До къде ни стигат парите и причина ли са те за дразги между нас

• 38 697
  • 712
  •   1
Отговори
# 75
Ломбардо, не може сериозно да задаваш този въпрос. На колко си години, ако не е тайна?

# 76
На един не му стигат за хляб,на друг за самолет Mr. Green
За съжаление дразги има и с пари,и без пари.

# 77
Аз съм далече от доход 600лв, за да ти отговоря защо точно тези хора стоят тук (на мен парите ми стигат) - но ми е чудно как си представяш, че човек с такъв доход ще емигрира? Откога да емигрираш, с разходите за пътуването, настаняване, живот поне няколко седмици до месец - е без пари?
Винаги ми е било чудно като някой започне да го задава тоя въпрос.
Е, надали ще си купят билет за самолета и утре ще излетят  Peace
Говоря да почнат да правят малки крачки, вместо да се карат с партньора че са без пари.
да научат един чужд език – и от филм ако ще да е, всичко е по-добро от листопад. една книга да прочетат, пак е начало, НЕЩО да се случва, освен скандали, че пак имат 20 лв до заплата, а детето е болно....
Всичко става бавно, на мен ми отнема вече втора година емиграцията, но по други причини  Peace Малко неща стават лесно и веднага.
За доход, честно казано, не смея да прогнозирам - синът ми е дърт а по негово време едно бебе съвсем други пари излизаше. Загубил съм представа.
Но мислия че абсолютния минимум за един живот, а не оцеляване, не може да е под 1000 лв на човек.

И, последно, някой каза, че му е забавно. Кое?

# 78
Авторката е писала, че се чуди откъде да намери пари да заведе децата за пет дни на море, че често остават с 20 лева до заплата и се надява децата й да не живеят в България. Ако е щастлива, значи просто не е съумяла да се изкаже добре.
Joy Това беше добре казано.
Прочетох всички страници, учудена колко потребители са активни в темата. Дейв - Металика пак ли е причината Laughing

# 79
  • Пловдив
На мен ми е забавна цялата тема, а конретно ти, Дейви, си ми забавен по принцип Simple Smile

# 80
Ломбардо, не може сериозно да задаваш този въпрос. На колко си години, ако не е тайна?

Напълно съм сериозен. Да речем, 39 +  Laughing Laughing са годините.

И, разбира се, че вече възрастен човек с големи деца и никаки умения извън бг литература няма реализация.
Говоря за младите семейства. Всички тези, които поддържат Люлин жив комплекс  Laughing
Дори и за авторката, ако щете, звучи ми като млада жена с 2 малки деца.

И още нещо - никой не казва, че в чужбина е леко. Напротив. Там е 3 пъти по-трудно. Но успееш ли, ще живееш, дори и по-скоромно. Обаче живот, не оцеляване Wink

Забелязъл съм че българите особено се гордеят, че оцеляват, един вид, като хлебарките били, не мрат лесно. Е, това ако е достоен и щастлив живот, майната му.  bowuu

# 81
  • Русе/София
Колкото хора,толкова и съдби.Ако всички с доход 600 лв.емигрират,кой тогава ще заеме техните места?Ще останат само висококвалифицирани кадри,които работодателите в България не могат да си позволят.Питам те тогава,като отидеш да пиеш кафе,кой ще ти го сервира/защото сервитьорката ще е в чужбина/?

# 82
  • София
Говоря да почнат да правят малки крачки, вместо да се карат с партньора че са без пари.
да научат един чужд език – и от филм ако ще да е, всичко е по-добро от листопад. една книга да прочетат, пак е начало, НЕЩО да се случва, освен скандали, че пак имат 20 лв до заплата, а детето е болно....

Е, така казано, съм съгласна и аз, разбира се.
Щото аз по други причини я обмислям емиграцията, ама хич не я виждам като нещо за човек без пари, затова се зачудих как и къде ги прати хората.

# 83
Дейв,
аз съм съгласна, че предварителното обмисляне и разчет много улесняват живота в емиграция. Въпросът е как хора, които сега едва си държат главата над водата, ще могат да правят дългосрочни планове и да заделят финанси. С пари е лесно.

# 84
  • Пловдив
Как не ви омръзна вечно да се оплаквате за пари! ooooh! Всяка втора тема на българина е за пари.. Sick
Ми като не ви стигат, значи толкова сте кадърни! Доходът е най-прекият показател за това кой колко струва.
Работете повече(или по-различно) и получавайте толкова колкото поискате!

В България не е точно така. Ако взема да обяснявам защо, ще влезем в друга тема. Ако (като) ти дойде до главата, и ти ще се оплакваш- който хвърчи много нависоко, повече го боли, като падне. А като не ти харесва темата, що я четеш ?

# 85
Напълно съгласна съм с Дейв.
Българите по принцип са свикнали вечно да се оплакват и вечно да си самонабиват в главите, че нищо не могат да направят, нищо няма да стане и едва ли не всичко е обречено.

# 86

Българите по принцип са свикнали вечно да се оплакват и вечно да си самонабиват в главите, че нищо не могат да направят, нищо няма да стане и едва ли не всичко е обречено.
Така е, нали и скоро казаха, че сме най-песимистично настроената нация. Или най-нещастна ,не помня Crazy

# 87
  • София
Мечтая да емигрирам,но не мога.Първо,защото няма да мога да взема децата със себе си,и второ,защото не съм учила достатъчно,което пък не мога да променя,защото не ми стигат парите  Wink
Сега разбрах,с кой ме бъркат Rolling Eyes

# 88
Дейв,
аз съм съгласна, че предварителното обмисляне и разчет много улесняват живота в емиграция. Въпросът е как хора, които сега едва си държат главата над водата, ще могат да правят дългосрочни планове и да заделят финанси. С пари е лесно.

Ами ще си сменят приоритетите в името на по-доброто бъдеще  Peace
Защото много от мрънкащите ще спестят пари за един билет дори и от нормална авиокомпания за една година, ако спрат да пушат и да пият, за да забравят за мизерията си  Peace
Говоря за наблюдения. Или ако тази мома беше редуцирала наполовина фитнес посещенията в името на добро възнаграждение за работа, която тя, уж, много желаела.
Говорим за сгрешени според мен приоритети. И нещата се навръзват.
Не може ти да нямаш нищо ,буквално, но да ти се прище дете. Хубаво, раждай си, като толкова искаш, но защо после се сещаш, че нямаш обрзнование, опит, пари? И всеки ти е виновен - държавата, че малки детски, а тия деца нали на държавата сте й ги раждали  Laughing
Накрая и партньорът виновен, че имате 4 лв до другата седмица . И само нерви, напрежение, битови драми....
просто се чудех защо хората избират да живеят така.

Като темата със свекървите - ами тя момата се набила в няква няма толкова селска фамилия с остарели еснафски разбирания за всичко, а после се чуди що не може да живее спокойно с мъжа си и все някой нещо й опява  Laughing
Тези хора наистина не виждат света както трябва, но пък го обвиняват за всичко.

# 89
Мечтая да емигрирам,но не мога.Първо,защото няма да мога да взема децата със себе си,и второ,защото не съм учила достатъчно,което пък не мога да променя,защото не ми стигат парите  Wink
Сега разбрах,с кой ме бъркат Rolling Eyes

Хихи
много се учудих, като видях в подписа си, че съм спрях да пуша  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт