Отговори
# 150
Ех имах приятелка на кафе,и вие сте изписали.....
Майка ми ми се обади,че в събота вечерта съм на преглед при док.,който ще ангажираме.зарадвах ,че  по-рано ще разбера дали бебо се е завъртял.И тогава ,вече ще се разберем.Иначе до обяд шаваше доста,но сега хапнах и му е добре май.....
Аз бях в 31 седмица когато док.каза,че тежим 1800кг.До сега трябва да сме станали около2,500 поне.

# 151
Ох,аз все за кърменето мисля-много искам,а все си мисля,че няма да успея...Чудя се следното:
Ходих на лекция и там казаха-"гърдата съдържа първо,второ и трето мляко.."-значи слагам бебето на едната гърда и то се нахранва или ако трябва допълваме от втората...ами тогава втората остава пълна-какво правим с нея-изцеждаме ли я? или я оставяме до другото кърмене,когато започваме с нея?????
И другото:ще бъда секцио и в болницата ще съм 2 дни в реанимация и може би на третия ще ми дадат бебчето..през тези два дни мисля да стимулирам гърдите с помпа, но какво да правя с тази коластра,която евентуално ще изцедя..да я хвърлям?нали е най-полезната?..
и ако на третия ден е слязло вече млякото , а коластрата е спряла-бебето направо мляко ли ще засуче...
Споделете ми вашия опит!!!

Здравей, mama to6ka!
Причината да се включвам сега, е че питането ти е маркирано само в лила и се чудих дали е за нас, или не. Реших все пак да ти отговоря и се надявам да нямаш нищо против. Wink Може би да е добре, ако въпросите ви са маркирани не само в различен цвят, но да има нещо от сорта на Tony_st, Ivy , или ЛЛЛ, за да сме сигурни, че питането е за нас и да отговорим максимално бързо, според възможностите си.

Разбирам, че си задаваш всички тези въпроси леко притеснена за бъдещето, което те очаква с новия член на вашето семейство, но това е разбираемо. Може би, ако се опиташ да се успокоиш и да мислиш позитивно това би ти помогнало да се справиш по най-добрия начин, защото природата е заложила инстинкти в майката за отглеждане на детето й, които не биха я подвели. Откликването на желанията на бебето за хранене, сън и създаването на ваш собствен ритъм може да е достатъчно условие за успешно кърмене и отглеждане на бебчето ти.

Това дали ще кърмиш от едната, или от двете гърди на всяко хранене на бебето е индивидуално за всяко бебе и зависи от куп фактори, например какви са нуждите на бебето, дали и как се е регулирала кърмата и кога това е станало. Много майки в началото след раждането предпочитат да кърмят и от двете гърди на едно хранене. Разбира се, това зависи от самото бебе, ако след изпразване на първата гърда то показва още признаци на глад най-естественото нещо е да му се предложи да суче и от другата. Как ще се случат нещата при вас само времето и бебето биха ти подсказали, докато си напаснете и успеете да направите ваш общ ритъм за кърмене.

Вероятно на лекцията, която си посетила е станало дума за "предно" и "задно" мляко. Предното мляко е по-воднисто и е обикновено засища жаждата на бебето, а "задното" мляко е по-калорично и засища глада на бебето. Ето защо е добре бебето да се оставя да суче колкото иска от едната гърда, за да може да достигне до това задно мляко, за да утоли не само жаждата, но и глада си. Чак когато то е "изпразнило" първата гърда може да се предложи да си досуче от втората гърда. Ако бебето се зесити само от първата гърда и не иска да суче повече, а втората гърда не е напрегната и болезнена, то изцеждане в този случай по-скоро не е необходимо. Може да се изцеди малко за облекчение само в случай, че гърдата е болезнена.

Ако се случи така, че по някаква причина да сте разделени с бебето за известно време веднага след раждането, то тогава може да се договориш с персонала в болницата където раждаш да изцеждаш гърдите си и да даваш така ценната коластра на бебето си. При подходяща договорка те може да са склонни да ти осигурят стерилен съд в който да изцеждаш и да дават изцеденото на твоето бебе. Доказано е, че организмът на майката произвежда мляко, което е необходимо точно на нейното бебе и би било чудсано, ако новороденото приема това мляко.
Коластрата може да премине в преходно мляко както на втория ден, така и на четвъртия, или петия ден - това също е индивидуално за конкретна двойка майка-бебе. Не е задължително това да се случи точно в третия ден. Както вече споменах всяка майка прави млякото с необходимите хранителни вещества за нейното бебе, така че дали бебето ще суче коластра, преходно мляко, или установеното мляко винаги би било най-доброто за него. Peace

Не се притеснявай да задаваш вълнуващите те въпроси както тук така и в подфорума за консултации с Ла Лече Лига, или да се обадиш на националния телефон на ЛЛЛ - 0888 555 385.
Леко и безпроблемно раждане ти желая и успешно кърмене. Hug

# 152
  • Сфия
абе, момичета, НовДен нещо не се е отчитала. Не би ли трябвало да са я изписали вече?!  newsm78
Учудвам се, че в Англия ви карат толкова неща да носите...
Shada , а ти ще избираш ли екип? Извинявай, ако вече си споделила. Аз също ще раждам в МД и мисля към акушерка да се обърна. От вчера звъня на една, която ми препоръчаха, но първо не ми вдигна, после ме прекъсна и сега не знам какво да правя. Сигурно жената вижда непознат номер и едва ли подозира, че може да й звъни някой, за да й търси услугите. Днес ще пробвам пак, че може да е била на работа и да не е можела да говори. Ако не успея да се свържа с нея - не знам какво да правя. Раждането наближава, а аз още нямам уговорка с никой...  ooooh!

# 153
  • Sofia
Стар, изпрати й смс на жената, да не се чуди кой - за какво я търси. Ако не се свържеш ще направим връзка с акушерка в Шейново.

# 154
Моля ви, кажете ми има ли мами, които са с малки коремчета, но бебетата са им големи? Защото ако съдя по големината на корема ми, бебето ми не може да е повече от 2кг Sad Искам да е пухкаво, а не слабичко Sad Нали уж ям- само аз ли дебелея Sad

# 155
Starlet, може да я хващаш на работа жената и да не може да ти вдигне, а да си мисли, че ако на някой му трябва пак ще звънне.

П.П. Алекс, за 33-34 седмица и 2000-2200 е добре за бебка, така че има време да стане пухкава Simple Smile

# 156
AлекcA добре си ти е коремчето,аз с баткото имах същото в 9ия месец и го родих 3,500,така че не се притеснявай Simple Smile

# 157
Leandrin, виждам, че посещаваш Токуда и искам да те питам забелязала ли си кога е по-удобно да се ходи за запис на тонове - сутрин или привечер? Аз вчера си изчаках чакалото.. 4 часа бях там и на финала ме хвана нервата  ooooh!

# 158
    Здравейте,мами!Да се отчета и аз от днешната консултация:добре сме и двамата-плацента 1към 2 степен зрялост,води,изследвания -всичко е наред.Бебо е с главата надолу,тежи 2.600 и ни махаше с ръчичката. LaughingВ близките 4-5 седмици няма да се ражда Heart Eyes(според думите на лекаря),но бебо сам ще си реши кога да излезе.

# 159
  • Сфия
Алекса, споко! Добре ти е коремчето, но големината няма отношение към големината на бебчето. като лежах в МД Ноември месец, тогава бях в 28-ма седмица. С едно момиче се разприкзавахме пред отделението. Не виждах да има корем, по-скоро на родилка приличаше. И тя ме пита в коя седмица съм, отговарям й, че съм в 28-ма, а тя се оцъкли.  Shocked Вика ми ти имаш по-голям корем от моя! А аз я питам плахо в коя седмица е, а тя ми отговаря - 32-ра.  ooooh! Направо щях да падна. Помолих я да си разкопчее анцунга и да ти кажа - така, като е по тениска и знаеш, че е бременнас и личи, но иначе няма да й станеш в рейса никога. Каза, че бебето било нормално развито, даже едричко. Обяснението на лекарката й било, че имала по-широк таз...
Аз пак звъннах на акушерката и тя ме пак ме прекъсна. Явно няма как да се свържа с нея....  newsm45 Елзи, не знам аккво да правя, дали след като съм й звъняла 3 пъти, сега и СМС да й пращам?!?!... За Шейново аз имам телефон на една акушерка, но съм решила вече в МД да раждам. ЩЕ СЕ ПОБЪРКАМ!!!

# 160
*starlet*, ще плащам за екип. Ситуацията го налага. Добре си се ориентирала към акушерка. Наистина може да е дежурна или заета жената. Другия вариант е телефона да не е актуален  Rolling Eyes Аз утре ще ходя до МД, ако искаш ми прати името й на лични да се опитам да я открия или поне да разпитам моята докторка за нея Wink

AлекcA, не се сравнявай с никой. Всичко е индивидуално. Важното е, че ти и бебето сте добре. Успокой се и се радвай на бременността си Hug

Говорих с хомеопатката за Арниката. Според нея е недопустимо човек сам да си я предписва. Държа да отбележа, че жената е класически хомеопат с медицинско образование.  Peace

# 161
Tony st благодаря ти за отговорите!
Може би голямото ми желание  да кърмя ме прави толкова притеснена и несигурна, а от друга страна знам,че стресът е най-лошото което мога да направя...
Надявам се все пак,че ще опитвам максимално и дано успея!  Simple Smile

# 162
Здравейте, момичета!

Честито ни бебче, Любче бързо възстановяване и скорошно прибиране в къщи!

Какво ми се случи пък на мен  ooooh! Оказа се, че съм с отрицателен резис фактор...Изгубила съм си картончето и се наложи да си вадя ново за целта отидох да си извадя...20 години знам, че съм B(+), а сега B(-). Утре ще говоря с доктора...не знам какво да правя, то и нищо не мога да направя де...Ще полудея.

# 163
  • Варна
Данииии,това с кръвната група си е направо за бой #Cussing out

Как 4ак сега те тестват? Ти в на4алото не си ли пусна изследване - доктора те пита дали имаш официален документ - ако имаш добре,ако-не задължително ти се прави.Ти айде  уж си знаеш групата,ама доктора на документ вярва,никъде не те пускат ей тъй щото ти си знаеш групата.Трябва документ.
Да не говорим,4е много лесно се объркват резултати - аз имам такова картон4е като бях студентка B+,оба4е понеже знам,4е може и да е била объркана изри4но си настоях при първата ЖК доктора да ми пусне отново за потвърждение пак изследване...то така и така даваш кръв по 100 пъти,това е най-малкото....ти да си сигурна,4е това ти групата..ами ако не беше загубила картона....маааалеееее за убиване си! #Crazy #Crazy #Crazy

# 164
  • Варна
Сега като има нов резултат - пускай пак трети път,4е пак нищо не е сигурно?Кой да ти каже сега кой фактор си,а?

Общи условия

Активация на акаунт