карлос, който реши да се занимава с благотворителност. Бри също имаше тежък период, пак се пропи, дори започна да спи всяка вечер с различен мъж, след това я обвиниха в убийство, но в последния епизод я оправдаха и тя се събра с адвоката.

Аз май забравих да се изкажа и по темата с какво ми е трудно да свикна: а именно с арабската точност щом става дума за време. Аз по принцип, ако имам уговорка за среща, гледам да съм на уреченото място 5 мин по-рано. Така че представете си как това се връзва с арабското обещание “идвам сега”, ама всъщност след час-два. Пресен пример с половинката от вчера: имаше малко работа и излезе като обясни, че до час и половина ще се прибере и тогава ще обядваме. Чакам аз, час мина, два минаха, реших да му се обадя. Оказа се, че е загубил представа за времето, но идва „сега“. Дойде след още час. Тоест общо три часа вместо час и половина, и то защото бе “загубил представа за времето”.  ooooh!
Друго, което ми прави впечатление (не мисля, че е лошо, но просто ме учудва) са комплиментите, които се дават “на килограм”. Ето и един пример: една вечер идва приятелка на хабиби от Йордания на гости в новия ни апартамент, но ние още не се бяхме нанесли. Тъкмо бяхме купили и монтирали кухнята. Влиза тя в кухнята, но вътре е тъмно – нищо не се вижда (не бяхме сложили  лампи нито в тази стая, нито в коридора), а тя като се завайка колко е хубаво, кухнята била страхотна, цветът , моделът и т.н. А аз се чудя и се мая как пък я видя.  newsm78Също така този ден беше валяло много дъжд и косата ми беше доста пострадала, всеки косъм стърчеше в различна посока. Blush А тя като ме видя – колко ти е хубава косата, каква страхотна прическа. Shocked
След като си тръгна, споделих очудването ми с половинката. А той ми обясни, че това е типично по техните ширини – комплименти се дават под път и над път като знак на уважение.  Whistling

Ред. Как можах да забравя - Аиша, лека бременност и едно сладко, здраво бебче на финала   bouquet

Последна редакция: пт, 18 май 2012, 19:36 от Айа

# 528
Аиша, наминавай по-често, винаги звучиш много бодро..Дори само аватара ти да погледна и ми става весело Simple Smile   Само че лентичката съм я подминала, добре че има по-наблюдателни съфорумки.Честито и дано всичко мине леко и безпроблемно.

Олди, само за следващите няколко дни ли се отнася предложението? В интерес на истината доста съм заета, а не съм близо до тоя район. И времето пак се начумери, макар че, ако не бях толкова заета можеше и да се навия да пробвам Риджънтс парк в дъжда...любимият ми парк е : )
Картичките ти са страхотни, продаваш ли ги някъде, или само за близки?

Айа, кажи някоя книга за арабския свят, която показва, нормални неща от живота, ежедневието, културата...Ох, за неточността, това е много типично за арабските и някои други държави, където аз съм се подвизавала, но поне в това отношение уцелих шестица от тотото с моя мъж. Много е точен, като време, като обещания...ако не беше такъв сигурно бих го разлюбила досега,...обратното изключително мног ме дразни...

.......

......

още ми се говори, но ме прекъсват

# 529
  • Варна
Имаме сериозни здравни проблеми и ни препоръчват лечебната кал на Мъртво море.Става въпрос за рехабилитация след операция,  химиотерапия  и лъчетерапия на рак на гърдата и за ревматоидни болежки.Тук в БГ няма никаква информация.Говорихме с няколко  ТА.Това което ни предлагат ТА е доста скъпо и твърде туристическо, а ние се интересуваме предимно от лечението си.Като разберат за какво става дума губят интерес .Затова се мъчим се да си организираме самостоятелно пътуване на поносима цена и се интересуваме от всякаква информация.Вече се надяваме само на хора които живеят в Йордания да ни помогнат и Ви молим за помощ.Каквото ни споделите ще ни е полезно.Интересуваме се как да летим до АМАН на най-ниска цена,в кое селище можем да се настаним на най ниска цена,така че да можем да ползваме тази прословута кал.Как да си резервираме хотел или квартира за октомври,ноември и до средата на декември или през друго време за да не е много топло.Изискванията ни са съвсем скромни-чисто легло и баня.За храна все ще се оправим някък си-изключително непретенциозни сме.

# 530
peterky2002, хубаво си се сетил и тук да пишеш. Теди, ако четеш, ще дадеш инфо (ако не - аз ще те изловя на лични  Twisted Evil)  Peace
Ло, в сряда летим обратно, та затова...Нищо, де..другия път (наесен с песен) Peace Благодаря ти, че оценяш картичките ми! Продавам, ако се отвори възможност. Иначе - за близки и приятели творя  Grinning Пристрастена съм към хобито  Blush
Айа, това с неточността съм го преживяла в Египет, но и в Тропиците - същата работа са  там - това 1-2 часа за нищо ги нямат  Crazy Каква лентичка...не съм забелязала..отивам да проверя  Whistling
Ясмин, все забравям - стискам ви палци да се съберете благополучно, че много се намъчихте и вие! Praynig
..и мен ме прекъсват...

Оф, помислих,че Айа е с лентичка  Wink, затова се завтекох да проверявам... Blush Така де, и на нея пожелавам една, когато им дойде времето  Hug

# 531
Олди, наистина много красиво хоби имаш   bouquet

Лона, книгите, които чета са най-вече политическо-исторически. Естествено във всяка от тях се показва и бита и културата, но не те са водещи. Все пак ще дам скрити няколко линка.
Скрит текст:
Once Upon a Country - много интересна автобиография на политик и директор на университет, професор по философия, учил в Англия
Thymian und Steine - още една интересна автобиография, този път на жена биолог, преподавател в университет, но май само на немски я има
The Lemon Tree - прекрасен исторически роман по истинска история с българска връзка - в няколко от главите действието дори се развива в България 

peterky2002, за съжаление не мога да помогна с пътните, не живея в Бг, но съм чувала, че най-евтиният транспорт е с автобуси, предполагам след операция и химиотерапия не е удачно, а и сега със случващото се в Сирия не знам дали пътуват автобусите. Друг начин е с влак до Истанбул, казват, че от там самолетите билети до Аман са по-евтини. Има и директни полети от София, но били скъпи.
За апартамент до Мъртво меро в Йордания, може да потърсите апартаменти в Мадаба, Аман не е толкова близо, но пък именно в столицата би било по лесно да се намери апартамент, отколкото в градче като Мадаба.
Като цяло пътуването до Мъртво море не е евтино, няма ли алтернатива за рехабилитация в България? След тежко лечение, може би е по добре да бъдете в родната страна при познати.  Thinking

# 532
  • София
Ето ме, ще ми извините ли отсъствията? Embarassed

Имам си оправдание за тях,при това основателно, но ще ви разказвам на евентуална среща. PeaceЩе се върна назад да чета, за да не се изказвам неподготвена -мернах сменени никове, мернах и стари муцуни, и хубави поводи , и др.

Сега ще отговоря, доколкото мога, само на peterky2002.
При обикновени обстоятелства най-евтиният и относително удобен транспорт до Йордания е автобусният.Взима се рейс до Халеб, Сирия,а оттам до Аман се пътува с още един.Но предвид събитията в Сирия... ConfusedИ все пак ще дам инфо, до ноември има време. Потърсете връзка с фирмите Ал  Ганам или Зейтуни Турс. На първата рейсовете тръгват от Централна гара.С втората през последните години  не съм пътувала. Изваждате си сирийска виза в посолството в София, йорданска се взима на границата.Сирийската трябва да е double-transit.Със самолет нещата са по-сложни.Директен полет няма. Вариант е прекачването в Гърция или  Кипър. Но определено е скъпо..Условно приемаме, че сте стигнали там. Peace Идва въпросът с настаняването. Аман  не е толкова далеч от Мъртво море, но ежедневните ви процедури предполагат пътуване насам и натам, а   връзката не е лесна, без кола няма да стане. За целта трябва да сте настанени някъде в близост. Thinking Мога да ви предложа да поразуча за относително приемлив като цена хотел, без излишни екстри и впоследствие да споделя координати. За храна нямайте грижа. Държава като всяка друга, пълно е с магазини, от които можете да си напазарувате, без да се налага да помирисвате ресторанти.

# 533
  • Варна
Идва въпросът с настаняването. Мога да ви предложа да поразуча за относително приемлив като цена хотел, без излишни екстри и впоследствие да споделя координати.

Чакаме с нетърпение

# 534
  • София
Идва въпросът с настаняването. Мога да ви предложа да поразуча за относително приемлив като цена хотел, без излишни екстри и впоследствие да споделя координати.

Чакаме с нетърпение

Още инфо:
Според източника ми на информация, незнайно доколко надежден  Mr. Green като се има предвид все по-рядкото му отиване до  Йордания през последните години, евтин вариант за нощувка около Мъртво море просто  НЯМА - все петзвездни хотели като Jordan Valley Marriott Dead Sea Resort & Spa, Moevenpick Resort & Spa Dead Sea, Kempinski Hotel Ishtar Dead Sea и други.. Цените там няма нужда да ги коментираме.Имало е преди време и по-нискобюджетен вариант като двузвездния Dead Sea Resthouse, но от няколко години май не функционирал.   Остава опцията с   ежедневно пътуване от и до Аман или от и до Мадаба. От Аман имало редовна автобусна линия.Рейсът се взимал от спирка Мухаджрин и отивал до  Суейма, тоест до Мъртво море.Пътят е по-малко от час и последният автобус в посока Аман  тръгва в ранния следобяд.
Така че ще трябва да се преориентирате към търсене на място за нощувка в Аман.А това като яе ли е по-лесна задача. Като всяка столица и Аман предлага всякакви ценови варианти за нощувка - като се започне  от безмерно скъпи хотели и се стигне до такива като хостели:
 http://www.hostelworld.com/findabed.php/ChosenCity.Amman/ChosenC … 7ACFcNN3wodsU6Vrg
С храната уточнихме, че проблеми няма да имате. Въпросът е и в самите процедури.Възможностите са различни.
1. Посещение на безплатен публичен плаж - мелето  на него не е препоръчително.
2. Amman Beach -платен вариант. Цената за възрастни е  около 10-15 динара, като през последните години нищо чудно и да е актуализирана.Тя не че  и така е ниска предвид включеното вътре. В цената се включва вход, ползване  на съблекални и душове за отмиване на солта и калта и...нищо друго. Мисля, че точно на този плаж съм ходила и аз, като тогава се позволяваше и престоят нощем.Сега май не е така. Може тогава да е било позволено с оглед на факта, че месеците бяха летни и  денем никой не би издържал там.. Thinking
3.Плажовете към хотелите -  на цени от и над 30 динара.
4.Някъде по трасето - има си и немалко скрити местенца.

# 535
... евтин вариант за нощувка около Мъртво море просто  НЯМА - все петзвездни хотели

........

1. Посещение на безплатен публичен плаж - мелето  на него не е препоръчително.

представях си го по съвсем друг начин  Sad

# 536
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Как сте след земетресението, мили приятелки?

Знам, че няма жертви, но се надявам че не сте се изплашили много.Аз лично проспах всички трусове, не че съжалявам.Дано наистина да няма по-силно земетресение.

Рени,  Hug  Донякъде знам какво преживяваш и ти желая най- леко преминаване през това.

Желая ви спокоен ден!  Heart Eyes

# 537
  • България
Здравейте, момичета!

Как сте софийските и в околията, арабелки? Надявам се, че няма много уплашени майки и деца!

Всичко хубаво и дано да има повече усмихнати и слънчеви дни!  Hug

# 538
Алверка, доколкото разбирам по разказите на събудителите се, хубаво си направила, че си проспала земетресението. Поне си си спестила голямо количество стрес  Flutter

Сега си припомних за какво сме писали последно и се замислих дали пък тези природни бедствия не са наказание, например, за това, че сме забравили да използваме думата благодаря, когато някой отделя от времето си да пита, търси информация и да ни я поднесе наготово.  newsm78

Русалке, надявам се липсата ти не се е дължала на здравословни проблеми  Hug

# 539
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...
Здравейте и честит да ни бъде светлият празник на писмеността и знанието!
Амал, Айа, Шамс ->   bouquet

Лона Миза -> позволих си също да разгледам снимките ти - всичките ми харесаха, всяка по различен начин. Благодаря за възможността да надникнем в Португалия, каквато ти си я видяла.

Рени, много тъжно е това, което ти се е случило, дано животът по-нататък ти се реваншира с друго... Успех с лечението и много сили ти желая!   Hug

Имаме сериозни здравни проблеми и ни препоръчват лечебната кал на Мъртво море.Става въпрос за рехабилитация след операция,  химиотерапия  и лъчетерапия на рак на гърдата и за ревматоидни болежки....

За Йордания не мога да се изкажа, но може би си струва да комбинирате лечението там с лечебните кални бани в България - в Поморие има такива. Успех!  Hug

...
Сега си припомних за какво сме писали последно и се замислих дали пък тези природни бедствия не са наказание, например, за това, че сме забравили да използваме думата благодаря, когато някой отделя от времето си да пита, търси информация и да ни я поднесе наготово.  newsm78...

Айа, Айа...
Скрит текст:
Ако знаеш вчера какво съобщение/заповед получих на лични от някаква читателка на тази тема... Още не мога да се опомня, май съм стара вече за новия стил на взаимоотношения (голяма динамика и съкращения, голямо нещо...)  newsm09 newsm09 newsm09
Привети на всички ви и прекрасен ден ви желая! Hug Hug Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт