Отговори
# 90
gadamer, служба ГРАО е в общината, да. В нея се отбелязват децата и семейното положение, но служителката знае какво се вписва.  А по принцип за еднократната при раждане на дете трябва само броя живи деца родени от майката, за да се знае колко пари се полагат.

Относно кърменето през нощта съм обсолютно съгласна с Marleen!Не мога да си представя да гледам как детето реве и аз да го лъжа със залъгалки или вода. Бебетата, когато са толкова малки нямат представа ден ли или нощ. Трябва им време, за да свикнат. В корема на мама са получавали храна всеки път, когато им е нужно. Без оглед кое време е.
Предния път с баткото ми даваха такива съвети. Сърцето ми се късаше ама не, на давах да яде. А всъщност детето само започна да си прави паузи, като първо се отказа от храненето в 24 часа и доста по-късно от това в 3 през нощта. А това със храненето през 3 часа и по-големите паузи повлия и кърмата ми. Не успях да кърмя повече от 3 месеца Sad
Сега вече знам! Все пак имам опит Simple Smile

П.С. Emiliya 83, кутията ти е пълна Simple Smile

# 91
  • София
Преди малко пробвах да оставя малката малко по корем..... резултатът е, че тя много се разстрой и едвам я задържах тези минутка-2.  

за нощното хранене, според мен е индивидуално за всяко бебе, но когато е готово то само ще се откаже. Преди години с каката пробвах да не я храня и да давам вода... ефектът беше потресаващ...аз си скъсах нервите от недоспиване, умора и изнервеност, а бебето се съдра от рев....Пробвах 2 вечери и след това се оставих тя да си регулира режима.

Сега това дребосъче е много лакомо, но ядем през по-голям интервал най-малко на 3ч, а в повечето случаи на 3.5-5ч - 6-7 хранения По някой път, когато не успее да се оригне и повърне много я храня отново, но това не го броя за отделно хранене.

# 92
И аз съм За нощното кърмене. Кърмя в 19-19.30, 23.30-00.00 и към 3-4 часа. С вода и залъгалка как ще наддава добре бебето  newsm78

Как да разбера дали използвам правилния размер пеленки? В момента ползвам Молфикс 2 /3-6 кг./, но имам чувството, че са малки  newsm78 Лентичките, които трябва да са отзад за кръста в момента не достигат до там. Под пъпа са дори стигат до крачетата /горната част/.  newsm78

Последна редакция: чт, 05 яну 2012, 12:23 от MuJIuHka

# 93
Здравейте и честито на всички майчета . От два дни имаме проблем със заспиването през деня . Вчера например от 7 сутринта до 11 не можах да го приспя , след това от 4 следобяд до 7 вечерта същата работа , стой буден и  то идва време за следващо хранене , днес същата работа от сутринта от 9 е буден , успявам да го успя за 10-15 мин. и пак се събужда.
През ноща се събужда сам към 3-3.30 и после към 7 някаде , но не мога да кажа че спи много дълбоко .
Дайте ми съвет моля ви се , нищо не мога да свърша само се приспиваме по цял ден и резултат никакъв.

# 94
  • София
Аз ако кърмех, също щях да го правя и през ноща....
Но ние основно сме на АМ  Peace

# 95
Здравейте и честито на всички майчета . От два дни имаме проблем със заспиването през деня . Вчера например от 7 сутринта до 11 не можах да го приспя , след това от 4 следобяд до 7 вечерта същата работа , стой буден и  то идва време за следващо хранене , днес същата работа от сутринта от 9 е буден , успявам да го успя за 10-15 мин. и пак се събужда.
През ноща се събужда сам към 3-3.30 и после към 7 някаде , но не мога да кажа че спи много дълбоко .
Дайте ми съвет моля ви се , нищо не мога да свърша само се приспиваме по цял ден и резултат никакъв.

А бебчо спокоен ли е, когато е буден? Ако е спокоен, просто си го остави да ритка. Не се занимавай с приспиванки, че после ще се чудиш как да го отучваш Simple Smile

# 96

А бебчо спокоен ли е, когато е буден? Ако е спокоен, просто си го остави да ритка. Не се занимавай с приспиванки, че после ще се чудиш как да го отучваш Simple Smile
[/quot

Различно повечето време само си гледка , и изведнъж надава глас и като гушна спира.

# 97
Различно повечето време само си гледка , и изведнъж надава глас и като гушна спира.

# 98

Ако е спокоен, наистина си го остави. А когото надава глас, изчакай малко. Може само да си пробва гласа. И моя сладур вече не спи през цялото време и понякога мрънка или само гука. Баща му всеки път си мисли, че нещо не му е както трябва и все иска да го гушка и разнася.
Аз го взимам всеки път, когато наистина виждам, че не се чувства добре, иначе си го оставям да лежи и си върша работата...

# 99
И моето бебче нещо не иска да спи от 2 дни,но си го оставям в легълцето и гледам да свърша нещо или поне да хапна той си стои спокоен и си гледка Flutter ако реша да го хвана и да го приспивам няма мърдане цял ден от него Crazy

# 100
  • Beyond the Frontiers
Аз ако кърмех, също щях да го правя и през ноща....
Но ние основно сме на АМ  Peace

Аз мисля, че бебето само ще си направи нощната пауза като се нагоди, особена пък на АМ.

# 101
  • София
за коликите давам еспумизан, и както каза една друга мама, това е по -скоро за мое успокоение, защото най-много й помага топлата прегръдка...

тепърва ще остават будни все  по-дълго време през деня, ако не  плаче не виждам място за притеснение. Пък и да ги оставяме по малко да поплачат също не е лошо.

# 102

Имам абсолютно същия проблем, както го описваш. Аз си мисля, че са колики, ама не много тежки, защото бебето не реве постоянно, но пък и не успява да заспи. Не знам и аз какво да правя.

Като я взема и особено като я кърмя се успокоява, ама вчера от 7 до 13 ч. я разнасях и накрая ми писна и я оставих да се нареве в кошарата. Порева, пък заспа блажено. Днес от 7 до 11 ч. точно и сега си спи. Не ми изглежда, че страда особено, затова не съм се притеснила много, но пък ми се струва, че като е толкова малка й трябва повече сън все пак.

# 103
Това с изпотяването вечер и при мен го има, направо се събуждам плувнала в пот и все ми е топло, то и цяла бременност си ми беше жега, ама си мислех, че сега ще се нормализират нещата... май трябва да почакам Simple Smile
Ние се храним на поискване изцяло на кърма и не мога дори да си представя че някога ще отпадне нощното хранене. То е като часовник буболечето 2:00-2:30 и 5:00-5:30 , за щастие през останалото време през нощта спинка. Единственото, което ме тревожеше е, че всеки ден пропуска един сън между храненията и общо взето веднъж дневно се кърмим в продължение на около 2-3 часа, отделя ли я от гърдата започва луд плач, ядене на ръце и аз си я оставям. (при нас няма вариант тя сама да пусне гърдата освен ако не заспи дълбоко) Но като чета отговорите на ЛЛЛ ми се струва, че това е точно това хранене на куп, което те споменават. Останалите хранения си протичат нормално за около 30 мин се нахранва и започва да ме ползва за залъгалка, тогава храненето приключва Simple Smile и след минутки заспива блажено  Heart Eyes .

# 104
Като има колики го слагам от вчера върху моя корем и е много смешен, чуди се какво става, и започва доста да си задържа главичката поизправена, но се изморява бързо и не го държа много.
А за изпотяването и аз се потя много вечер, особено в началото, сега не толкова, беше  просто кошмар - възглавница, чаршафи - чисто мокро всичко.
Днес моят син става на един месец - да му е честита месечинката и да е жив и здрав и все така послушен. Честито и на дечицата на всички мами, които родиха на 5-ти.  Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт