До къде ни стигат парите и причина ли са те за дразги между нас

• 38 701
  • 712
  •   1
Отговори
# 90
Мечтая да емигрирам,но не мога.Първо,защото няма да мога да взема децата със себе си,и второ,защото не съм учила достатъчно,което пък не мога да променя,защото не ми стигат парите  Wink
Сега разбрах,с кой ме бъркат Rolling Eyes

Точно за това говорех. Какво значи не мога! Няма не мога, има не искам!
За да учиш не са нужни пари. Трябва желание, трябва стимул, а не самовнушение как нищо не може да стане!

# 91
Приоритетът им е да оцелеят до заплата, авторката си го е написала. Икономисва се от неща, които не са жизненоважни, как да икономисат от храна?
Твоята кандидат-асистентка няма какво да я обсъждаме - имала е избор, направила го е, сега ще си живее с него. Всъщност това важи за всички.

# 92

Не може ти да нямаш нищо ,буквално, но да ти се прище дете.
А, не може Laughing. Това е биология, природа, не прищявка. Питай циганките Wink

# 93
Приоритетът им е да оцелеят до заплата, авторката си го е написала. Икономисва се от неща, които не са жизненоважни, как да икономисат от храна?
Твоята кандидат-асистентка няма какво да я обсъждаме - имала е избор, направила го е, сега ще си живее с него.

Едва сега те разбрах напълно.
Права си.
Никога не съм бил фрапиращо богат, но преди да дръпне моя бизнес, бях нормално за страната ниво. Всъщност точно ново 600 лв заплатка  Laughing Даже почнах на 400  Laughing Просто не знам какво е крайна бедност и вероятно затова си мисля, че от такова положение се излиза по-лесно  Peace

# 94

Не може ти да нямаш нищо ,буквално, но да ти се прище дете.
А, не може Laughing. Това е биология, природа, не прищявка. Питай циганките Wink

Последен съвет - мили дами, ако не сте доволни от финансовото си положение, моля, не раждайте деца тъкмо сега, колкото и да ви се иска. Да, стара нация сме, но с няколко бедняка в повече няма да се оправим Wink
Дайте си шанс година -две да направите нещо, а после, айде на бебетата Simple Smile

# 95
ти си се потопил във фантазиите си ... Stop

# 96
Дейв,
има едно ниво, до което стигнеш ли, вече е много трудно да се върнеш назад. Хората зациклят, въртят се в кръг, не виждат изход, сковава ги страх, престават дори да мислят, какво остава да правят планове и да търсят перспективата. Колкото повече време минава, толкова по-стабилно се закотвят. Всичко се свежда до ежедневното оцеляване. За тях това е животът и тази е истината, колкото и някой отвън да им обяснява, че неговата реалност е друга - цветна, интересна и пълна с възможности.
Прав си, че всеки има избор и трябва да се мъчи да подобри качеството си на живот, но и те са прави, като казват, че не могат. В случая никой не греши.

# 97
Колкото хора,толкова и съдби.Ако всички с доход 600 лв.емигрират,кой тогава ще заеме техните места?Ще останат само висококвалифицирани кадри,които работодателите в България не могат да си позволят.Питам те тогава,като отидеш да пиеш кафе,кой ще ти го сервира/защото сервитьорката ще е в чужбина/?

В България е точно обратното. Липсват квалифицирани кадри във всяка сфера. Изключително трудно е да намериш такива кадри, защото те заминават за чужбина - там освен че печелят много повече, могат и да се развиват в областта си. Което не винаги е възможно в нашата мила татковина.

Ако погледнете обявите за работа ще видите, че работни места със заплата 2500 - 3500 стоят вакантни с месеци.

Когато България стане способна да задържа образованите, амбициозни кадри,тогава ще сме станали хубава държава и за сервитьори ще има наплив от африканци, азиатци и други националности, от бедните и развиващите се страни.

Тези квалифицирани хора, както и бизнес предприемачите дърпат нещата напред и създават условия за неинициативните, необразованите и инертните слоеве да живеят прилично.

Но докато това стане ще изтече много вода.

# 98
Не се караме за пари.Знаем и две, и двеста.

# 99
Доста обаче се отклонихте от темата като чета. Тя не беше ли за това дали безпаричието предизвиква дразги в семействата. Тук само правите разбор на заплати, възможности за емиграция и т.н

# 100
Никога не съм бил фрапиращо богат, но преди да дръпне моя бизнес, бях нормално за страната ниво. Всъщност точно ново 600 лв заплатка  Laughing Даже почнах на 400  Laughing Просто не знам какво е крайна бедност и вероятно затова си мисля, че от такова положение се излиза по-лесно  Peace

Като си разбрал  какво е крайна бедност защо се подиграваш с хората които  "Живеят мизерно" .Явно си станал безчуствено същество, което няма ценности и си плаща за да го уважават и обичат.

# 101
 JoyНе е разбрал, прочети пак.

# 102
  • Пловдив
Не знам в семействата дали се караме, но определено във всяка форумска тема за пари се изпокарваме.

# 103

Като си разбрал  какво е крайна бедност защо се подиграваш с хората които  "Живеят мизерно" .Явно си станал безчуствено същество, което няма ценности и си плаща за да го уважават и обичат.

Не си ме разбрала - правя всичко друго, но не се подигравам  Peace
Пожелавам ви от все сърце на теб и семейството ти, да си стъпите на крака и по 4 пъти годишно на море да ходите.
Но ти веднага реагираш като класически озлобен бедняк - тоя, богаташа, го обичат само ако си плаща, докато мизерниците обезателно покоряват всички само с личен чар (щото друго си нямат)

Не бъди такава, моля.
Освен това, чети - НЕ СЪМ разбрал какво е КРАЙНА бедност - дори и когато съм зимал 400, съм бил отговорен САМО за себе си. Не за семейство и две деца.  А това за онова време си беше съвършено ОК да си бутам от заплата до заплата.
Успех Ви желая, най искрено.
С какво се занимавате, ако не е тайна ?

# 104
Значи , всеки ,който не е помирисал академичния въздух след гимназията, много моля да не ражда.  Naughty

Това с избора е много забавно. И какво като спестиш пари за билет? Акостираш в Германия ( да кажем) и още на летището те чакат двама-трима с предложения за работа, и то само щото ти си решил , че имаш избор. Я стига, бъдете малко по-реални ,моля ви се. Наистина който не е живял в крайна бедност , не може да разбере какво е да седиш и да трепериш и за 600-те лева, които взимаш, защото ако утре стане така , че да не ги взимаш -загиваш просто. Не работата не се оправя, като метнеш позитивизма на рамо.

Общи условия

Активация на акаунт