До къде ни стигат парите и причина ли са те за дразги между нас

• 38 748
  • 712
  •   1
Отговори
# 165
Кажи некой план. Може и ние да го пробваме . На кой не му трябват пари?!!!

# 166
  • Tам през Атлантическия океан
Кажи некой план. Може и ние да го пробваме . На кой не му трябват пари?!!!
План за евакуация  Mr. Green

# 167
Като се зацикли в един кръг, няма измъкване - само мрънкане. Да му писне на човек да слуша/чете бе...........
Но съм учудена /не от вчера ест./ на мисленето защо не може да променим нещо, ако силно го желаем. Или е по-лесно да се мрънка?!
В тази криза само с мрънкане не става, трябва да си гъвкав. И все напред да гледаш...и нагоре. Защо в БГ не цъфти бизнеса с преквалификациите? Видях и темата за безработния дето "кучета го яли"...А, забравих...мрънкането е по-лесно. Пък и производство не остана. Поне в сферата на услугите...Знам ли?! Всъщност ...нищо не знам. Ако бях от мрънкащите още щях да съм си на мизерните 450 лв във Варна /от преди 10 г/. Ни до София щях да стигна, ни до тук...
По темата...никога не стигат парите, т.к. аз все още и още и още искам. Не за друго. Няма скандали. Има планове как да се изкарат още повече.

Това имах предвид и аз - като не устройва живота в Сусурлево, ми махни се от там. Спестяването не е благоденствие, спестяването е мизерстване. За мен е важно да се търсят начини да се изкарва повече, а не да се спестява повече. Ако ги няма там, където съм (на много места в България за съжаление е така), ми  ще се махна и ще ги търся другаде.  Но винаги е по-лесно е да се мрънка ...

# 168
  • София
А най-лесно е да се дават съвети отстрани! На чужд гръб и сто тояги са малко!  Mr. Green

# 169
който си е приел съдбата да си намери и душевния мир.
В един момент човек трябва да реши как иска да живее. На мен парите не са ми вече приоритет.
Приоритет ми е семейството, здравето, поколението. Не се виждам вече в корпоративна среда примерно,  бръмнала от сутрин до вечер, с връщане в 20ч. баня и лягане. Това сме го яли, не го щем вече. По-скромно предпочитаме да живеем и сме в мир с това.
Като си в мир със себе си и не мрънкотиш. Това е важния детайл.

# 170
  • София

Клеми, не съм казала, че е само нули- казах, че ако парите не стигат или трябва да се печели повече или да се харчи по малко ( ако мен си репликирала).
  Laughing Приех го буквално - или от 1000лв вдигаш на 10 000, или ако ще са някакви пикливи 2000 отгоре - зарежи, не си струва.  Joy

# 171
Махни се, та махни се! Но не се замисляте, че този  някой от Сусурлево често няма пари да стигне до София камо ли до заветната чужбина. Нито пък има вашето образование, вашата амбиция и вашия поглед. Нито пък е редно всички да са високообразовани, много интелигентни и да искат да емигрират.

# 172
който си е приел съдбата да си намери и душевния мир.
В един момент човек трябва да реши как иска да живее. На мен парите не са ми вече приоритет.
Приоритет ми е семейството, здравето, поколението. Не се виждам вече в корпоративна среда примерно,  бръмнала от сутрин до вечер, с връщане в 20ч. баня и лягане. Това сме го яли, не го щем вече. По-скромно предпочитаме да живеем и сме в мир с това.
Като си в мир със себе си и не мрънкотиш. Това е важния детайл.
Определено това е начина!
На нас ни стигат,спестяваме и се движим към мечта номер ..пореден,и сме доволни . Peace

# 173
  • Linz
Спестяването не е благоденствие, спестяването е мизерстване. За мен е важно да се търсят начини да се изкарва повече, а не да се спестява повече. Ако ги няма там, където съм (на много места в България за съжаление е така), ми  ще се махна и ще ги търся другаде.  Но винаги е по-лесно е да се мрънка ...
Спестяването не е нито благоденствие, нито мизерстване, а сигурност. Още повече когато има деца.
За теб едно, за друг- друго. На мен пък не ми трябва да изкарвам повече. Ценя повече това, което не може да се купи, а преследването на материални цели ми го ограбват.

Peace

# 174
Говорите за напускането на дадено място, като че ли става с телепортация.
Преди да се махнеш, трябва да си спестил. На чуждо място ще имаш разходи. Дори и началните разходи не са малко - билет до там, квартира (повечето искат и депозит вече), някакви пари, докато си намериш работа (защото не всички са висококвалифицирани и могат да намерят нещо предварително) и т.н.
А в много случаи - не можеш да спестиш.
Тогава и да искаш - пак не можеш да се махнеш толкова бързо...

А парите могат да не са приоритет за човек, който разполага с малко над минимума, т.е. не мисли всеки ден дали утре ще е на работа, дали ще може в края на месеца да си плати тока, дали детето му няма да се разболее и да трябват пари за лекарства.

# 175
Махни се, та махни се! Но не се замисляте, че този  някой от Сусурлево често няма пари да стигне до София камо ли до заветната чужбина. Нито пък има вашето образование, вашата амбиция и вашия поглед. Нито пък е редно всички да са високообразовани, много интелигентни и да искат да емигрират.
Аз пък хептен не разбирам защо се спряга емиграцията като универсално решение, при положение, че обикновено тя води със себе си ако не същите, то нови проблеми вместо предишните.
Конкретно по казуса с рехабилитацията и скъпите лекарства- съществува и в най добрия град за живеене в света. Естествено е трудно на някой, на който не му е дошло до главата, да го разбере и да си го представи на практика.

# 176
По вашата логика ни един с ниска квалификация и без такава не би мръднал и на йота. Я се огледайте в чужбина кой като численост е навън...Не са висококвалифицираните ест. Я вижте Дупница... Wink

2003 година решихме да спестим някой лев с мъжът ми и пътувахме София - Виена - София  с автобус на Ер Кона. Само ние и още едно момче /наш приятел/ бяхме с български имена в автобуса. Бях в шок.

Последна редакция: сб, 07 яну 2012, 13:43 от немирница

# 177
Но нека се развиват, пътуват, емигрират, ходят на гурбет. Просто не очаквайте от всички в лошо материално положение да правят същото.
Личните ми наблюдения сочат, че към емигрантския живот прибягват най-вече две големи групи- едната на висококвалифицираните, които наистина в чужбина получават в пъти повече от това, което в Бг, както и групата на хората с ниска или никаква квалификация /разбирай какъвто и да е занаят/ , които за същия като тук труд като емигранти печелят отново в пъти.

# 178
  • Варна
Хората с ниска квалификация в чужбина са готови да работят на няколко места работа, коята в България с презрение отказват.
Колко души познавате кои работят на повече от 1 работно място? Или с по-дълго работно време от обичайното?
Повечето хленчещи недоволници искат да са от 9 до 16:30ч. За да си гледат децата или да ходят на фитнес.

# 179

Чудя се от сума ти време как става тоз номер....??!!!

Общи условия

Активация на акаунт