HiPP Comfort - в случаи на запек и колики

• 66 834
  • 108
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте Dashenka,

Зелените изпражнения са нещо нормално за тази възраст, по напред в темата много подробно сме описали на какво се дължи. Ако в момента се засилват коликите и изхожданията са нередовни, можете изцяло да преминете към HiPP Comfort, докато храносмилателния тракт съзрее и коликите отминат. Консултирайте се с вашия лекар какви капки против колики да включите към храненията.
Също, дори ако детето се изхожда веднъж на 48 часа, важна е консистенцията на изпражненията. Те трябва да са редки и кашави, а не твърди и оформени. Ако са такива не се притеснявайте.
Успех!

# 91
  • Бургас
Благодая ви Хип,

изпражненията наистина са кашави и знам, че не е запек. От два-три дни давам отново само Комбиотик, за да видя как ще се отрази на детето. Сега ака всеки ден, но и коликите като че ли са малко по-изразени (сякаш започват още в ранните часове) Thinking
Струва ми се,че при нас Хип комфорт помага за коликите, но е причина детето да ака на 48 часа. Възможно ли е?

# 92
Здравейте! След какъв период от прием на ХИПП Комфорт може да очаквам ефект В момента сме в края на първата кутия пие не повече от 120мл вечер т.к. все още иска да се кърмим Благодаря!

# 93
Здравейте,

HiPP Comfort не е лекарство против запек, а мляко, което подпомага организма, тъй като е с леко обработен белтък т.е той става по-лесен за храносмилане, с повече специфични мастни киселини, такива каквито са в кърмата, с цел по меки изпражнения. Но всяко дете е различно и реагира по различен начин. Има деца, при които млякото има бърз ефект само с един прием дневно и деца с минимален ефект с всички хранения дневно както и времето за реакция да е различно. Нашият съвет е освен тази специализирани формули да предлагате и повечко вода в сутрешните часове, което има много добър ефект в кърмаческа възраст.

# 94
Точно това имах предвид "лекарство" което подпомага организма Благодаря Хипп!

# 95
  • София
Здравейте HIPP! Отново имам нужда от съвета Ви.
От месец и половина бебето ми е на Hipp Comfort, чувства се много добре, изхожда се всеки ден или през ден, а коликите така и не разбрахме какво са  Grinning
Но вече започвам да го захранвам и възникват някои въпроси и притеснения:
Първо притеснява ме, че много дълго време вече е на тази специализирана формула и да не би това да повлияе на усвояването от организма му на другата по-тежка храна?
Кога трябва да премина към Hipp Combiotic и как трябва да стане този преход?
Благодаря Ви предварително и поздрави  Hug

# 96
Здравейте desita_g,

HiPP Comfort можете да давате до една годишна възраст, без това да ощетява развитието.
Започнете захранването, като в момента в която сте въвели няколко зеленчука, плода и каши преминете към HiPP Combiotic, така прехода ще стане по плавен. Няма привикване и зависимост на организма към която и да е от формулите на HiPP.

# 97
  • София
Благодаря Ви Hipp!
Аз тепърва започвам със захранването, така че още поне месец ще бъдем на Hipp Comfort.
А преминаването към Hipp Combiotic изведнъж ли може да стане или постепенно, т.е. първо едно хранене с Combiotic, а останалите с Comfort, после две хранения с Combiotic и т.н. То всъщност като яде всичко, което сте изредили ще останат само първото и последното хранене да е на АМ  Grinning

# 98
Здравейте отново,

Да, може първоначално само едно от храненията да бъде с HiPP Combiotic и постепенно преминаване от едната към другата формула с наблюдение на изпражненията. Имайте предвид, че кашите, банана, моркова, картофа са затягащи. Ето защо стартирайте със зеленчуци като пащърнак, тиквичка, тиква, плодове, като круша и слива.

# 99
  • София
ОК, Hipp! Много благодаря за ценните съвети  Hug

# 100
Здравейте!Предвид по-горе написаното означава ли че Хипп Комфорт не покрива нуждите на едно дете след 1г и трябва ли да преминем на друго АМ

# 101
Здравейте silveto_niki_svetli,

След една годишна възраст състава на HiPP Comfort не може изцяло да покрие нуждата на подрастващия организъм, ето защо е необходимо да се премине към преходно мляко за кърмачета или мляко за подрастващи деца, каквито са HiPP 3 или HiPP 4.

# 102
Здравейте HIPP,
искам да попитам дали има нещо вярно в това , че вече е спряна доставката в България на  HIPP Comfort ?
Днес в кварталния бебешки магазин това ми казаха.В аптеки Медея след това си купих 3 кутии.Аз смесвам от двете млека от  Comfort i Combiotic  и на малкия му се отразява много добре. Да изкупувам ли всички млека които има или просто от магазина така се измъкнаха понеже го нямаха налично в момента ?

# 103
  • София
Здравейте HIPP,
имам следния въпрос: Дъщеря ми е на 1г.3м. и е с АБКМ и лактозна непоносимост. Досега е хранена с Фризопеп, като в момента приема мляко сутрин и вечер. Предстои да я провокирам с краве белтък и лактоза. По принцип препоръките са да се даде първо ХА формула и след това обикновено АМ. Разбирайки за млякото Комфорт се чудя дали ще е подходящо да захраня с него - освен че е с хидролизиран белтък има и намалено количество лактоза, което за нашия случай е добре. След това ако приеме добре тези съставки ще премина на Комбиотик 3 или 4. Разбирам, че Комфорт е за деца до 12м., но в случя става въпрос за кратък период от време (не повече от месец) за да може да направим по-плавен преход при въвеждането на белтък и лактоза.
Благодаря предварително за отговора Ви.

# 104
Здравейте,

Djudjeto, с HiPP Comfort досега не сме имали проблем с доставките. Млякото е налично в нашите складове.

anita7, обикновените HA формули са с нормално количество лактоза, ето защо HiPP Comfort за вашия случай е по-подходящото мляко. Нашият съвет е да провокирате организма с около 30 мл. мляко, еднократно, дохранвайки с Фризопеп. След което е необходимо да изчакате най-малко 4-5 дни преди отново да предложите HiPP Comfort. В този период следете състоянието. След 4-5 дни отново провокирайте с още 30 мл. от HiPP Comfort след което изчакайте отново няколко дни. Ако всичко е наред, то всеки ден можете да давате HiPP Comfort и да увеличите неговото количество.
Тъй като проблема е сериозен, преди това се консултирайте с лекуващия лекар на детето.

Общи условия

Активация на акаунт