До къде ни стигат парите и причина ли са те за дразги между нас

• 38 745
  • 712
  •   1
Отговори
# 345
Аз веднага се сещам за богат, прост и необразован човек.Васил Иванов-Лучано. Mr. Green

Е, защо пък да е прост човека...  Rolling Eyes

Аз затова се коригирах леко, не се изразих много ясно.Имах предвид, че никога не е блястял с особен интелект, нито е бил някакъв гении на мисълта, но определено е успял.Друг е въпросът как точно...

# 346
От последното, sorsha, идва на дневен ред въпросът, можеш ли да забогатееш истински честно и почтено?

# 347
Янтра, хич не знам.

Пари могат да се правят и от неграмотни хора, зависи какво работи човек.

# 348
От последното, sorsha, идва на дневен ред въпросът, можеш ли да забогатееш истински честно и почтено?

Касита, ако изхождаме от примерът, който съм дала-не.

Но познавам и хора, за които смея да твърдя, че са натрупали известен капитал от професията си, а в последствие са го увеличили многократно, благодарение на усет, нюх или както искате го наречете.Обаче, става дума за по-специфична дейност.

# 349

Аз затова се коригирах леко, не се изразих много ясно.Имах предвид, че никога не е блястял с особен интелект, нито е бил някакъв гении на мисълта, но определено е успял.Друг е въпросът как точно...

Лошо няма - не е нужно всички да са на академично ниво.  Peace

Тц, според мен не можеш. Най-малкото все ще ти се случи някой път да прецакаш поне конкуренцията... а това нито е честно, нито е почтено, но понякога е необходимо. Целта оправдавала средствата... няма как.  Laughing

# 350
До определен момент може и да си честен, но бизнесът повлича, среща те с различни хора, поставят те в различни ситуации и лека полека се увличаш или биваш увлечен.

# 351
зависи докъде искаш да стигнеш.
 ако искаш да си от топ играчите например в търговията с прясно мляко, ясно, че играеш в друга лига с други правила. Но за дребен, среден бизнес, при който целта е да осигуриш спокойно ежедневие на фамилията, нямаш нужда от сложни схеми

# 352
Парите все не ни стигат... за разни скъпи глезотийки, защото с мъжа ми сме луди на тема техника. Обаче, за дневните, ежедневните супер необходими неща, за детето необходимото - имаме. Лишили сме се от излизания и много дрехи в името на техниката Mr. Green . Общо вземто се караме за пари, защото не можем да заделим достатъчно на всичките джунджурии, дето искаме. Но това да ни е проблема Crazy .
Но винаги има какво да се желае, важна е нагласата newsm10

# 353
Според мнението на един икономист (не му помня името), ако принудително се вземат всички пари и имоти от хората (нещо като национализацията при комунизма) и цялото това богатство се преразпредели по равно на всички хора по света, така че абсолютно всеки да има равен старт в живота, само след една година част от хората ще са удвоили тези пари, друга част ще си е останала на същото ниво, а огромното мнозинство просто ще е похарчило парите и ще бъде отново на нула.

И на мен ми е трудно да го проумея, но е факт че НЯМА недостиг на пари в света, но аз не знам как да стигна до част от тях и да ги удвоя, утроя и т.н. Факт е също така, че много предприемачи са фалирали, губили са милиони и пак са почвали отначало, и са се справяли. А някои не могат да отлепят от дъното цял живот.Дори и ако им се подаде те най-вероятно ще загубят парите и пак ще се окажат в изходно положение. Помните ли образа на Пурко от един стар български филм?

Ако мога да взема отношение и по темата за блоговете. Има печеливши блогове (не за чорапи обаче). Например този на Стив Павлина. В самия блог той има статия с данни как е започнал и колко е печелил месец по месец от блога си. Той е милионер и ако не се лъжа парите му са от писането.
Има и други печеливши блогъри, които ако не са станали милионери, то поне живеят доста добре вършейки работа, която ги кефи много. Ето тук един линк с таблица на приходите, които имат най-популярните блогъри
http://www.earningfair.com/2087/these-are-some-success-blogs-sto … become-a-blogger/

Това разбира се са силни примери, но истината е че на никой не му е лесно в началото. Митове са това с подадените пари. Ако не знаеш как, ще се провалиш много бързо.
Моята истина е, че трябва да се правят малки, но крачки в правилната посока. Може да отнема повече време, но е важно да се върви напред.Всеки ден!

# 354
  • На морето!

Тц, според мен не можеш. Най-малкото все ще ти се случи някой път да прецакаш поне конкуренцията... а това нито е честно, нито е почтено, но понякога е необходимо. Целта оправдавала средствата... няма как.  Laughing
Конкуренцията може също да бъде честна и почтена и много градивна, но пак стигаме до нивото, на което се е развил бизнеса. Едно е да се конкурират две съседни магазинчета за цигари и вафли, друго е големи вериги, които съвсем целенасочено работят по "изчистването" на малките и големите си конкуренти от пазара.
Иначе по темета- няма как да отречем, че е изнервящо да не стигат парите, а изнервените хора намират по-често причина за дрязги, отколкото спокойните.

# 355
зависи докъде искаш да стигнеш.
 ако искаш да си от топ играчите например в търговията с прясно мляко, ясно, че играеш в друга лига с други правила. Но за дребен, среден бизнес, при който целта е да осигуриш спокойно ежедневие на фамилията, нямаш нужда от сложни схеми

На същото мнение съм - поне такава е бизнес средата в България. Няма как да си топ и да си много богат и да не се намесиш в интересите на тези, които... да не влизам в обяснения за тях, че ще стане дълго, почти във всяка сфера е така. Но на дребно и средно ниво, може да си развиваш дейността и да си печелиш нормално и да зависиш от себе си - което определено за мен е по-добър вариант от това да хленчиш, че няма кой да ти даде едни 1000лв заплата за това, че си клатиш краката по цял ден. Въпрос на критерии - аз не искам разкош, искам да мога да осигуря спокойно съществуване на семейството си.

# 356
Да, де, ама за какъв среден и малък бизнес говорите за малките градове?
Там, където няма достатъчна покупателна способност на населението, не може да има и нищо доходоносно.
В един малък град са нужни само няколко магазина, едно-две заведния и това е.
Скука отвсякъде, защото хем ти се ходи на кино, хем, ако има кино - няма да имаш пари да отидеш.
Хайде, ще предлагаш някаква услуга, ама кой ще ти я ползва? Нито такси ще им трябва, нито чистене...
Ако е нещо занаятчийско, пък, как ще те изхранва всекидневно? Нито телевизори се развалят всеки ден, нито часовници, нито обувки...

# 357
  • София
Още ли темата не е стигнала и до Алекс Тю.  Mr. Green
За незапознатите, ето.

# 358
  • Пловдив
Още ли темата не е стигнала и до Алекс Тю.  Mr. Green
За незапознатите, ето.
Какво точно е това? newsm78

# 359
  • София
Това е момчето, което продаваше 1 пиксел рекламно пространство срещу $1. И така направил "поле" от ... забравих колко кв. см. и продава пространството за миниатюрни реклами.
Ето му историята.
Това по повод на блоговете, бизнесите без пари и пр. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт