Кое АМ избрахте за вашето бебче #2

• 37 316
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
Май съм пранатягала бибероните,защото от няколко хранения не ги стягам толкова и не се дави,НО сме с ново 20!Запек!Дали не е от прехода от кърма на АМ,защото до онзи ден имаше по няколко хранения само на кърма а от 2 дни е само на АМ.От вчера не е акал.Давам и лефакс...След обяд педи и на дом.посещение и ще я питам,но дайте и Вие мнение.

# 646
Алексис, защото запичат почти всички деца, и то много. В НАН има прекалено голямо съдържание на желязо и като цяло продуктите за бебета на Нестле не са на ниво. На Нестле Алете - да.
А Фризо са си не особено качествени млека като цяло и се предлагат в съвсем ограничен кръг държави.
Разбира се, има много деца, на които им понасят, няма лошо. Просто при толкова избор на много по-качествени млека не бих ги избрала  Simple Smile

# 647
и аз подкрепям Блонди Peace
ditka_sl няма място за притеснение, за 1 ден в който не е акал, не му давай нищо разхлабващо, дори и днес да не се изход детето, пак не е толкова притеснително. Напълно възможно е и да е от прехода, кърма-АМ. Изчакай и днес и тогава вземи мерки.

# 648
Алексис, защото запичат почти всички деца, и то много. В НАН има прекалено голямо съдържание на желязо и като цяло продуктите за бебета на Нестле не са на ниво. На Нестле Алете - да.
А Фризо са си не особено качествени млека като цяло и се предлагат в съвсем ограничен кръг държави.
Разбира се, има много деца, на които им понасят, няма лошо. Просто при толкова избор на много по-качествени млека не бих ги избрала  Simple Smile

Ясно! Hug

# 649
Идва педи и пробва с термометъра ,но не иска,по- късно пак ще пробвам Sad.Каза също да минем на Аптамил.Така че тати утре ще ходи да вземе  и дано мине.

# 650
  • Berlin
Не мъчете детенцето с тоя термометър. Нашата лекарка ми е казвала да се притеснявам, ако не е акал 3 дни и повече, преди това не е запек.

# 651
Не мъчете детенцето с тоя термометър. Нашата лекарка ми е казвала да се притеснявам, ако не е акал 3 дни и повече, преди това не е запек.
и аз съм на това мнение, изчакай, ние не сме акали по 3 дена. Ние сме на Селия,
Френско е , с Бифидус ефект .Не е толкова рапространено на пазара. Много майки не са чували за него, но след толкова смяна на АМ се принудихме да пробваме и това. Малката много добре го прие, всеки ден си ака и няма никакви проблеми . Ако искаш позаинтересувай се, голяма и малка разфасовка има , на прилична цена. Peace

# 652
ditka_sl, изчакайте си бебчо да се изака нормално и виж консистенцията, ако е каша не е запек, може би усвоява всичко и няма какво да ака, ако е твърдо еогава е запек. Гледайте дали коремчето е твърдо, подуто, болезнено и така. С дъщеря ми съм имала случай да я чакам 6 дена и е акала на 7-мия ден нормално, знам, че ви се струва много, но пък нямаше надут и болезнен корем, не е плакала, нямаше газове, но пък беше и на кърма. Май към термометър се привикваше и прави червата наистина лениви, свикват да акат само така, затова внимавайте. Ако се окаже наистина запек имаше едни сиропче ЛАКТУЛОЗА МИП.

# 653
Не успях да прочета всички постове но .........да споделя и моя опит с АМ.Ужас.На 10тия ден спрях да кърмя защото бях доста болна и се наложи да пия много силен антибиотик.От там тръгнаха мъките ми.Започнах с ФРИЗОЛАК, тъй като това даваха в болницата, запече се.Сменихме с НАН-започна да повръща.Минахме на Фризовом, трудно минава през биберона и бебето не може да се наяжда-заспиваше от това, че се изморяваше да смуче и след 30 мин пак гладно.Реших да купя Аптамил.Най хубавото, най скъпото...само и само да нямам грижи с яденето.Перфектното мляко, детето го яде, не е запекато, не повръща, минава лесно през бибата..........в един омент започнаха едни обриви.Пъпки от които течеше жълто-прозрачен секрет.След консултация с личния лекар стана ясно че има алергия към съставката на кравето мляко.6  месеца на ФРИЗОЛАК НА.През цялото това време пак си беше запекана и акото и беше маслено зелено.Не съм слагала термометри, и някакви растения които са ми казвали за изакване.Като видя че стават няколко дни в които не е акала давах чайче БЛВИТ Л и до 24 часа акаше.На 6 месеца беше следващата ни консултация с личния.Той каза пак да я пробвам с обикновено АМ.Който е купувал АПТАМИЛ знае,поне преди, в кутия бяха по 2 пакета.Единия ми беше неотворен и започнах да и давам от него след което пак се обрина, малко по-малко но все пак пак мина на НА.На 8 месеца пак  я заведох при Джи ПИто и той пак ме посъветва да я пробвам.Отидох в съседния магазин и купих 1 кофичка кисело мляко БОЖЕНЦИ-висок %.Мляко, вода и захар директно в шишето и в устата.Никакви обриви, никакви секрети, никакъв запек.От страх вечер продължих да и давам на заспиване НА мляко.Докато не я минах, съвсем скоро само на кисело.Стана маниачка на тема мляко.Умира за мляко.
  Сега единственото мляко което не бих дала, ако се наложи да храня с АМ, е АПТАМИЛ.

# 654
След посещението на педи и неуспешния номер с термометъра,таткото ходи за Аптамил.Изака се с много мъки вчера в 6ч. сутринта.Беше зелено и на гъста каша.После цял ден отново не е акал и вече пак минават 24ч.Колко пъти е нормално да се изхожда бебе на 1м.,хранено с АМ?

# 655
по принцип всеки ден, но дори ако не е акало и 3 дена не е за притеснение, в началото им са зелени акитата, изчакай малко за да привикне стомахчето към млякото. Изчакай една седмица, давай му чайчето БЛВИТ Л както ти е писала ru-di . ако не чакаш няма как да разбереш дали е от млякото и дали трябва да го смениш. Давай да пие водичка.

# 656
Благодаря Ви!Ще чакам няма какво да се прави.Водичка давам ,че и жълтеницата чистим още.

# 657
Благодаря Ви!Ще чакам няма какво да се прави.Водичка давам ,че и жълтеницата чистим още.
тя жълтеницата няма общо с водичката по принцип, особено пък подсладената такава. Билирубинът се изчиства с изпражненията, а не с урината, т.е. трябва да хапва и ака детето Simple Smile

# 658
Беше зелено и на гъста каша.
Зелено ако и запек може да е симптом за непоносимост на червата към белтъка в кравето мляко(маймина доста време от както се бях сблъскала с този проблем и се надявам да не се изразявам неправилно).Отиди при някой друг лекар, може и спец.който се занимава с алергии.Моята нямаше и месец като и откриха алергията но тя сепрояви с обрив и последствие се запече.Всичко се случи когато преминахме от кърма към АМ.Мисля че няма какво да свиква с млякото.Стомаха и червата или го приемат или не.Ако се окаже това се минава на НА мляко.Нищо страшно няма израства се.

# 659
Беше зелено и на гъста каша.
Зелено ако и запек може да е симптом за непоносимост на червата към белтъка в кравето мляко(маймина доста време от както се бях сблъскала с този проблем и се надявам да не се изразявам неправилно).Отиди при някой друг лекар, може и спец.който се занимава с алергии.Моята нямаше и месец като и откриха алергията но тя сепрояви с обрив и последствие се запече.Всичко се случи когато преминахме от кърма към АМ.Мисля че няма какво да свиква с млякото.Стомаха и червата или го приемат или не.Ако се окаже това се минава на НА мляко.Нищо страшно няма израства се.
когато ние уж направихме алергия към белтъка на млякото, бяхме на 30 дена, прояви се с обрив по лицето , шията, тила и раменцата. Не бяхме се запекли, напротив имахме разстройство. Консултирах се тогава с много лекари- педиатри, минахме на Хипоалергенно мляко, едно не и понесе , взехме друго, на Аптамил беше най хубаво. Така с разстройство бяхме доста време до към началото на захранването/ имаше и случаи когато беше чиста водичка/. Акото е зелено защото се окислява в червата когато мине период от време и бебчето не се е изходило. Когато е на кърма изпражненията им се променят , а когато е на АМ обикновено не си променя цвета често/жълто или зелено/. Нашата педиатърка обясни така ,  да не се шашкам ако е зелено, не означава че е настинала, тъй като тя се роди декември месец, и с майки които съм говорила, споделят за техните деца, че в голям период от време изпражненията  са били зелени на децата им. След навършване на 4месеца. заведох Тедито на дерматолог. Докторката каза, че ако е имала алергия то тя не се проявява на едно място, а по цялото тяло. Предложи да я тестваме като сменим млякото с обикновено АМ, и сега до ден днешен сме с него , няма повече обриви, няма хипоалергенно мляко  Simple Smile.Така че ако се обрините по цялото тяло тогава се смята за алергия към белтъка на млякото и пак специалист трябва да го докаже. Не бързай с изводите, не се шашкай/ знам аз колко бях когато се роди дъщеря ми/, прави това което мислиш за най добре, храни си бебчето на всеки 3ч., давай му водичка постоянно колкото иска в тия жеги , и изчакай. И аз съм действала няколко пъти с термометъра, но не е привикнала, сега като я усетя че се напъва да ака, свалям памперса и натискам крачетата към коремчето да и помогна. Писах ти и за млякото "CELIA"..  не дразни стомаха , приятно е на вкус, позаинтересувай се. Peace

Общи условия

Активация на акаунт