Църквата се произнесе днес.

• 31 091
  • 844
  •   1
Отговори
# 645
Ще проверя и аз конституцията, НО дори да пише така, това е защото сме неверници, отстъпници и продажници! И най-вече - кога е написана Коннституцията (в какво политическо време - това е много важно да се вземе предвид!!! И откога не са правени промени в нея??)Затова сме и на този хал.
А аз предпочитам да вярвам на Светото Писание, отколкото на Конституцията.Wink

# 646
  • гр. София
И най-вече - кога е написана Коннституцията (в какво политическо време - това е много важно да се вземе предвид!!! И откога не са правени промени в нея??)

Това изказване е меко казано безпросветно, тъй като всеки знае, или поне е РЕДНО всеки средноинтелигентен гражданин да знае, че нормативните актове периодично се изменят, понякога и всяка година. Та няма НИКАКВО значение кога е писан един нормативен акт, а от кога са последните му изменения  Wink

По отношение на това какво пише в Конституцията, цитирам:

Чл. 13. (1) Вероизповеданията са свободни.
(2) Религиозните институции са отделени от държавата.
(3) Традиционна религия в Република България е източноправославното вероизповедание.
(4) Религиозните общности и институции, както и верските убеждения не могат да се използват за политически цели.

# 647
Зимна роза.
предлагам ти да постоплиш малко вледенената си душа Simple Smile Страданието и несполуките не идват случайно.

Кажи ми тогава, ако си запозната, кога е написан този текст в Конституцията - коя година? За да разбера все пак откога не е променян...

# 648
  • София
Кажи ми тогава, ако си запозната, кога е написан този текст в Конституцията - коя година? За да разбера все пак откога не е променян...

Какво те интересува, след като предпочиташ да се водиш по Светото писание, а не по Конституцията?
Иначе отговорът е на едно чукване в Гугъл.

# 649
И ако нормативните актове в Конституцията се променят всяка година, то аз трябва да си купувам всяка година нова Конституция на РБългария, така ли??

# 650
  • Costa Rica
Зимна роза.
предлагам ти да постоплиш малко вледенената си душа Simple Smile Страданието и несполуките не идват случайно.
Мнооооу християнско отношение, няма що Mr. Green
Аферим, брат'чед, машалла! Да ти се връща.

# 651
  • гр. София
Лъки, предлагам ти да започнеш да четеш и други книги, освен Библията. Пък можеш да ползваш и Интернет, за да се ограмотиш. Или ти си на принципа "Науката е слънце, но аз предпочитам да осана на сянка"?

И ако нормативните актове в Конституцията се променят всяка година, то аз трябва да си купувам всяка година нова Конституция на РБългария, така ли??

Мдам, струи познание от теб, видно е. В Конституцията НЯМА нормативни актове, ТЯ Е нормативен акт.

# 652
Опитвам се да го кажа за добро, да не се чудят някои откъде им идва.
И в книгите на Светите отци го пише. Не дай Боже страдание на никого от вас, но ако го получиш - има защо да е и трябва да го понесем, без да хулим Бога.

# 653
  • София

Ох, спри се малко, спри се  Stop

# 654
Опитвам се да го кажа за добро, да не се чудят някои откъде им идва.
И в книгите на Светите отци го пише. Не дай Боже страдание на никого от вас, но ако го получиш - има защо да е и трябва да го понесем, без да хулим Бога.

Така е! С изричното условие да вярваш обаче. И по канон, ако е удобно. А повечето не правят ни едното, ни другото.

# 655
Зимна роза, съжалявам, че нямам твоите познания по конституционно право, затова те и питам Simple Smile
Значи Конституцията всяка година се изменя, така ли? И аз трябва всяка година да следя какви промени са направили по нея?
А ако въпросите по религията не са променяни от комунситическо време - това говори за нас колко бедна духом е нацията ни, щом омаловажава религията си. И после питате - защо Църквата не прави това и онова за народа си? Кой народ? Който я отрича ли? Тя да чука по домовете на всеки ли? Не тя трябва да дойде при нас, а ние при нея.

# 656
  • Costa Rica
е_лъки, освен със Светото писание, човек разполага и с нещо, наречено мозък. Предлагам ти да използваш твоя и да спреш да се излагаш пред всички.

И аз трябва всяка година да следя какви промени са направили по нея?
Не, имаш избор. Изнеси се в Саудитска Арабия, там основният закон не е ремонтитран от шестстотин и някоя година, дано това задоволи нуждата ти от традиция и постоянство Mr. Green

# 657
  • сред маслини и портокалов цвят
Зимна роза, съжалявам, че нямам твоите познания по конституционно право, затова те и питам Simple Smile
Значи Конституцията всяка година се изменя, така ли? И аз трябва всяка година да следя какви промени са направили по нея?
А ако въпросите по религията не са променяни от комунситическо време - това говори за нас колко бедна духом е нацията ни, щом омаловажава религията си. И после питате - защо Църквата не прави това и онова за народа си? Кой народ? Който я отрича ли? Тя да чука по домовете на всеки ли? Не тя трябва да дойде при нас, а ние при нея.

Аз си мислех, че е обратното. Ама какво ли знам аз...

# 658
  • гр. София
А ако въпросите по религията не са променяни от комунситическо време- това говори за нас колко бедна духом е нацията ни, щом омаловажава религията си. И после питате - защо Църквата не прави това и онова за народа си? Кой народ? Който я отрича ли? Тя да чука по домовете на всеки ли? Не тя трябва да дойде при нас, а ние при нея.

Права си да съжаляваш. То не става само с ядене, трябва и акъл.... За съжаление си е да нямаш представа за основни неща в държавата, в която живееш.

Уж си християнка, обаче май нямаш хал хабер понятие църковно-религиозните въпроси кога и как се обсъждат, кога и как се приемат решения и пр. Политическия строй няма нищо общо. Но хайде това си го запиши за домашно и си го научи сама.

Пък темата не е за Конституцията, та няма да я разводнявам. Провери си в интернет кога и как се изменя този основен и върховен нормативен акт.

# 659
Пардон, сбъркала съм темата. Търсех "Църквата се произнесе днес", попадам на "тема за e_lucky". 

Общи условия

Активация на акаунт