Отговори
# 270
mimsat благодаря

# 271
Бебетата на 20 дена не могат да манипулират - те просто имат нужда от мама ...  Peace
Много ми харесва тая японска стратегия за възпитание  Mr. Green...
Аз пък смятам ,че децата трябва да бъдат гушкани и обгрижвани постоянно през първите им месеци , даже години ... Синът ми е гледан така и мога да кажа ,че е много самостоятелен сега  . Не драматизира , когато се разделя с мен , защото никога не съм го отделя насила от себе си ...На 3 години сам пожела да отиде в отделна стая да спи , която да е негова ....В градината учителклите са очаровани от него ... За разлика от детето на мои близки приятели . Спряха му насила нощното хранене - с вода , залъгалки и драма на около 15-20 дена ... Оставяха го да плаче , за да не го разглезят ...На 6 месеца го отделиха в друга стая . С  големи драми го оставяха при баби - на всяка цена .... Накрая се предадоха ... В резултат - сега той е на 5 години  , а баща му още спи с него в едно легло , а тръшканията и инатите му са уникални ... Не знам дали е съвпадение , но според мен "глезените" ( според старите разбирания ) деца са много по самостоятелни , контакти и способни да се адаптират , от тези , които са "възпитавани" от съвсем ранна детска възраст ....
Гушкането и постоянната близост с детето в ранна възраст има и друга страна - осъзнавам я сега , когато синът ми е на почти 5, а не знам как мина толкова бързо това време  . Времето лети и децата ни ще търсят нашата близост толкова кратко време . Нищо не може да ме накара да се лиша от тези кратки  моменти , защото докато се обърнеш  и хоп детето ти вече не иска да го целуваш пред хора Crazy , защото е голямо и вече няма нужда от мама  ooooh! ..

Radostche, толкова точно си го казала, че човек няма какво да добави! Точно така е! Големият ми син вече категорично отказва дори целувка по бузката, а малкия лека-полека започва да се дърпа и той.....затова СЕГА най-много трябва да си ги гушкаме и да им се радваме на бебенцата, да им даваме спокойствие, защита и утеха..... - това наистина един ден ще ги направи силни, борбени, уверени и самостоятелни!

# 272
Запис  Whistling Толкова малко време имам , че не ми остава време да ви изчета  ooooh!

# 273

Аз също родих с епизотомия пробвай  промивки с риванол и се подмивай със смрадлика при мен ефекта е голям почти не усещам шевовете а те не са малко   bouquet
на нас в болницата ни казаха да не си правим никакви промивки и този път почти не съм усетила шевовете. докато предния път в шейново ни караха нонстоп да се промиваме със смрадлика и бая време се възстановявах. та не знам кое е по-добре. знам само че при вадене на един зъб ми казаха никакви промивки - организма сам си лекува раните най-добре

# 274
Бебетата на 20 дена не могат да манипулират - те просто имат нужда от мама ...  Peace
Много ми харесва тая японска стратегия за възпитание  Mr. Green...
Аз пък смятам ,че децата трябва да бъдат гушкани и обгрижвани постоянно през първите им месеци , даже години ... Синът ми е гледан така и мога да кажа ,че е много самостоятелен сега  . Не драматизира , когато се разделя с мен , защото никога не съм го отделя насила от себе си ...На 3 години сам пожела да отиде в отделна стая да спи , която да е негова ....В градината учителклите са очаровани от него ... За разлика от детето на мои близки приятели . Спряха му насила нощното хранене - с вода , залъгалки и драма на около 15-20 дена ... Оставяха го да плаче , за да не го разглезят ...На 6 месеца го отделиха в друга стая . С  големи драми го оставяха при баби - на всяка цена .... Накрая се предадоха ... В резултат - сега той е на 5 години  , а баща му още спи с него в едно легло , а тръшканията и инатите му са уникални ... Не знам дали е съвпадение , но според мен "глезените" ( според старите разбирания ) деца са много по самостоятелни , контакти и способни да се адаптират , от тези , които са "възпитавани" от съвсем ранна детска възраст ....
Гушкането и постоянната близост с детето в ранна възраст има и друга страна - осъзнавам я сега , когато синът ми е на почти 5, а не знам как мина толкова бързо това време  . Времето лети и децата ни ще търсят нашата близост толкова кратко време . Нищо не може да ме накара да се лиша от тези кратки  моменти , защото докато се обърнеш  и хоп детето ти вече не иска да го целуваш пред хора Crazy , защото е голямо и вече няма нужда от мама  ooooh! ..
Абсолютно ЗА изказването. а и това за японците звучи много добре. и аз си мисля, че колкото повече гушкаш бебчо, толкова по-голям шанс да израстне уверен и самостоятелен човек. с баткото пак сме се гушкали много. но се притесних от тази теория за гръбчето. той почти не лежи по гръб. но честно казано мисля да му се доверя на бебо - природата си знае работата. а това да го оставям да плаче и да мисля, че ме манипулира ми е абсурдно като идея

# 275
  • София
Относно възпитанието на децата-смятам че това е най-голямото предизвикателство пред родителя!

# 276
Здравейте, момичета!  Hug
И аз съм твърдо ЗА гушкането на бебето винаги, когато то има нужда. А сега гушкам и бебето и каката, че тя извъднъж прииска само аз да я завивам, да се гушка в мен, с мен да ходи да пишка... Гледам да не я лишавам от никакво внимание. А тя толкова се впечатлява от всички новости. Вчера реши, че и тя ще кърми нейните бебета- слага в скута си им казва- хайде, яжте бомби  Mr. Green
Днес е толкова мързелив ден... След дългата нощ таткото и каката се изнесоха сутринта в хола и ни оставиха с Лили да поспим до 10.30. Сега обаче мъж ми и Лили спят в спалнята, а аз се занимавам с Ния, а така ми се спииии. За капак успях пак да си запуша едната гърда и сега масажи, риванол, болка.. откарах го още 2 дни поне!
Отивам сега да гладя дрешките, че после се надявам да успея и да си измия косата!  Laughing
Аз имам  въпроси за многократните пелени- някое майче беше споменало, че е взело, а не ми се рови назад в темата... Каква бройка трябва да се вземе като начало, на размери ли са и те, като цифра каква е началната инвестиция ( приблизително), изпират ли се добре, как ги понася кожата на бебчето, по-обемни ли са от другите пелени... Ей такива неща се чудя...
Хайде, спокойна вечер на всички майки и бебоци!  Hug

# 277
gala-2002,понеже не кърмя си позволих да пия лекарства,понеже болката беше зверска,особенно от вътрешните.Пих Детралекс и а Ритаскурбин и на втория ден болката изчезна,а външните даже се прибраха.
Относно въспитанието на децата съм на мнение,че не може да лешип едно дете от ласки,когато то има нужда от тях,само зщото някоя си умна глава е изградила противоречива теория относно детското въспитание.

# 278
Много харесвам японската теория за възпитание:

Абсолютно ЗА. Харесвам я откакто чух за нея  Simple Smile

Бебетата на 20 дена не могат да манипулират - те просто имат нужда от мама ...  Peace
Много ми харесва тая японска стратегия за възпитание  Mr. Green...
Аз пък смятам ,че децата трябва да бъдат гушкани и обгрижвани постоянно през първите им месеци , даже години ... Синът ми е гледан така и мога да кажа ,че е много самостоятелен сега  . Не драматизира , когато се разделя с мен , защото никога не съм го отделя насила от себе си ...На 3 години сам пожела да отиде в отделна стая да спи , която да е негова ....В градината учителклите са очаровани от него ... За разлика от детето на мои близки приятели . Спряха му насила нощното хранене - с вода , залъгалки и драма на около 15-20 дена ... Оставяха го да плаче , за да не го разглезят ...На 6 месеца го отделиха в друга стая . С  големи драми го оставяха при баби - на всяка цена .... Накрая се предадоха ... В резултат - сега той е на 5 години  , а баща му още спи с него в едно легло , а тръшканията и инатите му са уникални ... Не знам дали е съвпадение , но според мен "глезените" ( според старите разбирания ) деца са много по самостоятелни , контакти и способни да се адаптират , от тези , които са "възпитавани" от съвсем ранна детска възраст ....
Гушкането и постоянната близост с детето в ранна възраст има и друга страна - осъзнавам я сега , когато синът ми е на почти 5, а не знам как мина толкова бързо това време  . Времето лети и децата ни ще търсят нашата близост толкова кратко време . Нищо не може да ме накара да се лиша от тези кратки  моменти , защото докато се обърнеш  и хоп детето ти вече не иска да го целуваш пред хора Crazy , защото е голямо и вече няма нужда от мама  ooooh! ..

Съгласна!!! И аз виждам как се развива синът ми Simple Smile А и съвсем скоро няма да има нужда от гушкане с мама, а от боричкане и по-груби игри с тати. Все пак и мъжете ни участват в процеса на възпитание, нали? Simple Smile

# 279
gala-2002, и аз малко съм се притеснила за гръбчето и напоследък я слагам до мен , но легнала , без да е гушната в ръката ми ...

Извинете, ако се повтарям и сме го говрили вече , но лецитинът  много помага за запушени канали ...

Пижо_, отдавна ги отрекаха тия теории , но се намират още "доброжелатели" , които ги повтарят .... С голям потрес наскоро прочетах , че децата в институции не плачели .... защото и на тази крехка възраст са разбрали ,че няма кой да им обърне внимание... Това ме втрещи - толкова малки и толкова обезверени  Cry Cry Cry

# 280
# 281
С голям потрес наскоро прочетах , че децата в институции не плачели .... защото и на тази крехка възраст са разбрали ,че няма кой да им обърне внимание... Това ме втрещи - толкова малки и толкова обезверени  Cry Cry Cry

Close Не плачат, защото няма кой да ги чуе и да им обърне внимание. Заети са по цял ден да раздухват клюки и да гледат ТВ.

# 282
Здравейте wavey wavey
Ще приемете ли една декемврийска мама при вас-накратко  казвам се мечкони Wink Wink и през цялото време ви четях от балкона,с някои момичета се познаваме от др теми във форума,а на Teddy Hug Hug Hugи благодаря многократно за това,че ме канеше при вас,но имах доста рискова бременност/чакано и желано бебче от доста дълго време,през цялата бременност бях на терапия и ми бе свито под лъжичката...../та затова не посмях да се запиша в отчетната тема.
Важно е че на 25.11 се роди нашата сбъдната мечта-Радостин със секцио по спешност/3030кг,50см-термин  12.12,2011/
С кърмата е една одисея при нас,ама борбата продължава Whistling Whistling Whistling,макар че дохранвам с мляко на Hipp-много тежко го изживях,толкова плаках и се самоизмъчвах-в крайна сметка важно е здраво бебе и спокойна мама.
Мъчат ни колики в момента и са надявам да се отървем от тези гадове скоро Crazy Crazy
Та това е по представителната част Mr. Green Mr. Green
Иначе за гушкането и аз смятам,че не е манипулация..просто малките душици имат нужда от нас,Ради също два дни много трудно заспива,т.е задрямва за няколко минути и то като е гушнат.
Да питам мамите раждали секцио-дали ще носите колан за след раждане,аз доста се двоумя док каза,че и без колан корема ще се прибера,пък в Пловдив успях да намеря само на едно място...не че е от особена важност ..просто питам.........

# 283
До ЛЛЛ
Благодаря, Cveteto,
Дори не се надявах на толкова мил и обстоен отговор - хиляди благодарности!
При нас се събират 8 кърмения на денонощие, от които едно е през ноща. През последните три нощи започнаха колики и почти не сме спали. Това, в комбинация с глада като причина за плач, съвсем намалява опитите ми за кърмене, защото като виждам, че си яде ръчичките и е гладен, не мога да не дам НАН. А той си засмуква с такова настървение биберона ... Снощи пробвахме с лъжичка - плачът направо стана истеричен. Не мога да издържам да плаче с часове. Съпругът ми прочете, че бибероните-залъгалка помагат при колики и от два дена му даваме. Понякога помага, друг път - не.
Опитвам да давам кърма по-често, но може би не успявам да поставям устичката на мъника правилно и доста честа става болезнено. Бих искала да давам с чашка, но не знам каква да използвам и малко ме е страх да не се задави. Днес ще се опитам да пробвам пак с лъжичка, когато е по-спокоен.
Относно памперсите - имаме 5-6 мокри памперса на ден, но нааканите са различно количество. Когато ходи по голяма нужда е по 1-2 пъти на ден, рядко 3 пъти, но имахме два случая в които не ходи по 2 дни, а на третия дадохме разхлабително. При първата консултация наддаването на тегло беше нормално, но за последната една седмица не знам, в понеделник ще се мерим отново. Цветът на кожата вече е по-малко жълт, но в началото имаше ниски стойности и го поставиха за една нощ да се "попече" на лампа.
Предлагам и двете гърди на кърмене, защото често заспива и това е начин да го разсъня като сменям гърдите. В болницата ни обясниха, че е добре да давам храна - кърмене или адаптирано мляко - при поискване, затова използвам 2-3 часовия режим само ориентировъчно. Казаха след кърмене да пробвам с НАН и ако е гладен да му давам колкото иска. Не следвам този съвет винаги, защото млякото се увеличи след изписването. Когато усещам, че е сукал достатъчно, не предлагам адаптирано, а ако огладнее по-бързо - давам отново гърда. И така докато дойде момент, когато нямам мляко, а той е гладен - тогава правим между 60 и 100 мл НАН. Даваме от един до 3 пъти на ден адаптирано.
Заради коликите последните дни даваме и чайче от копър - и с лъжичка, и с биберон. И в двата случая пие. Само първия път не му хареса. Изобщо хапва всичко, което му предложиш, но явно, когато е много гладен, си иска шишето с биберон и не може да чака хранене с лъжичка или малко количество кърма. Притеснявам се, че така ще се отбие в един момент, но знам, че е най-важно детето да наддава и да не стои гладно, не искам да го мъча.
Още веднъж сърдечни благодарности за съветите. За съжаление не съм в България и не мога лично да потърся помощта ви, което сигурно би било най-доброто, затова съм още по-благодарна за обясненията.
Приятен уикенд!
  Здравей Svitun
 Благодаря ти за отговора! Hug
  Когато се цели увеличаване на лактацията и/или постепенното премахване на адаптираното мляко от голямо значение би могла да бъде честотата на хранения. Кърменето на поискване е кърмене без спазване на конкректни интервали. Всяко бебе е различно и в определени части на денонощието някои бебета биха могли да желаят да сучат много често и/или продължително, дори на всеки час и това е нормално.  Добре би било да се предлага гърда на бебето при ранни признаци на глад: въртене на главичката в посока на гърдата, лапане на ръчички, изплезване на езичето, сукане "на празен ход" , неспокойство. Гладът се счита за късен признак на глад, когато бебето би могло да е твърде изнервено, за да засуче спокойно гърдата и би било добре това да се избягва.
  Поне 8-12 кърмения за денонощие, а когато се цели увеличаване на лактацията биха могли да са много повече, поне 2-3 нощни ( особено в периода между 3 и 8ч сутринта) биха могли от една страна да помогнат на детето да набави необходимото количество мляко и да стимулира гърдите да правят още мляко. Колкото по-често бебето суче, толкова по-голяма стимулация обичайно се оказва на гърдите.  Бебетата с жълтеница биха могли да са по-сънливи и тогава майката би могла да поеме инициативата и да буди бебето за кърмене.
 Споделила си, че даваш и двете гърди на всяко кърмене и когато се унесе му предлагаш  другата гърда. Дали е удачен вариант за теб да опиташ следното:  когато бебето се унесе на гърдата да се опиташ да го разбудиш и поставиш отново на същата гърда, за да има възможността да я изпразни добре и да достигне до задните, по-маслени и калорични порции мляко. Би могла да приложиш и компресия на гърдата, когато забележиш, че спира да суче ефективно. След като е изпразнило добре първата гърда, може да предложиш втората и ако изпразни добре нея пак да върнеш на първата, за да изсуче събралото се междувременно в нея мляко.  Празна гърда няма. Дори докато суче от гърдата нова порция мляко започва да се произвежда в нея.
 Добавката би било удачно да се дава, след като на бебето е имало възможността да изсуче добре и двете гърди и ако след това все още проявява признаци на глад.
  Когато се цели премахването на добавката би било добре да се ограничат предлагането на допълнителни течности като вода и чай, които могат да заемат място в стомахчето му и да повлияят на апетита на бебето. Предлагането на биберон залъгалка също е желателно да се избягва. Ето две интересни статии за това:
Какво трябва да знам преди да дам на кърменото си бебе биберон-залъгалка
Указания за предлагане на вода на кърмачетата
В поста ми към *Mishela* http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=632091.msg20728651#msg20728651  би могла да откриеш идеи, които могат да успокоят неспокойното бебе в периода на колики или при скок в растежа. Ще се радвам ако успееш да опиташ някои от тях и дадат позитивен резултат!
  Относно засукването на бебето, когато усетиш болка би могла да го прекъсваш нежно с поставяне на кутре в крайчеца на устничките му и да опитваш отново да го поставиш така, че да обхване гърдата с широко отворени уста. Ето и едно видеоклипче
 Радвам се, че сте опитали алтернативни методи на дохранване на бебето. Приучаването на бебето  към  алтернативни методи на дохранване би могло да не стане от първия път, но с повече търпение и постоянство често се увенчава с успех.
 Ето и малко повече информация за някои от тези методи:
Хранене с чашка - как се прави това?
видеоклипче за хранене с чашка
хранене с пръст - клипче
дохранване с лъжичка
Обикновено с увеличаване на честотата и броя на кърменията за около няколко дни, до около седмица лактацията би могла да се увеличи и бебетата да започнат да пълнят редовно памперсите и да наддават с добри темпове. Би могла да опиташ да предлагаш гърда на сина ти винаги когато има желание да суче, без значение кога е било последното кърмене. Обичайно не е нужно да чакаш гърдите ти да се напълнят, за да суче от тях бебето, в тях винаги има някакво количество мляко.
  От поста ти разбирам, че живееш  в чужбина. Ако е удобно може да кажеш в коя държава си, за да се опитаме да ти дадем информация за най-близката до теб ЛЛЛ местна група, където може да потърсиш връзка с консултант по кърмене, който при нужда да ти окаже подкрепа на място, както и да посетиш ако имаш желание някоя от лекциите за кърмене.
 Ще се радвам да споделиш как сте и да питаш за всичко, което не ти е станало достатъчно ясно, ако са изникнали междувремено нови въпроси или ако просто имаш нужда от подкрепа! Ние сме насреща! Желая ти търпение и успех!
Hug Hug Hug

# 284
Аз съм със секцио, но за първи път чувам за такъв колан  newsm78
Предполагам е за по- бързото прибиране на корема  newsm78
Мисля да започна с коремните преси и с други упражнения. Не съм се консултирала с доктора, но не усещам дърпане или някакъв друг дискомфорт.  Whistling
Аз също си гушкам и успокоявам бебчо, но се притеснявах дали постъпвах правилно. Четейки вашите коментари разбирам, че постъпвам правилно. От непрекъснатото повтаряне на свекърва ми, че ще разглезя детето и ще го свикна на ръце, се бях притеснила. Мечтая да живеем отделно, сами с детето и съпругът ми.  Praynig

Искам да попитам майките, които имат в момента бебче и друго детенце на годинка две- как се справяте, трудно ли е? Трябва ли да е поне 3-4 годишно детето за да разбира и помага на майка си  newsm78
Родих на 31 г. и ми се иска да родя преди 34-35 г., защото много се притеснявам от малоформации или други генетични заболявания  Sad

Общи условия

Активация на акаунт