Църквата се произнесе днес.

• 31 386
  • 844
  •   1
Отговори
# 300
И пак:
http://www.novatv.bg/news/view/2012/01/03/25201/%D0%91%D0%BE%D0% … 0%BE%D0%BB%D1%8F/

И Адът ще стане тесен  Sunglasses

Последна редакция: вт, 03 яну 2012, 17:28 от Vali :)

# 301
Хайде стига вече....и преди имаше тема как ин витрото било срамно,как хората гледали с лошо око на децата родени така.
Пуснете една анкета да видим.

Аз не познавам хора които гласно да са анатемосали различните методи.
Аз познавам хора подали ръка на други хора да се сдобият с рожба.

# 302
Аз също за първи път чувам, че ин витрото било срамно.
Имам две познати семейства с ин витро, но подобни изказвания нито за техните деца, нито за съпрузите не съм чувала. Това да не е мнение на някоя мама - свекърва или тъща?
За суроготното майчинство съм против, но само ако аз трябва да износвам това дете, което няма начин да не го считам за свое и след това дам на други. Изключвам случай с детето си.
За донорството /нямам предвид донорство на органи/ имам същите резерви, ако аз трябва да съм донора.
Църквата / и не само тя/ би трябвала да се замисли дали репродуктивните проблеми са от Бога или от много други фактори които човека създаде и да си насочи натам усилията.

# 303
джоджо, Снежа, не зная дали някоя от вас е правила ин витро или не, напоследък нямам време да следя форума, но ако да, ще сте щастливки, ако поне веднъж не са ви гледали като извънземно. Хора има всякакви. Вашите приятели са късметлии, че ви имат. Simple Smile

# 304
Не съм, но не зная за какво извънземно говорите.
Едното семейство има вече дете на 16-17 години, другото две близначета момичета на около 9-10 години.
Познавам и двойка при която за съжаление инвитрото беше неуспешно и след време си осиновиха детенце.
С осиновени деца имам много познати, но някой да учудено да хълца и да подмята...
Изключение е само някои озверели хора на които злобата е над всичко. По - точно ги е яд, че хората не са зле.

# 305
Църквата като институция има много пропуски и слабости, но пък смятам,че не сме ние хората, които да я заклеймяват и да съдят. Типична българска черта е да плюем и осмиваме всички родни институции и всички властимащи. Какъвто е народа, такива и управниците.

# 306
Типична българска черта е да плюем и осмиваме всички родни институции и всички властимащи. Какъвто е народа, такива и управниците.
Не виждам и защо трябва да ги приемаме и с разтворени обятия при случай, че решенията и становищата са такива или който е на власт е с правото си.

# 307
  • сред маслини и портокалов цвят
Църквата като институция има много пропуски и слабости, но пък смятам,че не сме ние хората, които да я заклеймяват и да съдят.

Права си, трябва дружно да ръкопляскаме и да пеем хвалебствени песни...

# 308
  • Пловдив
Стар попски лаф е : „Не ме гледай какво правя, а ме слушай какво ти казвам".
Точно тази част с правенето мисля разбуни духовете.  Няма лошо да ме напътства някой религиозен водач. Нали аз решавам дали да го послушам. Но да ми казва по какви правила да живея и в същото време нагло и демонстративно да ги погазва ... ами дразни си.

п.п. дали да не направя рекламация на доктора си, мойто бебе не е русо пък  Crossing Arms

# 309
Нещо не разбирам какво толкова ви учудва. И аз не съм запозната напълно, но приемам нормално това й становище и според мен "Църквата" има право сама за себе си, спрямо това, в което вярва и изповядва Библията, християнството, сътворението на човешкия живот и аз не знам кое друго там.
Разбирам да се вайкате, ако правителството забрани със закон ин-витро процедурите.
Много ми дреме какво мисли Църквата.  Tired

# 310
  • гр. София
п.п. дали да не направя рекламация на доктора си, мойто бебе не е русо пък  Crossing Arms

#Shocked
Вярно ли не е русо! Ма как изобщо си се съгласила да го вземеш!?!
Бързо намирай касовата бележка и тичай за рекламация!

# 311
  • Galaxy 13197853088
Добре де, католическата църква критикува презервативите и противозачатъчните, защо не ги анатемосате като задръстени и назадничиви, глухи, закостеняли и т.н.

# 312
  • София
Позиция на сдружение „Зачатие” и фондация „Искам бебе” по повод становището на Светия Синод на БПЦ:

http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=vi … 143&Itemid=31

# 313
  • гр. София
Добре де, католическата църква критикува презервативите и противозачатъчните, защо не ги анатемосате като задръстени и назадничиви, глухи, закостеняли и т.н.

И ислямът е изключително строга и ограничаваща религия, но в Турция има инвитро клиники  Wink

# 314
Защото не съм католик. То не съм и православна, но така ме написаха.
Изразявам мнение и към становището на църквата. Нали имам право, пък и като изразяваш някакво становище трябва да се обосновеш.
Ох, забравих, че там е канон.
Къде в библията пише, че е забранено ин витро?

Общи условия

Активация на акаунт