КЛУБ "Чакащи - 40+"

• 136 685
  • 809
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте Наталия,
От написаното останах с впечатление , че сте искали нещо повече от родителите си! Те просто са Ви дали обич! Сегашните мами над 40 г. нямат нищо общо  с тези преди 40г.  Те са енергични и работят здраво, не могат да си позволят да се пенсионират рано поради системата и глада, който ги очаква. Преди години жените са раждали преди 30 г. сега на 30, мислят че са  още млади за деца и правят кариера. Вече никой не може да определи дали си млада баба или по -възрастна мама. А що се отнася до общия език , всичко е въпрос на индивидуалност в характера.
Ако имате възможност отидете в един дом и вижте мъката, която е изписана в детските очи! И тогава се Радвайте , че сте имали родители и детски спомени с тях!

# 526
за съжаление точно обич не са ми дали! първите ми спомени са как осиновителката ме нарича "хранениче" и колко трябва да съм й благодарна, че не съм в дома за изоставени деца! и спомените, как ми приготвяше куфар с дрешки през зимата, за да ме "връща" в дома, когато я прихванеха нервите (тогава съм била на не повече от 5-6 години). и натякванията, че истинската ми майка била "курва", а нейна отговорност била аз да не стана такава (затова до 25 годишна възраст не ми разрешаваше да излизам без нейно позволение и да си имам приятел). и не е само личностна особеност, защото както казах, имам познати, които са осиновени и които са имали същите проблеми именно с ЛИПСАТА НА ОБИЧ! Разлика от 47 години е прекалено голяма дори за днешно време и не може да се преодолее!

# 527
  • у дома
Надявам се нашата разлика от 41г. да не голяма.
Аз съм от другата страна и не го проумявам и не оправдавам поведението на майка ти,но звучиш злобно.
Не мисля,че детето ми расте без обич,дори е обградена с прекалено много обич,което мисля че не е много добре за нея,но ме опроверга,за което благодаря.

# 528
Natalia Zoneva , за съжаление , сигурна съм , че си искрена и ти съчувствам ... Hug
Абсолютно си права за възрастовата разлика .
Мисля , че в доста държави има праг .

Тия приказки , че годините нямат значение са ... за утеха и самозаблуда на осиновителите . Tired
За децата има значение дали имат млади или много възрастни родители .
И за биологичните се отнася . Peace

# 529
  • Вън от пространство и време
Е да де, ама никой не отиде да пише в темите за вдигане на възрастта за инвитро процедури какви изроди са искащите го и още по-малко се коментира с каква цел се ражда на 50 години примерно.

# 530
Изобщо не могат да се правят такива обобщения.
Аз, например пък бих споделила,че от моя гледна точка разликата от 21 години е твърде малка и също в известна степен в ущърб на детето.С майка ми, която разбира се ми е биологична имаме такава и всичко мина през мен- нейното задочно обучение във висше учебно заведение, притесненията на родителите ми за финансови проблеми и още, и още.

Със сина си имаме разлика 40+, с майка ми- малко повече от 20.Но с майка ми, която освен всичко е и педагог никога не сме скачали хванати за ръце отвисоко,никога не сме танцували заедно, никога не сме  се пръскали с вода във морето- все неща, които правим със сина ми.

Да,  с майка ми имаме други страхотни преживявания, но всичките някак дистанцирани и с определено място- родител- дете.

Е, сега дали ще мога да  помагам материално на "детето"- когато стане на 20+ Божа работа,но не мисля че това ще е най-важното.

Пиша всичко това не толкова заради Наталия, колкото заради момичетата, колкото за чакащите на
40+.Никой на никого не знае как се е стекъл животът, защо е избрал тази възможност на тази възраст, така че хайде по-полека с упреците!

# 531
Happy mama, рабрира се, че имат значение годините. За да съм по-красива, по-енергична, по-търпелива, да не навлизам в едни трудни за жените възрасти. Да, ама до 38-мата си година, нямах какво да предложа на детето си - нито свой дом, нито добър живот. И кво прайм? Сал една младост и хубост не се яде, нали?
Аз и сега се чувствам достатъчно инфантилна и в крак с времето /като повечето мами/, въпреки годините на хартия и намирам общ език с детето си, за да правя простотии с него. Ще съм такава, докато умра, то си е до човека. Има хора на 25 години, живи старци по дух!
И за твоя информация, тук също има горна граница на разликата в годините между детето и родителите.
На Наталия мога да кажа, че съжалявам че се е наложило да чува такива думи и да преживява тези грозни сцени със събирането на куфара. И че съм си направила застраховка живот, та като одъртея и съм още жива, да не легна на ръцете на детето си. Май не съм я взел да ме гледа на стари години, А?

# 532
Благодаря за информацията , не съм се интересувала и не знаех , че и в БГ има горна граница .
За другата тема - ин витро - ами там също има . Peace

# 533
  • Вън от пространство и време
Има възраст за инвитро процедури, да - 51 години към момента на зачеването. Значи може да родиш на 52, с всички рискове за късна бременност, особено ако е първа... Обаче да осиновиш бебе на 52 не може - прекалено е жестоко.

Не пиша за да се заяждам, просто соча колко различно гледа обществото на това да станеш майка на една и съща възраст, но по различен начин За едното почти не се замисля, то е нормално, още повече че е така и по природните закони, а другото е като трън в очите.  Peace

Извинявам се на Наталия, че нейните постове предизвикаха тази дискусия. Искрено й съчувствам за това, което е преживяла.   bouquet

# 534
Извинявам се на всички, че може би коментарите ми са малко рязки, но ми е трудно да бъда обективна, просто искам да видите и моята гледна точка и всяка бъдеща осиновителка да погледне в сърцето си и да си отговори защо в действителност иска да осинови дете. Защото ако един ден, когато тази жена е в критическата, а детето иска да играе на детската площадка, тя се запита за какво й е било това дете, за нея трагедията ще е не по-малка, отколкото за детето. Защото всеки осиновител трябва да си направи преценка може ли да обича едно чуждо дете (колкото и грозно да звучи като израз, това е истината) и дали ентусиазмът и съжалението в един момент няма да го подведат. Отново си признавам, че съм много пристрастна към темата, но когато раждаш дете, природата ти дава майчински инстинкт (е, при някои рожденни майки го няма, но това е по-скоро изключение), докато осиновителката трябва да вземе ясното съзнателно решение, че иска да обича това дете и да му бъде майка. Искам да кажа, че това е отговорност, която трябва много сериозно да се обмисли от всички страни. Защото искам да предпазя други деца от това, което аз съм преживяла. В един момент възрастта може да окаже влияние в смисъл, че жената вижда, че младостта си отива, тя няма дете, околните я упрекват (мълчаливо или не, за съжаление българското общество не е много толерантно), паникьосва се и решава, че това е изходът. Дали?

# 535
Понеже казахте , че в БГ има праг за възрастовата разлика , какъв е той ?
Защото от тази статия , оставам с впечатление , че се обсъжда . Thinking

За други държави има , а за БГ, ето и тук http://www.monitor.bg/article?id=301024

За ин витро - също , според мен , не е приемлив този праг от 51 г.
Писала съм в тези теми , мнението ми може да се види , не ми се търси сега .
Моята лична граница е 40 , с много уговорки 42 , без значение от начина , дали раждане или осиновяване , защото за детето е все едно .

# 536
Наталия, разбирам добронамереността ти. Само искам да те уверя, че ние си даваме сметка за всичко това, което си изброила, все пак сме зрели хора. Мотивацията на осиновителите в днешни времена е съвсем различна от това да се впишеш в очакванията на хората и да бъдеш като тях. Сега обществото е далеч по-освободено от клишета, догми и фалшива нравственост. И проблема наистина не е в критическата или в инстинкта или в каквото и да е било друго, а в индивидуалната способност на всеки отделен човек да обича и да бъде добър родител. Така мисля аз, годините могат да не са плюс, но не са в никакъв случай пречка за една здравословна връзка майка-дете.

# 537
  • у дома
Знаеш ли Наталия не ти съчувствам,а те съжалявам.
Дано с майчиният си инстинкт си по-добра майка от мен,в което се съмнявам,защото след като не си знаела какво е обич едва ли можеш да дадеш такава.
Аз отдавна съм забравила,че дъщеря ми е осиновена и критическата не ми пречи да правим дивотии.
И няма да се извинявам за тона си,и като даваш съвети дали са ти поискани???

# 538
  • София
Наталия, съжалявам, че си имала тежко и нещастно детство. Убедена съм обаче, че и да беше не осиновено, а биологично дете на осиновителката ти, животът ти щеше да бъде пак същия - до човек си е, не до възраст! Преди почти половин година осинових една прекрасна 4 годишна госпожица - 43 години е разликата и какво от това? Две години и половина е живяла при БМ, а трябваше да стане на 4 години, за да празнува за първи път рождения си ден, да се срещне с Дядо Коледа и да разбере какво е да посрещнеш Новата Година! За първи път разбра какво е да бъде обичана и да се чувства спокойна! Забелязвам, че "огромната " възрастова разлика не е пречка заспивайки да си мърмори " уф, мамоооо, много те обичкам" Laughing, както и да вилнеем по градинките заедно за ужас на разни бабки и заспали чувствително по-млади от мене майки. Не ни пречи и да пеем с цяло гърло заедно с радиото в колата, а и сега се чудя - защо ли любимата й песен е "Всичко" на Рубикуб? Попитах я какво толкова й харесва песента, а отговорът й беше ето това: "ти си всичко, което имам"....  Как мислиш, дали ми пречи възрастта да обичам дъщеря си? И дали целта ми е била да има кой да ме гледа като се пенсионирам?  Да ти кажа, като се пенсионирам ми се ще да поскитам по света, а не да се оставя в ръцете на дъщеря ми да ми сменя памперсите - да сме живи и здрави и да направим децата си добри хора - нищо друго не ми трябва на мене, а предполагам и на повечето пишещи тука мами  Hug Затова по-добре махни от себе си омразата и върви напред с чисто сърце, иначе djidji може да се окаже права, че няма да можеш да  дадеш достатъчно обич на собственото си дете!
А за всички прекрасни мами от осиновителския форум - песента на Рубикуб: http://vbox7.com/play:af47b8c8c3

# 539
  • София
Alleks  202uu

Общи условия

Активация на акаунт