84th Academy Awards OSCAR'2011 - "... и всичко е суета"

• 30 051
  • 749
  •   1
Отговори
# 585
  • Далече
Според Indiewire тоя Брадли наистина може да измести някой (справка т.10), кофти щото всички споменати са по - добри актьори от него.

Обаче според т.6 Jessica Chastain and Jennifer Lawrence will battle it out for best actress.
Значи Лоурънс със сигурност ще бъде номинирана и има шансове да спечели..

# 586
  • Далече
Аз си препълних списъка с филми от линка за независимите. На доста няма трейлъри дори.

Аз Bernie бях почнала да го гледам преди време, но заспах  и нещо не ми се строи интересен и не го пробвах пак.

# 587
Ха!... аз го сложих и него.  Grinning

# 588
  • в морето до колене
Винаги съм се отнасяла с подозрение към Джак Блак, но помня, че Шърли Маклейн се беше отзовала много ласкаво за него... Принципно се говорят хубави неща за партньори във филм, ама точно пък Шърли няма нужда да "прави мили очи" на никого (можела е и нищо да не казва), та знам ли - може пък филмът наистина да става...

Последна редакция: вт, 04 дек 2012, 22:23 от mia4ik

# 589
Според Indiewire тоя Брадли наистина може да измести някой (справка т.10), кофти щото всички споменати са по - добри актьори от него.

Обаче според т.6 Jessica Chastain and Jennifer Lawrence will battle it out for best actress.
Значи Лоурънс със сигурност ще бъде номинирана и има шансове да спечели..

Daniel Day-Lewis, биографичен филм и една от "американските икони" - перфектната 3 в 1 комбинация за чичко Оскар. Ако Lewis има номинация за Lincoln, Оскарът му е в кърпа вързан. Тези награди са почти винаги отегчително предвидими!

# 590
+1, дето се вика, Киора. Grinning

# 591
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Ми нека пък, като не получи напълно заслужен за "В името на Отца", и даже нямаше и номинация за "Боксьорът".

# 592
  • в морето до колене

Daniel Day-Lewis, биографичен филм и една от "американските икони" - перфектната 3 в 1 комбинация за чичко Оскар. Ако Lewis има номинация за Lincoln, Оскарът му е в кърпа вързан. Тези награди са почти винаги отегчително предвидими!

Извинявай, kiora, но мога да опитам да поспоря...

По абсолютно същата логика се очакваше същото за Лео миналия сезон за J.Edgar.
Всички прогностици, когато публикуваха списъците си за филмовата 2011 година, задължително го включваха в челните 20 примерно + задължително даваха големи шансове за номинация/награда на Лео. Всички прогностици направиха същото за Lincoln и Даниел.
Само че в началото на ноември 2011, след първата прожекция на филма на Истууд, всички мълчаха с подвити опашки.
А сега след първото показване на филма на Спилбърг всички един през друг се юрнаха да сипят хвалби.

Така че от едни и същи изходни позиции получаваме много различен резултат.

Що се отнася до шестимата, споменати в т.10 на въпросната статия в IndieWire - и техният път до тази сякаш желязна и отегчително предвидима шесторка беше много различен.
Първият, за когото се заговори още след Сънданс, беше Джон Хоукс. Явно ролята е много благодатна и изпълнението му е много добро, защото толкова дълго удържа на приливи и отливи в прогнозите, но оцелява.
Вторият, за когото се заговори след Кан, беше Хоакин Финикс. А след като на двамата със Сеймур Хофман им дадоха наградата във Венеция, всички решиха още през септември, че той вече едва ли не е абониран за статуетката. Три месеца по-късно вече не е абсолютен фаворит и на доста места дори не е първи подгласник...
Третият е Брадли Купър. Филмът беше посрещнат с бурни овации в Торонто. Критици и публика го възхваляваха. Въпреки скепсиса на мнозина, името на Брадли изведнъж започна да се среща в едно и също изречение с името Оскар. После имаше един период на още по-голямо кощунство - той се конкурираше със сър Антъни за място в челната петица. Е, вече не се конкурира... щото сър Антъни сега пада надолу в класацията. Според моментната оценка на GoldDеrby шансовете на Брадли за награда са 25/1. На сър Антъни са 50/1.
Що се отнася до Даниел Дей Луис - той присъства в челната десетка още от преди година. (И логиката да присъства е точно тази, изтъкната от теб, kiora.) Само дето беше се спуснал надолу в класацията, докато не излезе филмът. И тогава изскочи начело.
Пети е Дензъл Уошингтън. За него също се заговори с увереност едва след като излезе филмът. Дотогава беше просто част от миманса м/у 10-20 позиция - просто, защото е Дензъл и защото е по-талантлив от някои други... А сега повечето от прогностиците го слагат на второ място след Даниел. Или поне наравно с Хю и Хоакин.
И най-забавен е шестият - Хю Джакмън всъщност почти не е слизал под 5-6 място в класациите, макар че филмът му още не е видял бял свят. И тук нещата са на цял порядък по-отегчително предвидими. Когато става дума за пренасяне на мюзикъл от сцена на голям екран, името на Хю сякаш се появява в съзнанието на хората от само себе си. Съмнявам се, че щеше да е същото, ако "Клетниците" беше тривиална екранизация на романа на Юго.

Това бяха моите спекулации на тема "колко са предвидими Оскарите" по принцип и в частност 85-ият такъв за главна мъжка роля.

BTW и "Джанго ..." още не е излязъл, но вече виждам, как името на Кристоф Уолц/Валц се придвижва нагоре в таблиците. Доста бързо при това. Пък името на Джейми Фокс не толкова бързо. Тук как ще решим казуса с таланта, статуквото и предвидимостта? Давам жокер - и двамата са носители на по един Оскар. И втори жокер - и двамата ще са представени в категорията за главна мъжка роля.
Третият жокер даже не е и жокер, а елементарно напомняне - филмът изправя един роб срещу един гаден робовладелец... Някой да ми каже, колко предвидим може да е изходът от това противопоставяне, моля.

Последна редакция: ср, 05 дек 2012, 23:32 от мячик

# 593
  • в сърцето на един мъж...
Вероятно ще има и политически удобен предвидим Оскар... Типично като за Академията...

# 594
И ти имаш право, мячик. Оскарите в по-голямата си част са предвидими, но всяка година правят по една изненада, пък била тя и с невръчването на статуетката на някой, за който всички са/сме убедени, че му е в кърпа вързана.

# 595
  • в морето до колене
Могат да се дадат доводи и ЗА, и ПРОТИВ наградата за Даниел Дей Луис.   Wink
И все ще е водица в мелницата на политическата (не)коректност в решенията на академиците.  hahaha

ПРОТИВ - Рано е още някой да вземе короната на Джак Никълсън. Още по-малко пък да дадат американска награда за ролята на американски президент на актьор, който не е американец.  Mr. Green
Ако се следва тази логика, по-добре да я дадат на Дензъл. Той дори е афро-американец, което е абсолютен удар в десетката на политическата коректност.  Mr. Green

ЗА - В челото на статиката в момента са ТРИ жени и само ДВАМА мъже с повече от две награди. Недопустимо! Трябва бързо да бъде върнато статуквото на мъжката доминация в Холивуд.  Mr. Green  Mr. Green
Проблемът е, че ако се гледа този аргумент, няма значение, дали ще е Даниел или Дензъл. Mr. Green
Ако се спусна по течението на тази вадичка, ще стане още по-весело.
Понеже има голяма вероятност Сали Фийлд да спечели трети Оскар, за да не надделеят пак жените количествено, трябва да дадат и на Робърт Де Ниро трети  hahaha  hahaha

.
.
И ето ви готови заглавията за след церемонията - "Годината на третите Оскари"  newsm47

Последна редакция: ср, 05 дек 2012, 23:38 от мячик

# 596
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Даниел заслужава да е единственият с 4 Оскара, мен ако питате Mr. Green

# 597
  • в морето до колене
Може така да е, Джой, ама четвъртият няма да му го дадат преди да стане поне на 65 75.  Mr. Green

П.П. Като понапреднат наградите на критиците да канализират малко вятъра, може да се пробвам така да разчепкам и режисьорската черга... там също се очертава забавна картинка - и политически, и статистически.

Последна редакция: ср, 05 дек 2012, 23:43 от мячик

# 598
На Даниел всеки ден да му дават някаква статуетка, все има защо.  Grinning  Е, как бе, Мячик, американците си умират да се правят на широко скроени, какво като е неамериканец в ролята на много обичан от тях президент.  А пък новият филм с Дензъл имам чувството, че е много зле. Добър актьор е той, ама се снима на кило и няма да се учудя, ако скоро започне да участва в тъпни а ла миит дъ фокърс...

# 599
Даниел Дей Луис заслужава , да ,
 4 Оскара , все за главни роли - добре би било ,
Де Ниро такива бози снима , че трети Оскар няма да види , ясно е .

Общи условия

Активация на акаунт