Църквата се произнесе днес.

• 31 300
  • 844
  •   1
Отговори
# 405
съвсем сериозно. Като се оплаках на наконтения ми татко, че мама ми натрапва болни и стари хора, които утре без това ще умрат, татко ме посъветва да искам да ми плаща за времето прекарано с такива  Mr. Green. Така и направих. Времето е пари.

Не вярвах, че някой може да напише това Shocked
Nevena Virolan , не бъди чак толкова откровена, звучиш гадно Stop

# 406
съвсем сериозно. Като се оплаках на наконтения ми татко, че мама ми натрапва болни и стари хора, които утре без това ще умрат, татко ме посъветва да искам да ми плаща за времето прекарано с такива  Mr. Green. Така и направих. Времето е пари.

Не вярвах, че някой може да напише това Shocked
Nevena Virolan , не бъди чак толкова откровена, звучиш гадно Stop

Нека си бъде откровена! Хора- всякакви! Аз също реагирах с лека погнуса от прочетеното, но всеки има право да бъде себе си.

# 407
колкото и непопулярно да звучат тези думи на Невена, не съм особено изненадана от тях

Последна редакция: ср, 04 яну 2012, 07:47 от Cygnus

# 408
Аз съм за ин витрото  и т.н.. , не съм вярваща, но реакцията на църквата не ме изненадва. Те не могат да имат и друго становище, това е против вярата им. Един наистина религиозен човек няма да се подложи на такава процедура, а на другите не разбирам за какво им пука. Те нямат нуждата от одобрението на църквата. шумът е напълно излишен. В днешно време какво мисли църквата е напълно без значение.

# 409
Дълбоко вярвам, че всяко човешко същество получава точно толкова сили, колкото са му необходими, за да може да си носи кръста в този живот.
Кой кръст? Защо да го нося, ако не искам? Кой ще ми каже, че не е трябвало да имам децата си?
В християнските форуми друго казват:
Цитат
Ако иска някой да дойде след Мене, нека се отрече от себе си, нека вдигне кръста си и така нека Ме следва.” Марк 8:34 И тук искам да изясня още в началото, някои недоразумения във връзка с понятието “кръст”.

Някои християни си представят кръста като болест, наказание или просто съдба от Бога. Едни го заявяват с вдигната глава, други с наведена…зависи от обстоятелствата и настроението. Но дори и да изглежда логична една такава връзка между наказанието и кръста, те не са едно и също. Едното е Божие дело, другото е делото на вярващия. Едното е наложено без нашето съгласие, другото е наш личен избор. Вижте Христос, Който поема кръста Си като личен избор. Това се отнася и до Неговите ученици – „нека вдигни кръста си”. – казва Спасителят."

И до магазина не мога да ида без някоя баба да ме пита дали са ин витро. Да не говорим и какви чудесни закачки чувам зад гърба си понякога. Но аз ще продължа да си вярвам и да се моля, защото знам, че без Бог нямаше да мога да гушна децата си. Praynig

# 410
  • София
Не се заяждам, но много искам да знам ако утре с теб се случи нещо и сама станеш я болна, я недъгава (да пази Бог, де, но не е невъзможно!...), как мислиш да продължиш живота си? Особено ако близките ти са възприели твоята философия...

кетти, гледам на хроничните заболявания и физически дефекти като на излишни разходи и товар. От детството си забелязах, че такива хора тежат на семействата си, изискват грижи и разходи на време и средства, имат периоди на нетрудоспособност. Диабетът се води основна причина за еректилната дисфункция  hahaha. Изпитвам гнус от бодените им пръсти и страх от зарази. Виждала съм ги изоставяни от жените си, с рога итн. Аз съм социално контактен и амбициозен човек и не бих се чувствувала щастлива с болен, видимо стар, увреден и подобни мъж. Баба ми, Бог да я прости, и майка, бяха много мили с такива хора и много им помагаха а аз разбирах, че по-младите, красиви, успели, качествени хора ги отбягват и затова ги отбягвах и аз. Не виждах смисъл да отделя внимание или да съм мила с болен от рак човек, защото ги виждах като обречени а и без това умираха. От детството развих непоносимост и погнуса към по-слаби хора, особено мъже. И сега отбягвам такива хора и избягвам да се запознавам с такива. А мъжо си умираше да кани такива  и да им помага. Спря заради мене, но много от подобните му познати и колеги се обидиха от отношението ми. А аз обиждах, защото се чувствувах унижена. Защото виждах, че към тях няма интерес. Защото знаех, че и да ги изгоня, пак ще дойдат, защото нама къде да идат. Защото когато излизахме с тях по-интересните хора не искаха да дойдат а аз исках да съм с тях. Както и да е. Такъв е света.

# 411
Сигурно ще се самоубие.

# 412
  • София
Сигурно ще се самоубие.

Това не много религии го одобряват...

# 413
кетти, гледам на хроничните заболявания и физически дефекти като на излишни разходи и товар. От детството си забелязах, че такива хора тежат на семействата си, изискват грижи и разходи на време и средства, имат периоди на нетрудоспособност. Диабетът се води основна причина за еректилната дисфункция  hahaha. Изпитвам гнус от бодените им пръсти и страх от зарази. Виждала съм ги изоставяни от жените си, с рога итн. Аз съм социално контактен и амбициозен човек и не бих се чувствувала щастлива с болен, видимо стар, увреден и подобни мъж. Баба ми, Бог да я прости, и майка, бяха много мили с такива хора и много им помагаха а аз разбирах, че по-младите, красиви, успели, качествени хора ги отбягват и затова ги отбягвах и аз. Не виждах смисъл да отделя внимание или да съм мила с болен от рак човек, защото ги виждах като обречени а и без това умираха. От детството развих непоносимост и погнуса към по-слаби хора, особено мъже. И сега отбягвам такива хора и избягвам да се запознавам с такива. А мъжо си умираше да кани такива  и да им помага. Спря заради мене, но много от подобните му познати и колеги се обидиха от отношението ми. А аз обиждах, защото се чувствувах унижена. Защото виждах, че към тях няма интерес. Защото знаех, че и да ги изгоня, пак ще дойдат, защото нама къде да идат. Защото когато излизахме с тях по-интересните хора не искаха да дойдат а аз исках да съм с тях. Както и да е. Такъв е света.
Господ да те пази тогава Невена. Надали свекърва ми навремето е имала и идея, че мъжът й ще се разболее от диабет в следствие на пневмония. Ницшеанските теории са наистина любопитни, но на практика е малко трудно да се предвиди всичко.

# 414
  • Galaxy 13197853088
Невена е перфектния нов човек.
Ползвайте я за пример.

# 415
Мда, свръхчовекът... Хайл!

# 416
  • на брега на морето
Невенке, никога не е късно, да знайш. Ти си по французойка от французойките ooooh!.

Последна редакция: ср, 04 яну 2012, 09:55 от Котьо Тръмп

# 417
И най-важното - никога не бих нарекла идеята човек да се моли за дете на Бог"принизяване на проблема", когато е изказана от Църквата. Защото Църквата би следвало да е дълбоко убедена в това, че за Бог невъзможни неща няма и че Той именно решава и откликва на молбите човешки.

Няма невъзможни неща за Бог, но волята му може да бъде прекършена - защото той е решил някой да няма дете, но медицината създава дете въпреки това решение? Или - както се изрази вчера богословката от БПЦ - волята му се "насилва". Ти мислиш така?

Друго, което ми направи впечатление  в нейното безумно изказване е, че човек не трябвало да прибягва до медицината по репродуктивни въпроси. Трябвало да си "измоли" дете.

КЛОНКА, когато твоето дете се разболее, водиш ли го на лекар - или си "измолваш" оздравяване? Като ревностна християнка, твой дълг е да се уповаваш само на Бог, нали знаеш. И да оставиш да бъде волята му. Ако е решил да живее, ще живее с или без лекари и лекарства. Това, между другото, са почти дословни цитати от вчерашното предаване.

# 418
Невена е перфектния нов човек.
Ползвайте я за пример.

ааа моля, моля за перфектен незнам, но нов със сигурност не е. В древна Спарта са убивали недъгавите още след раждането. В по-новата история в Хитлерова Германия са подлагали всички ментално или душевно болни, я на принудителна стерилизация, я на мигновена ликвидация. Това никак не е ново, а по скоро примитивно мислене ...
За мен страшното е, че познавам лично хора точно с такова мислене и с ръка на сърцето си признавам, че такава една от най-най- близките ми приятелки, човек, който е бил плътно до мен доста трудни моменти и човек, който аз много обичам.

Хора всякакви

# 419
  • София
Невенке, никога не е късно, да знайш. Ти си по-французойка от французойките ooooh!.
А-а-а, долу ръка от франсетата.  Laughing Аз французин не съм виждала с подобно отношение към инвалидите/болните. Точно във Франция се учудих на естественото отношение към такива хора - нито някой ги заглежда, нито свива уста в погнуса, щъкат навсякъде като "редовите" `ора , живеят максимално самостоятелно, семействата им не ги крият.

Общи условия

Активация на акаунт