КЛУБ "Чакащи - 40+"

• 136 641
  • 809
  •   1
Отговори
# 135
  • Вън от пространство и време
Cnandra, тази тема е сдъвкана и изплюта тук и винаги води само до  Sick

Дорчето ще усети колко нелепи са думите й когато стане майка и усети критичните погледи на любопитни странични наблюдатели. Има и такива, всички знаем, които без въобще да се интересуват какъв е произхода на детето, само знаейки факта, че е осиновено, предупредително клатят глави: "Генът си е ген, никога не се знае какво може да ви сервира".

# 136
Така е, но на мене наистина ми се искаше, поне в този форум да сме по-пестеливи на расистки изказвания...   Confused  Няма значение...

# 137
Дорчето, както вече споменах, всеки си има причините да постави едно или друго ограничение... Твое право е да не желаеш да осиновиш дете от ромски произход, всеки си знае... Но честно казано си мисля, че мястото на останалите откровено расистки разсъждения определено не е тук!
"Генът си е ген", казваш... Simple Smile И мислиш, че точно произходът ще ти даде необходимите гаранции? Колко наивно... Мога да те уверя, че няма ген на "хулиганството", ген на "краденето" и т.н... Simple Smile Това са социални феномени и са далеч от генетиката. Помните ли, в зората на демокрацията що народ се опита да емигрира в чужбина? Сигурно се сещате и че тогава не малко от тях (от чист български произход) хммм,... да си го кажем направо, крадяха - нещо, което не биха правили в родината си... Чудя се, как са могли, след като им е липсвала генетческата основа за това... Wink А "борците", "мутрите" и подобни от онова време достойни "професии" ли упражняваха? Изводите (за гена и за социалната среда) оставям на вас...

Ставало е вече дума, че легендите за забременялата от професора си студентка и отказала се от детето, са далече от реалността... Много хора от български произход, даващи децата си за осиновяване, живеят "бетер циганите", неуки са и асоциални...  За мене няма черни и бели хора, има добри и лоши... Чувала съм от работеща в системата близка дори и за случай на жена от български произход, която е оставила немалко деца в един дом,... но всички те били от... брат и!...

Пак казвам, разбирам онези, които желаят да осиновят дете от български произход... Но да слагаш всички хора от даден етнос под един знаменател и да обявяваш, че определен етнос генетически е ограничен/обременен, това е РАСИЗЪМ...

ЧАНДРА къде зачетохте в постта ми расистките разсъждения??? Това че осиновявайки едно дете съм длъжна да се съобразя и с мнението на човека до мен, расистко ли е???
МНого се радвам, че ВИЕ не страдате от подобни скруполи, но не всички мислим като ВАС! Ето затова и човешкият род е различен Peace!
Простете че влязох в темата ви, незнаех, че има ограничения, който мисли различно да списва тук, а там не! Naughty
Всъщност, ВИЕ кои сте, че да определяте, кой, къде да излага впечатленията си, съжденията си и пр ...

# 138
  • Колибите
Привет, момичета! Още чета мненията публикувани досега, но преди да съм приключила исках да ви благодаря за ценната информация. Успех на всички!
Още една 45 годишна бъдеща (надявам се) мама

susan66 Hug , добре дошла в клуба, действай Flowers Bouquet!!!

# 139
....
За ромският произход специално ... ами какво д а ви кажа, все пак гена си е ген и рано или късно въпреки доброто образование, което би получило това дете и Положените грижи около неговото възпитание та гена си е ген надделява по принцип, не че товане би се случило и с биологичните ниу деца но там поне рискът е сведен до минимум така да с е каже! Ами аз имам притесненяи и определено неискам такова дете от ромски произход! Все пак като са ги раждали на конвейр ами да си и поемат някак грижите за тях! данО не ме заклеймите за тези  ми думи Embarassed

Това е недопустимото изказване, не в частта за съобразяването с таткото. Естествено е, че ще се съобразиш и с таткото, и със своите нагласи. И трите ти поста всъщност са на тази тема. Разбираемо е, че те вълнува и затова подминах първите два. Но тук вече премина границата и обиждаш децата ни.

И, впрочем, моят, генетично увреденият, във втори клас пише диктовки и преразкази с малко по-малко грешки, слага вече точки, запетайки, поналучква слятото и разделно писане и т.н.

Но сигурно още е рано да се прояви гена  newsm78

И последно, още доброжелателно казано. Ваше е решението, какво дете искате да осиновите. Тук ще ви разберем и с всичките вълнения, и с всичките Ви притеснения (дори да са ни чужди). Но в този форум расистките изказвяния са крайно неуместни и не можеш да очакваш, че ще ги подмина.

# 140
Сузан, добре дошла!  Hug

# 141
Дорчето, отговорите на въпросите Ви се съдържат в неподчертаната част от мнението, което сте цитирали... Напълно съм наясно, че не всички хора мислим еднакво и като цяло се смятам за толерантен човек... Абсолютно безрезервно уважавам желанието Ви да осиновите дете от български произход... Не това Ви желание смятам за расистко, а твърденията, че представителите на определен етнос (раса) са генетически обременени... Ако сте пропуснали да го прочетете това в цитираното мое мнение, ето, и аз ще подчертая:

Дорчето, както вече споменах, всеки си има причините да постави едно или друго ограничение... Твое право е да не желаеш да осиновиш дете от ромски произход, всеки си знае [...]

Пак казвам, разбирам онези, които желаят да осиновят дете от български произход... Но да слагаш всички хора от даден етнос под един знаменател и да обявяваш, че определен етнос генетически е ограничен/обременен, това е РАСИЗЪМ...
(Дефиниция за расизъм можете да намерите и в интернет-пространството и в тълковния речник и в други книги...)

Сузан66, добре дошла и от мене... Hug Бях те прочела, но се залисах... В списъците ли си вече или още в процес на кандидатстване?

# 142
Под гена си е ген, знаете какво имах впредвид, далеч не съм влизали в подробностите на Генетиката! Peace
Чандра къде съм казала, че даден етност е генетически ограничен или обременен??? Нима наистина не разбирате смисъла на думите "Гена си е ген", какво наистина означаваТ!!!
Колкото до речници и пр литература, когато му е било времето съм чела и учила каквото е трябвало! Знам, много добре значението на думите! Спирам полемиките тук, т.к "пеем" на разл езици! Peace

# 143

Чандра къде съм казала, че даден етност е генетически ограничен или обременен???

За ромският произход специално ... ами какво д а ви кажа, все пак гена си е ген и рано или късно въпреки доброто образование, което би получило това дете и Положените грижи около неговото възпитание та гена си е ген надделява по принцип, не че товане би се случило и с биологичните ниу деца но там поне рискът е сведен до минимум така да с е каже!

# 144

Чандра къде съм казала, че даден етност е генетически ограничен или обременен???

За ромският произход специално ... ами какво д а ви кажа, все пак гена си е ген и рано или късно въпреки доброто образование, което би получило това дете и Положените грижи около неговото възпитание та гена си е ген надделява по принцип, не че товане би се случило и с биологичните ниу деца но там поне рискът е сведен до минимум така да с е каже!

Като я цитирате , бъдете коректни ! Peace

Не искам никого да защитавам , но ще попитам тези , които много се засягат на тема произход , колко от тях са омъжени за хора от въпросния етнос ? След като няма значение ...
Защо нападате всеки , който няма желание да се свърже по  с този етнос ?

И да , гените имат ОГРОМНО значение .
Това важи за всички хора , независимо от етноса . Peace
Ако някой си представя  че с възпитание ще изтрие гените , или е невежа или прекалено голям оптимист .

# 145
Дорчето, спри се, наистина! Нямам идея какво ти се мъти в главата под гена си е ген и не искам да знам. Прочетеното бе достатъчно. Този форум не е е място, където някой с мръсни ботуши ще се разхожда по главите на децата ни.

По добре питай някои по-смислени и съществени неща, в които можем да бъдем полезни на теб и на бъдещото дете. Това е ценното на този форум.

Форест, Чандра, май тиражирахме с цитиране доста безграмотни гадости.  Sick

А, виждам има и нови повеи... Всичко сме цитирали Хепи мама, всичко пък даже и три пъти. От това по-човешко изказването не става.

# 146
  • София
susan66  bouquetДобре дошла при нас,пожелавам ти кратко чакане,спокойствие и не губи никога надежда! Успех!

# 147

Като я цитирате , бъдете коректни ! Peace

Не искам никого да защитавам , но ще попитам тези , които много се засягат на тема произход , колко от тях са омъжени за хора от въпросния етнос ? След като няма значение ...
Защо нападате всеки , който няма желание да се свърже по  с този етнос ?

И да , гените имат ОГРОМНО значение .
Това важи за всички хора , независимо от етноса . Peace
Ако някой си представя  че с възпитание ще изтрие гените , или е невежа или прекалено голям оптимист .

202uu  202uu  202uu

# 148
Ами, Дорчето, дано ти се паднат хубави гени (каквото и да означава това) на бъдещото детенце.  Grinning

Последна редакция: вт, 13 мар 2012, 12:38 от Форест Гъмп

# 149
За последен път го пиша - за Бога, НИКОГА не съм коментирала желанието на хората с кого да се обвържат! Напротив - смятам, че този аспект заслужава изключително уважение. Далеч не бих искала да диктувам някому, как да устройва живота си... За друго ставаше въпрос и ако не сте разбрали, няма смисъл и от цитати, от допълнително "тиражиране" Wink или от каквото и да било...

Хепи Мама, съгласна съм с тебе, че гените имат голямо значение... Преди време на една лекция много ми хареса един цитат по повод връзката между гените и околната среда (за съжаление забравих, кой е автора)... Беше нещо от рода на (цит. по памет):
"Гените могат да се сравнят с клавишите на пияно. ДНК-веригата е пияното, гените са клавишите. Всеки клавиш произвежда различен тон. Те са си там. Но в зависимост от това, кои конкретни "клавиши" натиска пианиста, звучи различна музика"...
Simple Smile

И все пак, ако ви притесняват толкова гените, защо ще осиновявате? Както и да е, риторичен въпрос...  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт