КЛУБ "Чакащи - 40+"

• 136 697
  • 809
  •   1
Отговори
# 495
Цветове честито синче! Много полезна идея за подсещане.   bouquet

# 496
Здравейте! Зачетох се в темата ви и разбрах, че много ви измъчва чакането...Все пак хубавото е, че има и друга практика при която можете да осиновите дете направо от родилния дом, без да сте в регистъра и без да имате допирни точки до социалните...
Пожелавам на всички вас по-скоро да намерите точно това детенце, което търсите!

# 497
  • Вън от пространство и време
Хм, наистина ли мислите че е хубаво да има такава практика? ooooh!

# 498
  • Колибите
Не одобрявам подобна практика no.

# 499
Ами да, добре е когато човек има избор по кой път да тръгне и кой начин да избере...На някой не им се занимава с посредници и бюрокрация, а други са известни или финансово стабилни и не биха си позволили да минат по общия тромав и изнервящ ред. Всеки решава сам за себе си...

# 500
  • v. turnovo
Не одобрявам подобен род заобикаляне на закона....А как ще сте сигурни утре, че услужливата "БМ" няма да ви изнудва или да си търси детето?
Наистина всеки решава сам за себе си ,но подобен род изказвания точно тук мисля са неуместни

# 501
Инера, и ние сме дискутирали с приятели и роднини относно това, какъв е проблемът да се осинови по този начин... Човек, гледащ от страни на тази проблематика, изглежда няма как да разбере, колко абсурдно е такова предложение...  А идеята за "известните" и "финансово стабилните", дето им се налагало (що?) и можело да си го позволят, хич не е на място тук...
Бих искала да добавя само, че системата дори и да е в известен смисъл "изнервяща", не е "тромава". Wink

# 502
Инера, който има нужда да купи, да купи, който има нужда да осинови - да осинови. Честно не виждам твоя начин да има нещо общо с осиновяването, защото той се нарича припознаване. И не разбирам какво общо има той с темата. И какво значи "бюрокрация", Animal Rescue дават животно за осиновяване след подписан договор и три посещения, това са деца бе Инера, не са картофи. Много ясно, че ще има бюрокрация, иди виж в другите страни да разбереш що е бюрокрация. Това са деца, това е отговорност, ако бяха твои деца, не бюрокрация, ами..........
Тук пишат хора, които искат да осиновят, не да купят. Всеки си чака колкото му е писано.

# 503
Инера, който има нужда да купи, да купи, който има нужда да осинови - да осинови. Честно не виждам твоя начин да има нещо общо с осиновяването, защото той се нарича припознаване. И не разбирам какво общо има той с темата. И какво значи "бюрокрация", Animal Rescue дават животно за осиновяване след подписан договор и три посещения, това са деца бе Инера, не са картофи. Много ясно, че ще има бюрокрация, иди виж в другите страни да разбереш що е бюрокрация. Това са деца, това е отговорност, ако бяха твои деца, не бюрокрация, ами..........
Тук пишат хора, които искат да осиновят, не да купят. Всеки си чака колкото му е писано.
Браво Сисли, много добре казано, не разбирам защо се пишат такива неща, нарочно ли го прави някой за да дразни хората...аман от такива....не искам да употребявам обидни думи!
Моя приятелка си взеха така бебе на три дни, преди 11 години, тогава закона беше по различен до колкото знам!Но, това припознаване е нож с две остриета, взимаш си детето от родилното, добре малко бебче нищо не подозиращо, бащата казва да това е моето дете, БМ се отказва от правата си и после съпругата осиновява детето, до тук всичко е супер!!Но какво става като порасне това дете, моята приятелка от малко му разказваше като приказка как мама не можела да има бебче и за това си е избрала най -прекрасното бебе, а именно това взето на 3 ден бебе от Аг-то, но какво става като това бебе стане голяма жена или мъж, и види акта си за раждане и разбере, че баща му е биологичен родител УЖ, а майка му е осиновителка....можете сами да си доразкажете приказката и да си представите какви бури ще бушуват в главата на един тийнейджър като разбере истината за осиновяването си, какво ще му кажете, ние много те обичаме, но те купихме от пазара за бебета ли????Н
Не знам моите приятели как ще се справят, но виждам, че детето вече започва да разбира някой неща и не ми харесва това което се случва....!Бог да им е на помощ!Надявам се да намерят пътят един към друг!!!
За това моля не пишете такива неща!!!!

# 504
Настоявам администратора на сайта да се самосезира и да предаде IP адреса и информацията за профила на Инера на разследващите органи. Настоявам, ако човекът зад този адрес е осиновил дете - да се разследва как се е случило това, ако зад този адрес стои адвокат, който се опитва да дава акъл как да се игнорира намесата на държавата при осиновяване и да търси клиенти, също да бъде разследван.

Последна редакция: вт, 13 ное 2012, 14:46 от unterdenlinden

# 505
  • у дома
Силно и крайно изказване.
Това с припознаването го знаем всички,но не знам дали все още се наема някой да го прави-схемата я разкриха(д-р беше)тъкмо бяхме на стартта.
Тогава се зачудих,виж ти д-р гинеколог си избрал майката,че и 2деца си осиновил така.
Това не е за мен,как ще живея цял живот в страх и ще ме оставили съвестта да спя,като не ми стиска г... си почаках.
Които купил,купил....
кой както го разбира.
Ама е прекалено точно тук да се размахва пръст  Twisted Evil

Последна редакция: вт, 13 ное 2012, 15:24 от dgidgi

# 506
Здравейте на всички от КЛУБ "Чакащи - 40+"
 Миналата седмица подадохме документи за осиновяване на детенце и сега чакаме да започне проучването. Надявам се да побързат и да не губят цели три месеца в проучване, а по-скоро да ни впишат в списъка на кандидат осиновителите, за да може и по-скоро да намерим нашето слънчице, но доколкото разбрах този три месечен срок няма как да бъде съкратен. Ние искаме детенце до 1 година. От други осиновители разбрах, че ще почакаме поне 1-1.5 години, но какво да направя като искам да се грижа за бебенце. Но пък знам ли - може в процеса на проучването да увеличим малко възрастта.
Засега изчетох малка част от темата. Надявам се при нужда от помощ или съвет да се отзовавате и да не се сърдите ако нещо е писано, а не съм го прочела.
Аз също не одобрявам практиката на търгуването с деца, но може би хората го правят, защото разбрах, че някои директори на детски домове също си искали разни придобивки, за да "съдействат и забързат" процедурата. Та от тази гледна точка явно някой е решил да прескочи посредника. Но тази част определено не е за мен.
Ами това е засега от мен.

# 507
Здравейте момичета!
Аз в предишните няколко страници назад  се вайках, че все още нямаме предложение, но когато то дойде ние дадохме отказ... Embarassed Sad
В деня на християнското семейство дойде предложение за момченце на 2г.4м.
Отидохме да го видим но някак си не можахме да стигнем до консенсус с мъжа ми и след дълги размисли на кантар решихме да го откажем. Имаше неща, които ни притесняваха. Аз бях готова да го взема но той някак си не.  Дано детето да намери подходящи по-добри осиновитили от нас. Simple Smile И дано това е било правилно решение от наша страна. Thinking

А иначе по повдигнатия по-горе въпрос и на нас ни предложиха този начин с доктора но аз отказах, макар че преди време си го бях мислила честно казано. Embarassed

П.С. Мъжът ми май се уплаши от осиновяването, защото се изказа, че той заради мен го правел, защото аз съм искала иначе той не искал много...Много се ядосах. #Cussing out Предложих му ако иска да се разведем ама и по този въпрос нещо измрънка - хем-така хем иначе...
Не бих искала да вземем дете и то да се чувства недостатъчно обичано от двама ни. И ако нещо се объркат нещата в бъдеще да ми каже - ама нали ти го искаше това дете...  Confused  Twisted Evil

# 508
Здравей kartiche, Исках да те успокоя ,че в отказването няма нищо лошо! Аз лично съм правила 5 отказа , като в 2 от случаите не отидохме, защото разговора със служителките беше меко казано подигравателен. И така  бях решила да не ходя  и на 6 повикване. Налегна ме една страхотна проклетия. Докато пристигне официалното писмо за шестото дете , сънувах странен съм . Просто сънувах детето и това ,че го взимам с лявата ръка и си залепваме бузите. Събудих се и се чувствах щастлива . Казах на мъжа ми , че тръгваме -познайте за другия край на България посред зима. Това с бузите се повтори в дома. Факт получих телепатичен SMS. Е вече сме заедно близо 2 години и много се обичаме. Затова е по добре да оставите  детето да Ви избере , децата са по сензитивни! Като цяло системата е доста сбъркана -някаква група хора , която не Ви познава, на база някакъв доклад , писан от човек който Ви вижда 2,3 пъти решава , че вие сте подходящи за дадено дете. Има и друг проблем. Програмата за "бабите" дето социализират децата има и своите негативи. Децата свикват с жената и трудно се решават да отидат при нови хора. Затова е добре , ако детето е по-голямо да няма такава привързаност иначе ще трябва да си вземете и бабата. newsm78    bouquet

# 509
А какво точно те накара да мислиш, че тонът им е бил подигравателен?

А какви са тези "баби", че нещо не схващам, явно телепатичните ми смс-и са нещо слаби

Общи условия

Активация на акаунт