Отговори
# 60
  • СОФИЯ
Еееее, аз го копирах от друга тема, девойката го беше написала. Нищо. ...

# 61
  • гр. София
Ема нее, нали чухте "богословката" - когато ставало дума само за човешко тяло - можело. Но когато се "боравело с човешки души" (за каквото смята ин витро-то) - вече не е приемливо.
По-големи тъпотии отдавна не бях слушал.

Ахааа! Ето къде бил ключът от палатката! Душатаааа.... Интересно тая душа къде обитава. Аз мисля, че в тялото. Но вероятно греша, защото никак не ги разбирам божиите работи, прочее попските. Пък то сал зарад едната душа поповете карат мерцедеси, сега ми стана ясно! И пак зарад тая същата душа преди години си скубаха един другиму брадите и се анатемосваха....
Явно попската душа е сложно нещо - трябват й всякакви земни блага и материални придобивки. Моята пък е проста - иска само рожбичка.

# 62
Добре казано, Зимна роза. Когато е за нас - трябва страдание, а за тях - всякакви удоволствия. Нещо не разбирам логиката... newsm78

Последна редакция: вт, 03 яну 2012, 19:20 от Tedi B.

# 63

Карикатура от в-к Преса днес:

Изумявам от тия наши "духовни пастири", всичките проблеми решили, та се захванали с мъката на жени, искащи да стана майки. Абсолютно неадекватни са напоследък........... ooooh!

# 64
хахаха, много силна карикатура.

Ахааа! Ето къде бил ключът от палатката! Душатаааа.... Интересно тая душа къде обитава. Аз мисля, че в тялото. Но вероятно греша, защото никак не ги разбирам божиите работи, прочее попските. Пък то сал зарад едната душа поповете карат мерцедеси, сега ми стана ясно! И пак зарад тая същата душа преди години си скубаха един другиму брадите и се анатемосваха....
Явно попската душа е сложно нещо - трябват й всякакви земни блага и материални придобивки. Моята пък е проста - иска само рожбичка.
Не ги разбираш ти нещата. Репродуктивните проблеми очевидно не са част от тялото. Така че не би следвало да се търси решение за тях с нещо друго, освен с молитви.

"От своя страна, д-р Десислава Панайотова – богослов, член на културно-просветния отдел на Светия синод, обясни, че родителите, които имат репродуктивни проблеми би следвало да възлагат цялото си упование на Бог, защото той е истинският лекар и неговата ръка не може да бъде отмахвана от процеса на зачатието и заменяна с тази на обикновените хора и обикновените лекари.  Тя заяви още, че познава много жени, вярващи и православни християнки, с репродуктивни проблеми, които с молитва и силна вяра са измолили да имат дете."

Ама тва, че може и изобщо да нямаш тръби - няма значение, явно и пътищата на сперматозоидите  са неведоми...

# 65
"От своя страна, д-р Десислава Панайотова – богослов, член на културно-просветния отдел на Светия синод, обясни, че родителите, които имат репродуктивни проблеми би следвало да възлагат цялото си упование на Бог, защото той е истинският лекар и неговата ръка не може да бъде отмахвана от процеса на зачатието и заменяна с тази на обикновените хора и обикновените лекари.  Тя заяви още, че познава много жени, вярващи и православни християнки, с репродуктивни проблеми, които с молитва и силна вяра са измолили да имат дете."

Това като го чух сутринта и ми идеше да крещя. Стаменов не знаеше какво да отговори на тази безумна непросветеност. И тази дама е тръгнала да разговаря явно за неща, от които и хал хабер си няма. и стига вече с тази душа. Духовенството ни да се вгледа в собствените си малки душички Crossing Arms.

И друго разбрах от новините сега. Тъй наречените интелектуалци, които уж бяха застанали зад БПЦ, всъщност не са против инвитрото, а против уронването на престижа на българското духовенство. Тоест те не взимат отношение, към въпроса, защото както се изразиха - не са компетентни. Е тогава за какво ги изтъпанчиха във всички медии. Отново се потвърждава факта, че хората тук се занимават с всичко друго, но и с това от което разбират.

# 66
  • София
Позиция на сдружение „Зачатие” и фондация „Искам бебе” по повод становището на Светия Синод на БПЦ:

http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=vi … 143&Itemid=31

# 67
loca, знаеш ли какво е facefloor? - When something is so stupid the facepalm just doesn't cut it.
Именно такова беше изказването на въпросната богословка. И да, на нещо толкова тъпо наистина е трудно да отговориш адекватно. Д-р Стаменов също го установи...
За щастие, доколкото успявам да прочета коментарите под новината в различните сайтове - становището на църквата нещо не се радва на особено голяма популярност и подкрепа. Дори сред хората, които по принцип не са чак толкова запознати с методите за асистирана репродукция.

# 68
Мили момичета толкова е тежко когато за пореден път разни хора в държавата ни причиняват болка...аз макар че вече имам едно детенце заченато  по естествен път, сега борейки се вече година и половина за второ и то не става, разбирам болката на жените които със сълзи на очите се молят за една едничка рожбичка Sad-това е непосилна мъка...да нямаш детенце...виждам го в очите на много мои приятелки... Cry
Дано всичко това приключи в полза на жените които правят всичко възможно със различни средства да имат своето бебенце- те заслужават всички възможни начини да заченат !На семействата в България е крайно време да се помогне а не само да се пречи!А тръбят че не се раждали достатъчно българчета!Глупаци!!!И СВЕТИЯ СИНОД как може така да се излага....нямам думи!

# 69
Не знам как да изкажа мнение, АКО МОЖЕ, моля, позволете ми Simple Smile, за да не се изтълкува като провокация. Както се изтълкува вече и както се тълкува всяко противоположно мнение от това на  жените в темата.  ooooh!
Първо, вие тотално се оляхте в изблиците си към свещениците и в обвиненията към тях как не трябвало да си дават мнението. Ами те нямаше да си го дадат ако никой не им го беше поискал. Обаче, тяхното мнение по въпроса за сурогатното майчинство беше поискано. Не вярвам за пръв път да чувате, отдавна се говореше, че тяхното мнение ще бъде поискано във връзка с предстоящото обсъждане на законопроекта за заместващото майчинство. Е, нормално е Светият Синод да представи своята гледна точка, след като официално са поискали това от него. Второ, поисканото мнение е във връзка с предстоящото обсъждане на законопроекта за заместващото майчинство. Наистина ли някой е очаквал, че Църквата ще пляска с ръце на идеята за създаването на едно дете от трима родители?Thinking #Crazy  Че ще одобри и даде благословията си за това един човешки плод да се развие и създаде в утробата на една жена, на която двамата "поръчители" плащат след като го роди (или преди това) и взимат бебето!??Shocked Shocked Нима сте очаквали, че ще обяви участниците в един бъдещ такъв процес за светци и велико-мъченици?!!? Доста наивно от ваша страна Shocked.
Интересно ако се направи проучване сред народа, колко ли от хората ще намерят сурогатното майчинство за хубаво нещо. Вярвам, че не повече от 20 процента от хората в България, даже и толкова са много. Заради това, че специално в този форум пишат жени с проблемно забременяване и те споделят мнението, че няма нищо нередно в сурогатството, няма никакви основания да се очаква (от вас), че всички хора в България, барабар със свещениците, би трябвало да имат същото мнение.  Tired Протестното #Cussing out Laughing(или както се нарича) писмо на онази докторица е смешно и формулирано като от гимназистка. Да ги беше напсувала директно по-добре, нямаше да се изложи толкова, колкото се излага с "завоалираните" явни ругатни Laughing към свещениците.
И пак да питам, интересно ми е какво мислят някои - Защо има двойки с репродуктивни проблеми, които не желаят да се подлагат на ин витро процедури, ? Те закостенели в мисленето си ли са, някоя баба ли ги подстрекава, ненормални ли са, какви са? Вие постоянно повтаряте, че няма жена с репродуктивни проблеми, която да не е способна на всичко, за да получи дете и че всяка двойка с този проблем би сторила същото като вас. Любопитно ми е, как при положение, че тези двойки/семейства имат същото страдание и болка като вашата, разсъждават другояче?? Получава се парадокс някакъв. newsm78

П.п. понеже някой ми приписваше участие в предаване - не, не съм участвала в никакво предаване и нямам намерение. Струва ми се леко абсурдно някой да вярва, че аз и въпросната жена сме едва ли не единствените двама души в цялата страна(не броя Синода Laughing ), които имат нещо против сурогатното майчинство.

Последна редакция: вт, 03 яну 2012, 22:29 от morning_sun

# 70
хм, днес Св.Синод е вмъкнал в становището си от 30-ти ето това:

"Поради това Българската православна църква по крайно снизхождение може да допусне  „ин витро”/„ин виво” оплождане, при което се използва биологичен материал, принадлежащ само на двамата съпрузи за създаване на ембриони, всеки от които се имплантира в съпругата без да се унищожава нито един от тях като те се износват единствено и само от съпругата. По този начин целостта, единството и хармонията в семейството в значителна степен биха били запазени".

# 71
  • сред маслини и портокалов цвят
morning_sun , какво стана-установи ли дали децата на Брад и Анджелина са с Даун?
Нямам навик да чета стари публикации, ама реших да видя откъде се пръкна. Много поучително четиво-не очаквай някой да те вземе насериозно.
И да, провокатор си. Що не отиде в онази тема в Клюкарника, а? Там пише всякакъв народ. Тука сме все проблемни, остави ни да си се вайкаме. Може да ни действа като групова психотерапия. Аман!

# 72
  • СОФИЯ
morning_sun омръзна ми от теб, въобще не ме интересува дали Смветия Синощ ще приеме "ще пляска с ръце на идеята за създаването на едно дете от трима родители?" ама въобще не ме интересуваааааааааааааааа  ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!
Момичета, наистина много внимание обърнахме на всякакви Светии, Синоди и тем подобни.............каквото искат да правят, колкото и да сме засегнати от тяхната теза няма нужда да падаме на тяхното ниво. Айде, стига.............. оставете ни на мира, оставете ни да се борим свободно, да сбъднем мечтата си, оставете ни да мечтаем, че ще дойде и нашият ден да сме щастливи, оставете нииииииииииииииииии  smile3512 smile3512 smile3512 smile3512
Досатъно съм толерантна, но много от момичетата знаят какъв характер имам и че като ми падне пердето ще ги накажа едни, че не знам дали Свутия Синод или които и да било ще сме разбере. Точка.Край. tantrum tantrum tantrum

# 73
  • София
не хранете троловете в Интернет, като им отговаряте - те живеят за това...

http://en.wikipedia.org/wiki/Troll_(Internet)

# 74
  • София
...П.п. понеже някой ми приписваше участие в предаване - не, не съм участвала в никакво предаване и нямам намерение.
newsm75

Абе ти най-добре НИКЪДЕ ДА НЕ УЧАСТВАШ! Особено тук!!!

Цитат на: jam
link=topic=631658.msg20691066#msg20691066 date=1325623802
не хранете троловете в Интернет, като им отговаряте - те живеят за това...

http://en.wikipedia.org/wiki/Troll_(Internet)

newsm26

Общи условия

Активация на акаунт