До къде ни стигат парите и причина ли са те за дразги между нас

• 38 743
  • 712
  •   1
Отговори
# 285
То темата не е за бизнес ,но и аз като останалите знам,че бизнес без капитал не става Лизет33.
Другото е "ала,бала ".
А и не знам кой реално ще каже ,че парите му стигат.
Човек колкото по има ,толкова повече иска.  Peace
Важното е да е налице екзистенц минимума, да има за капризчета тук и там и най-важното за мен е да се разполага  с ресурса време.
Засега разполагам с времето си, близо съм до детето ни,разивавам се на няколко фронта и мечтая за  още по светло бъдеще.  Grinning
"В живота трябва да се стремим към две неща: първо, да получим това, което искаме, и второ, да му се радваме. Само най-мъдрите постигат второто" .
Л. Смит

# 286
v_d , Аз за моята работа мога да ти кажа, че ако нямах капитал да си купя машините и помещението, щях да видя собствен бизнес през крив макарон. Но съм в чужбина, без пари не можеш нищо да задвижиш. В България явно е друго и не си рекъл не си почнал.
В момента икономиката  се различава от времето на Рокфелер ( средата на 18ти век), тя се различава и от тази преди 20 години, дори от тази преди 5. Аз (лично) упорито не желая да се занимавам с банки и не влизам в мелачката на заемите и въображаемия растеж, движа се от идеята за изкрано и реинвестирано за растеж. Така се расте ( ако изобщо се расте) адски бавно, мъчително да не кажа невъзможно в настоящия икономически климат. Но съм избрала да е така, защото писах по-назад защо. Имам други приоритети. Толкоз за ябълките от 1ва ръка,  за мен всякакви твърдения за това, колко е лесно, и вметки как едва ли не някой е целунат от съдбата с дар да преде от сламата злато са несериозни и казани от хора, които по всяка вероятност нямат никаква идея какво е да работиш, камо ли да имаш собствена дейност  Wink

# 287
С трици маймуни не се ловят. Както и бизнес с ябълки.
Айде без митове.
За успешен сериозен бизнес са необходими големи вложения- и интелектуални, и финансови.
Какво ще направиш с 5- 10- 20 хиляди? И с кварталната гимназия? Сергиите по пазара не са бизнес, а начин да се оцелява някак.

# 288
С трици маймуни не се ловят. Както и бизнес с ябълки.
Айде без митове.
За успешен сериозен бизнес са необходими големи вложения- и интелектуални, и финансови.
Какво ще направиш с 5- 10- 20 хиляди? И с кварталната гимназия? Сергиите по пазара не са бизнес.

В тази връзка мисля, че не е коректно да даваме акъл на хора, като unadaptable ( чета внимателно и помня кога темата се отклони в посока как се успява ), след като собствените ни бизнеси ( айде моето не държа да се нарича бизнес, брой го към сергиите) са базирани на не малки финансови вложения.

# 289
v_d , Аз за моята работа мога да ти кажа, че ако нямах капитал да си купя машините и помещението, щях да видя собствен бизнес през крив макарон. Но съм в чужбина, без пари не можеш нищо да задвижиш. В България явно е друго и не си рекъл не си почнал.
В момента икономиката  се различава от времето на Рокфелер ( средата на 18ти век), тя се различава и от тази преди 20 години, дори от тази преди 5. Аз (лично) упорито не желая да се занимавам с банки и не влизам в мелачката на заемите и въображаемия растеж, движа се от идеята за изкрано и реинвестирано за растеж. Така се расте ( ако изобщо се расте) адски бавно, мъчително да не кажа невъзможно. Но съм избрала да е така, защото писах по-назад защо. Имам други приоритети. Толкоз за ябълките от 1ва ръка,  за мен всякакви твърдения за това, колко е лесно, и вметки как едва ли не някой е целунат от съдбата с дар да преде от сламата злато са несериозни и казани от хора, които по всяка вероятност нямат никаква идея какво е да работиш, камо ли да имаш собствена дейност  Wink

10 c's, гледай сега...тук в България нещата се зараждат спонтанно - ха го речеш, ха е станало. Не ти трябват нито пари, нито нищо. Само голо желание. А и да не забравя - хубаво е да крещиш с пълно гърло "Няма невъзможни неща!" И така... нещата се случват...

Само аз, сигурно защото съм блондинка, още не съм го проумяла това и не съм се възползвала, ама така е... като съм руса ще тегля.  Crossing Arms
Хората от нищо пари правят аз съм седнала да се занимавам с глупости и да говоря за капитали, инвестиции, възвращаемост, риск... А в БГ е толкова лесно... институциите не те спъват отникъде, клиенти - с лопата да ги ринеш, покупателната способност на глава от населението направо лети с пълна сила нагоре, търсят се стоки и услуги в сферата не на първата необходимост, а на глезотиите... какво знаем ти и аз за БГ... тук е рай за правене на пари... ох, спирам защото вече ми е тъжно. Ще ми се хората тук да са поне сити, на топло и що годе облечени, но... май и това е мираж.  Confused

# 290

В тази връзка мисля, че не е коректно да даваме акъл на хора, като unadaptable ( чета внимателно и помня кога темата се отклони в посока как се успява ), след като собствените ни бизнеси ( айде моето не държа да се нарича бизнес, брой го към сергиите) са базирани на не малки финансови вложения.

Акъл не давам никому, друг обяви курсове по бизнес.
Изразих възмущение неквалифицирани люде да изискват привилегии и луксове (времето също е в кюпа), които сама на себе си не отпускам. А, и големи заплати за гяволъка. Кое е това работно време, което е съобразено с ясли или детски градини? Като си на работа срещу заплата, ами работи пък.

# 291
По принцип инвестицията за един бизнес зависи от вида му ( все пак)
Малко ще ти е трудно да отвориш ресторант или хотел, ако нямаш пари. Но можеш да плетеш плетки и да публикуваш снимки в безплатни платформи ( за да не даваш пари за сайт), а после да си мислиш, че имаш онлайн шоп. Можеш да си направиш и страница във ФБ, където да привлечеш родата за фенове. Ти си знаеш, колко печелиш от това. Във форума не знаят  Simple Smile Тук  всяка домакиня е поне  сладкарка, фотографка, интерирен дизайнер или изявена блогърка. И са задвижили чакръка със слама, точно.

Вълшебнице, така е. Аз затова започнах ( и ми се разсърдиха) с това, че понякога пък трябва да  си кажеш 'колкто -толкова" и да се опиташ да си градиш щастието около малкото ( щом не искаш да търсиш нови хоризонти (и географски)). Помня постинга на unadaptable, която каза, че парите не им стигат , а не е да не работят и тримата работят. Драмата е, че там, където е (например Сусурлево), за рабоата, която вършат се плаща с Х процента по-малко от това, което биха получавали в София. Може би трябва да работят и нощем, за да компенсират разликата и да имат поне пари за нейните лекарства? За мен проблемът не е в техния телевизор

Последна редакция: сб, 07 яну 2012, 20:04 от 10 c's

# 292
По принцип инвестицията за един бизнес зависи от вида му ( все пак)
Малко ще ти е трудно да отвориш ресторант или хотел, ако нямаш пари. Но можеш да плетеш плетки и да публикуваш снимки в безплатни платформи ( за да не даваш пари за сайт), а после да си мислиш, че имаш онлайн шоп. Можеш да си направиш и страница във ФБ, където да привлечеш родата за фенове. Ти си знаеш, колко печелиш от това. Във форума не знаят  Simple Smile Тук  всяка домакиня е поне  сладкарка, фотографка, интерирен дизайнер или изявена блогърка. И са задвижили чакръка със слама, точно.
Ох,само си пиша сама,но лично аз не смятам нито една от изброените сергии,продавачка,плетачка или кулинарка за бизнес дама,само,защото не се извежда дейността извън дома.
Тук не говорим за професии на компа,които може и от къщи да си работиш,а за ресторант, частна ДГ, собствен бутиков хотел , гест къща ,агенция за недвижими имоти и т.н. Та как се осъществяват тези проекти без капитал,питам аз?
 Но щом ви харесва да наричате нещата с тези имена-ОК,коя съм аз да ви оборвам,но не искайте и да ви вярвам. Wink
Важното е пари да падат и семейството да е добре накрая на месеца ,годината,петилетката:)

# 293

Акъл не давам никому, друг обяви курсове по бизнес.
Изразих възмущение неквалифицирани люде да изискват привилегии и луксове (времето също е в кюпа), които сама на себе си не отпускам. А, и големи заплати за гяволъка. Кое е това работно време, което е съобразено с ясли или детски градини? Като си на работа срещу заплата, ами работи пък.
и като са неквалифицирани хората да си хвърлят децата на пътя ли?
Хората ( умните хора) работят, за да живеят и за да се радват на живота си, а не живеят, за да работят.
Няма нищо в професията ми, което да ме изпълва с такова задоволство като вида на децата ми.
И понеже смея нескрoмно да твърдя, че съм специалист в областта си, след като родих второто си дете, шефът ми се съгласи да работя два дни от вкъщи, заради нея.
Ако не се беше съгласил, щях да мина на непълен работен ден или щях да напусна- работа се намира. Аз не бих правила компромиси в полза на работата и в ущърб на децата

# 294
10 c's, двете съвсем я обърнахме на виц хавата.  Laughing

# 295
Ами и аз това рекох:) Терминологията не ме вълнува, аз всъщност не боравя (на италиански) с понятието бизнес ( което се отнася например до компаниия с поне няколко десетки служителя и растеж на обективни фактори), тук се нарича дейност, понятие с което не съм в конфликт изобщо
В моята реалност да имаш сергия на пазара означава да имаш 50-60 хиляди евро на сезон за инвестиция в стока, тази сфера я познавам добре. В бе-ге това са много пари, тука за под 50К не можеш и будка за вестници да купиш. / замалко да напиша бутка  Grinning/
Да не говорим, че в момента , в който си отвориш устата, че искаш да регистрираш собствена дейност започват да валят сметките!
така че дори да си базиран вкъщи, дори да изкарваш пари само със силата на мисълта, пак ти трябват пари да започнеш, от 0 не става.

# 296
Хората ( умните хора) работят, за да живеят и за да се радват на живота си, а не живеят, за да работят.
Няма нищо в професията ми, което да ме изпълва с такова задоволство като вида на децата ми.
И понеже смея нескрoмно да твърдя, че съм специалист в областта си, след като родих второто си дете, шефът ми се съгласи да работя два дни от вкъщи, заради нея.
Ако не се беше съгласил, щях да мина на непълен работен ден или щях да напусна- работа се намира. Аз не бих правила компромиси в полза на работата и в ущърб на децата

Пини, ти сигурно си  много търсен специалист, защото при нас като му кажа на шефа, че искам да си гледам детето и то ми е най-голямата радост в живота, единственото което може да ми се предложи в този случай е да се събера с радостта на живота си, а на моето място да дойде да работи друг човек, който не смята децата си за такава радост и е готов да работи на къра. И така аз оставам без работа, и друг заема моята позиция.

Явно рано сте се ориентирали в търсените професии. Аз все се лутам. Като гледам и други така.

# 297
така че дори да си базиран вкъщи, дори да изкарваш пари само със силата на мисълта, пак ти трябват пари да започнеш, от 0 не става.

Става бе, Лени. Има професии за това. И добри идеи.
Определението "бизнес дами" ви вълнува, божей....  Laughing
Обаче ме кефи как делите кое е бизнес и кое не е.
За мен е важно да има регулярни доходи и да имаш пари за първоначалните вложения като къща, кола и годишна екскурзия, без да опреш да взимаш кредит. Другото желано е над този минимум.
На моя приятелка тук й разрешиха да работи от дома, т.к. детето й тръгна на училище.

# 298
имам щастието да работя в страна, където да си майка е на почит.
Като стане време за отпуска през ваканциите, винаги съм с предимство пред колегите без деца или с вече порастнали такива.
А освен добрата воля на работодателя, ме пази и законът  Wink

# 299
немирница, аз съм забелязала, че бизнесдамите много държат да не се омесват с останалите и си пазят 'бизнес' територията. аз не държа да се наричам бизнес, не ми пука, ако ме пишат към сергиите ( както казах). Накрая е важно кой колко е изкарал, нали така  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт