КЛУБ "Чакащи - 40+"

• 136 639
  • 809
  •   1
Отговори
# 120
  • у дома
dor4eto48,липсват,липсват-ама има.Успех и да се похвалиш скоро  Hug

# 121
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ  bouquet  bouquet  bouquet! НЕКА ДОГОДИНА, НА ТОЗИ ДЕН, ВСИЧКИ ТУК СПИСВАЩИ, ДА СМЕ ВЕЧЕ МАМИ  Praynig Praynig Praynig

# 122

ЧЕСТИТ ПРАЗНИКИ МИЛИ ДАМИ, МАМИ И ЛЮБИМИ!  261uu newsm76 newsm51

Да бъдеш жена-това е болка.
Когато ставаш девойка, боли.
Когато ставаш любима, боли.
Когато ставаш майка,боли.
Но най-непоносима на земята е болката
да си жена, непознала
нито една от тези болки !!!

Бъдете обичани, желани и специални за любимите хора до вас! Simple Smile

# 123
dor4eto48,липсват,липсват-ама има.Успех и да се похвалиш скоро  Hug

Думите ти, ме обнадеждават Hug   bouquet Защото аз друго разбрах и вече направо се стресирах за този произход Rolling Eyes Shocked

# 124

Първо - ЧЕСТИТ ПРАЗНИК На Всики Момичета....,Мами и Кандидат мами....  bouquet  bouquet  bouquet Hug За мен юточно Този 8-ми Март ще остане   неповторим.....като Първият ми Ден на МАМА!!!! Two Hearts newsm51 smile3525
      dor4eto48 - Спокойно- има деца от Всякякяв произход Peace...специално ние бяхме писали всички възможни варианти - без  чисто ромски...и то не от някакви предразсъдъци, а по препоръка на социалните newsm78 Rolling Eyes...и Определено сме мнооооого Доволни от Резултата!!!!! newsm10 newsm68 ....Така,че моят съвет е - да си премислите още малко ....и да не си ограничавате шансовете....а то Господ си Знае работата Praynig Hug

# 125
  • Някъде в България
Чудех се да се намесвам ли, защото в тази тема писахме точно за произходите и тяхното тълкование от комисиите към РДСП-тата newsm78
Само ще кажа, че подкрепям мнението на Сара 100%! Успех! Hug

# 126
Ние от самото начало не сме поставяли ограничение за произхода и сме истински щастливи от това си решение. Simple Smile След като Господ не ни е дал "свободата" да определяме сами дали да имаме биологични деца, поне можем да сме свободни да се разграничим от омразата, която цари в обществото ни... И чувството е страхотно, повярвайте... Само споделям нашите възгледи, никого не агитирам какво да прави, това са много лични неща... Съпругът ми първоначално също имаше известни задръжки, но след една случка с ромски деца, които звъннаха на вратата ни за да просят, отношението му се промени коренно. Чак след това подадохме документи... Сега и той е безкрайно щастлив и от време на време споменава за това, как хората не разбират колко много губят с поставянето на ограничения от този характер... - и по отношение на децата и по отношение на личния си опит...

Но каквито и да са изискванията ви, пожелавам на всички чакащи да не се бави срещата с техните дечица, а на всички списващи - много усмивки и хубав ден! Simple Smile

П.П.
Елито, писах относно тълкуванията на социалните по този въпрос, тъй като съм сигурна, че вълнува доста кандидати... А и защото не ми е ясно, защо хората са склонни да осиновят детенце с българска майка и неизвестен баща, но не и обратния случай...

# 127
Ох, да зарежем тоя произход. Аз мнението си съм го споделяла нееднократно, няма да се повтарям. Като станете майки, истински ще разберете, че това е последното нещо, което ще ви вълнува. Всеки има право да си пиши каквито предпочитания има, но да не се фокусира точно там и да не се стреси толкова.
Здравето, развитието на детето, общуването с него е далеч по-важно. В крайна сметка каквото Бог дали каквто ти се е паднало, нали си е твое.

# 128
  • Някъде в България
Чандра, хич и не съм обърнала внимание кой е писал, исках да кажа само, че страница-две назад точно това се разискваше, а който иска и го интересува да си чете.
 Човек предполага - Господ разполага! Всичко в живота е въпрос на късмет!

# 129
Убягнало ми е, че въпросът за произхода са се коментирал и преди в темата, извинете...  Embarassed Честно казано аз за първи път се осмелявам да споделя личните си преживявания и възгледи относно тези неща... Иначе според мене няма нищо лошо в това, че тълкованието на социалните е споменато няколкократно, след като (всички знаем) темата присъства...

Вярно е, че каквото Господ реши, но понякога и ние даваме някаква посока на "късмета" си... Simple Smile

# 130
Привет, момичета! Още чета мненията публикувани досега, но преди да съм приключила исках да ви благодаря за ценната информация. Успех на всички!
Още една 45 годишна бъдеща (надявам се) мама

# 131
  • София
Добре дошла susan66 ,
пожелавам ти много късмет и кратко чакане на малкото съкровище   Simple Smile Hug

# 132
Момичета, много се радвам че сред вас има такива които не се впечатляват от произхода на децата, но аз не съм от тях а и все пак не осиновявам сама и съм длъжна да се съобразя и с желанията и мненията на бъдещитя татко все пак! Peace
За ромският произход специално ... ами какво д а ви кажа, все пак гена си е ген и рано или късно въпреки доброто образование, което би получило това дете и Положените грижи около неговото възпитание та гена си е ген надделява по принцип, не че товане би се случило и с биологичните ниу деца но там поне рискът е сведен до минимум така да с е каже! Ами аз имам притесненяи и определено неискам такова дете от ромски произход! Все пак като са ги раждали на конвейр ами да си и поемат някак грижите за тях! данО не ме заклеймите за тези  ми думи Embarassed

# 133
Дорчето,

В никакъв случай не се съгласявай да осиновиш ромче! Търси, за Бога, от твоя ген.

Но внимавай как пишеш по тази тема тук. Четат мами на осиновени, четат осиновени и може да са с онзи ген, дай да не го споменавам,  ooooh! лошия...
И знаеш ли, казват, че се прихващал, като зараза, пусто му! Та мамите от него ставали едни скандалджийки, едни хулиганки, ужас...!

# 134
Дорчето, както вече споменах, всеки си има причините да постави едно или друго ограничение... Твое право е да не желаеш да осиновиш дете от ромски произход, всеки си знае...  Но честно казано си мисля, че мястото на останалите откровено расистки разсъждения определено не е тук!

"Генът си е ген", казваш... Simple Smile И мислиш, че точно произходът ще ти даде необходимите гаранции? Колко наивно... Мога да те уверя, че няма ген на "хулиганството", ген на "краденето" и т.н... Simple Smile Това са социални феномени и са далеч от генетиката. Помните ли, в зората на демокрацията що народ се опита да емигрира в чужбина? Сигурно се сещате и че тогава не малко от тях (от чист български произход) хммм,... да си го кажем направо, крадяха - нещо, което не биха правили в родината си... Чудя се, как са могли, след като им е липсвала генетческата основа за това... Wink А "борците", "мутрите" и подобни от онова време достойни "професии" ли упражняваха? Изводите (за гена и за социалната среда) оставям на вас...

Ставало е вече дума, че легендите за забременялата от професора си студентка и отказала се от детето, са далече от реалността... Много хора от български произход, даващи децата си за осиновяване, живеят "бетер циганите", неуки са и асоциални...  За мене няма черни и бели хора, има добри и лоши... Чувала съм от работеща в системата близка дори и за случай на жена от български произход, която е оставила немалко деца в един дом,... но всички те били от... брат и!...

Пак казвам, разбирам онези, които желаят да осиновят дете от български произход... Но да слагаш всички хора от даден етнос под един знаменател и да обявяваш, че определен етнос генетически е ограничен/обременен, това е РАСИЗЪМ...

Последна редакция: пн, 12 мар 2012, 15:37 от Chandra_Den

Общи условия

Активация на акаунт