133 арабки диви и красиви посрещат 2012

• 67 657
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...
Минавам да кажа и тук, че днес ще участвам в предаване на БНТ, посветено на арабския свят. Стискйате ми палци.  Praynig

Ние ще стискаме, а ти дай повече информация (най-добре линк newsm03 newsm47), за да можем да гледаме...

# 571
По Темата на НОВА ТВ са давали за различното правене на хляб, включително и арабски:

http://play.novatv.bg/play/274345/

Интересно, знаете ли къде е тази арабска (иракска) пекарна?

# 572
Аз разпитах моя източник и разбрах, че се намира на "Цар Симеон", близо до "Мария Луиза"... дано успях да помогна Simple Smile
Аз не съм от хората дето умеят да готвят за съжаление, но някак си това предаване ми изпълни църцето и си лягам с усмивка Simple Smile
Лека нощ  Hug

# 573
Привет. Mr. Green

Ами и аз не знам кога, може би след около 2 седмици. Не знам как се представих, вс. времето беше много по-малко от това, което очаквах, но мисля, че казах 4 ключови неща - за блога, арабските жени в политиката, за арабските жени във футбола, за влишнието на ар. музика при формирането на православното песнопение.

А за фурната, е как, питате на правилното място. Mr. Green Цар Симеон 75.

# 574
Много благодаря за адреса! Като отида в София ще навестя Цар Симеон 75, отсега преглъщам.  Simple Smile Там някъде май имаше и друг арабски магазин, майка ми ми препоръчваше някакъв (а може и да са на едно и също място).
Между другото, ми прави добро впечатление, че "наш'те" (т.е. българските институции - община и т.н.) са разрешили изграждането на такава фурна и не са се "заяли" с разни европейски норми и стандарти (не че ги разбирам тези неща де, ама да споделя какво си помислих).  newsm47

Амал, радвам се, че е минало добре, записът вероятно ще го поорежат/обработят малко, та дано да си го познаеш после.  Wink Laughing

Хубав ден ви желая!

# 575
Амал, сигурна съм че си се справила блестящо. Чакам с нетърпение да те видя, надявам се видеото да не е много орязано. Hug

Ферда, мерси, че сподели клипчето. Много интересно са го измислили. Моят човек го гледа с мен, като видя арабската фурна, както се казва по народно му, му падна ченето и ми се разсърди, че не съм го завела там като бяхме в София.  Mr. Green

# 576
  • България
Здравейте, момичета,
Специален въпрос към Ferda (ама ако и някой друг знае, да се обажда). Тъй като многократно си показвала знанията си по разните южни езици, мога ли да си позволя нахалството да те попитам какво значи името Красимира на фарси  (или персийски) и има ли изобщо някакво значение?
Питам те защото съм любопитна и ми подхвърлиха, че има значение, но ще го науча само ако с човека, който ми го подхвърли, някой ден станем по-близки. А пък аз съм от хората, за които важи поговорката за котката... Извинявай, че те занимавам с глупости Simple Smile
Благодаря предварително!
Много усмивки и спокойни дни на всички Simple Smile

# 577
Здравейте Hug

Фараула, ЧЕСТИТО с огромно закъснение и от мен   bouquet! Бъдете много щастливи заедно и дано семейният ви живот бъде такъв, какъвто сте си го представяли в най-хубавите си мечти Heart Eyes

Аз пак изчезнах, но ми е толкова натоварено (за кой ли път мрънкам на тази тема Embarassed), че времето не ми стига за нищо. Изпитът ми е след 20 дни, а съм още доникъде. Направо не знам какво ще правя. Ако се издъня, ще трябва да си платя курса, пък сумата е четирицифрена Rolling Eyes. На всичкото отгоре не е в София, а в град, в който кракът ми не е стъпвал и ще трябва сама да ходя.
Иначе уж времето би трябвало вече да ми стига, децата не са тук. Пратихме ги за лятото на вилата. Много са щастливи там - чист въздух, природа, свобода, че и домашен любимец си имат - една костенурка Simple Smile
Алекс вече е официално приет в първи клас, в училището, в което искахме да го запишем. Много добри впечатления добих при срещата с учителите там, затова си мисля, че не сбъркахме.

Ясмин, книгите си ги взех, но само ги разгледах. Не съм ги чела, защото знам, че започна ли няма да ги оставя, а точно сега хич не трябва да се разсейвам. Затова нямам търпение да мине този прословут изпит и да се отдам на хобита и приятни занимания, пък и малко да си отпочина.

Амал, пиши когато разбереш кога ще е предаването. Ще ми бъде приятно да го гледам Hug

Поздрави на всички Hug

# 578
Здравейте, момичета,
Специален въпрос към Ferda (ама ако и някой друг знае, да се обажда). Тъй като многократно си показвала знанията си по разните южни езици, мога ли да си позволя нахалството да те попитам какво значи името Красимира на фарси  (или персийски) и има ли изобщо някакво значение?
Питам те защото съм любопитна и ми подхвърлиха, че има значение, но ще го науча само ако с човека, който ми го подхвърли, някой ден станем по-близки. А пък аз съм от хората, за които важи поговорката за котката... Извинявай, че те занимавам с глупости Simple Smile
Благодаря предварително!
Много усмивки и спокойни дни на всички Simple Smile

Здравей!  
Не, нямам особени знания, макар че би било хубаво... Просто ползвам речници и се съветвам. Точно "Красимира" ли имаш пред вид, защото имам подозрението, че "Кр" на фарси не може да се произнесе лесно (същото важи и за арабския и турския, макар че не всички го осъзнават), трябва да се вложи гласна (епентеза) или пред, или между двете съгласни (но ако човекът, който произнася това име има опит с чужди езици, тогава не е проблем)... Ще попитам и ще ти напиша после, ок.

В България преди около 2 часа пак е имало земетресение. Дано всички сте добре.

Лека нощ.

# 579
Привет - мривет  Hug

Ако ви се ходи   chef  Flutter

Всичко започва точно в 12:30 часа и ще се влиза свободно - тоест, няма опасност да те обявят за персона нон грата. Главните готвачи от посолствата на Ирак, Йемен, Катар, Кувейт, Либия, Мароко, Палестина, Судан и Султана на Оман

http://sofialive.bg/day/nesto-novo/498-zapazeno-myasto.html

Събитието във фейса .

https://www.facebook.com/events/303933486362259/

Много  Hug на всички .

# 580
Честит Рожден Ден На Каруми!!  Hug  Heart Eyes Hug  Heart Eyes Hug  Heart Eyes

Пожелавам му много здраве и щастливо детство!   bouquet  bouquet  bouquet

Хиляди целувки за рожденика  Hug Heart Eyes  bouquet

# 581
Честит Рожден Ден на умния чаровник Каруми! Желая му весело, слънчево и озарено от смях и игри детство! Все така да продължава да бъде гордостта на мама и на татко!

# 582
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА КАРУМЧИ. ДА РАСТЕ ВСЕ ТАКОВА ЩАСТЛИВО ДЕТЕ И ДА РАДВА МАМА И ТАТИ   bouquet

# 583

Честит рожден ден на Каруми!
Да расте все така чаровен, талантлив и винаги усмихнат
Heart Eyes  bouquet

Манеле, страхотна инициатива, жалко, че не съм в София. Надявам се да разказвате как е преминало събитието, сигурна съм, че ще е много вкусно!

Астарта, равдам се, че са приели бъдещия първокласник в желаното училище.  HugТо специално ли е по някакъв начин?

Междудругото, гледате ли евреопейското по футбол? Ние да, всеееки мач  Rolling Eyes

# 584
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН КАРУМИ !
Пожелаваме ти много здраве , щастливо детство , сбъдване на мечтите , и хиляди усмивки .

Общи условия

Активация на акаунт