Търся жилище под наем или ходене по мъките

• 80 270
  • 937
  •   1
Отговори
# 825
Titina, примерът ти не е относим към България.
При 4 имота, които давам в момента в България примерът ми работи
Примерът ти работи, защото на никой от наемателите ти не му е изчезнала все още скъпа лична вещ. За мен е недопостимо разни хора да се разхождат там, където са ми личните вещи, а аз да не стоя и да ги гледам в ръцете какво правят.

# 826

Прелиташ от САЩ за да отключиш на майсторите да ремонтират бойлерите в четирите имота в България или какво?  newsm78 Някак си съвсем не ти вярвам, но пък във форумите може да се пише всичко.

Последна редакция: пн, 21 май 2012, 14:55 от Анонимен

# 827

Но тук разчитаме само и единствено на добрата воля на наемателя. А когато тя липсва? ...

Ако наистина липсва добрата воля, и умишлено не желае да осигури достъп, спокойно може да си сложи едно резе от 2 лв. и пак не можеш да влезеш, нищо че си с ключ.

При нарушаване на точка от договора, включително за отказан достъп при нужда, договорът се прекратява и собственикът си връща владението, с ключ, ключар, разбиване, според случая, + свидетели.

Само, че резе лесно се разбива, ако съм отключила бравата.
В моя случай бравата струва N- лева...(лошо ми стана като ми казаха цената). Може да се прекодира безброй пъти, НО..... освен прекодиращия ключ трябва и поне един ключ от комплекта (по принцип всички, но поне един), който след прекодирането става с новата комбинация, а всички останали са неизползваеми (ако и те не били в момента на прекодиране). Т.е. избора е следния: 1. да задържа ключ в случай, че се наложи прекодиране (и всякакви други галимации - авария и т.н.; 2. Да искам втори депозит от наемателите в размер на цената на нова брава;

Схемата със смяна на бравата пак е същата. При неоторизиран опит за смяна - блокира. Предупредени са за това.

Аз няма интерес да дразня и да се карам с наемателите ми. Имам интерес те да са доволни и да си плащат наема на време. Нищо повече. Но понякога наемателите са да кажем "демотивирани" да си плащат сметки, наеми, и т.н.  Mr. Green

Последна редакция: пн, 21 май 2012, 14:57 от Анонимен

# 828
Каква брава ще сложиш на имота си и какви ограничения/ползи ще ти донесе тя, това си е твое решение  Peace съветите ми са към наемодатели, които не желаят да имат ключ, тогава умишлено се подбира брава, която не носи такива ограничения. Все пак не всеки от нас може да е винаги в града, а и има доста наемодатели, които живеят далеч.

# 829
Каква брава ще сложиш на имота си и какви ограничения/ползи ще ти донесе тя, това си е твое решение  Peace съветите ми са към наемодатели, които не желаят да имат ключ, тогава умишлено се подбира брава, която не носи такива ограничения. Все пак не всеки от нас може да е винаги в града, а и има доста наемодатели, които живеят далеч.

При готово жилище, което се отдава в посочения вид и с посочените условия - няма да сменям брава за стотици левове заради възражения на наемател. Има избор: ключ или депозит. И трета опция на избора - не наема жилището. Никого насила не съм накара да се съгласи. Сами са направили информиран избор.

П.С. Бравата е умишлено избрана да е такава именно заради ползите, които носи.  Peace

# 830
...Има избор: ключ или депозит. И трета опция на избора - не наема жилището. Никого насила не съм накара да се съгласи. Сами са направили информиран избор.

Така е, всичко е въпрос на договорка  Peace

# 831

Прелиташ от САЩ за да отключиш на майсторите да ремонтират бойлерите в четирите имота в България или какво?  newsm78 Някак си съвсем не ти вярвам, но пък във форумите може да се пише всичко.
Не във София за имотите се грижи на съпругът ми сестра му, иначе за другите брат ми- няма проблеми - имат пълномощни - подписват договорите,надзирават. От години работя с един и същ брокер - опитах се да го сменя, т.е. дадох шанс на дриг - не се справи.  Дали ми вярваш или не си е лично твой проблем

# 832
  • На земята, която е всъщност звезда.

A имаш ли право да влизаш когато си поискаш и ще има ли някакви последици, ако го направиш?

# 833
  • На земята, която е всъщност звезда.

Но тук разчитаме само и единствено на добрата воля на наемателя. А когато тя липсва? ...

Ако наистина липсва добрата воля, и умишлено не желае да осигури достъп, спокойно може да си сложи едно резе от 2 лв. и пак не можеш да влезеш, нищо че си с ключ.

При нарушаване на точка от договора, включително за отказан достъп при нужда, договорът се прекратява и собственикът си връща владението, с ключ, ключар, разбиване, според случая, + свидетели.

Peace

# 834
  • София

И ако този наемател има възражения и не желае да предаде владението доброволно?
Какво правим?
Нали това обяснявам безкрай- няма такъв вариант в нашата правораздавателна система, собственикът сам да си връща владението. Просто няма.
Носи голям риск едно такова действие, защото е конфликтно, при всички случаи.
Категорчно не преоръчвам.
Материалните щети после могат да бъдат много тежки, рискът да не можеш да си влезеш в имота години наред е твърде осезаем.
Отделно причиняването на тотал щета при такава ситуация е повече от сигурно.
Изобщо, твърдо съм против съветът собственикът сам да си връща владението, при конфликтна ситуация.

# 835
Ние нашето си го взехме недоброволно, следвахме съветите на нотариус и адвокат.
Договорът беше прекратен, заради нарушаване на една от точките, по-точно тази, че трябва да плаща, за да живее вътре.
Влязохме си с ключар и свидетели, описахме и снимахме вещите, сменихме патрона.

Другият вариант беше да си караме още месеци без наем и да се правим, че не виждаме отворените прозорци на минусовите температури, а топломерите да си цъкат и до днес, защото господинът още не е направил никакво плащане, а минаха години. Нито телефона вдига, нито реагира отвътре, откъде да знаем, може пък да е умрял, бяхме загрижени за него, влязохме да проверим дали е добре  Whistling

# 836
  • София
Предполагам, че аз също бих рискувала в определени случаи.
Поели сте риск и сте спечелили.
Въпросът е тук да си наясно с рисковете.
Защото ответната страна не е реагирала, просто, предполагам.
На един познат апартамента, обаче след едно такова действие, вече осем години се обитава спокойно без да се плаща наем, докато текат съдебните процедури от съдебна сесия до съдебна сесия.

# 837
И при нас щеше да е така, ако не бяхме влезли в имота.
Важното е човек да си влезе във владение, пък после нека си се точат делата и да доказва, че ни е платил...

С такива хора не може да се действа нормално, за съжаление  Confused

# 838
  • София
За съжаление.

# 839

A имаш ли право да влизаш когато си поискаш и ще има ли някакви последици, ако го направиш?

В интерес на истината никога не съм си помисляла и да влизам. Ходенете до там, вкл подмяна на тръби става с предварителна уговорка. Наемателите се предупреждават поне седмица по-рано. Естествено предпочитам някой от тях да е там, отколкото да си губя моето време ( респективно на някого друг). Държа на нормални взаимоотношения, но изисквам ако има нещо за ремонт или проблем, да ме уведомят.

Общи условия

Активация на акаунт