Църквата се произнесе днес.

• 31 293
  • 844
  •   1
Отговори
# 750
  • гр. София
Защото за много по-малки провинения е наказвал много по-строго.  Wink

Библията като основна свята книга на християните, състояща се от Стар и от Нов завет, се приема в нейната ЦЯЛОСТ. Т.е. и двата завета вкупонм. Не можеш да я делиш на две и да казваш, че единият завет не важал, моля ти се.  ooooh! Ако не важи значи не важат и десетте божии заповеди - те нали са в Стария завет.
Ох, Лъки, будиш искрено съжаление у хората с безмерната си безпросветност. Книгите са съкровище, но ти май не си алчна и стоиш далеч от тях, а? Не виждам да имаш основни познания по много въпроси. Повтарям - основни познания - т.е. такива, които влизат в общата култура на човек.
Слава богу, че невежеството не е заразно, иначе не ми се мисли какво щеше да настане  ooooh!

# 751
Невена, кои хрисиянски църкви признават полигамията?? Мормоните ли? Та това не е религия, а ерес.
Въпросната история за девиците и младоженеца е притча и има съвсем друг смисъл.  Но някои обичат да си вземат отделни извадки от Писанието и да си ги тълкуват, както им е угодно, без да гледат цялостта му и крайния му смисъл. Затова има и толкова ереси.

Бог е казал, че мъжът и жената трябва да са ЕДНО.

# 752
Аз считам, че Бог разрешава ин витро и донорство и  сурогатно майчинство, а Дявола не го разрешава.
Опровергай ме!

Hands Clap Hands Clap Hands Clap

# 753
Невена, кои хрисиянски църкви признават полигамията?? Мормоните ли? Та това не е религия, а ерес.
Въпросната история за девиците и младоженеца е притча и има съвсем друг смисъл.  Но някои обичат да си вземат отделни извадки от Писанието и да си ги тълкуват, както им е угодно, без да гледат цялостта му и крайния му смисъл. Затова има и толкова ереси.

Бог е казал, че мъжът и жената трябва да са ЕДНО.

e_lucky , като една праведна христиенка мисля, че облеклото ти не е по канона и ерго е небогоугодно Laughing
Покрий се малко, бе жена. Анатема!

# 754
Да, 10-те Божи Заповеди са в Стария завет и са валидни во веки веков. Къде там е казано, че трябва да има многоженство?
Това, че евреите са имали такъв обичай, не значи че така са живеели по Бога. Разбира се, че е свещена книга, тя проследява историята на първите хора, родословието на мноого  велики царе, там са и 10-те Божи заповеди.
Но след това идва Христос и той ни дава Новия завет, нали? Или трябва да го отречем, така както евреите не са го признали и чакат още своя Месия?

# 755
# 756
  • гр. София
Само да ти река, девойко безпросветна, че в Библията, която имам, и която е издание на Светия синод, са включени и двата завета, следователно НЕ МОЖЕШ ДА КАЗВАШ, че Старият не се отнася до християните.
Ти си християнка колкото аз съм марсианка  Laughing
Я дай някакъв адрес да започна да ти изпращам книги, че да се попребориш с невежеството си. Защото то с молитви само не се лекува. Обещавам първите книги да са с едри букви и с повече картинки, та да се четат по-лесно.  Wink

# 757
ауу, трижди Анатема! Mr. Green

# 758
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1174356
много интересни разкрития за истинския автор и начина на вземане на решение за становището на Синода.
То има вече и потвърждение на думите ми.

# 759
  • 221B Baker Street
e_lucky ,не ми отговори на въпроса,ама карай,явно четеш и пишеш избирателно,както и мислиш...Ако изобщо го правиш,защото нали не е богоугодно да използваме сивото вещество в главата си  Tired
И в този ред на мисли,ти как живееш,в смисъл,спазваш ли всички Божи заповеди и канони,така,щото да считаш себе си за праведна християнка?Или си избираш кои да спазваш и кои не?

# 760
И в този ред на мисли,ти как живееш,в смисъл, спазваш ли всички Божи заповеди и канони, така, щото да считаш себе си за праведна християнка? Или си избираш кои да спазваш и кои не?

Виж двата линка, които пуснах по-нагоре.

# 761
  • гр. София

Joy Joy Joy Joy Joy

Защо ще си разваляш формата на устата? Нали Бог такава ти я е дал. Ако е искал да си по-джуклеста, щеше да те създаде по-джуклеста.  Mr. Green Защо ще вървиш против волята Му?

Пък за аборта - рядко оставам без думи, но сега е така, богобоязлива, праведна християнко...  hahaha

# 762
Ясно стана сега защо така се оплетоха със становището ooooh!. За тези които се интересуват могат да видят и предаването вчера с Десислава Панайотова по БНТ.  

Да, 10-те Божи Заповеди са в Стария завет и са валидни во веки веков.

Що? Нали преди малко каза, че не важел Crazy

леле, леле, Господ не казваше ли, че суетата е грях Crazy

Последна редакция: пт, 06 яну 2012, 11:44 от loca

# 763
Теди, благодаря ти - направила си си опит да ме разследваш Simple Smile
Факт е, че на устните нищо не си направих, и аборт и медикаментозно прекъсване също нямам. Човек се развива. Тогава, когато съм ги писала тези неща, хал хабер съм си нямала от религия.
Нямаме ли право да се развиваме?

Зимна роза, не ми трябват твоите книги. Има достатъчно и има кой да ми ги дава, жалко, че ти ги имаш, а нищо не си поела от тях. Соломон не бил наказан, ама е бил. Вярата влезе ли ти, като ги имаш тези книги?

Айде! Виждам, че доста скучаете и искате да ми вадите кирливите ризи, а аз не твърдя,че съм безгрешна, но само се опитвам да живея по-правилно.

Съжалявам, че ви разбуних безверието. Останете си с него и си живейте живота! Явно няма какво повече да правя тук. Напълно безсмислено е да правя опити да вкарвам някого във вяра. Който я има - поклон!

# 764
Ако си мислиш, че спориш с идиот, вероятно точно същото мисли, че прави и той.

Общи условия

Активация на акаунт