HiPP Comfort - в случаи на запек и колики

• 66 838
  • 108
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте отново,

При преход от едно мляко на друго организма може да реагира. HiPP предлага две сериии млека - HiPP Combiotic с про и пребиотици и HiPP Био без Про- и Пребиотици. Ако детето е в период на колики, то HiPP Combiotic ще подобри храносмилането, ще повлияе имунната система, ще профилактира гастроинтестинални инфекции. Предлагаме малки и големи опаковки - опитайте първо с малката, за да сте сигурна, че ако нещо се обърка няма да изхвърлите от продукта.
Все пак преди да направите смяната на млеката е препоръчително да се консултирате с педиатъра на детето.
За специализираната формула HiPP Comfort да споменем, че е хидролизат, а това означава и по-различен вкус, характерен за този вид продукти.

# 31
Решението за моя педиатър на този етап не било да сменям млякото на детето и за това искам да вкарам поне на своя глава Hipp Comfort за да облекчи изхождането.Според моя педиатър е добре да давам дуфалак или вода от овесени ядки,което аз категорично не искам да правя.За сега ще пробвам да давам сутрин от това мляко да видя дали ще има резултат.Надявам се да го понася добре,макар че не повърна много от него (около една лъжичка).Благодаря ви!

# 32
  • Където морето целува небето...
Здравейте, детето ми е на месец и пие Комбиотик от деня на раждането си. Има обаче ужасно силни колики и искам да въведа и мляко Комфорт. Въпросът ми е на кое хранене е добре да го включа и къде в Бургас го има. Също искам да попитам кога можем да минем на Комбиотик 2?

# 33
Здравейте,

HiPP Comfort го въведете постепенно. Първия ден го включете в едно от храненията и наблюдавайте как се отразява върху организма, след което ако всичко е наред постепенно увеличете броя на храненията с HiPP Comfort. Не е задължително всички хранения да бъдат на това мляко. Имайте предвид, че вкусово двете формули се различават и детето може да предпочита повече едната от другата.
Също консултирайте се с вашия педиатър по повод на въвеждането на тази специализирана формула, както и относно капки против колики, които могат да бъдат включени.
Можете спокойно да включите чай от копър и лайка за облекчаване на храносмилателния тракт.
Коликите са резултат на незрялостта на храносмилателната и нервната система. Понякога те са толкова силни, че трудно биха могли да бъдат повлияни, но все пак с включване на различни храни, чайове и медикаменти могат да бъдат облекчени.
HiPP Combiotic 2 може да бъде включена най-рано след шестия месец, но не е задължително. Смяната може да стане и по-късно, в зависимост от индивидуалното развитие на детето. Има застъпване между единиците и двойките. HiPP 1 Combiotic може да се приема до една годишна възраст.

# 34
Zdraveite deteto mi e na 5 meseca ot rajdaneto beshe na hipp combiotik no se zapeche i doktorkata ni preporacha frizovom -zapochnahme s frizovom i neshtata se poopraviha ,po kasno pochnah da go smesvam s hipp combiotik zashtoto mi se iskashe pak da minem na nego no v edin moment pak se vloshi polojenieto i reshih da probvam noviqa hipp comfort, piem vtora opakovka , v nachaloto izhojdaneto beshe po lesno no stana zeleno i s mirizma davam na deteto pure ot krushi i qabalki dopalnitelno no pak se izhojda po edin pat na 24h i e dosta gasto ,dosta se napava. Kakav e vashiqa savet za moqa sluchai dali zelenoto ako e ot comforta i da prodaljavam li s nego. Blagodarqa vi predvaritelno!

# 35
Здравейте,

В тази възраст, когато се включват нови суровини, като плодове и зеленчуци, се променят и изпражненията. Те се оформят, честотата на изхожданията намалява. Все пак не е добре ако детето не се изхожда поне веднъж за 24 часа. Този проблем се засилва и с увеличаване на температурите, тъй като нуждата от течности се увеличава и ако не се удовлетворят, то това веднага оказва влияние върху консистенцията на изпражненията и перисталтиката. Ако не се внася регулярно достатъчно количество вода, то ще забележите, че проблема ще се задълбочи още повече. Също внасянето на твърда храна също кореспондира с увеличен прием на вода.
Във вашия случай ще ви посъветваме да включите вода, колкото може да изпие детето около 15-20 минутки сутрин преди първото хранене. След това нахранете бебето. Внимавайте трябва да има време между приема на вода и първото мляко, което ще дадете. Приложете схемата само за няколко дни и вижте ефекта. Продължете с храненето, както е било досега, като можете да включите пюре от круша или слива между храненията сутрин. Даването на вода през деня между храненията, не би имало такъв ефект върху храносмилателния тракт.

По повод на зелените изпражнения вече сме писали:
От време на време изпражненията на изкуствено хранените бебета могат да бъдат зелени. Това не е причина за притеснение. Цветът на изпражненията на кърмените бебета може да варира от жълто-зелен до зелен. Зелените изпражнения на здрави деца, хранени с млека за кърмачета е класифицирано като съвсем нормално състояние.
Възможните фактори, оказващи влияние на цвета на изпражненията са по-високото съдържание на желязо в млеката. Суроватката в млеката за кърмачета също променя цвета на изпражненията, което е свързано с незрялостта на храносмилателния тракт. По-бързото транзитно време на преминаване на жлъчните соли в червата също променят изпражненията, котето също е свързано с незрялостта на храносмилателния тракт. Чревната флора също има влияние върху цвета на изпражненията.
В заключение - Зелените изпражнения при кърмените и изкуствено хранените деца е съвсем нормално.
Необходимо е да се притеснявате, когато наблюдавате червени, черни или бели изпражнения, кръв или слуз.

Това са авторите, които са коментирали проблема в различни научни публикации:
  Singh K, Kumar K. Mother’s concept of the ideal number, colour and consistency of stools of their infants. Indian J Matern Child Health 1993; 4(2): 62-3
  Malacaman EE, Abbousy FK, Crooke D, Nauyok G Jr. Effect of protein source and iron content of infant formula on stool characteristics. J Pediatr Gastroenterol Nutr 1985; 4(5): 771-3
  Hyams JS, Treem WR, Etienne NL, Weinerman H, MacGilpin D, Hine P, Choy K, Burke G. Effect of infant formula on stool characteristics of young infants. Pediatrics 1995; 95(1): 50-54
  Hyams JS, Treem WR, Etienne NL, Weinerman H, MacGilpin D, Hine P, Choy K, Burke G. Effect of infant formula on stool characteristics of young infants. Pediatrics 1995; 95(1): 50-54
  Meyer J. Stuhlfarbe im Säuglingsund Kleinkindalter

Все пак ако проблема не се повлияе или задълбочи, се консултирайте с вашия педиатър.
Ще очакваме да ни пишете, как се е повлияло и почуствало детето.

# 36
Здравейте, бебето ми не беше акало 4 дни. дадох Хип Комфорт 2 пъти на сутрешното хранене и той се изходи, но много рядко от обикновено и доста обилно. Да продължавам ли да давам още няколко пъти от млякото или да премина на Хип Комбиотик. Само да добавя, че кърмя. Давам добавката на сутрешното и обедното хранене, защото в този период кърмата ми не му достига.

Последна редакция: пт, 13 апр 2012, 12:32 от *MaGiKa*

# 37
Здравейте MaGiKa,

Когато кърмачето приема кърма е нормално изпражненията да са редки жълтеникави и много на брой - до 7-8 пъти за 24 часа. Редките изпражнения за кърмените деца не се приемат за диария или проблем с храносмилането. 4 дни на не изхождане са много дълго време, това може да причини проблеми. Не изхождането може да бъде и признак, че детето не приема достатъчно количество храна - кърма.
Нашата препоръка е да продължавате с кърма, като запазите един прием добавка към нея с HiPP Comfort, за да сте сигурни, че детето няма да се запече отново. Ако забележите, че коликите се засилват и нямате достатъчно кърма, то тогава можете отново да увеличите количеството на добавката с HiPP Comfort. Останалите добавки могат да бъдат с HiPP Combiotic, в случай че не ви достига кърмата.
Приемайте поне по 3 литра течности, вода и лактогонни чайчета, за да поддържате количеството на кърмата.

Весели празници!

Последна редакция: пт, 13 апр 2012, 15:57 от HiPP

# 38
Благодаря ви.

# 39
Здравейте, има ли разлика във вкуса между Хип Комбиотик и Хип Комфорт. Бебето ми два пъти яде от Комфорт, но повече не иска. Дърпа се, нервира се, плаче. Когато му дам Комбиотик си го изяжда без проблем.

# 40
Здравейте MaGiKa,

Да има разлика между двете млека. HiPP Comfort e хидролизат т.е не е толкова приятно както HiPP Combiotic. Ако детето не го иска то можете да приготвяте половин доза от двете млека и да ги смесвате, за да подобрите вкуса.

# 41
  • София
Здравейте.
Имам едно питане и дори и да ви се стори безкрайно малоумен въпросът ми,за мен е от изключителна важност да знам.За това моля Ви за бърз и адекватен отговор.
Така-бебката ми се роди с тегло 2.800кг.Изписаха ни на 2.600 кг.
От първият И ден  живот сме на Хип Комбиотик,защото аз и по време на бременността,и след раждането ,съм на медикаменти,които не позволяват да кърмя.
Бебенцето прие добре млякото,но още от началото ака само по един път на 24 часа.
При последната ни консултация лекарката ми вдигна луд скандал,че бебка тежи цели 6.400 кг...

Храним се 6 пъти на денонощие.В последните 2-3 дни тя сама проспива едното си хранене,та май ще станат 5/24.Млякото го приготвям старателно по указаната схема.Ядем по 170 гр(150 мл вода и 5 мерителни лъжички мляко).
Дали и къде в храненето греша?Дали бебенцето ми влиза в графа"Наднормено тегло",как да процедирам оттук-насетне? Sad

# 42
Здравейте,

Успокойте се. Нормално е през първите 3 месеца детето да наддава максимум до около килограм на месец. Повече на месец не е препоръчително.
Колко е голямо вашето дете и последния месец колко е наддало?
На опаковките са описани максималните количества по възрасти, брой на хранения, както и милилитри на хранене. Ако детето приема по-малко не е проблем. Ако детето приема повече от оказаните дози, то е необходимо да редуцирате броя на храненията на 5 / 24 часа. Ако детето наддава повече, то също намалете броя на храненията и постепенно нещата ще се регулират. Също след 4 месец обикновено децата започват да наддават по-малко на тегло, въпреки по-големия прием на храна, което е свързано с това, че детето започва да се движи повече и изразходва повече енергия. Към 6 месец детето трябва да удвои килограмите си т.е да е около 6- 6,5 килограма. Към 11,12 месец децата почти не наддават, но трябва да са утроили килограмите си т.е да са около 10-11 килограма.
Не се притеснявайте с възрастта и намаляване в броя на храненията нещата ще се регулират.

Последна редакция: пт, 20 апр 2012, 22:51 от HiPP

# 43
  • София
Много благодаря за отговора  bouquet
В момента детето ми е на 3 м.и 3 седм.-на 09.05. става на 4 месеца.Тежи 6.600 вече.
Аз съм по-спокойна сега,защото бебенцето отхвърли едно от храненията и си изяжда толкова,колкото му се иска-не настоявам да изпразва непременно шишето.
В момента наистина качва по-бавно кг,защото вече се обръща по коремче самичка,опитва се после да се върне в изходна позиция и действително започва да се движи все по-интензивно.
Отново благодаря за реакцията.
Поздрави-мама Любомира  bouquet

# 44
Къде в Бургас или Созопол може да се намери това мляко?

Общи условия

Активация на акаунт