Отговори
# 525
Добро утро.Аз съм при мама.Снощи бяхме на преглед при избрания лекар в АГ.
и НАЙ-ХУБАВАТА НОВИНА-БЕБЕТО СЕ Е ОБЪРНАЛО.
Док. каза,ще чакаме термин.Всичко е наред,плацента,води,няма увита пъпна връв,сърдечен ритъм като часовник.Около 3кг.Всичко това много ме зарадва,и излизайки от кабинета само по усмивките на трите-майка-баба-внуче.....мъжът ми разбра,че всичко е ОК.
Тогава за никъде не бързаме,имаме още време да дооправим стаята и изчистим и изперем.
Снощи имах страхотна среща в Метро, с Невинцето.
Качила съм 1-2 кг,но то е нормално ми се струва,бебето също е качило 1 кг.

# 526
  • Варна
пепи, ти кой лекар избра?

# 527
  • София
Пепи, браво за хубавите новини, мн. се радвам, че бебето се е обърнало!  Hug

# 528
Ееее,Пепче това се казват добри новини!!Много се радвам!Хайде остава да ти пожелая леко раждане като му дойде времето. Hug

# 529
Д-р Герджиков
Тя майка ми го избра,аз нямам претенции.
Благодаря ви!И аз се успокоих.

# 530
Пепито страхотни новини  Hug

Любче и аз да си призная, че се присъединих в групата на ревлите-калпазанки   , много ти благодарим , че сподели така подробно с нас всичко около теб и малката МАРИЯ. Да сте живи и здрави  Hug Hug Hug

# 531
  • Сфия
Добро утро, аз станах към 10, защото цяла нощ пак се въртях, ставах, повръщах, блъсках се в собствените си мисли...
Биби, аз съм раждала, но имах пред вид, че не мога да си представя, че ми предстои това изпитание отново. Имам чувството, че ще си кретам така во веки веков...
Дейзи?????????????? Кой, кой, я че не разбрах?
veiana , моят хубостник беше с главичката надолу още в 17-та седмица, когато ходих на ФМ. От тогава не е сменял поза.
Роса Линда, предимството(ако мога да го нарека предимство) по отношение на страха при норм. раждане, сравнено със секциото е, че не знаеш кога. Освен това то няма точно начало. Когато е в разгара си, вече страха го няма, искаш само да свърши по-бързо.
дитта, по отношение на гнезденето, при мен е същия ситуейшън. Нещата не вървят постоянно по план. Изникват различни пречки - къде финансови, къде практическа невъзможност... Имам да купувам още няколко неща, което ще стане живот и здраве края на следващата седмица, като се "парализираме". За всеки случй обаче, за да спя малко по-спокойно, замъкнах мъжа ми до магазина и му показах на какво съм се спряла. Ако стане нещо по-рано от предвиденото - да знае какво да купува. Трябваше да е готова и банята на втория етаж, където ще къпем бебето, но за съжаление не е...
Shada, тискаме палци всичко да е наред! Ще чакам вести от теб, за да ги донеса до знанието на момичетата!
Пепито, браво за добрите новини! Хайде вече по-спокойни и оптимистично настроени!

# 532
здравейте милички,

Честито на мама Веси, въпреки,че не я знам коя е тук.

да стар, аз те разбрах какво имаш предвид, но начина по който си го обяснила първоначално много ми заприлича на объкраната плетеница в главата ми.... та за туй. И филма продължава, надявам се скоро да ми мине и да спра да си мисля за това, та да минава по-бързо и безболезнено.

Да си кажа, аз таз нощ за сефте разбрах що е то контракция. Не знам дали не е само заради ритника на кучето вчера. ама май не. И хълцахме и бродихме наляво надясно заради тъпите киселини, абе пълна програма, какво да кажа.

Относно обръщането и аз така като Стар от много отдавна (още на второто ФМ) ми каза докторката,че се е обърнало, но ме предупредиха,че e много рано и може да се завърти още 100 пъти - ми не се е въртяло - седи си тъй с главата надолу, само дето гърба е надясната страна май, а не наляво, което е нали най-идеалната поза... ама карай.

Да се похваля другата седмица вече си посрещам помагачите - мама и татко и от там нататък сме готови да чакаме събитието...

ми май това е от мен, тумбачета, ще се отчета след курса във вторник пак ако има нещо интересно. Много спокойствие на всички!  Hug

# 533
  • София
Още едно бебенце  Party Как наближава времето, в което всички ще сме без тумбаци.
bibilyana не знаех, че правилната поза е с гръб на ляво. Моята бебка постоянно издува ту на ляво0 ту на дясно. Мести си се душичката.

Аз да попитам - дрешките и всички други бебешки неща в пералнята ли ги перете или на ръка?
Няма ли опасност рошавите да станат на нищо в пералнята?  newsm78

# 534
Vanesska, аз прах всичко в пералнята, и рошавите неща също. Нищо не им стана. Купихме две гащеризончета, рошавички, мекички. И аз си мислих, че като ги врътна в пералнята няма да са толкова меки вече, но... така си останаха.

Сега ще пускам тапицериите на кошниците за кола в пералнята. После започваме малко разместване тук и разпъване на кошарките. Оказа се, че спалнята ни е абсолтно неизползваема, поне за бебета не става. Напаво ми се изправи косата, значи! Ние сме на първи етаж, под нас са мазетата. Паркетът се наду, ама такава застрашителна огромна бабуна стана, че очаквам всеки момент да се разхвърчи паркет. Много влажна стая стана, отопляне няма да има това чудо. Затова до април ще сме в хола всички заедно - ние, бебета, дакел... Април месец, когато вече е по-топличко ще направим вътрешна изолация на стените в спалнята и ще взимаме конвекторна печка за там. В момента е с климатик, ама той е стар, не е инвертор, гълта ток като ламя и освен това е малък и нищо не може да стопли. Та, ще го махнем и ще го сложим в кухнята, че тя е мъничка и ще си пасне идеално.

И при нас го има финансовия проблем, което допълнително ме изнервя. Confused Ако не бяха парите, да сме оправили спалнята до сега. Работата е за 2-3 дни. Ама, като няма пари ще си стоим в една стая. Раждането ми струва 1000 лева, които няма да дойдат от нас. На мъжа ми леля му ни каза, че ще ни даде 1000 лева за бебетата, да им купим каквото искаме. То хубаво да им купим, но се налага да ги използваме за раждането. Което си е пак за тях де. Wink

Хайде, отивам да подхващаме от едната страна пренареждането на хола, че ако почакаме още малко ще ни домързи и...отиде, та се не видя. Mr. Green

# 535
И аз пера ВСИЧКО в пералнята - нищо им няма на плюшкините не се притеснявай,

но аз пера на по ниски градуси незнам дали това има значение .

# 536
Здравейте! Малко късно стана за "Добро утро". Хубави новини чета, браво, Пепи!  
Моя мъж си е вкъщи, та до преди малко закусвахме, пихме кафе, гледахме си детето по скайп  Cry Нямам търпение да си дойде, макар, че не знам как ще се оправям с бебе и с него. Голям терминатор е, ама не съм единствената на тоя свят. Ще трябва да се оправям, няма къде да  ида.
Аз снощи най-сетне се завлякох до козметичката, та сега вече не се притеснявам толкова и да тръгне по-рано бебето. Реших и на педикюр да отида до ден-два, та да съм напълно готова. То с тоя тумбак едва успявам да се облека, та за по- сложни стойки да не говорим   Wink
Снощи по настояване на мъжо купих препарат за пране "Бочко". До сега всичко съм прала общо на първото дете и с нашите препарати - Персил или Ариел. Но сега.. както и да е, останах приятно изненадана от хубавия аромат. Сега накиснах във бебешката ваничка новото портбебе, че ми мирише на нов изкуствен плат  Sick Иначе всичко друго мушкам в пералнята.
Айде, лек ден от мен на всички, пак ще сядам чат-пат на компютъра да ви наглеждам  Wink Но имам още за чистене от вчера и малко още за подреждане   ooooh!

# 537
  • София
Танче, и ние ще се наврем всичките в хола (мислех и вариантите да се замъкна при нашите с двете деца или да ходя в апартамента на брат ми - той живее в Германия, ама в първия случай съвсем щяхме се нагъчкаме барабар с 90-годишните ми баба и дядо, които майка ми взе при нея, а в другия случай щях да съм без асансьор и сама), че детската още е на тухла - беше избил мухъл и уж само там щяхме да сваляме мазилката, а то такова чудо изскочи, не е за разправяне, а в спалнята няма как да се съберем барабар с каката... Половината дрехи - мои, детски, са по-разни кошове от Джъмбо... Изобщо - красота! Почнах лека-полека да пера бебешки дрехи, чувалчета; майка ми идва чат-пат и ми помага за чистенето, че аз всичко правя бавно-о, а и са ми къси ръцете с тоя шкембак...  Blush

# 538
Момичета, нека да припомним какво се случваше след раждането на бебо? Таткото какво трябваше да прави, ако няма брак какво се случва, документи какви и къде се подават, помощи някакви как се заявяват?

# 539
И аз се надигнах...вече EmbarassedМи спи се ,какво да правя-като знам после какво чудо ще е,и как заспивам кърмеща над бебето,аха аха да го смажа иии..настръхвам Confused И моето на дясно седи,незнаех че има правилни и неправилни пози,освен главично прилежание...ама за третото ще знам вече SunglassesСТАР,аз с клипчетата приключих,обаче като теб имам същото усещане че няма да родя,ами тъй ще я карам newsm78 не искам и не искам да си се представя пак в тази ситуация-о,БОЖЕ ooooh! А уж се забравяло-как ще ми се изясниии Mr. Green Хубава неделя Hug

Общи условия

Активация на акаунт