Франция извън Париж

• 81 855
  • 558
  •   1
Отговори
# 345
Темата е за Франция извън Париж, а не за какво има И в България.

Но иначе опитите да ти се обясни колко заядливо и неуместно е включването ти бяха напразни. Няма кой да ги осмисли.

# 346
Направи ми впечатление също уникалната цена на кутия сардини , които могат да се намерят и в Париж в супермаркета или по пазарите на 1/10 от цената.

Друго впечатление ми направи презастрояването с огромни блокове на големите и хубави плажове.
Интересното е , че входовете им миришат абсолютно също така, както и парижките. Да не би да има единен препарат за почистване на входове в цяла Франция?

А иначе пиците са супер. Особено най-простите само с доматен сос и сардини. Тези с @кашкавал@ направо не струваха. Разваляше им се вкуса.

Супермаркетите са пълни с морски деликатеси , което намирам също за супер . Препоръката ми е да се ползва жили=е с кухня  и ако може край плажа или сред природа. Колата малка и ниска , 4е паркирането е ужас.

Просяците по улиците , пред църквите и мърлявотията от домашни кучета ми се сториха повече от родните обаче.

Последна редакция: вт, 05 юни 2018, 12:35 от Bandiera rossa

# 347
  • Burgas, Bulgaria
Не ви разбирам реакциите , честно.

Въобще не ме учудва...Neutral Face

# 348
  • София
Понеже аз подех разговора с Bandiera rossa, да кажа - тъй като е написнао няма как да прецени човек какво точно е искал да каже пишещият. На мен също ми се стори малко не на място, какво толкова с тези лавандули в Прованс, като и у нас си имаме, но приемам, че е било с цел хората да бъдат информирани.
Затова предлагам да прекаратим и да се върнем към полезните неща.

Да питам - какво значи ниска и малка кола? Резервирала съм Пежо 208 или подобно, това ми се струва ОК, защото в по-малка не съм сигурна дали ще се съберем. И какви са горе долу цените за паркиране?

# 349
Да питам - какво значи ниска и малка кола? Резервирала съм Пежо 208 или подобно, това ми се струва ОК, защото в по-малка не съм сигурна дали ще се съберем. И какви са горе долу цените за паркиране?
Тази ще се пъхне. На много места има само закрити гаражи и много от тях са 1,80. Нашата кола без релси и багажник е толкова ... иначе е 2,40 и имахме големи перипетии. Но няма как да пътуваме с деца и багаж без багажник все пак. Затова си мисля, че за сайтсиинг са адаптирани, но за друг туризъм е с перипетии.
Цените за паркиране не ги помня, но вие първо намерете местенце , много са трудни за намиране. Обикн. питаме в хотела за тип за паркиране и те ни казват . В смисъл и те паркират и имат добри съвети.

Деца под 10 години не возете на предна седалка, забранено е.

Също аз лично не препоръчвам в Каркасон да се поръчва купичката боб с наденица и двете от консерва за 14 евро. В България боб с наденица може в капанчетата по 2,50 да се вземе и изобщо не е по-лош. Вземете си пица.

Ако сте с деца преди да поръчате билети за музеи и каквото и да е първо питайте за свободна тарифа за деца и до колко години. На много места плащането за деца е излишно, но не го казват сами.
Мой съвет ако сте на път с колата и не ви се търси заведение не пренебрегвайте караванките край населени места предлага=и храна. Не вси4ки са добри, но сме улу4вали много добри . Макдоналдс пасти да яде или касоле ако иска Simple Smile
Друго ако се сетя . 

# 350
Здравейте,момичета!
Включвам се в темата за Страсбург.
Моля ако някой има инфо да сподели.
Харесах варианта полет до Базел и оттам до Колмар.
Моля ако някой знае какъв е начинът за придвижване от летището до Колмар и Страсбург?Влак или автобус?Цени?
Изключвам рент а Кар.
Изключвам престой в Базел.
Моля за съдействие ,ако някой е използвал транспорта да сподели.

# 351
  • Русе
Не съм ползвала, но проверявах за себе си. От летището излизаш от френска страна ( внимаваш да не излезеш в Швейцария) и има автобуси. Билети може да се купят предварително он лайн. Има един сайт Comparabus, задаваш направление и ти изважда почти всички възможни видиве транспорт.

# 352
Колмар - Страсбург има удобни влакове - виж на сайта на sncf

# 353
Много благодаря!
А цена на билета за 1 възрастен каква е до Колмар?И как е по-изгодно с автобус или с влак?

# 354
Влязох в сайта-даде ми цена 28 евро с влак-възможно ли е?На др място бях прочела,че цената е 5 евро на човек?

# 355
  • Русе
Влаковете по презумция са по-скъпи, така че е възможно. С фликсбус е към 13€ за утре и вдруги ден. Зависи за кои дати. Поразровете се в различи търсачки.дестинацията летище-къдо и да е по принцип е търсена опция и е по-скъпа. Още нещо, влака трябва да се хване от гарата на градчето, а автобуса се взема от летището.

# 356
Благодаря!А от летището до гарата за колко време се стига?И с кой автобус?
В тази връзка ако самолетът каца в 8.30 ,а автобуса е в 9.45 дали ще успеем?
И как е по-добре онлайн ли да букна билет за автобуса или на място мога да си купя?

# 357
  • Русе
Не мога да помогна за автобус да гарата. При повечето случаи колкото по-рано се купи билет, толкова е по-евтин.
Не бих рискувала. 15 мин е твърде малко за слизане, минаване през пасконтрол, излизане и търсене на автобуса, особено на непознато летище. А ако закъснее самолета?

# 358
Благодаря ви !Ако някой има инфо моля пишете 😊
А имате ли представа какви са цените по заведенията?В смисъл като в Париж и по Френската Ривиера ли?
Примерно на вино,бира,кафе и храна?

# 359
Здравейте,момичета!
Включвам се в темата за Страсбург.
Моля ако някой има инфо да сподели.
Харесах варианта полет до Базел и оттам до Колмар.
Моля ако някой знае какъв е начинът за придвижване от летището до Колмар и Страсбург?Влак или автобус?Цени?
Изключвам рент а Кар.
Изключвам престой в Базел.
Моля за съдействие ,ако някой е използвал транспорта да сподели.

Здравейте! И аз планирах да направя една предколедна екскурзия до Колмар. Имайте предвид обаче, че ако искате да ползвате услугите на wizzair, същите спират полетите до летището Базел- Милюз- Фрайбург. Последните полети са до края на октомври. Иначе съм гледала фликсбус имат автобус от това летище до Колмар.

Общи условия

Активация на акаунт