Колко време гладихте дрехите на бебето!

• 15 360
  • 265
  •   1
Отговори
# 180
Гладенето ми е скучен процес, но за детето се прежалих до 6-тия месец.

# 181
Точно Peace. Имам позната, която глади дори бельото. Аз ако съм ще откача да стоя час-два с ютията в ръка ooooh!. Хора всякакви...

Бельо не гладя, седмичното ми пране се глади в рамките на 2 часа веднъж седмично- обикновено в неделя, когато децата спят следобяд, аз си пускам един филм, изглаждам си и всичко е екстра. И да- хора всякакви.

Да се твърди пък, че гладенето е само за дезинфекция  Whistling Или пък , че се ползват само материи, които не се мачкат и в същото време- само естествени. Извинете, този филм не се прожектира.

Не го казвам с лошо  Peace. Немислимо е например да не си изгладя дрехите за офиса - ризи, поли. панталони и т.н. Но според мен някои неща просто не се нуждаят от гладене. 

# 182
  • Mediterraneo
Извинете, този филм не се прожектира.

У вас може би не, но аз джинсите си, които са 100% памучни, не намирам за "мачкани на хармоника" и не смятам за  нужно да гладя. Същото важи за памучни и вълнени плетива, за пак памучни тесни тениски да не говоря.

Сега. Аз дънки, плетено и пр. НЕ гладя. Но да си прибера чаршафите неизгладени... Не заради друго, ами като ги гладя пестя място, понеже имам много спално бельо, а като го изгладя го сгъвам максимално и ми заемо по- малко място. Като цяло гладя всичко на децата, лятото и повечето от нашите дрехи. Зимата определено ми е по- малко гладенето.
Но ще си призная, че аз не съм като хората- на мен ми е кеф да гладя и подреждам изгладени дрешки, така си почивам  Peace

# 183
Е то това е идеалният вариант - да правиш нещо, което ти доставя удоволствие.  Аз съм така с готвенето и ми беше трудно да проумея как може за някого да е наказание, но явно може.  Laughing Това за мястото е много разумно, но ето това би било моето наказание - чаршафища да гладя. Бррр. Засега място има, дано все да е така.  Laughing

# 184
Гладих всичко докато навърши 1 год.

# 185
Аз и своите дрехи гладя, някак си не мога да облека видимо измачкана дреха или да я прибера в шкафа..
Офф, като почнете така... ooooh!
Има ли въобще някоя, която не глади видимо измачкана дреха? Rolling Eyes

Embarassed Аз си признавам, че и това ми се е случвало.

Много, много рядко гладя, бебешките дрешки не гладя изобщо, ползвам сушилня и си мисля, че тя върши частта с дезинфекцията. Естетиката не ми е чак толкова на дневен ред в момента. Излишно е да казвам, че съм с период, в който не се налага да нося ризи и костюми все пак Simple Smile

# 186
Гладих 1-2 месеца Rolling Eyes

# 187
  • Пловдив
Гладих до 2м. След това просто не успявах.

# 188
Гладенето ми е скучен процес, но за детето се прежалих до 6-тия месец.

И аз там някъде. След това оставих на сушилнята да върши "дезинфекцията" с висока температура.

За прането ми е интересно на мен - докога прахте с бебешки препарати и отделно от останалото пране? Аз все още го правя, ама ми идва малко в повече пералнята ми да е заета само с 4-5 чифта бебешки дънки, да не говорим за сушилнята после, която върти по 100 часа...

Последна редакция: пн, 30 яну 2012, 16:05 от haute_couture

# 189
  • Mars Hotel
Аз още пера нейните отделно. Не мога да се пречупя да сложа беличките й потничета редом с мръсните чорапи на баща й.  Embarassed
Но откакто стана на две, пера дрехите й със същия прах за пране като нашите.

# 190
  • Бургас
Аз още пера нейните отделно. Не мога да се пречупя да сложа беличките й потничета редом с мръсните чорапи на баща й.  Embarassed
Но откакто стана на две, пера дрехите й със същия прах за пране като нашите.
И аз съм така Светлица.Само че аз купувам за него сензитив Peace

# 191
  • Русе
Дрехите винаги си пера и не мисля да прекратявам - отделно. Но гладих точно 2 седмици и се отказах. Детето е живо и здраво, а моята почивка - съхранена. Време е да се отърсим от старите поверия и обичаи, както и от псевдонаучните препоръки за гледане на деца. В 21 век има откъде да се намери информация и разумният човек обикновено може да прецени на кого да има вяра и на кого не.  bouquet

# 192
  • София
Време е да се отърсим от старите поверия и обичаи, както и от псевдонаучните препоръки за гледане на деца. В 21 век има откъде да се намери информация и разумният човек обикновено може да прецени на кого да има вяра и на кого не.  bouquet
Ауу, много уважавам Ла Лече помощниците, обаче това изказване не мога да го подмина - не говорим за поверия, аз съм дете на лекар и съм научена да гладя, от чисто (да кажем) нАучна гледна точка. Отделно педиатърката ми при първата ни среща също ме инструктира да гладя ПОНЕ до 1 год.

# 193
  • Русе
Благодаря за думите, но аз пиша от собствена гледна точка, тъй като тук не става въпрос за кърмене или косвено свързано с него.
Много семейства избират да НЕ гладят дрехите на детето си с цел избягване на прекалената стерилизация на средата. Дори тенденцията в ражданията е да стават в максимално естествена "замърсена" среда.
Не знам за какво "подминаване" става въпрос, тук всеки изказва мнение, все пак. Wink

# 194
  • София
"подминаване" в смисъл да ти опонирам, (защото ти не просто споделяш колко време си гладила, но твърдиш, че гладенето е псевдонаучна препоръка и стар обичай),  нещо, което не бих направила по други теми  Peace

Общи условия

Активация на акаунт