Тихо се сипе пухкав сняг, изправи се МАЙ-чето вече на крак!

• 34 092
  • 699
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Деси, а как я правиш попарата?
Можеше да пробваш различни варианти  Peace
Мартаааааа Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Peace Peace Peace

# 91
Къщичке, не си некадърна...щото ако ти си - значи и аз съм Mr. GreenПросто има деца и деца...Нашите май ще са от трудните.
Гризини - зълва ми изпрати някакви органик от Англия, аз обаче не и ги давам, че не искам да я свиквам - едните си ги изядох сама, а другите още стоят...Тя милата, много органик неща ми изпраща - и закуски и бисквити и т.н.
МартаPraynig
Аз съм бясна - вчера ни гръмна бушонът, изгоря и нагревателят на радиатора и хазяинът иска ние да платим за поправката, дребен ремонт било...Мм казва, че ще е около 100 лв, баси. Няма да ги дадем тия пари, това не е наше, то си е закрепено за стената на апартамента. Twisted EvilТо златен ни излиза престоят тук. Миналият месец имаме 270!!!! лева ток. Нямам търпение да се изнасяме от тук Praynig
Жени  Hug Дано не е астма Praynig
На всички болни  Hug Hug Hug

# 92
Момичета,

ще повторя някои въпроси от по-горе, малко по-систематизирано:

Попарата- с какъв чай я правите? Сиренце по колко слагате?
Моят син хич не й се радва, та ако някой знае тайната да каже.

Кисело мляко-- между храненията ли давате? Има ли добра марка дето да можем да се доверим?
Захар слагате ли?

Бисквити-Давам да Хип, май са безглутенови, но тъй като вече е захренен с глутен трябва да търся някои други като свършат тези. Мляко с бисквити не съм пробвала, но това нащо терористче се буди така или иначе по сто пъти на нощ. Цока си и не виждам как ще го отуча !!

направо съм на края на силите с това недоспиване Sad

Преди да се роди дремех права цяла нощ заради киселините, сега пък съм дежурна...Блазе на тези дето имат спищи бебета!

И един въпрос извън темата, каква семейна кола карате и сте доволни?
Трябва да я сменяме нашата, а мъжа ми горкия нищо не разбира от коли и марки. Някоя среден клас искам, но пусто не знам...примерно като опел зефира, или рено сценик newsm78
Ако въпросът ми противоречи на правилата на форума, изтрийте го.
Аз по примера на Елфи за тигана и телевизора попитах

Последна редакция: вт, 10 яну 2012, 11:53 от lotxen

# 93
  • София
lotxen попарата я правя или с купен чай пакетчета най -различен взимам(без черен) или я правя с билки -имам събрани-мащерка,риган,шипки,жълт кантарион,липа.
В попарата слагам малко сиренце(колкото 1/2 капачка от безалкохолно-това се сетих за сравнение Laughing),малко масълце,малко захар,два и половина сухара и Дани си я хапва от раз.
Кисело мляко още не съм давала-тези дни мисля да пробвам

# 94
Геринце, Шени  Hug  bouquet мерси момичета Simple Smile

# 95
Хм, вчера по идея на Десинцето дадох 2 бисквити (на Хип) при яденето в 21 и… ми осигуриха 45 мин пауза т.е. в 00:45 бяхме готови за следващата "доза" Simple Smile Не знам какво става, но последните 3 дни имам ясен спомен как го оставям в кошарата и той заспива и на следващото ми събуждане е до мен в кревата. Явно вече сомнамбул го карам Wink ММ се шегува, че ще почне да крие ножовете и точилката, да не го изненадам Simple Smile

Ама тия бисквити много сладки, нещо не ме кефи толкова захар да давам...

SYMa, на ски ще ходим за 6 дни от 10.02. Направихме резервация, осигурихме и баба и сега се подготвям за парти - парти Simple Smile Дано времето да е хубаво…
А за завоите вкъщи - паднах от смях. В началото и аз "отварях" вратата на спалнята с главата на бебо, но вече съм по-точна с габаритите Simple Smile

къщичка в гората, за гризините - онзи ден попаднах в био магазин на Балев и се учудих колко гризини има - от пшеница, царевица, ръж, пръчици, бисквитки  и т.н. Единственият минус е, че имат и малко сол. Не са най-евтините, но специално в този магазин имаше кошница с намалени продукти, на които им изтича срокът на годност в края на месеца. Бяха на доста изгодна цена и взех 2-3 пакета хлебни пръчици, много се оцениха. Аз обикновено имам едни царевични бисквити от магазина до нас, които ги обожаваме, и ние и детето (купих по идея на Тони).

Знам, че медът се дава много по-натам (не е точно алерген, а може да се развие ботулизъм от бактерия, която нормално си е в меда, но бебетата не са готови да се справят с нея). За киселото мляко - зависи от майката / педиатърът.

milly, аз моят хубостник не го приспивам, научи се сам да заспива (поне това ми е малка отмора). Понякога ми липсва биберона (така и не пожела да я ползва), но сега ползвам кончето на ФП.

Марте, стискаме палци.

Шени, успех с търсенето на жилище, много е трудно. Ние търсихме около 1-2 години (не бяхме на зор), после 2 години чакахме да се построи, после 1 година ремонт…

За кола - ние караме Ауди А4 комби, много е икономична и удобна, но началната инвестиция не е малка. При избора търсихме - икономична, компактно комби, с добър брой въздушни възглавници и климатроник. Абе аз като почна да избирам нещо съм нетърпима Simple Smile

За кърменето през нощта - не ми е супер кеф, че малкият се буди по 123456 пъти през нощта да ме търси, но пък съм много щастлива, че се кърмихме и още се кърмим успешно. Другото ще мине - замине.

Попара не съм правила още.

# 96
Попарата я правя със сухари на Хип, малко козе сирене /обезсолено/, масло, чай - лайка /пакетче/ или шипки и малко захар, но не иска. Не знам кое не му допада. Сирене му дадох ей така - яде го. Чай пие - не знам защо не иска.
За кърменето през нощта - откакто слагам бисквите не яде нощем, но пак спи при мен, защото мрънка. Като го взема или се нагажда по мен - обикновено спи с дупето към мен, свит и аз така и го гушкам. Или спи по гръб с качени крака върху мен, да е гигурно че няма да избягам. Не знам как ще се отучваме. На една позната голямата спи още при тях на 5 г.  #Crazy
Кисело мляко не съм давала - мисля след годината, да пробвам да квася  Peace

# 97
Ха здравейте и от мен. Използвам да се включа докато Дани се е заиграл на стола. В момента и обядва, но явно му е много интересна играта(блъска и хвърля една капачка и една подложка на земята и аз му ги давам отново) и отвреме на време му подавам лъжичката. Рядко се случва да яде така бавно Laughing
Днес закусва кус кус за първи път, взех на Плазмон. Много е дребничък и се вари за 2 мин, та съм доволна, че супер бързо се готви. Сложих му малко сиренце, масло забравих. Много му хареса. Та на въпроса на Силвиа - Дани също няма зъби, не му е никакъв проблем да го яде. Но да добавя, че той отдавна яде ориз и е свикнал. Откакто се захранваме, забелязах че предпочита храната да има малки парченца, хубаво пасираните по не ги харесва.
Така изядохме си пюрето, сега ще му дам парченце сварено цвекло и ще пиша после, че трябва да го гледам докато го яде.
Леле голям кеф. Много му хареса. И как спокойно си го отхапв и дъвче с беззъбата си уста Laughing. Всичко около него е червено, ама здраве да е.
Бисквитки яде от тези дето Тони ги каза, оризовите. Намерих без сол в ДМ. Иначе навсякъде има, но имат и сол, което не мисля че е голям проблем, щото и без това са доста безвкусни и едва ли е много. Но като има без, купувам от тях. Гризки и други подобни ще гледам да не давам, докато мога. Затова винаги където ходим му нося от неговите, ако види някой да яде и почне да мласка да има какво да му дам. все още не прави разлика какво има в ръката си и ще използвам докато ми се получава Laughing. За сега с голям кеф си играе с пълни пакети с гризки, бонбони и шоколади. Ще използвам докато не знае какво има вътре Mr. Green.
Попарата - правя я само с масло и сирене. Много любима закуска откакто я яде. Чай забравих да купя, а ММ ме подиграва че ми свидел чая. Захар не слагам и няма да слагам докато яде всичко без. Даже и бисквитки не му давам, опитвала съм ги и ми се струват много сладки. Засега единственото в което е имало захар са сухарите. Каши и плодови пюрета съм купувала само без захар, освен ако няма в тях без да е описано на етикета. Повечето плодове които е ял са били домашни и сладичкото му е от там. А и бананче хапва доста често, така че не е лишен от сладост Laughing. Но като съдя от досегашния му апетит и от това как хапват майка му и баща му, след време ще си навакса със захарта предоволно Mr. Green
Милли една позната свекърва (няма да уточнявам коя Mr. Green), имаше същите желания като на твоята, но както Хоуп беше казала "не е попаднала на снаха" и известно време също като твоята не виждаше внук си, въпреки че и те живеят в една къща. Та въпреки че хич не и се ще и се налага да слуша малко повече. А за заспиването се отчаях когато една приятелка ми каза, че 4 годишния и син все още заспива само когато някой го гушне Sad. Имат и малко момченце, на година и 2 месеца, той от бебе си заспива сам. Та при тях баткото е с приспиването Mr. Green.
Марте  Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig
Жени и на вас като на Хера стискам палци да са грешни предположенията за астма Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig
Нова мама честита осма месечинка на Жорко smile3525! Да е жив и здрав!
Сополите още си текат, но все са течни и продължавам да се чудя дали да звъня на доки. Като че не му хъркат гърдичките. И в гърлото се зверих Shocked ама не видях червено, което не значи че не е де, та още се чудя.

# 98
Zа кус-куса някой беше питал, правя го по 2 начина - варя 2 с.л в 250 мл вода, като се свари /той е готов за 3-4 мин/ слагам масло, обезсолено сире и малко захар. Другият вариант е изливам ако е останала някаква вода и слагам 1 бурканче плодово пюре на Gerber от 130 г. Няма нужда дас е пасира, ако бебето няма зъби и Павел няма и го яде без да се дави. Кус-куса е по-малък от леща и емек.

# 99
Юхууу!
Започвам да отговарям докато не съм забравила:
попара - правя я с хляб(но не пресен а от 2 дни примерно), защото пробвахме какъв ли не сухар и не я искаше. Добавям на върха на лъжицата масло, малко захар и сиренце колкото чаена лъжичка и чай- купувам си пакетчета от магазина. Ядем като невидели.
Бисквити -давам на Плазмон, но само в киселото мляко.
Кисело мляко -захранихме се с домашно кисело мляко и много и хареса, но оказа се че не може да си взимаме редовно и когато останем без мляко си купувам от магазина. Сега си взимам от Лидл едно "пилос" не знам колко е истинско, но много и харесва. Яде го без захар. Само кисело мляко или понякога и слагам бисквити.
Аз също се интересувам от въпроса с купеното кисело мляко, така че ако някой има наблюдения кое е най-хубаво ще се радвам да сподели.
За кола- ние имаме голф 3 комби-дизел. Доволни сме от него.
dеssince- чувала съм, че чая от лайка много деца не го искат, защото има специфичен вкус. Аз също не мога да го пия, например. Пробвай с друг чай. Успех  Hug

# 100
ГериСян как правиш кус куса.Замислям се и аз да почна да му давам ,за разнообразие да редувам с попарата.Но аз ще трябва да го пасирам кус куса защото нямаме зъбче и сигурно ще се дави.

Ами как - взела съм кус-кус на Плазмон! Във вряща вода (около 250мл) слагам три лъжици от кус-куса, вари се там около 3 минути, докато омекнат, после изцеждам малко от водата (не цялата, щото то си набъбва малко), слагам сирене (колкото една кибритена кутийка), слагам масло (колкото два нокътя на ръката  hahaha) и туй то.
Захар не слагам! Щото пък яде бисквити със захар на Плазмон на вечерно ядене с млякото, тъй че му стига захар за деня! Отделно е плодовата захар Peace
Еди има един зъб, ама да не мислиш, че е нещо по различно като го има... дъвче, гълта, ама много му харесва.

За попарата - слагам три начупени сухара. Слагам сирене, слагам масло и заливам с чай.
Чаят до вчера слагах от този нощния успокоителния от Хипп, обаче вече ще слагам от нормалния чай, имам домашно набрана липа. Купила съм и пакетчета лайка и шипка, ще редувам...  Peace

Да ви питам - Вит. Д с мляко ли задължително се дава? Щото аз давам по принцип сутрин, и сега като яде попара или пък кус-кус то няма мляко в него - таа става ли така?

Марте, стискам палчета!!!! Praynig Praynig Praynig Praynig

п.п. Има ли някой с такова столче?
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=8332&cat=68

Последна редакция: вт, 10 яну 2012, 16:03 от ГериСян

# 101
  • при палмите и алигаторите,FL
Темата ни почва да умира май  Sad

ааааааа, няма да ни умира темата. Ей сега като отпочнем да празнуваме рожденните дни, и ще настане купон след купон и партита и ехаааааааа  newsm44 newsm44 newsm44.
Втоя ред на мисли все се замислям за заглавие на темичка през февруари, тогава късметчето ни Тони ще празнува първи рожден ден/роден е на моята дата,  Heart Eyes/ момичета  помагайте с идейчици Hug.
Хоупи, аз не давам на Моник цяла бисквитка от оризовите, отчупвам ѝ 1/4 или по малко, тя си държи с ръка и си гризка.
за попарата, аз не давам но да си кажа, защо не пробвате с тоя бебешкия чай на ХИП , нали си е чай за бебета.Билките са хубаво нещо, но дали са подходящи за малки дечица newsm78 .

за кола, не мога да погна.Ние в Бг имахме микробус/Фолксваген-транспортер/.Голямо, широко, удобно.Товариш всичко, количката дори без да се сгъва, Соничка се возеше отпред при нас.Пътувахме си тримцата отпред и ни беше добре.
На една позната голямата спи още при тях на 5 г.  #Crazy
  Embarassed Embarassed ,  на 5и половина е, но не иска да спи сама, отделно, че иска да лягам с нея за да заспи, пазари се и за гушене, но аз кърмя бебето и някакси не мога и двете да ги гушкам.

Марте Hug Praynig Hug

# 102
  • Сливен
Привет и от мен Simple Smile
Докато Ели спинка да  се отчетем и тук Simple Smile

ДеСимонка, голям смях с това ваше гърне  Joy Аз още не съм купила за Ели Simple Smile Wink

elissee, пиши по честичко мила Wink Много се кефя на постчетата ти Simple Smile

ГериСян, изключително неприятна ситуация с падането и лъжата Sad Важното е Еди да е ОК Hug А за лъжата  Whistling, много мразя и аз да ме лъжат...
Честит ти лаптоп Simple Smile да си го ползваш със здраве Simple Smile

Mary Lu, честито ви християнче Simple Smile  Hug  bouquet

zazka, дано бързо оздравява малката сладуранка... Hug

къщичка в гората, честито ви кръщелниче Simple Smile Да е здравичко и много послушно Simple Smile

Maria_I, дано не е АБКМ и всичко да отмине  Hug, но все пак се консултирай и с педи... И аз по принцип знам, че в повечето случаи се проявява дори и при кърмене, ако майката консумира продукти от краве мляко, но може да е някоя по лека форма...  Thinking

marietta_g, много се радвам, че сте си в къщи Simple Smile няма по хубаво от това  Heart Eyes и браво на малката сладуранка, че е толкова пъргава Wink А относно кг-мите - май сме едни от най-фините за сега Simple Smile Последно на 7 месеца бяхме - 67см и 6640г, така че спокойно Simple Smile

jenny_b, nellyli, бързо оздравяване на Митето и Елито Hug  Hug Hug

SYMa, дано нищо му няма на Ники  Hug И аз много се страхувам да не я ударя някъде... Иначе акото на Ели засега е ОК... Може би тогава нещо е раздразнило стомахчето, но въпреки това ще и дам от тези прахчета, те са си пробиотик и не вредят Simple Smile Бях чела също, че ако бебето много се лигави е възможно да се появи малко слуз в акото, а ние направо не спираме с лигите и чесането на венците, но за сега имаме само 2 зъбчета Simple Smile

Lussy, как сте? Нещо се изгуби от хоризонта?  Thinking

Норе, на мен ми препоръчаха бисквитки на Плазмон, но не съм и слагала за сега... Обикновено и слагам в плодовото пюре от тях... Ели за сега изпива около 180-210мл вода с 6-7 л Аптамил вечер около 23.00-23.30 и се буди сутрин около 7.00-8.00 и хапва пак толкова, но през деня никак не е благосклонна да хапва толкова много... Около 10.00  яде около 50-60г плодово и АМ 60мл, по обед около 100г зеленчуково или месно пюре с 30мл вода и 1л АМ, следобед и правя каша с около 70 мл вода и пак около 60мл вода и 2л АМ, после около 20 часа ако е гладна хапва 90мл вода и 3л АМ... Като се има впредвид, че това е в най-добрите случаи Simple Smile

Марте, стискаме палци  Hug

Честита месечинка на вчерашните - Лазар на лава, Валентин на Maria_I  Hug
Честито и на днешни месечинковци -Виктория на Джей, Филип на Hope, Георги на nova mama и Даниел на ljufis.
Да са здравички и много усмихнати Simple Smile Hug

Хубав следобед Simple Smile

# 103
Втоя ред на мисли все се замислям за заглавие на темичка през февруари, тогава късметчето ни Тони ще празнува първи рожден ден/роден е на моята дата,  Heart Eyes/ момичета  помагайте с идейчици Hug.

На годинка става нашето талисманче и вече не е малчуганче Simple Smile
Най-нетърпеливото ни бебче на годинка става вече

# 104
Предполагам, че знаете, че шипката малко затяга коремчето.
Аз не излязох с количката днес, че имах да върша един куп неща. И много съжалявам...Борихме се повече от час с приспиване, накрая заспа в мен и като тръгнах да го местя след час и половина..се събуди и сега е малко кисел. Обикновено спи по 2-3 часа. Нито работа свърших, нито си починах, ни дете се наспа. А и няма да заспи до довечера.
Точно това най-много ме притеснява, че кой знае кога ще свикне сам да заспива. Той ако заспиваше с гушкане - ок.. Като усети, че искам да го приспя - започва пищене, не иска да спи и много добре разбира. Вътре вкъщи заспива случайно, докато зяпа нещо и е гушнат,със затиснати ръце /не винаги ми позволява/..ама първо солидно трябва да пореве..Пффф.
Аз също не съм купила гърне, но съм чувала, че са успешни тези пеещи гърнета.
И на мен ми се е случвало да го чуквам тук-там, ама най-често той се удря в кошарката, почти всичко е оградено и обезопасено, но един край да е открит - там ще се удари.

Общи условия

Активация на акаунт