Отговори
# 75
morning_sun, май пак се изказваш неподготвена  hahaha
Цитат
И пак да питам, интересно ми е какво мислят някои - Защо има двойки с репродуктивни проблеми, които не желаят да се подлагат на ин витро процедури, ? Те закостенели в мисленето си ли са, някоя баба ли ги подстрекава, ненормални ли са, какви са? Вие постоянно повтаряте, че няма жена с репродуктивни проблеми, която да не е способна на всичко, за да получи дете и че всяка двойка с този проблем би сторила същото като вас. Любопитно ми е, как при положение, че тези двойки/семейства имат същото страдание и болка като вашата, разсъждават другояче?? Получава се парадокс някакъв.
Прекаляваш! Всяка двойка с репродуктивни проблеми има право да избира пътя до своето дете. Живеем в демократична държава и всеки си решава дали да се довери на медицината или да чака да се получи "непорочното зачатие". Парадокс има само в твоята объркана глава.
А така като гледам, след всеобщото отрицателно мнение след становището на църквата, както е цитирала loca
Цитат
Поради това Българската православна църква по крайно снизхождение може да допусне  „ин витро”/„ин виво” оплождане, при което се използва биологичен материал, принадлежащ само на двамата съпрузи за създаване на ембриони, всеки от които се имплантира в съпругата без да се унищожава нито един от тях като те се износват единствено и само от съпругата. По този начин целостта, единството и хармонията в семейството в значителна степен биха били запазени
. Да не се окаже, че все пак Бог е благосклонен към двойките с репродуктивни проблеми. Тия са егати фурнаджийските лопати..............Боже, прибери си вересиите и помогни на нас с репродуктивните проблеми да постигнем чудото на живота и да се сдобием с деца  Praynig

# 76
муахаха, jasmin, мерси че припомни...Велика тема Joy.

morning_sun, можеше да поднесеш мнението си / независимо какво е/ без да обиждаш и да слагаш епитети. Явно, толкова си можеш. Предлагам ти да отидеш в Клюкарника. Там има същата тема. В този подфорум се спазва добрия тон, нямаме нужда от твоите напъни.  Само внимавай да не те направят на бъз и коприва - също като в темата ти за Брат и Анджелина  Mr. Green.

# 77
Второ, поисканото мнение е във връзка с предстоящото обсъждане на законопроекта за заместващото майчинство.

Поисканото мнение беше поискано от един депутат от СДС. Толкова за поисканото мнение.

Цитат
Наистина ли някой е очаквал, че Църквата ще пляска с ръце на идеята за създаването на едно дете от трима родители?Thinking #Crazy  Че ще одобри и даде благословията си за това един човешки плод да се развие и създаде в утробата на една жена, на която двамата "поръчители" плащат след като го роди (или преди това) и взимат бебето!??Shocked Shocked Нима сте очаквали, че ще обяви участниците в един бъдещ такъв процес за светци и велико-мъченици?!!? Доста наивно от ваша страна Shocked.

Надали някой е очаквал такова нещо, поне що се отнася до сурогатното майчинство, но и със сигурност (както се видя) малко хора са очаквали толкова нелепо-абсурдна позиция по отношение на ин витро-то. Прикрепена със съответните също толкова нелепи и откровено неверни "аргументи".

Цитат
Интересно ако се направи проучване сред народа, колко ли от хората ще намерят сурогатното майчинство за хубаво нещо. Вярвам, че не повече от 20 процента от хората в България, даже и толкова са много.

Че откога народът ни е бил мерило за някакъв кой знае какъв интелект и напредничавост? Масите навсякъде са си едни и същи - от ниско до средно интелигентни.

Цитат
Заради това, че специално в този форум пишат жени с проблемно забременяване и те споделят мнението, че няма нищо нередно в сурогатството, няма никакви основания да се очаква (от вас), че всички хора в България, барабар със свещениците, би трябвало да имат същото мнение.  Tired

Разбира се, че не.
А ти всъщност защо така изведнъж се хвана точно за сурогатството? Нали първо се възмущаваше за средствата, които се отделят за ин витро? На два пъти те питах нещо в тази посока. И двата пъти деликатно реши да не отговаряш. То не че и би отговорила нещо смислено, де...

Цитат
И пак да питам, интересно ми е какво мислят някои - Защо има двойки с репродуктивни проблеми, които не желаят да се подлагат на ин витро процедури, ? Те закостенели в мисленето си ли са, някоя баба ли ги подстрекава, ненормални ли са, какви са? Вие постоянно повтаряте, че няма жена с репродуктивни проблеми, която да не е способна на всичко, за да получи дете и че всяка двойка с този проблем би сторила същото като вас. Любопитно ми е, как при положение, че тези двойки/семейства имат същото страдание и болка като вашата, разсъждават другояче?? Получава се парадокс някакъв. newsm78

Защо ли си мисля, че леко спекулираш в момента и си изсмукваш малко от пръстите. Вероятно има и такива двойки (аз лично не познавам). Но то има и хора, които са убедени, че Земята е плоска. Е, и?
А всъщност - я кажи как разсъждават тези двойки, явно познаваш такива?

Цитат
П.п. понеже някой ми приписваше участие в предаване - не, не съм участвала в никакво предаване и нямам намерение. Струва ми се леко абсурдно някой да вярва, че аз и въпросната жена сме едва ли не единствените двама души в цялата страна(не броя Синода Laughing ), които имат нещо против сурогатното майчинство.

А последно против ин витро-то имаш ли, че малко взех да се обърквам за какво точно се бориш?  Laughing

# 78
вече сме тотално off topic, ама не се сдържам. morning_sun, това е форум, а не кандидат-студентски изпит по български език. и внимавай докато буквоядстваш да не те засече някоя запетая в челото. ако искам ещ пшиа ткаа и пак всички ще ме разберат! айде остани си със здраве и с по-малко злоба в сърцето.

# 79
  • Sofia
Поредното безумие на Българската църква. Два дни не съм гледала тв и бях пропуснала скандала. Тази вечер като чух не повярвах на ушите си.  Shocked Изгледах емисията и в нета да се уверя, че съм чула добре. Оказа се, че грешката не е в моите уши за съжаление. Направо съм втрещена как възрастен човек, без значение свещенник или не, може да направи толкова малоумно изказване. Двойките подлагащи се на ин витро се били "унижавали"!  Shocked И що бе? Кое точно му е унизителното на ин витро-то, че не се сещам?  newsm78 На мен пък хич не ми беше унизително. Нито някой от многото хора, които познавам заченали с ин витро. А дали е унизително поверената ти църква да е в такова състояние, че никой да не стъпва в нея? Унизително ли е поповете да карат Линкълни докато енориашите им тънат в мизерия? И 20 год да се дърпат като кучета за земи и пари? Малоумници.... Последното изказване на н`ам кой си свещенник, че хората с репродуктивни проблеми трябвало да се обърнат към господ, а не да се подлагат на унижение, ме извади от кожата направо. Тях пък кой ги назначи за говорители на Господ само не знам?! И определено, ако трябва да избирам между Стаменов и църквата, изборът няма да е в полза на църквата със сигурност!
Извинявам се а хаотичния пост ама съм много бясна.  #Cussing out

# 80
@останалите:

Според мен не си заслужава да се ядосвате нито на църквата, нито на morning_sun. Очевидно и в двата случая става дума за не особено голям умствен багаж. А при положение, че от тях така или иначе нищо не зависи - съвсем пък не си заслужава. Аз лично с удоволствие си го премествам в другия крачол по повод всичко това...

# 81
  • Sofia
Hipocampus, преместваш щото имаш кво. Ние нямаме и за това си местим езиците из форумите.  Mr. Green

# 82
Ех, и това е вярно, но добре - вие пък може да отметнете небрежно коси. Дори да сте с къси.  tooth

# 83
Какво да кажа момичета,искат да станем вярваща нация,защото сме биле неверници и затова сме теглили толкова,еееее това ли е начина да станем по вярващи и религиозни,като осъждат жените и докторите борещи се наравно с нас,не мога да повярвам,че това се случва в 21 век  #Cussing out #Cussing out #Cussing outКак тези хора ще ми казват на мен да се откажа от борбата за дете,не няма да се отлажа ще се боря и ще прегърна един ден своята рожба.ДА НАИСТИНА ПОРЕДНО БЕЗУМИЕ НА БЪЛГАРСКАТА ЦЪРКВА,ЗАЩО ГОСПОДИ, ТА НАЛИ ВИЖДАШ ВСИЧКО,ВИЖ И СЕГА КАКВО СТАНА В НАШАТА МИЛА БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!!!!!

# 84
  • Sofia
Господ и вярата нямат нищо общо с църквата. Поне не в този й вид. За съжаление.

# 85
Ето една (не)новина в тон с адекватността на синодското решение - http://nenovinite.com/news.php?action=view&ID=1386  Laughing

# 86
Morning_sun, пропускаш нещо много важно за сурогатството-жените, които се подлагат на него ИСКАТ да са такива. Не са случайно хванати от улицата, и без да им кажат са имлантирали чужд ембрион. Те от самото начало са наясно за какво става на въпрос и какво им предстои. Сурогатството, както и осиновяване или инвитро не са за всеки. Тук където живея в момента едно от изискванията за сурогатните майки е да имат собствени деца. Да те шокирам още повече Mr. Green-има и опция след инвитро, ако има останали ембриони да се дарят на други двойки, т.е. родители са 4 броя.

На въпроса ти защо има двойки, които не се подлагат на инвитро-както казах не е за всеки, не всеки може да мине през стреса, който съпровожда тези процедури, страх от манипулациите, от крайният резултат и т.н. Откъде знам- аз бях такъв случай.
Повърхностно е да  мислиш, че само с вяра нещата ще се наредят.

Последна редакция: ср, 04 яну 2012, 03:16 от benson10

# 87
  • Варна
Аз мисля че с това малоумно мнение църквата си вкара авто гол, не бих влязла в църква вече и не мисля че вярата и църквата имат нещо общо човек може да си вярва без да пълни джоба на разни псевдо "божи" наместници.

# 88
Аз мисля че с това малоумно мнение църквата си вкара авто гол, не бих влязла в църква вече и не мисля че вярата и църквата имат нещо общо човек може да си вярва без да пълни джоба на разни псевдо "божи" наместници.

Много правлно казано! От известно време насам,по-точно от няколко години, не можех да накарам съпруга ми да влезе в църква,но сега не само го разбирам, но и го подкрепям напълно! Направо не мога да повярвам какво се случва,на какво са способни "божиите ни служители", за да отклонят вниманието от далаверите си! И ако до ксоро аз също не бях узряла за мисълта да правя ин витро, то бе точно заради това,да не би детето ми един ден да се чувства по-различно,заради малоумието и тесногръдието на своите сънародници! Не мога да повярвам, че страховете ми започват да се оправдават, но искрено се надявам да се преборим с всичко това............

Последна редакция: ср, 04 яну 2012, 08:43 от rumena_as

# 89
Хора, заради бъдещите ни дечица, по-добре да събираме любов и положителна енергия в себе си, не се поддавайте на провокации, които да ви изпълват с негативни мисли. Важното е да сбъднем мечтата си! А църквата рано или късно ще се извърти и ще приеме и ин витрото, и сурогатното майчинство. Иначе, за съжаление, тя наистина отдавна няма нищо общо с вярата...

Общи условия

Активация на акаунт