Колко време гладихте дрехите на бебето!

• 15 341
  • 265
  •   1
Отговори
# 30
  • Пловдив
Аз на моето дете не съм гладила дрехите. В смисъл, че и гладех горните дрехи, но бельото не.  Simple Smile

# 31
Аз точно заради дезинфекцията гладих до 6 месеца всичко, после само връхните дрешки, които са от мачкаем плат. Обаче аз перях всичко на 40 градуса, така пишеше на етикетчета, ако се пере на 60 градуса както са писали по-горе, може и да се дезинфекцира, но аз не съм пробвала.

# 32
Аз също пера на 40 градуса, както пише на етикетите. Днешното общо ниво на битова хигиена, наличието на течаща топла вода и т.н. за мен прави този вид дезинфекция излишен.

# 33
И аз пера на 40 градуса и не гладя. Едно време са гладили пелените понеже бебетата са били повивани, но в днешно време се ползват памперси. Времената се менят (за моя радост).  Grinning

# 34
  • на последния етаж
Продължавам да гладя дрехите на детето.

# 35
Гладя само връхните дрешки като блузи,панталони и т.н. Просто не ми харесва малката да ходи измачкана.По тази причина гладим и нашите дрехи все пак.Не си представям да съм надиплена излизайки навън,както и щерката.Не гладя бельо защото ми се струва абсолютно ненужно.

Е, при малките деца точно бельото трябва да се глади, основно за дезинфекция, а не заради естетиката.
Е,каква дезинфекция в моя случай?Аз сушах всичко в сушилнята до преди 2 месеца!Как мислиш,сушилнята с нейните градуси малка дезинфекция ли е?Дори ютията според мен не е добър вариант защото аз да речем или мъжа ми гладим дънки,панталони,дрехи които може и да не са изпрани.Както се сещаш панталоните не са най-чистото нещо,нищо че са носени само 1 ден след прането.Все пак се сяда къде ли не.А не върви да се перат всеки ден.Затова за мен е леко гадничко да гладя с една и съща ютия колкото и да ми се разправя че градусите изтрепват всички бацили.Сушилнята е по-добър вариант Peace

Последна редакция: пн, 02 яну 2012, 08:18 от bubka:)

# 36
  • varna
никога не съм гладила дрехите на децата си,нито на сина ми,нито сега на малката.
не виждам смисъл в това толкова мъчително мероприятие Wink

# 37
Да смисълът наистина е "дезинфекция". И то, не че по този начин ги чистиш от някаква мръсотия, а че убиваш бактериите. Аз за това, като почнаха слънчевите дни, спрях да гладя бебешките дрешки. Ултравиолетовите лъчи от слънчевия спектър също убиват бактериите.

# 38
2-3 седмици и това беше. Следващият път и толкова няма да е.

Голямо дезинфекциране с ютията няма да постигна, пък и не виждам смисъл.  Peace

# 39
Също пера на 40 градуса, първите два месеца дсота често ми се налагаше и на ръка. Гладех го докъм два месеца и нещо. Не ми е правило впечатление бебето ми да е измачкано ( а съм се заглеждала), просто преобладават памучните му дрехи, които след като ги опъна за сушене, си остават изпънати. Аз също съм на мнение, че гладенето е с цел дезинфекция и след като бебето ми има хубава и издръжлива кожа, не виждам смисъл да му я изнежвам излишно.

# 40
Не съм гладила.

# 41
  • Бургас
Голям срам,но ще си призная! Embarassed
Като бременна изгладих всичко,а след раждането от пералнята на бебето.
Гладя само ризите на мъжа си и панталоните ,ама той не е бебе!Въй,както казваме в Бургас,трябва сам да почне да си ги глади! Laughing

# 42
  • София
Когато бях бременна изпрах и изгладих дрешките които имах. Това беше с гладенето. Малко не виждам смисъл... защо трябва да са дезинфекциране дрешките на бебето.. по тая логика аз в дезинфектант ли трябва да се къпя, като постоянно го гушкам и кърмя ... а то и мойте дрехи ще трябва да "дезинфекцирам" по същата причина... Освен това, не мисля че дрешките се дезинфекцират по този начин, и дори да е така, после като ги сложа в нестерилния шкаф какво става  Thinking Не мисля, че нещо ще му стане на бебето като не му гладя дрешките. 

# 43
Много уместни въпроси задаваш, powWink

# 44
  • Бургас
До 6 месец се гладеше при нас редовно и всичко, оттам-нататък само това, което е измачкано! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт