Колко време гладихте дрехите на бебето!

• 15 339
  • 265
  •   1
Отговори
# 240
  • Berlin
Смятам, че няма нужда. Както се е писало и преди по темата, най-вече гладенето е/било за дезинфекция. Peace

# 241
Е, ако хигиена е равно на естетика за теб, не знам...  Laughing

# 242
  • София
Все още гладя дрехите на детето от бельото до якетата, ако имат нужда, включително и спалното му бельо  Simple Smile

# 243
Все още гладя Wink 
Понкога не смогвам и облича и не гладени дрехи, но гледам да е рядко Wink

# 244
Изобщо не съм гладила

# 245
  • в огледалото на живота
Не съм спирала.... Laughing
И не само бебешките дрехи,всички наши.
Без чорапите де..... Mr. Green

# 246
И двете са ми много важни-ако знаеш какво имам  предвид:)

# 247
  • В Космоса
Ох, моята сега ще направи 1 годинка и като гледАм купищата дрехи май ще трябва да почна да ги гладя. Sad Хуибаво си беше с бебешките гащеризончета. Crazy

# 248
  • Варна
Най-омразното за мен - да гладя  Embarassed Толкова време ми отнема... Обче пък се дразня като не е изгладено. Все нещо ме дърпа към ютията  Grinning смятам да приключвам скоро и да гладя само някои дрешки, както и спалното и бельо, защото не ме кефи в кошарката и чаршафа да е на някакви гънчици.

# 249
И двете са ми много важни-ако знаеш какво имам  предвид:)

Разбирам какво имаш предвид, но не съм съгласна  да се поставя знак за равенство между тях.  Simple Smile Хигиената е значително по-универсално явление от субективното усещане за естетично. Все пак, да не забравяме, че има нарочно намачкани дрехи, които за харесващите ги са си естетични.

# 250
Винаги гладя дрехите и за на пред ще е така, няма как да не ги гладя. Flutter

# 251
  • Девето поколение софиянка
Все още ги гладя и от двете страни, не мисля да спирам.  Peace

# 252
До ден днешен гладя дрехите на децата си и не мисля да спирам.

# 253
  • вече Пловдив
И аз все още гладя почти всичко детско, което е за гладене. Задължително гладя бельото!  Peace, както и доста от нашите дрехи.

# 254
Здравейте, мами  Simple Smile
Ще се включа и аз с малко научни факти относно бактериите и дезинфекцията на дрехите:

1. Максималната температура, при която изобщо могат да съществуват живи организми, е около 135°С. Но това е гранична стойност, до която могат да преживеят само някои спори, вируси и приони. Повечето живи организми, включително микроорганизмите, много бързо загиват при температура от 100°С.
2. Ултравиолетовите лъчи са част от слънчевата светлина, която в миналото широко се е използвала за дезинфекция на бебешки дрехи, платно за превръзки и др. Хубаво е стаите, в които живеем, да бъдат слънчеви. Но трябва да се знае, че 5 мм. стъкло напълно спира всички ултравиолетови лъчи.
3. Гладенето  е отдавна известен метод за дезинфекция чрез суха топлина. Затова в миналото много дълго и старателно са гладели детските дрехи, бельото и платното за превръзки.

Общи условия

Активация на акаунт