Отговори
# 315
  • София
Здравейте и от мен!
Misence /jenny/ , аз също съм от Хаджи Димитър живея до 95 училище и ние може да разхождаме количките  Laughing!!!А дали има още някое мами да е от нашия район?  newsm53 та да станем повечко   newsm10

# 316
аз преди малко установих, че бебето май е с главата надолу, щото хълцаше, ниско долу...ама ще разбера със сигурност на 23-ти....
Щом така го усещаш,значи е така.Аз по хълцането разбрах,че моето Саше се е обърнало.Аз си и знаех,че ще се завърти както трябва и без съмнителните му там упражнения.Сега често си хълца и аз съм спокойна,че си е в правилната позиция.
Приятна срещичка на варненки.И да си направите снимки,ей. Hug

# 317
  • Sofia
Starlet ха така, аз снощи също бях на програма драйфус от киселините. Ще оцелеем до края обаче, предвиждам Joy

Контракциите хич не ме шашкат, първата бременност с толкова лежане не ги туширах, затова тази не съм се спряла и е доста по-добре така.

Минах на сума ти доктори за схванатия ляв заден бут, не е от тежестта на бебо толкова, колкото от подвижните ми стави. От вчера ходя на масаж и е по-добре, но ще почна освен Милгама(витамин Б) и едни хомеопатични на HEEL,за да проходя по-грациозно.

Leandrin, Rosa Linda Токуда ме зове,ама вече само при записан час при д-р Димитров- т.е. на 23-ти. Дотогава искам да кажа "НЕ на опашките"

При д-р Евтимова ще ходя за болничния си лист в понеделник, защото ще ползвам само към месец преди термина(12-14февруари). Ако планират секцио заради двойно омотаната пъпна връв (имало минимален шанс за отмотаване), ще взема 15 дни преди раждане болничен, защото датата би била около 1 февруари.

Viki 88 TOD и TOS са стойностите в mm HG измерено  вътреочно налягане и не е  притеснително D e Dextra за дясното око, а S sinistra за лявото. Щадящо означава, че в периода на изгонване ще те подпомогнат с Кристелер метода - мануално или пък ще си насрочите дата за секцио.

Аз продължавам да си мечтая за естествено въпреки -10 , но пък пъпната връв сега е индикация за другото раждане...

P.S.  вчера бях на ортопед, а после на физиотерапия и пропуснах обяда  Embarassed

# 318
Здравейте и от мен. Абе на срещата вчера всеки говореше кой бил във Фейсбук, кой не и аз се чудя има ли някакъв списък със Фейсбук никовете на мамите от групата?  newsm78

# 319
  • София
Има списък с никовете в групата във фейсбук. Точно под заглавието има DOCS. Там са Simple Smile

# 320
  • Сфия
happy cveti , има да във фейсбук документ - никове. Там повечето са се предствили. Та не ми отговорихте кои се събрахте?
major, пиеш ли нещо за тези киселини? Между другото Данаил Илиев твърди, че пъпната връв не била индикация за секцио, само се спекулирало с това. На въпроса ми как е пъпната връв, дали е усукана, той ми рече, че нямало да ми отговори, защото това нищо не значело, само се шашкали бременните, а колегите му спекулирали с това, че е предпоставка за секцио...
she_moto  Hug Дай Боже всекиму! Толкова ми е притеснено, че не знам като дойде моментът...  #Shocked
deyzi, браво бе, да се наспиш и за нас сомнанбулите!
roni, хем те сърби, хем те боли - трудна работа. И аз съм малко така. Това със зодиите обикновено крива сметка излиза. Аз съм разправяла как сина ми исках да го родя 8 дни по-рано, че да е Лъв, а не най-омразната ми зодия за мъж - Дева. Вместо това обаче преносих с 1 седмица, че добре да затвърдим девата. И на всичкото отгоре той е типичната мъжка дева, със всичките й лоши качества, които винаги съм мразела... Сега си трая - каквото се роди - такова. Не обичам никак мъжете козирог също, че имам около мен няколко много кофти примера, та все за тях се сещам, ама...

# 321
Стар Joy
Алекс беше с термин за Лъв-роди се седмица по-рано за мой ужас!РАК SickРая беше с термин за Овен,преносих 1 седмица-резултат Телец Sick
Та,за това ми се ще поне третото да уцели правилната зодия Crazy

# 322
Мая трябваше да е близнаци, за мен беше ужас че брат ми и снахата са типичните близнаци  Sick но от бързане се появи ОВЕН и то на 1 април.Ама здраве да е, каквото е такова......
Ние както предния път се случи май ще направим нещата на обратно.Предния път бебето ни завари в основен ремонт.Сега ремонта май ще започне като се роди бебето.Пак основен ще е че мислехме сукахме ще ни трябва детска стая с стена.Т.е. абсолютно самостоятелна, че не виждам как бих се справила с две деца едното бебе в едно огромно помещение, ще трябва да се прави стена и да се избива врата за друго помещение....Мъжа ми вика ти стоиш стоиш и само ремонти ти в главата.Ама като гледам Мая как крещи вечер като си играе и други такива неща.Хем се радвам ама като се замисля какво е да ти влязат майстори в къщата и лошо ми става.Обаче ще изчакаме до лятото че да посъберем малко пари....

Последна редакция: чт, 12 яну 2012, 14:19 от мая06

# 323
  • Sofia
Starlet, аз имам проблеми при грешки в диетата, по принцип от каквито и да е термично обработени мазнини - вчера една спаначена супа беше виновникът... Мазнините ми създаваха жестоки ядове на няколко пъти - разни манджи...

Също не консумирам хляб - по начало, нито вафли и подобни и без да съм бременна имам проблем с тях, но пък хапвам ориз и то с кеф. Фен съм на шоколада, но чета внимателно етикети и си харча парите за скъп - да няма хидрогенирани мазнини  и нямам проблеми с него, нито с натуралното какао Wink

Пия Талцид при нужда Wink

А за пъпната връв - когато е два и три пъти омотана се подхожда съвсем различно, отколкото, когато е 1х - в 25 % от всички раждания. За 2х е 0.5%, а за 3х - 0.1%. В съчетание с диоптър -10 и не особено ефективни напъни, а само с подпомагане от екипа при изгонването, си е сериозен  риск за живота на детето. Омотаването го установи с УЗИ приятелката ми, която е лекар в МД и в Марков(там апаратурата е доста добра), вярвам и безпрекусловно. Второто и дете спря движенията си в 9-ти месец, заради 3х пъпна връв, тя тича да го вадят по спешност колегите и в МД, а определено не е фен на секциото.

# 324
Major при Димитров ли ще раждаш?

# 325
  • Sofia
Major при Димитров ли ще раждаш?

Засега ми допада newsm10 и съм го посетила 2 пъти. Следващият е на 23-ти. Да видим...

# 326
Оххх това с пъпната връв не е хубаво,от вчера слушам всякакви историй,а сега прочетох, че и Major е със схванат седалище нерв(като мен), а и овита пъпна връв на бебчето,което е много неприятно...На лекър съм чак на 23, но онзи ден, като ми записваха тоновете и гледахме бебка ми казаха, че всичко е наред и в норми,ама ме гледаха на обикновен видеозон,нали и на него се вижда ако има нещо... страх ме е

# 327
Добро утро и от мен!

Преди малко ставам, изчетох ви набързо. Аз реших днес да си поспя стабилно, че напоследък успявам да спя без прекъсване и е рай за мен, за разлика от безсънието предните 2-3 месеца.

Да ви кажа, от една седмица насам имам по 1-3 мижави контракции на вечер, но снощи имах около 10-на, освен тях имах и крампи като при мензис чак до сутринта. Като се събудих още ги усещах, затуй реших да си почивам. Освен това имам леко разстройство (също признак свързан с началото на раждането), както и ми  се гадеше. А от вчера сутринта не можех да стоя на крака от изтощение без да съм правила каквото и да било различно. Затуй се поглезих в леглото и след яка закуска с банички рано рано сутринта, чак сега се събудих и пак обядвах с банички и боза. Но малко ми е по-добре, май няма да се ражда днес, но се надявам до седмица...  Praynig  Laughing  Laughing
И продължавам днес в леглото - работата за утре я оставям, хаха.

# 328
Major, Димитров е добър избор  Hug Аз тайничко се надявам той да партнира на Колева на моето секцио  Praynig Е и д-р Илиев няма да го върна, особено като онзи ден го видях какъв снажен левент е  Mr. Green Както се бяхме наредили една до друга мами с кореми като бидони, така всички извихме лебедова шия след него  hahaha. Иначе диоптерът ти е доста сериозен, моя е -4 и докторът от регулярното ЖК ми каза, че над -6/-7 всичко се пренасочва за секцио заради риск от неефективни напъни и отлепяне на ретина. Дали реално е така...не знам.

Последна редакция: чт, 12 яну 2012, 15:47 от Анонимен

# 329
  • Cофия
Момичета, сега влизам от лекцията в Токуда.
Беше около 30 мин, обясниха ни първите симптоми за раждането.
по повод на коментираното някъде по нагоре в темата, че стимулирането на зърната с крем или по груба гъба, може да предизвика контракция - акушерката категорично отрече. Каза, че няма никаква връзка. Другото, което ми направи впечатление и не знаех е, че след като ти изтекат водите пак имаш достатъчно време да вземеш душ и да отидеш спокойно към болницата. Каза горе долу в рамките на 2 часа след изтичането да сме в болницата. 

Общи условия

Активация на акаунт