Църквата се произнесе днес.

• 31 215
  • 844
  •   1
Отговори
# 525
Сурогатна майка износва чуждо дете. Дева Мария е износила детето на бог и то не е станало човек , а отново е бог.
Дори и да приемем, че е забременяла от бог а не от съпруга си, нали в другата тема твърдяхте че това било естествена сурогация. Май си сменяте мнението както ви е удобно.
То и нашето законодателство е постановило колко трябва да са върнатите ембриони, но не църквата казва- да се връщат всички
И си е дала детето, да изплати греховете на човечеството

брех... непросветена щях да си умра  newsm78

Може ли малко пояснения:

Коя се явява биологичната майка, след като Дева Мария е сурогатната майка?

и на кого си е "дала" детето Богородица?

Сериозната тема очевидно приключи, започва веселата част  smile3508

# 526
  • София
Да разбирам ли, че приемаш зачеването чрез гълъб за едно нормално явление, което трябва да се разпространи, с благословията на Църквата?
Ако гълъба е преносител, може и на спринцовка да го трансформираме,
Може, може...
А може и на летяща чиния, малък формат.

# 527

Какво се очаква, емисари да тръгнат по домовете, да събират миряните, да изнзасят проповеди по площадите ли?

КЛОНКА, сложно ли се изразяваме или ти не четеш? Ако църквата застане с дела зад проповедите си, много хора ще я уважават и ще се вслушват в нея. Ще я търсят в добро или в зло.

Но тя не го прави. Тя забранява, анатемосва, кара се и се цупи. И си гледа печалбата.

За толкова години аз не чух какво мисли например БПЦ за приюта в Нови хан. Но разбрах какво мисли за Мадона, за Хари Потър, за цените на линкълните и магаретата и други теми от висок обществен интерес.

Разбери - когато някой живее и действа на практика според едни широкоприети добродетели - много малко хора биха пренебрегнали това и биха му обърнали гръб. Но не това наблюдаваме.

# 528
като дойде ред на поредната тема за починала родилка, в която масово се оплюват лекари, до степен да бъдат наричани касапи, можем да надникнем пак в тази, в която лекарите и съвременната медицина са произведени в едничка надежда на стерилните, тяхна утеха, радост и изобщо...
Това е възможно и при биологична майка и виновните трябва да си носят последствията.
Надявам се, че нямаш предвид убийство на сурогатната майка, както и принудата й за пари.

# 529
  • София
Сурогатна майка износва чуждо дете. Дева Мария е износила детето на бог и то не е станало човек , а отново е бог.
Дори и да приемем, че е забременяла от бог а не от съпруга си, нали в другата тема твърдяхте че това било естествена сурогация. Май си сменяте мнението както ви е удобно.

По тази логика всяка майка износва чуждо дете, защото бащата (бог или човек) й е чужд.  Laughing
Даваш ли си сметка изобщо какви глупости пишеш? ooooh!
Освен това, детето на Мария не е станало бог, а богочовек. Човешката си природа дължи именно на майка си.
И естествена сурогация не е, защото не е дала детето си на друга да й го отглежда.  Crazy
Не си го е дала и да изкупи греховете на човечеството, защото въпросното дете е било на 33 годишна възраст, когато се е жертвало. Т. е. било е пълнолетно и не се допитвало до майка си дали да се жертва или не. Ако зависеше от нея сигурно нямаше да го даде да изплаща ничии грехове.

# 530
 Титина, 
То и нашето законодателство е постановило колко трябва да са върнатите ембриони, но не църквата казва- да се връщат всички
мисля, че е време църквата по-осторожно да си брани историите, щото не ми се мисли какви още асоциации могат да бъдат натаманени за в бъдеще.  Peace Веднъж вече онемях, четейки за "първата сурогатна майка " и детето й - Исмаил, син Авраамов,  заченат и роден от наложницата му, тъй като жена му Сара била бездетна. Сега и Богородица - сурогатка. Не ми се мисли до време дали и Адам няма да се окаже сурогат... 

# 531

КЛОНКА, сложно ли се изразяваме или ти не четеш? Ако църквата застане с дела зад проповедите си, много хора ще я уважават и ще се вслушват в нея. Ще я търсят в добро или в зло.

Но тя не го прави. Тя забранява, анатемосва, кара се и се цупи. И си гледа печалбата.

За толкова години аз не чух какво мисли например БПЦ за приюта в Нови хан. Но разбрах какво мисли за Мадона, за Хари Потър, за цените на линкълните и магаретата и други теми от висок обществен интерес.

Абсолютно!!! Но като начало бих добавила когато свещениците започнат да изнасят проповеди на нормален човешки език, проповеди, които да докосват хората, а не да ми мрънкат под нос и да каканижат цитати от светите книги. Когато ходя на църква винаги слушам внимателно проповедта и ми се е случвало не повече от два три пъти, свещеника да каже нещо адекватно, смислено, предварително подготвено и неклиширано. Абе свещениците в католическата църква с дни си готвят проповедите, тук няма такова нещо ...
В нашите храмове, предимно някой ми се кара ... тук застани, там не пипай. Имам приятел свещеник, сравнително млад е - е няма такъв назидател ...

# 532
  • София
jp, това, което ти знаеш за БПЦ е това, което медиите ти смилат и ти поднасят вечер в новините.
Ако ходиш всяка неделя в някоя малка църквичка и слушаш неделната проповед, може да научиш и други неща, различни от това кой владика каква кола кара.

като дойде ред на поредната тема за починала родилка, в която масово се оплюват лекари, до степен да бъдат наричани касапи, можем да надникнем пак в тази, в която лекарите и съвременната медицина са произведени в едничка надежда на стерилните, тяхна утеха, радост и изобщо...
Това е възможно и при биологична майка и виновните трябва да си носят последствията.
Надявам се, че нямаш предвид убийство на сурогатната майка, както и принудата й за пари.
???
Имам предвид, че в тази тема Църквата е лошият, а лекарите - добрите. А в следваща тема лекарите ще бъдат зли и хулени, наричани убийци и т.н.

# 533
  • София
БПЦ пък е толкова компрометирана, както и християнската религия в световен мащаб като цяло, та е просто нелепо в 21 век да им отдаваме такова внимание. Каквото и становище да изцвъкат, примерно моето мнение няма как да го променят, включително и на милиони други хора.

Брей Laughing
И колко точно е компрометирана християнската религия в световен мащаб като цяло?

В моите представи, а и на доста други хора, със сигурност е достатъчно компрометирана.
Обсебваща, унищожителна религия, неприемаща различията, векове наред под знамената с кръст са извършвани грабежи, убийства, през колониалната епоха са разрушавани исторически паметници, унищожавани са цели култури,  вземи например индианците. Изобщо това са престъпления срещу човечеството, за които няма извинение или оправдание и за съжаление са непоправими. А в днешно време е достатъчно да погледнеш лицемерието и демонстрираното благосъстояние на Ватикана, за да ти се сгади. Sick
Няма как подобна институция да получи уважението ми, камо ли пък да взимам "становищата" й насериозно. Най-много да ме накара от отвращение да мина на обратната страна.

Titina, както казах, за съжаление не мога да се включа. Изказала съм се вече защо съм категорично против сурогатното майчинство и мнението ми няма нищо общо ни с Църквата, ни с Дева Мария, ни с баба й.

# 534
Сурогатна - не, но за инвитро може и да я причислим с генетичен материал на майката и бащата. Ох, това църквата разреши. Какво ще се роди?  Не видях да се е родило нещо по- различно от човек.

# 535
  • София
Не ми се мисли до време дали и Адам няма да се окаже сурогат... 

Адам е бил хомункулус (изкуствено създаден човек), а Ева е била клонирана от него.  Sunglasses

# 536

???
Имам предвид, че в тази тема Църквата е лошият, а лекарите - добрите. А в следваща тема лекарите ще бъдат зли и хулени, наричани убийци и т.н.
Аз съм си човек и гледам от възможните страни.

# 537
KЛОНКА, Адмирации!!!
Един от малкото хора, заставащи зад Църквата!

След като и аз направих опит да изкажа няколко мнения в другата тема, реших че е по-добре да се оставят кучетата да си лаят.

И какви са тези сравнения с Богородица??? С тази злоба и присмехулство към Божиите неща няма да се получи Божията помощ.

# 538
jp, това, което ти знаеш за БПЦ е това, което медиите ти смилат и ти поднасят вечер в новините.

Ясно ми е вече, медиите са виновни за неблагополучието на БПЦ в опита й да бъде близо до хората.  Mr. Green

Сигурно те направиха и Слави Бинев архонт, те анатемосаха просветния министър, задето беше против задължителното вероучение и те подхвърлят ролекси на висшите духовници, а после ги снимат с тях.

И те тенденциозно и нарочно не отразяват как църквата поддържа приюти, болници, училища, кухни за нуждаещите се - макар че това се случва на всяка крачка.

# 539
Не ми се мисли до време дали и Адам няма да се окаже сурогат... 

Адам е бил хомункулус (изкуствено създаден човек), а Ева е била клонирана от него.  Sunglasses
Значи натам отиваме.
Всичко се повтаря, но на по - висше ниво.

Общи условия

Активация на акаунт