Франция извън Париж

• 78 360
  • 531
  •   1
Отговори
# 75
  • До сърцето...
... Можеш ли да пуснеш линк към тази класация, предполагам е за плажовете в Европа?

Помня ли вече, къде съм ровила из интернета (търсих друг плаж). В хисторито намерих този линк, може и от ТУК да е.

Цитат
Подгласници на 10-те най-красиви и романтични плажове в света са още няколко плажа, поставени съответно на местата от 11-о до 20-о. Това са Рондинара, на остров Корсика, точно до Порто Векио /11/, ..... , плажът Сен Клер във френския курорт Лаванду, в департамента Вар /16/, ......

# 76
  • София
Благодаря!  bouquet

За да не само благодарствен пост още няколко корсикански плажа/пейзажа
San Ciprianu, сравнително рано сутрин около 9:30

Pinarellu

Santa Guilia

Марината на Порто Векио

Бонифачо

Последна редакция: нд, 03 юни 2012, 22:12 от Lana

# 77
# 78
Леле, зарибихте ме с тези плажове на Корсика. Може ли да разкажете малко повече за там - къде е добре да се спи /град, селце/, на кое летище се каца /виждам, че има две/, знаете ли кой лети да там освен Еър Франс? Кога е най-добре за плаж - началото на септември става ли?  В общи линии всякакви съвети са добре дошли. bouquet

# 79
Айде и аз тук  Wink
И сега веднага с въпрос ..как мислите ако тръгнем с кола по френската ривиера гледам в гуглето от Генуа като влезнем до Марсилия са 220км.магистрала или 330км по панорамния път  като спираме по всички по известни градчета за по 1-2часа. възможно ли е да ги овършеем за ден и да спим някъде в покрайнините на Марсилия например Касис ?

Второ питане никак немога да направя предварителни резервации за спане поради факта че ни се иска да обикаляме /прекосим Франция от надлъж и нашир и си нямаме идея къде да спим и по колко време ще ни отнема прехода ...каква е вероятноста например замръкваме към някое градче/място ... и да из намерим стаи за нощувка ... смятаме за около 3 седмици да осъществим това

Разбира се че ще видим малка част,  но то и в БГ която е мъничка има места не посетени от нас Wink

Последна редакция: чт, 07 юни 2012, 13:05 от pinko

# 80
  • София
Смърфиетка, отзад напред започвам - септември за мен би било студено, най-вече водата. Средиземно море е по-студено от нашето, така че ако това ти е критерий - хубаво е като у нас - края на юни, юли и август. Като юли и август си е натоварено, според това което съм чела. Ние бяхме началото на юли и беше чудесно - място колко искаш на плажа да се разпростреш спокойно.
Казват че едни от най-хубавите плажове са на юг, точно около Порто Векио и Бонифачо, но има и други места, предполагам също толкова хубави - http://www.holidaysincorsica.co.uk/ Най-близкото летище до тях е Фигари (мисля че Райън еър летяха дотам, предполагам още е валидно) - това е от сайта на летището http://www.2a.cci.fr/companies_figari_airport.html. Ние ходихме дотам с полет до Рим и оттам с ферибот (за късмет точно тогава имаше една линия до Порто Векио, след това я закриха Sad). Но има фериботи до останалите по-големи градове и от Италия и от Франция.
За спане - има много варианти, от хотели и вили до къмпинги (италианците масово бяха с каравани на ферито), колкото до мястото - зависи от препочитания.
Това което на мен много ми хареса е - няма големи лъскави хотели пльокнати на плажната ивица, няма редици шезлонги и чадъри, от който не можеш да видиш морето, водата е кристално чиста  Heart Eyes, храната е чудесна, спокойно и простичко е.

# 81
Lana, много благодаря за инфото. Под септември разбирам първата седмица от 1-8 септември. Набързо прегледах разни варианти чрез експедия.де.
Тези дни на спокойствие ще прегледам варианти и за спане и ще пиша и аз. Ако нас не ни огрее тази година, поне на други може да е също полезно.

# 82
Айде и аз тук  Wink
И сега веднага с въпрос ..как мислите ако тръгнем с кола по френската ривиера гледам в гуглето от Генуа като влезнем до Марсилия са 220км.магистрала или 330км по панорамния път  като спираме по всички по известни градчета за по 1-2часа. възможно ли е да ги овършеем за ден и да спим някъде в покрайнините на Марсилия например Касис ?

Наскоро момичетата от южна Франция споделяха, че лятото задръстванията по тези пътища са феноменални.
Средна скорост 5 км/ч.  Confused

Да включа за Корсика. Миналото лято бяхме там с приятели. Съвсем близо до Аякио.
Имаше супер плажове. Като тези от снимките по-горе.
Но и там важеше за задръстванията.

# 83
  • София
Е сега съвсем ме разби Iventse - този град го знам като Аячо, поне на бг е така, гугъл транслейт го произнася на френски като Ажаксьо (грубо) - интерсно ми е как ли е на корсикански?  Crazy

Смърфиетка, сигурно става за началото на септември, мен единствено Т на водата ме притеснява, но май вече претръпнах и почнах и на по-студена да свиквам. Ако не си в БГ сигурно има доста повече варианти да се стигне.

# 84
Уви, в БГ съм. Като цяло избягвам да летя с ниско тарифни, защото при последното такова се доказа максимата, че евтиното излиза скъпо. От тогава си летим с редовните авиолинии. В този ред на мисли, най-добре е към момента Еър Франс - София-Париж-Аячо или както му се чете името. За мен беше важно да разбера къде са хубавите плажове, явно са от южната страна на острова, който не е хич малък. Гледах разстоянията - ами от другото летище, започваше с Б... до Бонифачо е около 170 км. Предполагам, че пътят е и със завои. Доста подробна необходима на първо време информация има тук:
http://www.visit-corsica.com/en

През експедия ми даде между 800-1000 евро на човек за 7 нощувки в 4-ен хотел + сам.билет+кола под наем. Лично мисля, че това е нормална цена. Но ще продължа да се ровя за самостоятелно настаняване. Пусто излизаме в отпуски все в средата на август и началото на септември, което почти навсякъде се води силен сезон.
Но ако има друг ходил там, нека да разкаже. Всяко инфо е добре дошло.

# 85
Смърфиетка, Лана - Аячо е  Embarassed, това и столицата.

На френски е Ажаксьо, аз направих голям микс, сори. Ние до там летяхме миналата година с Ер Франс.

Има и полети до Бастиа (това ще да е другото летище - то е най-на север) и май до Бонифачо.
Принципно Корсика е доста скъпо, но е много красив и разнообразен остров.
И там пътищата са доста тесни и със завои.  Peace

# 86
  • София
4 са летищата на острова - Фигари (на около 20-25 км от Порто Векио и Бонифачо), Аячо, Бастия и Калви. Пътищата са..абе хубави са, но са със завои и са теснички - нас това, както и малкото време ни отказа да ходим до Аячо, а аз много исках, все пак друго си е да видиш родното място на Наполеон Simple Smile. Съседите ни по бунгало, бяха от района на Париж и казаха, че са пътували до Бастия и оттам с кола - според мен е задължителна. Както казах хотели и вили рядко има на самия плаж, и за да отидеш ти трябва кола. Обаче пък има толкова хубави плажове и живописни пътища до тях, че е удоволствие всеки ден да си на различно място и това че трябва да попътуваш 15-20 минути не е проблем. Другото което много ми хареса, дано не се е променило е, че около всеки плаж имаше паркинг, които беше абсолютно безплатен (за сравнение - на Сардиния не стоят така нещата  Close). И страхотните коркови дървета  Blush

Принципно Корсика е доста скъпо, но е много красив и разнообразен остров.

Мдааа, така е!

# 87
Като казвате скъпо, колко скъпо имате предвид? Малко глуповат въпрос, защото всеки си има различни мерни единици, но например сравнено с Париж по туристическите места, където вечеря за двама е към и нагоре от 100 евро? Или пък, ако помните някакви цени!

Според проучванията ми досега, е все едно дали ще купим билети отделно и ще наемем нещо самостоятелно или през експедия или подобен сайт да вземем цял пакет - нощувки в хотел+самолет+кола под наем за целия период. Продължавам да проучвам!

# 88
Заведенията трудно се сравняват, на мен ми направи впечатление, че обикновените магазини са по-скъпи. В Карфур например цените бяха с 10-20 процента по-високи от тези на континента.

# 89
  • София
Моите спомени са от преди няколко години и точно за цени не мога да преценя, нито пък за хранителни магазини, защото не знам как е във Франция - ето Iventse може да направи сравнение.

Най-малкото всичко е по 2 заради еврото, дори и да приемем, че цените са същите, освен това няма почивки all inclusive (аз не съм срещала), най-много да има half board, по-рядко full board, а най-често е само закуска. Идеята ми е, че всъщност не получаваш като база и храна и време, това което можеш да получиш на нашето море в all inclusive хотел, за по-малко пари. Дори и да си пазаруваш и да не се храниш по ресторанти пак излиза повече, но според мен това важи и за всяка дестинация извън България, дори и за Гърция (прясно ми е, затова я дават като пример).

Общи условия

Активация на акаунт