HiPP Comfort - в случаи на запек и колики

• 66 844
  • 108
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Гледам да кърмя колкото се може повече, винаги доизцеждам, но за съжаление количеството малко по малко намалява. Ще продължа да дохранвам с HiPP Comfort и дано бързо регулираме изхожданията.
Още веднъж много благодаря за съдействието и подробните обяснения.
Поздрави от мен и Виктор  Hug

# 76
  • София
Здравейте Hipp! Да споделя как върви при нас проблема с изхожданията. Амиии...вече нямаме проблем  newsm44
В началото като започнахме приема на Hipp Comfort сякаш проблема се задълбочи и започна да ака на 4 дни. Към средата на втората кутия нещата се регулираха и постепенно бебето започна да се изхожда през ден. Към днешна дата вече трети ден се изхожда по един път на ден. Сега в горещините предлагам и повече водичка.
Сърдечно благодаря за помощта  Hug

# 77
Браво на детето,
радваме се, че сме били полезни.   love001

# 78
Zdraveite!Izviniavam se za latinicata , no v momenta niama izbor na komp.Deteto mi ot 2mesechnata si vazrast promeni izhojdaniata si ot edin pat dnevno na edin pat na tri dni .Izcialo karmeno dete S vremeto se zadalboci problema I zhojdaniata stavat prez 4-5 di mnogo bolezneni provejdahme lecenie zapochnahme zahranvane Frizovom no bez promiana Dnes sled porednata konsultacia ni preporachaha Hipp Comfort Letnite meseci sme v provinciata I tuk ne predlagat Comfort moga li prez internet str. da go poracham ili da mi predlojite dr. variant Blagodaria!

# 79
  • Пловдив
Здравейте, бебето ми е на 3 месеца, изцяло на кърма, давам и водичка. Имаме проблем с изхождането откакто се е родил. Отначало изхождането беше по веднъж на ден, после през два дни, а от средата на май (тогава беше на месец и половина) започна да прави паузи по 3-4 дни. Към днешна дата по около 4-5 дни. Изхождането става изцяло с лактулоза, термометър и прочие. Педиатърката ни съветва да започвам сокчета, но аз не желая, тъй като кърмата ми е в изобилие, а и тъкмо се отървахме от коликите. Това е предисторията, а въпросите ми са следните:
1. Предстои ми медикаментозно лечение за няколко дни и ще се наложи хранене с АМ. Спряла съм се на Hipp Comfort. Мога ли изцяло да храня детето с него (имайки предвид упорития запек), или да комбинирам с HiPP Combiotic.
2. Когато спра медикаментозното лечение и започна отново активно кърмене, дали според вас заместването на 1 от храненията с Hipp Comfort (като превенция) ще разреши проблема с изхождането?
Благодаря предварително!

# 80
Здравейте,

Кърмата е тази, която е най-доброто лекарство против запек. Тя е много по-добра от най-доброто и съвершенно специализирано мляко против запек.
В ранна кърмаческа възраст, преди включване на твърдите храни, важно е изпражненията да не са твърди и оформени, както при по-големите деца т.е дори детето да не се изхожда всеки ден, ако изпражненията са кашави то не бива да се притеснявате и включвате специализирани храни.

niki_svetli, включете HiPP Comfort във всички хранения, като между тях предлагайте вода. Също включете вода сутрин малко преди първото хранене и ще видите как изпражненията ще станат по-кашави и по-начесто. Пишете ни в кой град или село ще бъдете през лятото, за да ви насочим към най-близкия търговски обект.

laskakb, Можете изцяло да храните детето с HiPP Comfort без това да ощети развитието. Тази формула може да замести всички хранения до една годишна възраст. На първо време при толкова упорит запек не комбинирайте с HiPP Combiotic. След време ако изпражненията станат кашави и по-меки, то тогава можете да започнете да ги комбинирате.
Кърмата е най-добрата превенция против запек, ето защо ако имате кърма за всички хранения, то нека те да бъдат изцяло с кърма. Също задължително е да включете вода сутрин малко преди първото хранене и ще видите как изпражненията ще станат по-кашави и по-начесто. Между храненията също предлагайте вода, тъй като с нарастване на температурите навън проблема се задълбочава.

# 81
Zdraveite.Vav vtornik ochakvam da polucha parvata k-ia Hipp Comfort v edin ot detskite magazine v grada Blagodaria za otgovora

# 82
Здравейте! Имам въпрос към вас! Бебчето ми беше постоянно на кърма, но тъй като тя ми намалява сякаш ММ купи една от големите кутии Хип Комбиотик. От три дни вече й давам, по 2-3 пъти на денонощие и то само за дохранване ( 30 мл. вършат работа). Вече съответно се сдоби със запек и сутрин от 6 се започва едно напъване днес до 13 часа  Confused . Сега това какво означава? Трябва да изхвърля тази опаковка и да купя от този Комфорт ли? А той ще свърши ли работа за този проблем? Чудя се защо като по етикет са толкова "здравословни" и едва ли не досущ като майчината кърма, се появяват тези проблеми  ooooh! ... Какво да направя по въпроса със този сутрешен запек? ( и още нещо, спря да пълни памперса на всяко хранене, тази нощ примерно, нито веднъж не се изходи..., а я кърмих през 2 часа понеже е на поискавне, но във вечерното й меню й дадох от Комбиотик-а, защото не успя да се нахрани с кърмата която имах и резултата беше на лице Sad )...

# 83
Здравейте siqna_si,

Кърмата е най-добрата храна за вашето бебе. Всички млека за кърмачета, независимо от производителя не могат да достигнат нейното съвършенство, тъй като се произвеждат на основата най-вече на краве мляко. Въпреки, че млеката се адаптират изцяло спрямо параметрите на човешката кърма, така че да гарантират най-добро развитие и без да липсва нищо за растежа, те остават само алтернатива и не толкова съвършени, като кърмата.
Нормално е когато детето е на кърма да се изхожда почти след всяко хранене. При преминаване към смесено хранене, броя на изхожданията намалява. Ако детето ви има кашави изпражнения и се изхожда поне веднъж в денонощието, то няма запек и не е необходимо да включвате нищо допълнително.
Ако изпражненията са твърди и оформени, можете да включите HiPP Comfort и повечко вода в сутрешните часове, между храненията.
Направете всичко възможно да запазите количеството на кърмата с прием на повече течности и лактогонни напитки - най-малко 3 литра дневно, за да гарантирате смесено хранене за възможно най-дълъг период от време.

# 84
Щом това не е запек, на какво се дължат часовете напъване при бебето, съответно липса на сън?

# 85
Здравейте siqna_si,

Изпражненията кашави ли са или са оформени? Ако са кашави, то не може да се говори за запек, ако са оформени, то трябва да се вземат мерки. Може напъните, свиването и зачервяването да се дължат на колики, ако сте във възрастта до 4-5 месечна възраст, когато храносмилателния тракт е незрял.

# 86
Здравейте!
Бебето ми е на месец и половина и пие Хип Комфорт. Купуваме го от Вис Виталис в Пловдив. Онзи ден, обаче, нямаха в наличност и купихме от аптека една кутия. Оказа се, че всъщност е различна - надписите на опаковките на немски бяха различни/ на едната имаше написана думата колики със звездичка, а на другата не/. Описанията на български са еднакви.
Бихте ли ми дали подробности и информация!
Предварително благодаря!

# 87
Здравейте plazma,

Не се притеснявайте. Новата партида от специализираните млека HiPP Comfort и HiPP AR ще бъдат вече в 300 гр. опаковки и лека промяна във визията на опаковката.  Няма промяна в състава на млеката.

# 88
  • Пловдив
Здравейте, бебето ми е на 3 месеца, изцяло на кърма, давам и водичка. Имаме проблем с изхождането откакто се е родил. Отначало изхождането беше по веднъж на ден, после през два дни, а от средата на май (тогава беше на месец и половина) започна да прави паузи по 3-4 дни. Към днешна дата по около 4-5 дни. Изхождането става изцяло с лактулоза, термометър и прочие. Педиатърката ни съветва да започвам сокчета, но аз не желая, тъй като кърмата ми е в изобилие, а и тъкмо се отървахме от коликите. Това е предисторията, а въпросите ми са следните:
1. Предстои ми медикаментозно лечение за няколко дни и ще се наложи хранене с АМ. Спряла съм се на Hipp Comfort. Мога ли изцяло да храня детето с него (имайки предвид упорития запек), или да комбинирам с HiPP Combiotic.
2. Когато спра медикаментозното лечение и започна отново активно кърмене, дали според вас заместването на 1 от храненията с Hipp Comfort (като превенция) ще разреши проблема с изхождането?
Благодаря предварително!

Здравейте,
Искам да споделя, че Хип Комфорт чудесно пасна на бебето ми Hug Коремчето му го прие чудесно, без напрежение, къркорене и болки. 4 дни го хранех със изцедена кърма +около 80 грама Хип. На ден му се събираха около 2 пълни хранения без кърма. Засищаше го по 3 часа. Изхождаше се редовно без проблем, от няколко дни сме отново на кърма, но да чукна на дърво вече си се изхожда всеки ден. Благодаря ви за съветите, ще препоръчвам! Peace

# 89
  • Бургас
Здравейте,
бебето ни е на месец и половина и още от болницата го захраниха с Хип Комбиотик, после продължихме с него. Още от третата седмица се появиха силни колики и пробвахме с всякакви капки - ефекът никакъв. Купих Хип КОмфорт и сега детето е по-добре, но се появи друг проблем -  от както пие Хип КОмфорт (давам го като първо хранене, на следващото 50:50 Комфорт и Комбиотик и след това продължаваме само с Комбиотик) започна да ака много по-рядко. Преди акаше веднъж на 24 часа. А сега вече стига до 48 часа пауза, като акото е тъмно зелено на цвят  Tired Възможно ли е с това смесване на млеката да се получи така?
Иначе помага при коликите,  в началото намаляха, но от два дни пак се засилиха. Какво ще препоръчате - да увелича храненията с Хип Комфорт и да ги правя по две на ден или да давам при всяко хранене 50:50?

Общи условия

Активация на акаунт