Отговори
# 240
Нашия момък май започна да се осеща много кога е на ръце и кога е в кошарката одеве ни направи на маймуни с ММ, след като го накърмих го оставих в кошарата и веднага се облещи Shocked поуслуша се и като отвори тая голяма уста няма затваряне,въздух не си взема посинявааа направо Shocked взех го в ръце и веднага от раз млъкна и така 3-4 пъти,най накрая с бибата и люляне 1 час заспа

За кърменето аз гледам поне 2 часа най-малко да има пауза,пък ако си спи 3 часа от ядене до ядене-супер,но от снощи малкия се дави от дясната ми гърда понеже като засуче и като текне кърмата направо на фонтан, той като се дръпне да кашля се виждам в чудо него ли да надигам и потупвам по гърба,кърпа ли да слагам на цицата ставаме и двамата в мляко....
 снощи като се случи за 1 път хубаво му измих очите с кърмата и като си сложих раката под гърдата докато се докопам до някоя кърпа за секунди шепата ми се напълни с мляко newsm78 при вас има ли такива случки,но иначе пък не съм барала помпата от доста време Flutter горда съм със себе си Joy

# 241
stefito_8986 аз съм от тези мами, които само могат да ти завидят за количеството кърма  Peace. сигурна съм че нямаше да се оплаквам, ако и аз имах такова количество като теб  Wink

иначе и беба вече усеща кога е в кошарата и кога е на ръце. в мен заспива, слагам я в кошарата и ококорва едни големи очи. снощи сме спали само от 12 до 2. цяла нощ заспива в мен и като я сложа скача като попарена. за сметка на това тази вечер як сън му дръпна в шезлонга  Laughing

# 242
stefito_8986  И аз съм така малката се дави докато я кърмя, а като се дръпне рязко докато реагирам и й измивам очите с мляко  Laughing . През останалото време просто си тека като чешма, не мога да смогна да пера кърпи и тениски, ММ си умира от смях като ме гледа как се разхождам вкъщи, а от мен мляко тече...

Момичета да ви се оплача... Яна от вчера е с обрив, ситни червени точици по цялото тяло. Направо щях да припадна от ужас. Днес дойде педиатърката и каза, че е от нещо, което аз съм изяла.  smile3511 А аз съм спряла всичко почти - мляко, цитруси, кафе, шоколад, половината плодове и зеленчуци. Така като се замисля едни яйца ядох онзи ден и вероятно това го е провокирало, ама просто не знам. То вече освен ориз и картофи май друго не остана. Да не говорим, че още не ни е минала жълтеницата и я наливам с глюкоза, но продължава да си е жълтичка. И на всичкото отгоре пъпчето още не ни е паднало и ДОК каза, че няма да скоро, защото в болницата са го оставили с доста голяма основа.  smile3516

По въпроса с коликите - аз давам еспумизан + чайче от копър и анасон. Снощи беше добре, но предишните няколко вечери направо #Crazy Буди се да яде в 1, след което се успокояваме до 3 и в 4 отново се буди. Иначе ми е като часовниче - на 3 часа, рядко на 4 е будна и си иска манджата, иначе рееееееев. Ядем супер лакомо за 10-15 минути и приключваме.

Засега толкова от нас.

За всички майки и бебчета  smile3525

# 243
Marsa, не е ли рано за кенгуруто. Аз моя мъж о отрязах, че след 2-3 ти месец някъде може с него... Thinking
Люби,рано е,но аз го смятах от колата до детската,защото ми тежи кошчето +бебето.В крайна сметка не ми се наложи.Една комшийка ме срещна пред колата и настоя да оставя бебето при нея Grinning.
Неонатоложката ни каза keнгурче след 3тия месец - сега само
слинг

Последна редакция: сб, 07 яну 2012, 12:04 от gala-2002

# 244
Привет
Днес направихме първата си 1но часова разходна навън, при 15С времето беше разкошно, срамота беше да не изведем децата, пък и нова прическа си направих, от много дълга коса вече съм с доста късичка, все още не мога да се възприема, но околните ме харесват а на мен ми е едно такова лекичко на главата  Mr. Green Еми спа през цялото време докато я разхождахме с кака и Диди, явно и харесва навън, дано да имаме повече такива дни, че от толкова седене у нас и бременните дънки не ми стават вече, прогресивно дупето ми нарасна Crossing Arms На фитнеса до нас има промоция утре ще отида да се запиша и след като доки даде зелена светлина тръгвам, че съм станала слон  261uu

# 245
  • Русе
E тази нощ схванах силата на природата-штакава буря имаше навън,че спряха тока.Помпата на парното е на ток и то спря-стана 20 градуса,което за нас си е студеничко! Twisted EvilНяма да ви кажа как се сменя памперс за 35 секунди със запалка в устата,че да ползвам фенерчето. CrazyЧе и шапка сложих на бебка!Баткото се уплаши от вчтъра и той спа при нас,та беше веселба!
 Радостче,и моята хубавица не ще да чуе за шише ,а сме с томи типи!А трябва да си пие глюкозата...
Миметопл,аз кърмя по час-не можеш ме мина!

# 246
Въпрос към ЛЛЛ
Има ли поза при кърмене, която да облекчава коликите и такава, която се не е желателна?  newsm78

# 247
въпрос към ЛЛЛ
Малкият е все още с жълтеница.Педиатърката ми препоръча да му давам глюкоза,но аз се ослушвам още,че и без това само аз го будя  за хранене и се страхувам да не се нахрани с глюкозата,а да пропусне кърмата.Бихте ли споделили вашият опит с подобен род деца.Да давам ли глюкоза или да останем само на кърма newsm78

# 248
въпрос към ЛЛЛ
Малкият е все още с жълтеница.Педиатърката ми препоръча да му давам глюкоза,но аз се ослушвам още,че и без това само аз го будя  за хранене и се страхувам да не се нахрани с глюкозата,а да пропусне кърмата.Бихте ли споделили вашият опит с подобен род деца.Да давам ли глюкоза или да останем само на кърма newsm78
Нашта жълтеница продължи повече от 20 дни, на 22-рия още не беше минала, но не съм давала нищо за нея, тя си отшумя сама.
cvete7575, от това много ме е страх да не спре тока, че и без това нашия апартамент е голям хладилник и незнам какво ще правя.
Имала съм няколко кърмения и по 1 час, но от снощи намали на 30-35 минути и не иска повече, но пък огладнява по-бързо, едвааам 3 часа издържа. Този път го храних и през нощта.

# 249
cvete7575, явно не зависи от шишето  Tired

Снощи ЕВН и нас  ни оставиха за 2 часа без ток - от 9 до 11... Към 10 взе да става студено - топлим се с климатици ooooh!... Легнахме си всички на спалнята да се топлим... После тока дойде, взехме да местим баткото в неговата стая - спящ...Ема пък се събуди - взе да яде и повръща ...Мен ме заболя епизиотомията - до рев ме докара и така цяла нощ...Как отиде ММ на работа не знам  ooooh!

Такаааа оплаках се

gossip.girl, не съм виждала такъв пръстен ...А съм ползвала дълго тези шишета...Не се сещам за какво ми говориш newsm78

Галактик, а ти се тревожиш ,че няма кърма - браво на теб и на бебка  Peace

# 250
  • София
Мимето,честита прическа.Представям си колко ти е готино.Наканила съм се и аз да отида на фризьор,че малко да се пооформи косата,но кога ще е ... не се знае.
Снощи госпожицата плака и реших да я сложа по корем.Веднага се успокои и заспа.Мислех да я обърна,но и аз съм заспала.Та така си откара детето 6 часа.А точно сега четох статията на първа страница на форума за синдрома на внезапната детска смърт,колко е опасно да се оставят бебетата по корем Confused.

# 251
Привет!
Да ви почерпя за месечинката на Натали!

Честита месечинка на другите бебчета ,който днес навършават 1 месец!!!

# 252
Denita84, аз също съм само на картоф, ориз, пилешко, пуешко, моркови и ябълки, ама какво да се прави. Надявам се бързо да мине обривчето.
За пъпчето - не се притеснявай, Дивна пък беше с дебела пъпна връв и при нея падна към 20ия ден. Продължавай със спирт и може да капваш и върху пъпчето по няколко капки директно, като внимаваш да не се разтича по коремчето. Това може да го правиш на всяка смяна на пелените.
Цвете, имали сте екстремно преживяване! Тъкмо сега ти пиша това и при нас се получи някакъв токов удар и мъжът ми влиза в стаята и пита защо имам ток в хола, а на него му бил спрял в другата стая, а то просто му изгаснал компютърът от токовия удар.

Евридик@, благодаря много за изчерпателния отговор. Статията ми беше много полезна.
В понеделник ще се получи резултат от изледванията на изпражненията за бактериална инфекция. А кръвните изследвания са идеални.
Съветът на личният ни лекар бе да продължавам да кърмя, да давам оризова вода, 1 смекта на ден, чай от копър. Понеже Дивна не ги харесва, а и не обича шише с биберон, ги давам преди кърмене по 20-30 мл и после си кърмя. Вчера обаче беше спаднала на тегло, но от снощи изпражненията й са гъсти, но малко тревисто зелени и с примес от жълто.
Тази сутрин също са жълти и гъсти с малко слуз.
След като дълго я наблюдавах, установих следното - тя се напъва вероятно от колики и изкарва по  малко слуз и пяна в желанието си да пръцне. Което се проточва през цялото денонощие. А 2-3 пъти има и смес с нормално ако.
Снощи ми се струваше толкова отпаднало милото. Веднага забелязах, че е спаднала на тегло.
Днес и утре ще сме на горното лечение.
По отношение на предното мляко - мога ли да изцеждам по 20 мл от гърдата и тогава да я предлагам на Дивна, за да достигне та и изсуче задното?
За сукането-тя суче спокойно и бавно, не е лакома, нахранва се за около 10-15 минути. Но често се дави, както и после хълца. Вече поне се оригва повече пъти, защото в началото почти не се оригваше а заспиваше. Давенето не е в началото, а по всяко време на кърменията.
За кръвта в акото-те се малки точици, не винаги, а няколко пъти, но това си е достатъчно притеснително. Педиатърът ни каза, че не е нормално нито слуз, нито кръв и затова в понеделник акот не се подобрява общото й състояние и като излезе резултата от микробиологията, ще се обърнем и към детски гастроентеролог.
Изхожданията на Дивна са около 12-15, но 2-3 са с ако, а другите със слуз и пяна по не повече от 1 кафена лъжичка. Няма нито обрив, нито зачервявания по дупето, нито повръща, нито температура.
Приема единствено Биогая и като се замисля, преди около 1 седмица й давах веднъж еспумизан, но това беше една вечер като беше неспокойна и се напъваше. Съвпада с периода на влошаване, но го е приела само веднъж. newsm78
Иначе е само е единствено на кърма. Не пиеше друго преди появата на този проблем.
В семейството ми няма алергии, а аз имам бърз метаболизъм.
Още веднъж благодаря за съветите и помощта!

# 253
До ЛЛЛ
Благодаря, Cveteto,
Дори не се надявах на толкова мил и обстоен отговор - хиляди благодарности!
При нас се събират 8 кърмения на денонощие, от които едно е през ноща. През последните три нощи започнаха колики и почти не сме спали. Това, в комбинация с глада като причина за плач, съвсем намалява опитите ми за кърмене, защото като виждам, че си яде ръчичките и е гладен, не мога да не дам НАН. А той си засмуква с такова настървение биберона ... Снощи пробвахме с лъжичка - плачът направо стана истеричен. Не мога да издържам да плаче с часове. Съпругът ми прочете, че бибероните-залъгалка помагат при колики и от два дена му даваме. Понякога помага, друг път - не.
Опитвам да давам кърма по-често, но може би не успявам да поставям устичката на мъника правилно и доста честа става болезнено. Бих искала да давам с чашка, но не знам каква да използвам и малко ме е страх да не се задави. Днес ще се опитам да пробвам пак с лъжичка, когато е по-спокоен.
Относно памперсите - имаме 5-6 мокри памперса на ден, но нааканите са различно количество. Когато ходи по голяма нужда е по 1-2 пъти на ден, рядко 3 пъти, но имахме два случая в които не ходи по 2 дни, а на третия дадохме разхлабително. При първата консултация наддаването на тегло беше нормално, но за последната една седмица не знам, в понеделник ще се мерим отново. Цветът на кожата вече е по-малко жълт, но в началото имаше ниски стойности и го поставиха за една нощ да се "попече" на лампа.
Предлагам и двете гърди на кърмене, защото често заспива и това е начин да го разсъня като сменям гърдите. В болницата ни обясниха, че е добре да давам храна - кърмене или адаптирано мляко - при поискване, затова използвам 2-3 часовия режим само ориентировъчно. Казаха след кърмене да пробвам с НАН и ако е гладен да му давам колкото иска. Не следвам този съвет винаги, защото млякото се увеличи след изписването. Когато усещам, че е сукал достатъчно, не предлагам адаптирано, а ако огладнее по-бързо - давам отново гърда. И така докато дойде момент, когато нямам мляко, а той е гладен - тогава правим между 60 и 100 мл НАН. Даваме от един до 3 пъти на ден адаптирано.
Заради коликите последните дни даваме и чайче от копър - и с лъжичка, и с биберон. И в двата случая пие. Само първия път не му хареса. Изобщо хапва всичко, което му предложиш, но явно, когато е много гладен, си иска шишето с биберон и не може да чака хранене с лъжичка или малко количество кърма. Притеснявам се, че така ще се отбие в един момент, но знам, че е най-важно детето да наддава и да не стои гладно, не искам да го мъча.
Още веднъж сърдечни благодарности за съветите. За съжаление не съм в България и не мога лично да потърся помощта ви, което сигурно би било най-доброто, затова съм още по-благодарна за обясненията.
Приятен уикенд!

# 254
момичета имам въпрос Ванко две вечери под ред яде в 21:00 после заспива и се буди чааак в 06:30 това нормално ли е ?

Общи условия

Активация на акаунт