Сладките странности на децата ни

• 10 449
  • 91
  •   1
Отговори
# 60
сложи и по- здрави шнолки, които не може да свали, ще се ускубе няколко пъти и ще престане да се опитва да ги маха

# 61
  • Mars Hotel
Не става, тя не е малка, че да я залъжа така.  Grinning
А и няма как да я накарам да стои на едно място, докато й ги сложа.

# 62
  • София
Светлица, има хора, които просто не обичат да им пипат косите. Дъщеря ти явно е една от тях. Моята е същата.  Peace

# 63
Вярно е това за косите. Сестра ми и като дете, та и до ден днешен изпитва ужас някой да я сресва. Не можем да я накараме да отиде на фризьор. Като дете пищеше всеки път като я сресва някой, колкото и да внимава. За прически, панделки, фиби и пр. дума да не става.

# 64
Като малка много мразех панделите с които ме кичеше майка.Дори веднъж преди детската бързахме,а аз от безсилие ги дръпнах така силно че ги разпрах.Иначе винаги съм харесвала да си играят с косата ми.Но мразех да ме кичат като елха.Ако видя че дъщеря ми също не харесва фиби и пандели,няма да й слагам!

# 65
  • Mars Hotel
Разбира се. Приела съм желанието й и не я тормозя.
Само си въздишам и представям как някой ден ще се осъзнае и ще й правя прически по цял ден.  Heart Eyes

# 66
...
Само си въздишам и представям как някой ден ще се осъзнае и ще й правя прически по цял ден.  Heart Eyes
Grinning Моята дъщеря не дава също да й правя прически, да й вързвам косата, да плетем плитки.
Но с различни аксесоари, които са й удобни стават чудеса. Едно красиво цвете (от плат) на ластик, и вече фръцлата е готова. Wink

# 67
И моята сестра никога не е позволявала да си играят с косата й, да й правят прически като беше малка. Дърпаше се и не искаше ни диадеми, ни ластици, ни шнолки. А като порастна й мина - докато беше ученичка и аз, и майка ми се редувахме да експериментираме с прически  Mr. Green

# 68
Когато спря да използва биберон-залъгалка, при заспиването започна да си чопли пръстчетата.
В началото си мислех, че си къса кожичките, защото така изглежда, но не.
Отделно - от бебе обича да спи с закрита с нещо си глава. В началото ползваше края на памучната калъфка, която му слагах под главата, после си хареса един платнен заек и досега си покрива плътно главата с него. Често се чудя дали изобщо има откъде да диша.

# 69
Изведнъж дъщеря ми реши, че не иска плитки. Необичайно за нея, защото доскоро си мислеше постоянно прически, които трябваше "да изработвам" от косата и. И вчера истината излезе наяве: решила, че косата и, ако е вързана на плитка, няма да расте и няма да стане като на Рапунцел. И сега при всяко сплитане или връзване се обясняваме, че косата и така расте.
Другата и странност е с една калъфка за възглавница. Мислех, че не се разделя с нея заради Снежанка/апликирана на калъфката/, а то било заради материята-имала "трошички". От захабяване-вече е на поне 3-4 години. И все дарска по нея.
А сина ми винаги спи с две възглавници-независимо коя колко е висока. Важна е бройката.

# 70
от бебе обича да спи с закрита с нещо си глава. В началото ползваше края на памучната калъфка, която му слагах под главата. Често се чудя дали изобщо има откъде да диша.[/b]
Хе,моята дъщеричка също така заспива.И аз понякога съм в стрес като я видя така...Затова 5 минути след като заспи махам нахлупената възглавница от главата,че да не ме усети!Иначе такива викове ще ми чуят ушите Laughing

# 71
Големият ми син продължава да спи с един плюшен мечок ,който му подарих като бебе(дърто магаре вече Laughing),мъкне го с него ,когато пътуваме някъде ...
Спомням си за един мой братовчед,който от бебе заспиваше с едно одеало,смучеше му крайчето и така се приспиваше,но тоя навик със заспиването със същото това одеало продължи до 20 годишна възраст Crazy.Шегувахме се с него ,че като се ожени ще се завиват с половинката си hahaha

# 72
  • България
Сутрин задължително трябва да са спуснати щорите-блестяло му. И няма начин да го облека, ако не е по неговата.
Всяка вечер, от около половин година, в момента на слагане в леглото му, започва да изхвърля възглавницата си, а след нея и мечето, с което спи от бебе.
И най-главното, което му е от бебе-задължително си търка крачетата едно в друго-започне ли, значи е заспал до максимум 3 мин.  Mr. Green

# 73
Ех, че хубава тема!
И моето момче си има някой сладки навици. Винаги като лягаме да спим трябва да го държа за ръчичка. Не ляга без да сложи под възглавницата си моя телефон, който между другото е разучил по-добре от мен, и също така куп колички. Ако някоя вечер си избере някой от големите джипове да " нанат" с него е приключение да ги събере под възглавницата...Когато иска нещо да му дам първо идва и ме целува, следва прегръдка и тогава си го иска. Не може да са му изцапани ръцете или друга част от тялото. Беше голям зор докато свикне в парка да играе в пясъка. Като му влезе в сандалките си вдигаше краката да ги изчистя и така на всяка крачка. Crazy Така и с ръцете.

За мен това не са странности, а сладки неща, за които се сещам с умиление. Радвам се дори на това, че спи в нашето легло, макар повечето родители да не позволяват на децата си, защото времето се изнизва така бързо и един ден ден ще ми липсва близостта му.
 Гледам да се наслаждавам на всичко.

# 74
  • Бургас
Синът ми обича да държи в ръце героите от филма, който гледа в момента. Ако няма точно същите, някакви играчки от наличните вкъщи се използват за целта. Crazy
И почва примерно "Том и Джери", с бясна скорост, отива, изровя ги от коша с играчки и докато свърши филмът ги стиска в ръце.
Почва "Бен Тен" след това. Том и Джери биват захвърлени, стиска се Бен Тен и така...
Наскоро гледа филмче с един вълк и понеже нямаме играчка вълк, взе една книга с красива илюстрация на вълк, отвори на съответната страница и така с книга в ръце стоя до края на филма... Crazy

Не понася да му е изцапана устата докато се храни. Стои с една салфетка и в момента, в който се омаже с нещо, почва да се бърше най-старателно  ooooh!

Има няколко играчки, които от 3-4 години стоят в леглото му...

И какво ли още не. Ще добавям като се сетя.

Последна редакция: пт, 10 фев 2012, 11:34 от Мон...

Общи условия

Активация на акаунт