Църквата се произнесе днес.

• 31 371
  • 844
  •   1
Отговори
# 765
  • 221B Baker Street
И в този ред на мисли,ти как живееш,в смисъл, спазваш ли всички Божи заповеди и канони, така, щото да считаш себе си за праведна християнка? Или си избираш кои да спазваш и кои не?

Виж двата линка, които пуснах по-нагоре.
да,прочетох ги след като писах... Peaceчакай,че останах без думи  ooooh! момиче,подозирах,че имаш отклонения,ама чак такива  Rolling Eyes Laughing

# 766
  • 221B Baker Street
Цитат
Вярата влезе ли ти, като ги имаш тези книги

само така,от чисто любопитство,на теб как ти влезе вярата,в смисъл,кой ти я вкара и как...? newsm78 Mr. Green

# 767
  • Paris, France
Невена, кои хрисиянски църкви признават полигамията?? Мормоните ли? Та това не е религия, а ерес.
Въпросната история за девиците и младоженеца е притча и има съвсем друг смисъл.  Но някои обичат да си вземат отделни извадки от Писанието и да си ги тълкуват, както им е угодно, без да гледат цялостта му и крайния му смисъл. Затова има и толкова ереси.

Бог е казал, че мъжът и жената трябва да са ЕДНО.

Мормоните са ерес за тебе. За тях ти си еретичка  Mr. Green. Нямах предвид мормоните а някои копти, лутерани, приемащи англиканската религия (които са вече с повече от една жена). Ако господ не позволява полигинията защо е дал наставления как да се практикува  newsm78

http://www.biblegateway.com/passage/?search=Ex%2021:10;&version=ESV;

# 768
  • гр. София
Зимна роза, не ми трябват твоите книги.

Да де, напълно те разбирам - нали според апостолите не трябвало да си използваме много мозъците, та и ти така  hahaha

Да ти река, обаче, че ти непростимо обиждаш бога като отказваш да използваш това, което е дал на хората, но не е дал на нито едно друго свое творение: ИНТЕЛЕКТЪТ. Защото той ни е даден да го използваме и развиваме. Пък ти не го правиш, както по всичко личи  Wink
Не е случайно, че хората нямат друго средство за защита - нито остри зъби, нито силни нокти, нито здрави мускули, нито могат да бягат бързо, нито да летят, нито да виждат добре през нощта. Това е така, защото на нас ни е даден интелект, с който да защитаваме живота си и с който да оцеляваме.

И понеже Соломон бил "жестоко" наказан, та и до ден днешен казваме "мъдрият цар Соломон"  Sunglasses

Хайде със здраве, богобоязлива, праведна християнко.

Последна редакция: пт, 06 яну 2012, 11:46 от Зимна роза

# 769
Само да ти река, девойко безпросветна, че в Библията,
Ти си християнка колкото аз съм марсианка  Laughing

„Боже, прости им!Те не знаят какво вършат“” Исус Христос

# 770
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1174356

много интересни разкрития за истинския автор и начина на вземане на решение за становището на Синода.

някаква изкукуригала чавка (някои от вас имаха удоволствието да се насладят на мисловния й процес в предаването на Нова ТВ заедно с д-р Стаменов) си е позволила еднолично да състави и публикува становище от името на Синода, по протокол от заседание подписано от хора, които твърдят, че не са били на това заседание и изобщо не знаят какво са подписвали.

Това наистина обяснява много.

# 771
Теди, благодаря ти - направила си си опит да ме разследваш Simple Smile

Просто се чудех кога точно си забравила, че и ти си човек. А дали си толкова безгрешна, че да хвърляш камъни по нас, всеки сам ще прецени.  Wink

# 772

много интересни разкрития за истинския автор и начина на вземане на решение за становището на Синода.

някаква изкукуригала чавка (някои от вас имаха удоволствието да се насладят на мисловния й процес в предаването на Нова ТВ заедно с д-р Стаменов) си е позволила еднолично да състави и публикува становище от името на Синода, по протокол от заседание подписано от хора, които твърдят, че не са били на това заседание и изобщо не знаят какво са подписвали.

Вярвате ли?

# 773

Вярвате ли?

Аз да - тази жена беше в пълен синхрон с първоначалното становище - и като разбирания, и като лексика и поведение. За мен няма да е изненада, ако тя го е писала.

# 774
Само така, от чисто любопитство, на теб как ти влезе вярата, в смисъл, кой ти я вкара и как...?    newsm78    Mr. Green

Laughing Laughing Laughing Laughing

# 775
jp, мисля, че си намериха лесна изкупителна жертва- хем жена, хем като такава нямаща общо с клира...

# 776
  • Costa Rica
Ха-ха, виждам, че темата се е превърнала в "Какво не знае лъки за християнството". Оказва се - не знае много Mr. Green

Аз да - тази жена беше в пълен синхрон с първоначалното становище - и като разбирания, и като лексика и поведение. За мен няма да е изненада, ако тя го е писала.
Аз - не.
Вярвам, че тя го е писала, но едва ли е без знанието и одобрението на шефовете си.
А сега, когато се усетиха каква огромна купчина са натворили, си измиват ръцете с нея.

# 777
  • София

сега... те че ще си измият ръцете с нея - ще си ги измият. измиването е нелепо, защото по същество признава, че там не четат какво подписват и какво разпространяват от името на църквата.

но съм сигурна, че като са получили искането за становище, са го метнали на тая и другата да го напишат (както си се прави), след което едва ли са го прочели особено и едва ли са го прочели всички членове на Синода. най-вероятно повечето от тях и хабер си нямат какви документи излизат от там.

нито са първите, нито са последните като институция, които действат по този начин

ти нали не мислиш, че синодалните старци са седели три дни и три нощи, мъдрували са и са листили свещените книги, за да сътворят този документ?  Laughing

# 778
  • гр. София
jam, много добре казано  Peace

# 779
  • Costa Rica
ти нали не мислиш, че синодалните старци са седели три дни и три нощи, мъдрували са и са листили свещените книги, за да сътворят този документ?  Laughing
Не мисля, вероятно дори са проспали заседанието, на което уж не са били Mr. Green
Но едва ли са пуснали дукимента без хич никой да го прочете.
Излагацията става все по-голяма и по-голяма.

Общи условия

Активация на акаунт