Хайде, покажете си спалните/7

• 171 049
  • 820
  •   1
Отговори
# 45
А какво ще кажете за немските спални в Айко, дали наистина са немски?
Днес ходихме до магазина им и се спряхме на тази http://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=7&pid=60426 . Хареса ми разпределението на гардероба., много шкафове и рафтове.

# 46
Здравейте дами искам да споделя с вас моите впечатления от фирмите които ни помогнаха в обзавеждането на нашата еднофамилна къща,разбира се имаше коректни и не такива.Първо за нас беше важно качеството и материалите с които са изработвани мебелите,начина на доставка (дали ще бъдат в срок или ще ни мотаят още месеци)и монтажа.
За баните се доверихме на фирма от която не останахме доволни,забавиха ни с доставката,имаше счупени кашони с плочки а да не ви описвам  ужаса които изпитахме след като сложихме плочките на едната баня те започнаха да се одлепват като ваденки(имам снимки ако това ви се струва преувеличено)...
Но има и фирми от които останахме безкраино доволни това са мебели нино с който обзаведохме спалня,кухня,трапезария и хол-датата за доставка беше абсолютно точна дори някои от мебелите дойдоха по рано с включен монтаж а за вида на материалите и плоскостите и начина им на опаковане нямам думи дори бяха ароматизирани,др. фирма това е- мебели ''салони'' с участие в спалня и детска(отново в срок и с вкл. монтаж мебелите в перфектно качество).Поръчвали сме също и от Айко,Домко от който също сме доволни и много др., ако имате въпроси относно всичко останало(пердета ,гранитогрес,уреди,материали ,цветове,лесно или трудно почистване,тапети и т.н.) на драго сърце ще ви помогна...Simple Smile

# 47
Привет момичета, предстои ни подмяна на цялата спалня и надникнах в темичката да се ориентирам по вас.
Като цяло засега сме се насочили към модел на мебели Ирим ето този 
http://www.comfort.bg/includes/popup.php?pic=catalog_imgs/78897/9179287.jpg
ще се радвам на отзиви ако някой я има.
Продължавайки да се ровя из нета попаднах и на мебели Виденов, не съм чела назад темите ,извинявам се ако е коментирано, но някой има ли отзиви за тях ?
Ето тази си харесах http://www.videnov.com/photos/original/32ef5abc6bf99efca27f0ca32ed404de.jpg
тя е нов модел и съм наясно че едва ли някой вееч я е закупил, но ако имате други тяхни спални ще се радвам на коментар относно изработка и качество  Hug

# 48
  • Berlin
Аз се интересувам от легла с хубав механизъм и кои фирми правят такива?

# 49
Таничка*, моят спален комплект е на ИРИМ. Ако ти е интересно - моделът е Белучи. Моят опит е малко горчив с оглед на това, че си харесах снимка в каталог без да знам размерите на стаята  Grinning (те хората нямат вина за това). Поръчах в мебелен магазин, пристигна след около 30 дни, макар че многократно се опитаха да ме убедят, че най-късно на 20-тия ще е при мен. Като цяло съм доволна - единствено единият амортисьор се разскърца след едно по тежко сядане на сестра ми .. та в случая не знам кого да виня - нея или майстора, или пък самия амортисьор. Нещо, което ми беше неприятно е, че конфигурацията не подлежеше на корекции (промоционална оферта), т.е. крилата на гардероба нямаше как да се отделят, защото имаха обща страна, а аз исках да ги сложа под ъгъл. Другото е, че нощните шкафчета са доста обемни и че дървената част и ръбовете на спалнята са опасни за такива като мен, които често си удрят краката  Embarassed Ами за ИРИМ е това.
За Виденов нямам лични впечатления. Мога да споделя това, което другите момичета са обсъждали тук и това, че когато си избирах спалнята също бях харесала техен модел. Бях впечатлена от цената по-скоро. Тогава продавачка в мебелен магазин ми каза да не се набутвам, тъй като работниците били в неплатен отпуск (беше лято) и поръчките се бавели. Мин срок, който тя даде беше 60 дни, но не ми се рискуваше пък и нямах толкова време. Сега са направили нов шоурум в СЗ. Ходих да гледам диваните (пак заради добрата цена), но ми се стори, че изработката не е особено добра. Бяха паянтави и зле скачени. Все пак поразпитай. Хора всякакви. Може да има доволни.
пс. харесах иримския модел, на който си се спряла.
Успех

# 50
А какво ще кажете за немските спални в Айко, дали наистина са немски?
Днес ходихме до магазина им и се спряхме на тази http://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=7&pid=60426 . Хареса ми разпределението на гардероба., много шкафове и рафтове.
Да, немските спални в Айко са наистина немски. Аз си бях харесала една, която се казваше Inaya на тази фирма http://www.welle.com/de. Спалнята, и особено гардеробът изглеждаха чудесно. Това, което ме възпря, беше, че трябваше да чакам доставка около 1месец, монтажът не е включен в цената и се заплаща отделно - не си спомням точно, но около 10% от цената, и транспортът, също ми идваше доста скъп - аз съм от Пловдив, а най-близкото Айко е в Ст.Загора - 100км. Все още не съм се отказала съвсем, но засега реших да изчакам.

# 51
  • Раковски
Мен малко ме съмнясва дали наистина са немски, щото все пак немеца не работи евтино (имам предвид, че съвкупността от материали и обков не е малка). Може да е немска фирмата разположена в някоя близка държава, инак този материал го има и при нас. Сега ще правя кухня от Айко, тоест с техните цветове...

Ще споделя една скорошна случка в един голям магазин за мебели, има малко предистория. Един човек ме вика да му сглобя секцията, отивам и си викам ся за 2-3 часа ще я опаткам... е да ама не. Направих я заради опита които имам а не заради монтажната скица, ако самия човек се бе пробвал нямаше да успее. Отивам в магазина по друг повод и гледам същата секция (около 55о пари, това информативно), казвам на една от служителките да направят по-разбираем чертеж за монтаж, че шом аз се затрудних какво ли остава за другите. Тя казва била немска... да бе да, нали и аз със същите плоскости работя (габровница, най-евтините). Също и за една спалня в едни хора купена пак от такъв магазин, немска била... аха може ама ако е правена от немско списание.

Последна редакция: пн, 06 фев 2012, 14:30 от shadowman

# 52
Поне тази, която аз си бях харесала, не беше никак евтина - само гардеробът излизаше около 3000лв. Модулите ги избирах от каталог на тази фирма, която цитирах по-горе.

# 53
  • Раковски
Поне тази, която аз си бях харесала, не беше никак евтина - само гардеробът излизаше около 3000лв. Модулите ги избирах от каталог на тази фирма, която цитирах по-горе.

Тук ме съгласяваш.

# 54
Natalie1 много ти благодаря за изчерпателният отговор  Hug
Още не сме решили на 100% с мъж ми, но май ще е ИРИМ-ската. Ние също харесахме Белучи, и се колебаехме м/у двете, но като цяло сме фенове на червеното та затова другата  Grinning
За диваните на Виденов мога да дам коментар, имаме такъв от три години.Като цяло не е много стока, на две места се продъни ,но може и мъж ми да е виновен за това,седна се с по голяма засилка а е 120 кила . Ето такъв е нашият http://www.videnov.com/photos/original/d9463b47c68ac66ffa0e1f0f598481a9.jpg
поръчахме си го с червена кожа, тъмна дамаска и светли възглавници, това не промени цената и доставката беше в срок. Удобен е за спане когато имаме гости, а раклите отдолу вече съм ги запълнила яко.
Като цяло, съотношение, цена-качество е изпълнено , но честно да си кажа ако имах възможност да дам повече пари нямаше да взема него.
Затова сега се чудя дали да се доверя на тях,вярно че са по евтини, но ми се ще да е нещо което ще изкара повчее годинки . Като цяло таванът който сме определили за обзавеждането за спалня е 1300-1400 лева. Ако някой има предложения ще се радвам да ги видя !

# 55
  • София
Ето я и нашата спалня

Сега чакаме да се постопли да за пребоядисаме и ще я сглобим Simple Smile
Вече нямам търпение да я видя  Simple Smile

# 56
  • Berlin
А каква  настилка е подходяща за спалня? Аз напоследък клоня към мокет, но мъжът ми иска паркет.  newsm78

# 57
  • София
Ние ще сме с паркет и отгоре ще слагаме килимче. Много по-лесно се чисти, а и ми харесва повече Simple Smile

# 58
Мокетът според мен не е добър вариант. Трудно се поддържа чист. Аз също съм "за" паркет/ламинат + килимче. Килимчето го махаш и го носиш на пране колкото често се налага, а мокетът, затиснат с мебели, само на място може да го переш и то като не е на течаща вода не се изпира добре, а за съхненето да не говорим.
Предпочитам килима да е с къс косъм, защото тези с дългите косми също много боклук събират и трудно се прахосмукачат и поддържат.

# 59
Не бих купила спалня с дебелина на ПДЧ 16 мм. и кант 1 мм.Добре че предварително се ограмотих от форума и от други източници.Защото в магазина гледаш-красота,а всъщност ако не си категория "перо" можеш да имаш проблеми.
Нашата спалня правихме по поръчка и аз исках да е от ПДЧ 25 мм.,но ни предложиха вариант 18 мм.,като "касата" в която се вгражда повдигателния механизъм е дублирана частично и на места,конструктивно критични,става 36 мм.

Общи условия

Активация на акаунт