само 7 месеца никой не е писал та реших предпразнично да махна паяжините
очакват ли юнчетата добрия старец, какви поръчки заявиха в писмата

kiki29, как вървят делата в училище, сигурно е изморително, но и забавно

Разбира се, имаме си и трудности - започнахме много мъчително с писането, но става все по-добре. По математика също пише доста грозно цифрите, но смята отлично и то с много по-големи числа от тези, които взимат. Паралелно учи и английски - взимат всяка буква и по 4 думи, които започват с нея, а втория срок ще пишат и думи - много добре помни, доволна съм. В класа са 7 деца, като 3 (все момчета) са от 6 години и всичките деца са доста спокойни и тихи, за разлика от класа на по-големия ми син
Всяка седмица плува Тони, ходи на логопед и играе футбол, а през пролетта ми се иска да го запиша и на тенис и пиано, но ако всичко върви добре в училище. Чакам с нетърпение коледното тържество и на двамата ми, което ще е този четвъртък и пак ще пиша

Добре, че позабрави вече детето 
При нас са две гаджета
само не съм напълно наясно дали и те са в течение или е несподелена любов
Иначе скоро ще приключи учебната година (във Франция тръгват на 6г), чете, писането е по скоро фонетично (ужасния френски), но като за първи клас било добре. Много ме беше учудила системата им. Нямат буквар а директно почват с книжки, предполага се че буквите вече са ги научили още в детската градина сега по скоро звуците и комбинациите. В началото дружно с учителката "четяха" а малко по-късно почнаха да ги разделят на срички
За писането правят диктовки но на отделни думи, не на цял текст. И по случая Алкс само да намери нещо за писане и се пишат едни фермани (ама си трябва преводач да и ги разчита
)
За това я записах на частна школа.