Отговори
# 225
Priwet!
Purvo izvinete za latinicata,no kompa se skapa...I posle...Mnogo kraini mneniq davat nqkoi mami za ne6tata...Predi nqkolko posta,nqkoi me obvini,4e edva li ne izmu4vam deteto si,za6toto ne go hranq w 3 prez no6ta.
Sega 4eta ,4e 6i6etata na Avent ne struvat...Puk nie si qdem i predpo4itame to4no tezi 6i6eta...Ina4e  i 4iko imam ,ama tqh  ne gi dolubvame...Ta za edin edno e dobre,za drug drugo! Peace Peace

# 226
Радостче и ние сме на същия хал.Никакви биберони,шишета,не е от марката ,а от децата.И каката ми беше така.Само с лъжичка не съм пробвала да давам.

Бебочко малко ме плаши!Не се събужда за хранене.Събуждам го с голям зор на 4 часа за да го нахраня.После пък трудно заспива,ама това по се ядва.КОГА ВИ ПОЧНАХА КОЛИКИТЕ?Ние като че ли нямаме още newsm78

# 227
Здравейте и от нас, не съм писала скоро, ама време никакво, но попрочетох поне  Embarassed
Стефито беше питала за помощта от татковците - само едно ще кажа - ММ ме остави за 2 дни сама с дзвер 1 и дзвер 2, беше извън града, съответно още в края на първия ден ми идеше да си стегна куфарчето и бях готова да ме прибират в лудницата  #Crazy
единя с колики, не спа цяла нощ, тъкмо го приспах и си викам, сега ти е паднало и ти да починашу, но уви, няма да е тоя живот -  чу се един тътен и рев до небето, каката паднала от леглото върху ролерите си, резултатът - ударена глава и повръщане сутринта... та така без помощ, не става, поговори с него, може да е било моментно нещо
Радостче аз не мога да съм ти полезна с идеи за приучаване към шише, че и двете деца много успешно лавират между гърда и шише, но виж за шишетата мога да дам мнение, че вкъщи е станало склад имам 10 шишета от различи марки  Crazy
ние се кърмим, но и дохранвам почти на всяко кърмене, че не стига , та така - дупките са най-малки при Аветските, т.е. не че другите текат или оливат, просто Макс не може да прави почивки, като на гърдата и е принуден да гълта
а за храненето през нощта - всичко си е строго индивидуално и всеки си преценява най-добре, аз нямам крайна позиция, понеже каката не е хранена през нощта, не се събуждаше още от ден първи и не ми се стори резонно да я будя за хранене, все едно аз да спинка сладко и някой да ме вдигне и да ми тика някаква храна в муцуната, а сега се храним и през нощта, че сме големи лами и също не виждам смисъл като му се хапва на детето да му плакна насила червата, така че аз съм за индивидуалния подход при всяко дете, защото всяко е уникално

# 228
  • Пазарджик
Привет, момичета.
Във връзка с прочетеното няколко поста по-нагоре, че храните бебетата си по 1 час на кърмене и дори повече имам въпрос към ЛЛЛ.
Моят Мартин също го кърмя на поискване, той също суче по доста дълго време, но аз го прекъсвам на около половин час, тъй като ако го оставя ще суче доста дълго време, до пълно изпразване на гърдата, защото след като го прекъсна виждам, че остава още мляко, макар и не много според мен.
Страхът ми е, че ако го оставя той сам да се откаже, ще си препълва твърде много стомахчето. Да не говоря, че ако му предложа пък и другата гърда - то това сукане край няма да има. Също така се страхувам да му давам и твърде често, през час или два да речем, макар че понякога помрънква и знам, че ако засуче ще се кротне и заспи. Правилно ли е това с прекъсването, което правя, за да регулирам по някакъв начин храненето му или е правилно това, което се споменава по-горе. Дори и с това половин часово кърмене имаме достатъчно напишани и наакани памперси.

Mimci

чудесно е, че кърмиш Мартин на поискване. Смята се, че това е един много добър вариант за здрави, доносени бебета, тъй като по този начин сами могат да контролират необходимото им количество кърма. Което пък е и улеснение за майката - тя е спокойна, че дори и нуждите на бебето ѝ да се повишат, с по-често сучене то ще покаже на организма ѝ, че има нужда от повече кърма.

Разбирам притеснението ти, дали сучейки по-дълго време Мартин няма да си претовари стомахчето. Още повече във възрастта на коликите - вероятно искаш да го облекчиш максимално, така че да изпитва най-малко дискомфорт.

Хубавото при изключително кърмените бебета е, че много рядко могат да се прехранят, тъй като те сами контролират процеса. Освен това кърмата се обработва изключително бързо и лесно от стомахчето им, тъй като е пригодена именно за него. За това при голяма част от изключително кърмени бебета интервалите на кърмене може да са от порядъка на 1,5-2 часа.

Някои майки предпочитат да прекъснат кърменето, когато смятат че бебето им вече не суче ефективно, т.е. не гълта. Добре е при това да се уверят, че то е поело достатъчно количество и че гърдата е добре изпразнена, макар и не напълно, защото именно това поддържа добрата лактация. Повечето бебета за 30 мин ефективно сучене успяват да си набавят необходимото им количество кърма. И все пак всяко бебе е различно, а и минават през различни етапи на развитие и ако в един момент 30 мин са достатъчни, в следващия те може да са 50 мин или 10 мин (с възрастта стават все по-силни и по-умели).

Много е добре, че следиш пеленките и се ориентираш по тях. Те са добър показател, а и Мартин вероятно ще ти покаже сам, от какво има нужда в даден момент.  Hug

# 229
vanina_nina, аз ти писах за оризовата вода, че е рано, а сега виж какво стана. Дивна най-вероятно ми е с АБКМ и вече една седмица има слуз или пяна в акото. Е наддава си, но от време на време има и по няколко точици кръв, та сега сме на оризова вода и хидрасек. Sad Cry
В следствие на горното имам въпрос към ЛЛЛ - детето ми е една седмица със слуз в акото, а понякога и с малко кръв. Личният ни лекар ни каза, че най-вероатно е алергия, тъй като аз наред с многото други течности пиех и прясно мляко. Сега спрях млечните продукти, както и цитрусовите плодове, повечето меса, но има ли някакъв хранителен режим, който вие бихте препоръчали на кърмачката? Дивна е изцяло на кърма, аз се старая да спазвам добър режим - не пия газирано, кафе и кола, не ям шоколад, сега още повече ще се старая. Също - какво мислите за даването на оризова вода в нашят случай, тъй като тя често се изхожда. след всяко кърмене - на 2.5 часа, а понякога и плюс още два-три пъти към другите? Не плаче почти, спокойна е, напъва се, а през останалото време е изключително спокойна. Колко пъти трябва да се изхожда бебето в този случай, и над колко е опасно за неговото здраве?
Пилето, Дивна също има такава пяна в изпражненията, наред с нея и слуз.
Дюки, аз също се потя по шията и между гърдите. Всичките кърмачески периоди.

Здравей, chip4e!

Съжалявам за тревогите ти!

При алергии действително е добре да се спазва диета, чудесно си информирана и много добре си се насочила кои храни се препоръчва да се изключат от диетата на кърмещата майка. Вероятно би било добра идея да се консултираш отново с педиатъра или да поискаш направление за детски гастроентеролог. Той най-добре би трябвало да може да диагностицира евентуални алергии, в частност АБКМ и да определи дали Дивна има диария, както и да назначи лечение.

Кърменето се счита за най-добрата превенция на алергии, като от изключително значение е и бавното и внимателно захранване, което е добре да започне не по-рано от навършени 6 месеца на детето.

Вече си изключила доста храни от диетата си, така че ако Дивна е с алергия към белтъка на кравето мляко (АБКМ), може дори само ограничаването от прясно мляко да повлияе положително.
Добре е да се знае, че резултати не могат да се очакват преди да са изминали около 2 седмици, защото това е времето, необходимо да се изчисти организмът на майката от кравия белтък. Често не е нужно да се ограничава кърмачката от много храни, много бебета се повлияват добре и от по-малко рестрикции в храната на майката. След консултациите със специалисти, може да изчакаш около месец и да опиташ внимателно да включиш отново в храната си по мъничко от това, от което си се ограничавала, за да видиш дали ще има отражение при Дивна.

Ако слузестите и чести изпражнения са единствените признаци, които те навеждат на мисълта за АБКМ, може би е добре да проверим и как се храни Дивна. Ако суче по малко и от двете гърди на всяко кърмене, като преминава към втората гърда без да е изпразнила добре първата, дали можем да допуснем, че приема повече от предното мляко, богато на лактоза? Това също би могло да доведе до подобни на тези симптоми, които ти описваш. Ако имаш силен рефлекс на потичане и Дивна се затруднява от струята мляко, това също може да е знак, че приема повечко от предното мляко. Много майки споделят, че когато бебетата им започнали да се хранят предимно от едната гърда, добре изпразвайки я, и им се предлага втората гърда само при признаци, че са още гладни, проблемите със слузестите и твърде чести като време изхождания отминават.

За кръвта в акото - инцидентно ли е било при Дивна, или често се случва? Педиатърът й какво мисли за това?
Споменаваш, че си притеснена и от честотата на изхожданията - много бебета на възраст до 6 седмици се изхождат почти след всяко хранене. За диария обикновено може да се говори, когато бебето има над 12 редки, слузести и диарични изхождания за 24 часа. Диаричните изхождания често са и с лоша миризма и предизвикват кожни раздразнения по дупето на детето.

Доколкото разбирам, оризовата вода е препоръчана от педиатър. Обичайно до навършване на 6 месеца на бебето е препоръчително то да приема единствено и само кърма. Друга храна или течности може да раздразни не напълно узрялата храносмилателна система.

При следващо посещение при педиатъра би могла да си помислиш дали Дивна е приемала капки за колики, дали ти пиеш някакви витамини или други добавки, дали си направила някаква промяна в храната си или си консумирала нещо ново и различно малко преди да започнат проблемите от вида, който описваш. Ако отговорът поне на един от тези въпроси е "ДА", можеш да споделиш всичко това с педиатъра и да вземете мерки да елиминирате причината за проблема. Още въпроси към теб, които се сещам и които след това евентуално можеш да обсъдиш с педиатъра или гастроентеролога - дали Дивна е пила чай против колики, ти самата приемала ли си билкови чайове в по-големи количества, имате ли семейна обремененост към алергии, твоят метаболизъм нормален ли е?

Прилагам и две статии, които може да те снабдят с повече информация и спокойствие за момента (на английски са):

Лактозна непоносимост, диария и алергии
Алергии и кърмаческото семейство

Успех! Ще се радвам да ни държиш в течение!   bouquet

# 230
Fraqueza, аз също него храня в 3, а когато се събуди и пропускаме 8мото хранене, мисля че и при теб не се събужда детето. Въпросът беше май ако  детето реве гладно през нощта и не му се дава храна а му се налива вода на празен стомах.
А за шишетата съм напълно съгласна, кой каквито харесва такива ползва, моите са на NUK.

# 231
  • София
Marsa, не е ли рано за кенгуруто. Аз моя мъж о отрязах, че след 2-3 ти месец някъде може с него... Thinking
Люби,рано е,но аз го смятах от колата до детската,защото ми тежи кошчето +бебето.В крайна сметка не ми се наложи.Една комшийка ме срещна пред колата и настоя да оставя бебето при нея Grinning.

# 232
Fraqueza, аз също него храня в 3, а когато се събуди и пропускаме 8мото хранене, мисля че и при теб не се събужда детето. Въпросът беше май ако  детето реве гладно през нощта и не му се дава храна а му се налива вода на празен стомах.
А за шишетата съм напълно съгласна, кой каквито харесва такива ползва, моите са на NUK.

Peace ...  202uu

Вчера, при опита да храня от шише,  ми се стори , че моето Авенско шише улива през резбата Crazy...не знам моето ли е дефектно ... Не ми се е случвало с Вики - пак такива ползвах...

# 233
  • Отвъд алеята зад шкафа
С каката се оплаквах, че се кърмим по 1-2 часа, а сега се притеснявам, че Дара се наяжда за 10 минути и се храни на 3 часа, 1-2 пъти през 4 часа, нощно време прави  и по 5 часа пауза. Досега не съм засичала брой хранения за денонощие, но броят наакани памперси е равен на броя хранения горе-долу. Но се чудя това дете какво успява да изяде за 10 минути?!?! Иначе по мои измервания трябва да е качила около 600-700 гр за 15 дни (от изписването).

# 234
За шишетата- първите дни ползвах на Томи Типи и едно на Нуби и нямахме никакъв проблем. Да, но след това започна едно давене и нагълтване - не ти е майко работата! Извадих от резервните запаси едно на Авент и ситуацията значително се подобри.  Да, но мен лично повече ме кефят тези на Томи Типи, та си настоях на моето!!! Сега въртим и трите марки/Томи Типи, Авент и Нуби/, което ми спестява стерилизацията постоянно. Установих,че проблемът идва от степента на глад!!!

# 235
Момичета, само аз ли кърмя по 50 минути до час, мислех че като расте и става по-силен по-бързо ще се наяжда, а то обратното, бяха 40 минути сега стана час. Зърната ми вече са станали доста чувствителни от това непрекъснато дърпане и мажа с лансинох, но поне не са разранени.
Вие колко жени поканихте на погачата? Ние ще ходим на църква на петък 13-ти - то така се пада, а ще се събираме следващия ден, поканих 5 приятелки и сестра ми с детето.

# 236
Priwet!
Purvo izvinete za latinicata,no kompa se skapa...I posle...Mnogo kraini mneniq davat nqkoi mami za ne6tata...Predi nqkolko posta,nqkoi me obvini,4e edva li ne izmu4vam deteto si,za6toto ne go hranq w 3 prez no6ta.
Sega 4eta ,4e 6i6etata na Avent ne struvat...Puk nie si qdem i predpo4itame to4no tezi 6i6eta...Ina4e  i 4iko imam ,ama tqh  ne gi dolubvame...Ta za edin edno e dobre,za drug drugo! Peace Peace

Съгласна съм с теб  Peace Извинявам се ,че обидих шишетата на авент - говорих конкретно за нашия случай,просто Ая гълта много въздух с тях,после се започва едно къркорене на черва,после колики и т.н. За това съм ги намразила  Rolling Eyes Иначе си права,че при всяко дете си е различно и крайните изказвания бива да се спестяват.  Peace

# 237
  • Варна
Привет!
Ние с нашия ревльо сме вдигнали ръце! НИщо не му помага за коликите и реве яко  Cry Бабите се уплашиха и сега и свеки иска да ни остави сами. Моя мъж другата седмица ще е у дома, обаче после....Наистина незнам как ще се справя сама, той ако не спи (а това е около 4ч за деня)- плаче от коликите и иска постоянно успокояване! Даже до тоалетна няма да мога да ида. Притеснявам се, че от нередовното хранене и безсънието може кърмата ми да намалее иили още по- лошо да спре! Моля ЛЛЛ, за мнение може ли това дасе случи! И още нещо искам да питам консултантите - когато кърмя Марти например от лявата гърда, усещам в дясната лека болка като стягане. Това става в самото начало на кърменето за около минута и после преминава. Кърмя го на около 2,5ч, давам по една гърда на кърмене. Нормално ли е това усещане и на какво се дължи?

# 238
  • Beyond the Frontiers
*Mishela*, слиза  ти кърмата и в другата Peace На мен ми се случва без да кърмя в момента да го усещам и в двете.

Fraqueza, лично аз нямам претенции за шишетата - все тая ми е, защото знам, че не моите предпочитания, а тези на детето ще са решаващи. Споделих, че уважавани от мен марки, не й допаднаха и то не за друго, а защото не са мама Mr. Green Колкото до нощното хранене - против оставянето на дете да плаче съм, ако то си спи - супер, мога най-искрено да завиждам  Laughing

Отчет от доктора - малката е здрава и е качила 1100  #Crazy за по-малко от месец.  smile3535  слончето на мама  Mr. Green явно си хапва добре и кърмата стига  ooooh! Почваме витамин Д -2 капки.

Последна редакция: пт, 06 яну 2012, 22:07 от Galactic Voyager

# 239
Здравейте момичета, аз не съм писала скоро, но вкъщи беше една малка лудница. Сестра ми дойдоха за 10 дни на гости от Австрия, майка ми и тя беше тук да ми помага и вкъщи нямаше място игла да пуснеш. Сега всички си тръгнаха, но пък свеки пристигна. Ще остане до края на февруари и аз вече съм пред срив. Непрекъснато ме обсипва с някакви съвети. Всичко, което ми казва е отживелица от преди 30 години поне, но тя държи да става на нейното. Най много ме дразни като ми висне на главата докато кърмя беба  Shocked.  Е тогава направо полудявам. Ако имаше как щеше да започне тя да кърми бебето. Мача се е изнервил на макс, а имам още близо месец съжителство с нея  #Crazy
Иначе ние бяхме на първа консултация на 4 ти. За 20 дни сме качили 800 грама и сме пораснали 2,5 см. На мен кърмата ми е малко и се налага да дохранвам. Гърдите ми ще се пръснат, а количеството не стига до никъде. Пия чая на Хип, ям сурови ядки и какво ли още не, но не намирам никаква разлика  Sad Явно желанието не стига.
Радост май беше питала защо и тече шишето на Авент. На мен ми се случи същото когато започнах да ги ползвам за първи път. Оказа се че не бях сложила пръстенчето между шишето и бибероната. Това което е в бяло и синьо  Peace 

Общи условия

Активация на акаунт