НГ или 3-та световна? Дразните ли се?

• 6 738
  • 99
  •   1
Отговори
# 90
  • Sofia
Завиждам на майките чейто деца не се плашат. Моето, едното, след новогодишната канонада, вече 3 нощи се буди с писъци и реве и пита ще има ли пак бомби.  ooooh! Едвам го успокоявам.
А за селото... не знам и там дали е кротко. Имам познати в Чепеларе, твърдят че и там е същото. Догодина съм решила - някъде вдън горите ще се заврем.  Crossing Arms

# 91
  • Пловдив
ЧеКа, тия дебелоглави чукундури притежават достатъчно познания за да си направят сами оръжие. Уверявам те, това не е никак трудно.

А аз съм от тоя прословут град с оръжейния завод, при това от квартал на Арсеналци, и за престилки между блоковете, спомени нямам.  Преувеличава се и то яко.

Аз с този мит за големите гърмежи по НГ в милия ми роден град съм отрасла от малка. Само че най-големите пукотевици ги чух в София.  Grinning
Честно казано аз не различавам гърмеж от гърмеж, но моя мъж ми каза, че чува откос с автоматично оръжие. Вярвам му, нали разбираш това е учил в средното, пък и в казарма е ходил. Митове, легенди, ама ...... Плаша се.

# 92
  • София
Завиждам на майките чейто деца не се плашат.
И аз.Снощи отивахме до фризьорката в квартала и  пак гърмяха от време на време.Детето така се стряскаше,че ръката и се тресеше в моята и само ме питаше-Мамо,тези кога ще спрат!?Все и обяснявам,че хората се веселят и така се посреща Новата година,ама пусто си подскача на всеки гърмеж.Отделно като ходя под терасите на блоковете се моля да не ни се изтресе нещо на главите.

# 93
  • София
Янтра, без да съм специалист / даже на военно не съм ходила  Laughing/ тези гърмежи се различават доста. Зад блока ни има такъв на военни. Еми цяла нощ на 31 и 1- ви се чаткаха с пистолети. Няма как да ги сбъркаш. Това мен определено ме притеснява. Откъде да знам пияната му глава накъде го е насочил. Преди две години застреляха балкона на един комшия. Слава Богу нямаше последици  Peace
Твърдо съм за празника, радвам се на зарята, на ракетите.......... ама тия не ги приемам  Naughty

# 94
  • Сопот, Пловдив
Завиждам на майките чейто деца не се плашат. Моето, едното, след новогодишната канонада, вече 3 нощи се буди с писъци и реве и пита ще има ли пак бомби.  ooooh! Едвам го успокоявам.
А за селото... не знам и там дали е кротко. Имам познати в Чепеларе, твърдят че и там е същото. Догодина съм решила - някъде вдън горите ще се заврем.  Crossing Arms

Само да вметна, че макар и малък, Чепеларе е град.  Peace

И аз завиждам за неплашещите се деца. И се чудя как трябваше да обясня случващото се на 8-месечно бебе, след като тук излезе, че сме виновни, че не сме обяснили на децата си. Междудругото днес комшиите от долния етаж, които бяха основните участници в гърменето с пиратки на 31-ви, ни се извиниха, че са гърмяли толкова продължително, напълно били забравили, че има бебе над тях.

# 95
  • Sofia
Знам, че е град, ама от селски тип.  Laughing

# 96
  • Пловдив
То тогава и Сопот не е особено градски. Живо село. И горе-долу всички се познават, имам предвид местните.

# 97
  • Сопот, Пловдив
То тогава и Сопот не е особено градски. Живо село. И горе-долу всички се познават, имам предвид местните.

Абсолютно. Но по гърмежи май сме засенчили доста големи градове.
Аз съм живяла в Чепеларе пет години, вярно - град от селски тип е, но не е точно село.  Peace

# 98
  • София
Ние пък вчера бяхме на пързалка на Бонсови поляни. Дядо, татко и две момиченца на около 10 правеха снежен човек. оказа се, че му слагат копчета от пиратки. После ги палеха и пиратките  гърмяха. Голям кеф, голямо забавление, че даже народ се събра наоколо да се покефи. Rolling Eyes

# 99
  • Шумен
Посрещнахме новата година и този път с ужасна пукотевица  #Cussing out Но като я сравня с отминали години сякаш тази беше някак по-кротка. Канонадата от пиратки и фойерверки почна малко преди полунощ и до 00.30 града поутихна. Не че това не успя да събуди децата де, но не успяха да се разсънят и само малко се полюляхме и бързо заспаха  Heart Eyes
Но сравнявайки с отминали години и с родния ми град Плевен, където всяка нощ от годината обстрела с пиратки си беше нещо напълно нормално а почнеше ли декември по тъмно макар и рано навън си беше лудост да излизаш в Шумен си е тихо. За стрелянето с пистолети не ми се помисля дори, преди години майка ми за секунди се размина от "заблуден" куршум който разби стъклото на терасата една вечер  Confused

Общи условия

Активация на акаунт