КЛУБ "Чакащи - 40+"

• 136 691
  • 809
  •   1
Отговори
# 510
Програмата е "баба и внуче". Към почти всеки дом по някаква програма работят жени, които се занимават индивидуално с 2 деца през деня . На всяко отделят по 4 часа. А що се отнася до подигравателния тон, просто Ви го спестявам, когато го споделих със социалната служителка  отговора и беше -колежките са се престарали.

# 511
mama merita, чак пет отказа са си доста ... говори, че не знаеш какво искаш Wink това, че за теб е допустимо, не го прави О.К. по принцип. напрактика си задържала  процедурата на пет деца, на всяко за по месец два минимум, само за да можеш ти да ги огледаш ... като имате задръжки по определени показатели, уточнете ги, изключете, каквото ви е неудобно, не разигравайте децата ... нали за това си говорите със социалните по време на проучването ...  сега сигурна ли си, че имаш това, което искаш? то, телепатичен смс, ама какво ще стане, ако ти потъмнее детето? лятото ще го криеш от слънцето ли? за всяка беля ще го дебнеш не проговарят гени ли? звучиш като човек, който още не е наясно, някак се притесняваш, имаш подозрения, а детето е вече при теб ... много си лаконична тук и затова постовете ти са малко шокиращи ... говори повече, изкарай го от теб, споделяй - мисля си, че още имаш нужда да си избистриш позициите, да се почувстваш по-сигурна ...

бабите в домовете са хубава програма - голяма част от дефицитите на децата произтичат от липсата на един постоянно присъстващ възрастен, към който да се привържат - това се опитва да компенсира тая програма - ако детето се е привързало към бабата, това е в пъти по-добре от това да е било само, нещастно, да е викало за внимание, а после да се е примирило с липсата му ... на който му е жал за детето, няма да ревнува от бабата Wink

# 512
Ти изобщо даваш ли си сметка, че заради собствения си инат си удължила престоя в институция на 5 деца? Две дори не си отишла да ги видиш. Това да не ти е стока на пазара? Ти изобщо не се интересуваш от децата, задоволяваш собствения си егоизъм.

# 513
В началото на въвеждане на новите процедури много СО  много-много не се съобразяваха с предпочитанията на кандидат-осиновителите, особено по критерий "възраст" и "здравословно състояние", затова се получаваха чести откази.Сега вече се поизчистиха тези проблеми, но пак се появяват понякога.

# 514
Здравей kartiche, Исках да те успокоя ,че в отказването няма нищо лошо! Аз лично съм правила 5 отказа , като в 2 от случаите не отидохме, защото разговора със служителките беше меко казано подигравателен. И така  бях решила да не ходя  и на 6 повикване. Налегна ме една страхотна проклетия. Докато пристигне официалното писмо за шестото дете , сънувах странен съм . Просто сънувах детето и това ,че го взимам с лявата ръка и си залепваме бузите. Събудих се и се чувствах щастлива . Казах на мъжа ми , че тръгваме -познайте за другия край на България посред зима. Това с бузите се повтори в дома. Факт получих телепатичен SMS. Е вече сме заедно близо 2 години и много се обичаме. Затова е по добре да оставите  детето да Ви избере , децата са по сензитивни! Като цяло системата е доста сбъркана -някаква група хора , която не Ви познава, на база някакъв доклад , писан от човек който Ви вижда 2,3 пъти решава , че вие сте подходящи за дадено дете. Има и друг проблем. Програмата за "бабите" дето социализират децата има и своите негативи. Децата свикват с жената и трудно се решават да отидат при нови хора. Затова е добре , ако детето е по-голямо да няма такава привързаност иначе ще трябва да си вземете и бабата. newsm78    bouquet

mama merita-не одобрявам 5 отказа на дете- ако искаш се сърди-но това е мое мнение-аз осинових първото ми предложено дете, зная през какво си минала, но чак пък 5 отказа!? Моята история е следната: първо имахме претенции за дете от чист бг произход, здраво от 1-3 г. После разбрах, че много ще чакам за такова дете и промених изискванията си, че може и от смесен произход, със светъл тен и предложението дойде много скоро-за прекрасно момченце на 11 месеца. Вече 3 г. сме заедно и утре ще празнуваме 4-ти рожден ден -много съм щастлива и знам, че точно това е моето дете! Не знам какво е да откажеш дете-и мен ме вълнуваха гените и т.н., но след осиновяването всичко губи значение- друго вече е на преден план! А обичта и привързаността идват с времето. Сега мога да кажа, че съм взела най-правилното решение в живота си-точно това дете да бъде мой син и той често ми казва: " благодаря ти боже че даде ми мама и тате, а аз казвам: "благодаря ти боже, че ми даде това дете да бъде мой син! Сега бих осиновила и дете от ромски произход, защото всички деца се нуждаят от мама и татко и от много ЛЮБОВ! Hug

# 515
Maca-niki 2008,възхищавам ти се от това,което си написала.Бъдете благословени!  Искам да споделя с вас нещо което ме вълнува от известно време.Осиновихме нашето момиченце преди 1г и9 мес.Вече сме отписани от регистрите,защото бяхме писали в документите,че кандидатствуваме само за 1 дете,макар,че още 3 мес. ще ни наблюдават социалните.Но сега като чувствам прекрасните трепети с благословението ,което получихме с дъщеря ни,като я виждам всеки ден как расте и разцъфтява,все повече ми се иска да подадем док-ти и за второ дете.Затова и казвам,че е нашето благословение,защото немога да намеря думи с които да опиша нея и това което става около нас.Разсъжденията ми са в насока,че аз съм почти на 40,а съпругът ми на 46г,а и имаме вече малки проблеми със здравето.А пък и мъжът ми в момента е без работа.На колко ли ще бъдем,ако осиновим второ детенце.Все пак имам впредвид,понеже работя с деца,че идва един период в който те предпочитат родителите им да са по-млади.Дъщеря ни е почти на 3 год. и е доста превързана към нас.Как ли би приела да обичаме и друго дете? На този етап при разговор иска живо бебе да го гушка и храни с каша,но действителността е различна.Извинявайте,че ви занимавам с моя проблем, но исках да го споделя с вас.Все още с мъжът ми неможем да вземем решение,колебаем се разсъждавайки и стигаме до двете крайности.Как бихте постъпили на наше място?

# 516
  • у дома
Никой не може да е на твое място,за да реши.
Точно защото сме дъртички не можем да си позволим"лукса"за 2ро дете.
пп ние осиновихме на вашите Heart Eyes

# 517
Ами да, добре е когато човек има избор по кой път да тръгне и кой начин да избере...На някой не им се занимава с посредници и бюрокрация, а други са известни или финансово стабилни и не биха си позволили да минат по общия тромав и изнервящ ред. Всеки решава сам за себе си...

Ох, че хубавоооо
публично изявление в публичен форум - чудничко. Дали да не пиша на прокуратурата да се самосезира?  Peace

# 518
Ех, тази злоба... И пред социалните ли се дъните така? Аз се чудех какво толкова чакате, а то злобата ви пречела...И не само тя, а и лицемерието и голяма доза наивитет...Много още има да учите , преди да получите!!! Grinning Това не се отнася за всички, разбира се.

Никъде не съм писала кой е другия начин! Каква прокуратура ви гони, накъде я забихте темата.... hahaha  Joy

Последна редакция: сб, 15 дек 2012, 11:56 от Инера

# 519
Здравейте мили дами! Днес цял след обяд ви чета и ми става-все по-хубаво...Иначе и ние отдавна се простихме с мечтата да осиновим второ детенце, но от вчера съм въодушевена по друг повод. Две мои приятелки , като мен попрехвърлили доста 40-та годишнина, преди почти две години се решиха и подадоха документи като кандидат-осиновителки/сигурно и ние със сладурка им повлияхме положително за това/, като едната точно преди три седмици промени и разшири критериите си и чудото стана-днес е на първа среща с детенце, а аз цял ден й стискам палци и чакам хубави новини!  
Имаме хубави новини и една бъдеща щастлива майка на малка 1,5 годишна принцеска, приятелката още днес, след първото предложение, след първата среща е стартирала процедурата   Simple Smile Simple Smile Simple Smile: Върнах се към най-вълнуващите моменти от живота ми и толкова е хубаво!

Последна редакция: сб, 15 дек 2012, 20:18 от mimoza2811

# 520
  • Колибите
Мимоза, защо си се отказала да осиновиш второ дете, че ми стана интересно Peace?

ПъсЪ, Сарая, харесвам си годините, харесвам си възрастта, харесвам си начина, по който изглеждам. Това е положението. При мен болежките бяха като бях млада, сега съм ОК.
Най-странното е, че си харесвам и акъла. Искали били децата млади родители. ми ако искат да ги пратиш другата година на екскурзиа до Марс, къде отиваш, ти отсега се сриваш отвсякъде. Ти и мъжът можете да решите, но любовта колкото повече я делиш, повече става, а не намалява Hug

ПъПъСъ - Мимоза, радвам се за приятелката ти Hug.

# 521
Добро утро Розмариня! Най-хубавото нещо, което можеш на подариш на детето си е братче или сестриче, поне аз имах брат и той беше най-добрия човек и свестния човек в моя живот. Така, че причините да се откажем от второ осиновяване не са заради възрастта или нещо друго. От страна на РДСП ми беше отказано /устно, а не писмено обаче, като се намеси и личностен момент от страна на длъжностно лице/ удължаване на срока за вписване за още две години, тъй като съпруга ми е гръцки гражданин и живеем за период от време и в двете държави. Въпреки, че само аз бях вписана в регистъра, при проучването и социалния доклад участваше и той, и наистина не беше лесно да наберем всички документи и за него от Гърция, тъй като много от тях не отговарят по форма и съдържание на българските.  Но пък е чудесно, когато около нас се появи ново детенце и ние се вълнуваме заедно с нашите приятели.

# 522
  • Колибите
Мимоза, разбрах Hug, уфффффффф Sad, не знам, струва ми се, че не би следвало да се отказвате от второ дете, но вие познавате най-добре конкретната ситуация.

# 523
Здравейте и от мен.И ние спадаме към тази категория  Wink
и още сме в начален етап.Надявам се бързичко да стане всичко...
Весели празници!

# 524
Здравейте, прочетох коментарите ви и видях искреното ви желание за детенце. Но аз пиша от другата гледна точка - тази на осиновените. Аз бях осиновена от доста възрастни осиновители - осиновителката ми е била на 47, а осиновителя - на 58 години, когато са ме взели. Той почина, когато бях на три години, а осиновителката ме отгледа сама. Но разликата в годините беше съсипваща, ние нямахме дори общ език помежду си (между нас имаше поне две поколения разлика), всички мои съученици ми се подиграваха или съжаляваха и всеки ме питаше, дали това е баба ми. Когато станах абитуриентка, тя се пенсионира и аз, вместо тя да ми помага, започнах да се грижа за нея. Може да ви прозвучи жестоко, но дали искате дете, за да му дадете любов и грижи, или ви е страх от самотата на стари години? Извинявам се, ако съм засегнала някого, но ако искаш да осиновиш дете, можеш да го направиш, когато си млад, а не по принуда и когато си изчерпал всички възможности за свое дете! Мислите ли как ще гледате това дете, когато то има нужда от материална и морална помощ, а вие вече сте пенсионерки? Как смятате да преодолеете разликата във възрастта, защото това, уверявам ви, е сериозен проблем? Има различни видове страдание, аз например бих предпочела да съм отгледана в детски дом, а не в този ад, през който минах в детството си! Погледнете в себе си и си признайте, каква е истинската причина да искате осиновяване на дете....

Общи условия

Активация на акаунт