До къде ни стигат парите и причина ли са те за дразги между нас

• 38 746
  • 712
  •   1
Отговори
# 195
Виж, Боги, гледната ти точка относно нежеланието ти да имаш деца явно изкривява представите ти за това, което другите искат да ти кажат.
За да съм ясна, давам пример със себе си- не работя именно за да си гледам децата и да, когато мога да ходя на фитнес. По-евтино ми, отколкото да ходя на работа.
Евала Каси за написаното!
По-евтино е ,по ефикасно и най-добро за децата (мое скромно мнение). Hug

# 196
  • Варна
Хората с ниска квалификация в чужбина са готови да работят на няколко места работа, коята в България с презрение отказват.
...
Хората с ниска квалификация в България имат изисквания. Колкото по- неквалифициран, толкова по- капризен, изискващ и с високи очаквания. Винаги съм се чудила на какво се дължи едностранчивото мислене на тези хора- винаги в посока какво ще получа и никога- какво предлагам насреща.
Иначе хора, работещи на две и повече места не познавам, но виж, всичките ми приятели не познават термина "работно време". Включвам и себе си, включвам и съпруга си, и баща си даже включвам.
Касита, Пини, темата е за това.

# 197
  • София
Винаги си имам едно на ум, като чуя как хора с деца се скъсват от бачкане.  Laughing Ама и двамата. В последствие се оказва, че има поне една баба, ако не и пълен комплект от две баби и двама дядовци, които гледат внуците. Някой нямаме тази екстра. И съвсем логично се налага да съобразиш работното си време с ДГ. И не до 16;30, но най-късно в 17:30 трябва да си се изстрелял, защото в 18:30 си намираш децата напълно облечени при охраната. Може и смешно да им е на някой, обаче на мен въобще не ми е смешна тази ситуация.  Wink

# 198
  • Варна
Е, тези деца нали имат и баща? Ако майка им следва да е в 17:30ч на входа на градината, баща им трябва да е готов с вечерята по същото време ли?

# 199
  • София
Е, тези деца нали имат и баща? Ако майка им следва да е в 17:30ч на входа на градината, баща им трябва да е готов с вечерята по същото време ли?

Не, но няма как И ДВАМАТА да работят като луди. Това казвам.  Peace За това единият неминуемо има претенции за работното време.

# 200

Боги,симпатична си ми,но не се включвай в неща,които въобще не знаеш  какви са и какво изискват  ! Peace
Всяка жаба да си знае гьола!

# 201
Ако нямат баща? Или бащата, както в нашия случай отсъства?

# 202

Вечерята и да не е в 17:30ч, уморено и гладно дете в края на работния ден най-вероятно ще доведе до дразги ако няма кой да го поеме.

# 203
  • Русе/София

пример - татко,който излиза в 7 сутринта и се прибира винаги след 8 вечерта,едва ли би си позволила да нямаш претенции за работното време,а и не само това.

# 204
Винаги си имам едно на ум, като чуя как хора с деца се скъсват от бачкане.  Laughing Ама и двамата. В последствие се оказва, че има поне една баба, ако не и пълен комплект от две баби и двама дядовци, които гледат внуците.

Няма баби. Има квалифициран персонал за всичко. Работейки с душа, без работно време, никога не ми е било трудно да си го позволя.

# 205
  • София
Винаги си имам едно на ум, като чуя как хора с деца се скъсват от бачкане.  Laughing Ама и двамата. В последствие се оказва, че има поне една баба, ако не и пълен комплект от две баби и двама дядовци, които гледат внуците.

Няма баби. Има квалифициран персонал за всичко. Работейки с душа, без работно време, никога не ми е било трудно да си го позволя.

Евала. Ние пък работим явно с друга част на тялото.   ooooh! ooooh! ooooh!
Някой хора е добре да слязат на земята. За малко...не за много.

# 206
а като са неквалифицирани служителите да бъдат използвани като роби ли?
Защо трябва да разрешават на работодателите да се гаврят с тях?
Има си законно установено работно време ( тук 38,5 часа на седмица)
Допълнителни часове се заплащат  150%  ( както за квалифицираните, така и за неквалифицираните)
Тези , които са паушализирали допълнителните часове, са ги включили в заплатата си предварително.

е...си робовладелското мислене имат някои тук  Twisted Evil

# 207
Приятно ми е - Богиня!, хаха, твърде идеалистична представа имаш явно за децата и тяхното гледане, с оглед мнението ти.

Смешни са ми и изказванията как видиш ли на, хората от селата трябвало да се изнесат към големия град (в повечето случаи се цитира София). Е, ок, но това става с пари. И то с не малко пари. Освен ако няма да спят по улиците, или на гарата като клошари. Дори и квалифициран кадър с образование и стаж му трябва поне 2-3седмици, за да си намери работа в София. Да ходи по интервюта и т.н.

Вълшебница, не всеки може да се похвали със същото. И какво, тогава такъв човек се нарича мързелив, нискоквалифициран и глупак, за дето стои и работи някъде, където чака на заплата.

# 208
  • Варна
Oх, сега и до робите стигнахме Simple Smile Забавно.
Забелязвам обаче, че тези, които най-много се оплакват, че парите им не стигат, най-силно държат на свободното време и приоритетите.

# 209
  • Русе/София

мога да те уверя,че на голяма част от работещите и душичката им излиза от работа.Не става само с душа......

Общи условия

Активация на акаунт