Търся жилище под наем или ходене по мъките

• 80 260
  • 937
  •   1
Отговори
# 840
  • София /Абсурдистан
Bliss ако на някой от наемателите ти му изчезне някоя скъпа вещ, ще се видиш в приключение. Логично е, когато става въпрос за кражба, полицаите първо да попитат кой друг освен живеещите в апартамента има достъп до жилището. Не говорим колко недобросъвестни хора има и с цел лично облагодетелстване могат да обвинят някого ей така, без да е виновен изобщо. Върви после доказвай, че нямаш сестра.

# 841
Bliss ако на някой от наемателите ти му изчезне някоя скъпа вещ, ще се видиш в приключение. Логично е, когато става въпрос за кражба, полицаите първо да попитат кой друг освен живеещите в апартамента има достъп до жилището. Не говорим колко недобросъвестни хора има и с цел лично облагодетелстване могат да обвинят някого ей така, без да е виновен изобщо. Върви после доказвай, че нямаш сестра.

Ами да докажат. На мен съвестта ми е чиста и нямам никакви притеснения относно няколко разговора с полиция. А най-логичното нещо на света е да имам ключ от собственото си жилище.  Peace

# 842
Да ви питам нещо.

Душът в банята не работи, защото водата не стига до слушалката, а направо тече през шлауха. Хазяйката знае за този проблем, защото предната наемателка й е казала при изнасянето.

Кой трябва да го осигури този душ? На мен ми е неудобно да й звъня за такова нещо и си взех един комплект за 30 лв., но...

# 843
Обади й се, кажи че си купила и да ти го приспадне от наема. Peace

# 844
  • София и там където не се пуши
Обади й се, кажи че си купила и да ти го приспадне от наема. Peace

Точно така.

# 845
Не ми е удобно така  Blush
А и жената може би е щяла да вземе само шлаух да речем. Има слушалка + шлаух за 15 лв. Аз взех такива за 30 лв.
Както и да е. Мина замина. Питам, за да знам занапред.  Blush

# 846
  • София и там където не се пуши
Като е по-скъпо, ще е по-качествено, а запази слушалката за резерва.

# 847

Колко добре те разбирам  Wink Надниквала съм в темата за жените-везни и съм запомнила, че имаме рожден ден на една и съща дата    Simple Smile
От два месеца съм в нова квартира, бойлерът протече, бушон изгоря, сега пералнята е на ремонт...  Confused Много ми е неудобно да звъня на хазяите за повредите, мъка голяма  Blush

# 848
  • София
Не се притеснявайте да звъните на хазяите за такива повреди. Нашият наемател звъни и ако не може някой от нас, изпращаме човек, който да отстрани повредата. В началото на месеца се счупи нещо на пералнята, дадохме координатите на сервиза и аз самата звъннах, за да помоля да отидат.

# 849
Ох, явно търсенето и предлагането е свързано с проблеми и за 2те страни. От сутринта съм на нокти, заради брокерското съсловие. Май с течението на времето все по-некоретни стават. Искам да си пусна имота сама от ч.л. за ч.л., с опит съм в бранша, макар и стар, но ей такова чудо не бях виждала.

Стискайте палци да попадна на свестни хора и този път.

# 850
В апартамента има още неща за дооправяне - някои мебели не са сглобени, домофонът не работи. Все още не спя там, не само заради това, но и това е добра причина. Та, аз съм казала да си ги оправят и си е техен ангажимент да го свършат. Аз мога да намеря майстор да ми сглоби нещата, но не смятам, че е редно. Да, неудобно е да им се звъни за всичко, но след като им плащам за нещо, то очаквам да е окей и си влиза в договора.
За ключа - те искат да ми дадат всички ключове, настояват. Дори ме съветваха да си сменя патрона - аз лично не възнамерявам засега. Те го искат за свое спокойствие и ги разбирам, но първо не ми се занимава, второ им имам известно доверие, не изглеждат крадци или навлеци, които ще ми влизат без предупреждение да гледат какво става:) И без това ми дойдоха в повече всички разходи, а има и още, само патрон ми липсва. Щом ще ми дадат всички ключове вярвам, че няма да има поводи за притеснение.

# 851
  • София
Пак се разписвам в тази тема. За съжаление съм лоша наемодателка, защото си гоня наемателите.Имат сметки неплатени към топлофикация от миналата година!!Проявих нужното търпение, но бях до тук.До края на месеца да излизат! Ще си поема разходите, но съм силно разочарована от безхаберието им.Такова нахалство!

# 852
След спора миналата седмица за ключовете се консултирах със застрахователен консултант и той ми изясни следното:

Когато собственик прави застраховка на имота правило е да има ключ в него, а когато застраховащият е наемателя, обикновено се сменя патрон/предават ключовете.

Адвокатът ми е твърдо против да се сдават всички ключове и достъпът на собственика да е ограничен.

Досега, не ми се е налагало да влизам без предупреждение, даже съм призовавана да го правя при отсъствие- да поливам цветя, при отчитане на измервателни разни и пр.

# 853
  • На земята, която е всъщност звезда.
След спора миналата седмица за ключовете се консултирах със застрахователен консултант и той ми изясни следното:

Когато собственик прави застраховка на имота правило е да има ключ в него, а когато застраховащият е наемателя, обикновено се сменя патрон/предават ключовете.

Адвокатът ми е твърдо против да се сдават всички ключове и достъпът на собственика да е ограничен.

Досега, не ми се е налагало да влизам без предупреждение, даже съм призовавана да го правя при отсъствие- да поливам цветя, при отчитане на измервателни разни и пр.

Дали това не е ключовата думичка в случая?  Thinking

# 854

Дали това не е ключовата думичка в случая?  Thinking

Със сигурност, но все пак жилището е нейно.

Общи условия

Активация на акаунт