Франция извън Париж

• 78 360
  • 531
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте, обмислям пътуване до Лион за 3дни.
Събирам все още мнения какво може да се види в околностите с градски транспорт.
Ако някой е посещавал града, ще се радвам на мнения.

# 481
  • София
Лион е разкошен град, много, много ми хареса. Мисля сега покрай директните полети пак да отидем, дано не се разочаровам.
За три дни е идеално, са се разходи човек без да бърза, да хапне, да разгледа забележителностите.
Това което ми хареса е, че е красив като Париж град, но нямаше такива тълпи, не е толкова туристическо. Поне не беше 🤣

# 482
От събрана от мен информация:
Perouges. Няколко филма на Тримата мускетари са снимани там. Пътува се с влак до Meximieux.
С кола на север от Лион се намира Туропарк (огромен зоопарк).

Посетих Лион за втори път през ноември. С новите полети Simple Smile
Ами чудесен град е. Хубава архитектура. Спокоен.
Стария град...Фурвиер... Стенописите...

Пак бих отишла.

# 483
Ranella, чудесно звучи, значи си планирам посещението. 
Някаква ориентация за цени в кафенета и ресторанти? Никога не съм била във Франция и не знам как е сравнено с други европейски градове и столици.

# 484
Не мога да дам цени. Но не са високи. Естествено в евро, но... Съвсем спокойно сме се хранили.
Е, има и скъпи заведения.
Има и Лидл...
За всеки според желанията и възможностите.

# 485
  • София
Не предстои непосредствено, но аз обичам да планирам и подреждам от рано.
Имам идея за кръгово пътешествие с продължителност 1 месец, горе долу така :
Авиньон - Ним - Арл - Монпелие - Перпинян - Жирона - Тулуза - Нант - Рен - Руан - Мец - Дижон - Гренобъл.
Събирам впечатления за евентуални допълнителни градове за посещение по маршрута, които са в духа на изброените / характерни за района и са достъпни с влак.
Без Лион, Бордо, Париж, Страсбург, Колмар, Мюлуз, Анси и Лазурния бряг.

# 486
RebelHeart, препоръчвам Нанси преди Мец- подценяван често френски град, но страхотен за мен. Друг интересен град отново в този регион е Оверн- мисля че така се произнася Obernai.

# 487
  • пак на Рив Гош
Нахвърлям набързо няколко идеи, но не знам дали всички биха били достъпни с влак:
От Перпинян по пътя към Жирона - Collioure
От Тулуза - Алби и/или Каркасон
От Рен - Динан, Сен-Мало, Fougères. Не знам дали и Мон Сен-Мишел би те заинтересувал.
От Руан - Етрета, Фекан (Fécamp), Хавър (той е малко по-специфичен, но на мен ми хареса). В другата посока - Каен, Lisieux, Honfleur.
Още един глас за Нанси.

# 488
Алби и Каркасон
(Писали сме заедно).

# 489
  • пак на Рив Гош
Допълвам- от Дижон - Beaune.

# 490
  • Пловдив
Моля за идеи с какво може да се комбинира Лион? Виждам, че Дижон е на 1,40мин с влак дали си заслужава?

# 491
  • София
Анси има драматично красив исторически център, макар и малък. Нямам опит с други места достатъчно близо до Лион за дневна разходка.
Женева не бих препоръчал, намирам я много надценена.
В Дижон не съм бил все още, също ми е в плановете и на база снимки, стрийт вю и Мапс, смятам че си заслужава и то много.

# 492
  • пак на Рив Гош
Моля за идеи с какво може да се комбинира Лион? Виждам, че Дижон е на 1,40мин с влак дали си заслужава?
Дижон си заслужава, както и Бон (Beaune). Мисля, че е достъпен с влак или автобус.
Тук имам малко снимки от двата, за да добиете някаква представа: https://marmottesetchocolat.com/blog/2016/01/bourgogne-dans-le-brouillard.html

# 493
  • Пловдив
Дижон си заслужава, както и Бон (Beaune). Мисля, че е достъпен с влак или автобус.
Тук имам малко снимки от двата, за да добиете някаква представа: https://marmottesetchocolat.com/blog/2016/01/bourgogne-dans-le-brouillard.html
Сърдечно благодаря за разходката, прекрасен разказ, май ще е добре едната нощувка да я планирам в Дижон, за да включим и дегустация на бургундските вина.

RebelHeart
, Анси отдавна съм го набелязала, благодаря за идеята.

# 494
Ние вчера се завърнахме от част от посочените места. Изкарахме две седмици във френския Прованс. Спахме в апартамент в Авиньон и посетихме Арл, Оранж, Понт дьо Гар, Сент Реми дьо Прованс, Салон дьо Прованс, Горд, някакъв музей на лавандулата в някакво село пак. Самия Авиньон също изръчкахме, но остана още много да се види. И на отиване, и на връщане спахме по една вечер в Бон - прекрасно място. Освен бившата болница с цветните покриви препоръчвам да посетите и някоя изба. Ние ходихме в Патриарш и беше много интересно. За пътуване с влак съвети не мога да дам, ние бяхме с кола.

Общи условия

Активация на акаунт